Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Murat Musliu,genjene per demostratat e 11 marsit 1981

:: politika

Murat Musliu,genjene per demostratat e 11 marsit 1981 Empty Murat Musliu,genjene per demostratat e 11 marsit 1981

Message  Perparimi Mar 24 Juin - 7:34

Conversation démarrée dimanche
Haxhi Kuçi
22/06/2014 14:05
Haxhi Kuçi
I nderuari Murat pershendetje.Ju lutemi a ishit ne menzen e studenteve ne diten e demostratave me daten 11 mars te vitit 1981?Dhe a jeni ne dieni se cilit student i kishte qellue qimja ne gjelle ?Sa student ishin prezent ?Dhe ne cilen ane te menzes u nise demostrata ?A njei ne dieni,se cilet student i kishte ftue ne bisede informative ish drejtori i menzes Shefki Stublla ?Sinqerishte Haxhi Kuçi
lundi
Murat Musliu
23/06/2014 19:38
Murat Musliu
Ne menze kam qene kur eshte nderprere ushqimi.Une me disa studente te tjere si : Gani Koci,Bedri Deliu,Ramadan Gashi,Januz Januzi,Kadri Kryeziu kemi shku ne shankt dhe e kemi nderprere dhenien e ushqimit.S'ka pas qime por ushqimi eshte nderprere me qellim te caktuar per te dale ne demonstrata stundentet.Pas nisjes tone per ne qytet disa studente kane filluar ti rrezojne tavolinat.Ne kemi defilu neper qytet me nje grup prej rreth 200 studenteve.Pasi kemi dal ne qender te qytetit kur jane bashkangjitur edhe disa qytetare ne sheshin tash ''Nena Tereze'' jemi kthyer ne qender te studenteve per t'i marre studentet e tjere , tentimi i dyte per te dale ne qytet jemi bllokuar nga forca te medha policore.Ku kemi qendruar deri ne mengjes ne rruge para menzes se studenteve.Pastaj policia na ka shperndare ne oret e hershme te mengjesit.Kjo eshte e verteta me ate qe ka ndodhur me 11 mars te vitit 1981,sepse kete plan e kemi pergatitur grupi i lartpermendur me disa studente te tjere me 10 mars ne konviktin nr.3 ne dhomen 310 , ku kam banuar edhe une.Kjo eshte e verteta mbi ate se cfare ka ndodhur me datat 10 dhe 11 mars te vitit 1981.
Faleminderit dhe pershendetje!
Haxhi Kuçi
23/06/2014 19:50
Haxhi Kuçi
Faliminderit shume i nderuar Murat Musliu per keto te dhena.A kishit pasur mundesi te na tregoni se ne cilen ane te menzes u nis te demostrohet?Ne jug,apo veri ?Dhe sa student ishin ne fillim kur u nise demostrata? A e dini edhe kete se;Cilet studen ishin te ftuar nga drejtori i menze Shefki Stublla qe neser te paraqiten tek zyra e tij ne menze? Sinqerisht nga Haxhiu
Murat Musliu
23/06/2014 20:40
Murat Musliu
Ate nate nuk u kontaktu drejtori pervec disa shefave qe kane qene ne menze,qe kane kerkuar sqarime pse u nderpre ushqimi,kurse per kete qe po thua ti diku ne janar te 1981 eshte mbajtur nje tubim protestues edhe me drejtorin e menzes edhe me disa profesore te universitetit dhe prorektori me sa me kujtohet Isak Shema,ku eshte bere e ditur se studentet sdo rrin duarkryq dhe se do te protestojne per kushtet e veshtira per studime , si ne menze ashtu edhe ne konvikte si dhe ne ngritjen e cmimeve per qendrim.
Shankti i pare - ana veriore (ana e qytetit) me kujtohet ate nate kane qene duke sherbyer studentet,nga kuzhinierja apo sherbyesja qe i ka mbush pjatat me emrin Naza qe ka qene shume e afer me ne studentet,ku ne i kemi kerkuar per nderprerjen e ushqimit,e cila e aprovoi kerkesen tone.Gjate nderprerjes se ushqimit i kemi perzier te gjitha ushqimet,gje qe eshte bere e pamundur sherbimi i tij.
Te pershendes,ndoshta te mjaftojne keto te dhena.Faleminderi!
Haxhi Kuçi
23/06/2014 20:59
Haxhi Kuçi
E vertete eshte,dhe nuk e luan topi qe demostrata eshte nisur ne anen veriore.Nuk ka lidhje Naza me menzen as nuk behet fjale qe ajo ne ate momente ka sherbye dike.E njohe shume mire ,dhe si eshte punesue ne menzen e studenteve .,pasi jane meshue pjatat per toke,e thye çdo gje,aty ne menze.Pastaj pas pakes minutave demostrata ka fillue edhe ne pjesen jugore.Po kete mbremje jane ftuar tre student qe te paraqiten neser ne zyren e drejtorit Shefki Stublla qe ishte ne ate kohe drejtor i menzes.A i njehe keta tri studenta?Dhe nje here si quhej studenti qe i pate qellue qimja ne gjelle ?sinqerisht Haxhiu
Haxhi Kuçi
23/06/2014 21:09
Haxhi Kuçi
Zotri Murati,kush i mshonte gitares mire,a ju kujtohet ?
Murat Musliu
23/06/2014 22:03
Murat Musliu
Une ato gjera ti tregova me lart,te tjerat detaje sme kujtohen.Faleminderit,e naten e mire
Haxhi Kuçi
23/06/2014 22:17
Haxhi Kuçi
I nderuari Murat,ju nuk pasket qen prezent ne fillim te demostrates,kur atij studentit i kishte qellue qimja ne gjelle,pra sipas fjaleve qi i ceket ma larte.Pra as keta emra qi i permende nuk paskan qen ne fillim te demostrates ?JU e tregoni vetem veprimin e juaj me shokeve e tu qe e keni nderpre dhenjen e ushqimit.A eshte keshtu i nderuar Murat.Xhamat e trepezarise a ishin ne vendet e tyre ne menze?E di qe drejtori nuk ka qen prezent ate dite,por tre student kan qen te ftuar per neser qe te shkojne ne zyren e drejtorit.Ju falimenderit shume,nese diçka nuk eshte ne rregulle ma spjegoni edhe nje here ju lutem.Ju pershendet sinqerishte.Haxhiu
aujourd’hui
Murat Musliu
12:15
Murat Musliu
Leni thashethemet sepse njerzit jane denuar per ato gjera me nga 15 vjet burg per keto veprime.Demonstratat nKosove nuk jane bere per nje qime ne gjelle por per ceshtje madhore!Prezent kane qene me mijera studente,por organizatoret e demonstratave dihen me emra e mbiemra dhe jane denuar per ato pune.Nuk kam vepruar ashtu si kam vepruar per tu lavderuar pas 33 vjeteve.Cdo te mire!!! E mbyllim kete teme ketu.
Haxhi Kuçi
12:29
Haxhi Kuçi
Pse me lane?Pse çka dmthe se njerezit jane denue?,Jane denua vetem ata qe kane qen servila dhe argatet e serbit,neper burgje kane vuajtur sikurse neper hotele.A mendone se mua nuk me kan propozue te me denojne dhe pastaj te behem udheheqes dhe atdhetar i shqiptareve.Ata qe nuk kan dashur te behen argatet e serbit,ose i kan vrare,ose i kan distancue nga jeta dhe,qiftat e ish te burgosur neper oda duke lancue etiketime kinse mos ti besoin atdhetarit se bashkpunone me shkije.JU shume po qaloni,pse?Ja thuaje se neve na ka qellue qimja,e jo mbasi kishte fillue demostrata kemi ardhe ne menze dhe kemi shkue ne shank dhe e kemi nderpre dhenjen e ushqimit.Kush ju paska shty qe te shkoni ne shank dhe ta nderprisni dhenjen e ushqimit ore zotri?Gani Koci ndryshe me shkruan,dhe me thote se ate dite nuk ka lidhje me demostraten e 11 marsit e ju ndrysh.Xunu,ndrushe e kam botue haptas e keni ,ky Xun e tregone te verteten e pastaj i bije pishamnit disi me rrotulla ,pos ska ka ti iku se vertetes.Qe ne fillim e tha.EDhe Aziz Morina deklaronte se ai ishte organizator i ketyre demostratave.Por Xuni,ua ka çprishur keto hajnit ..Edhe Murati,krejte ndryshe nga ju e tregone ngjarjen.Pse mundohesh me mbeshtjell te verteten e zoti te mallkofte me tere familjen tende.A i beson zotit?A ke ne zemer zot?A ke femi more?A mendone qe nje doite ke me dhene shpîrt ?JO ,jo zotra jote une deshmitarin kryesor qe ma kishte pare ne gjellen time nuk me binte ndermend,sepse kurr nuk kam qen i interesuar tua marri shenimet e shokeve .Une qe 33 vite kam mendue mbas luftes ne Bajrush Xhemailin e ky deputet nuk kishte qen,por Bajrush Ahmeti,dhe e pranone qe çka kam shkrue eshte e vertete.çka dmth mbas 33 viteve me paska dalur gjumi?Pse tja humbi patriotizmin vetes sime?Dhe juve ,ju ma kullotet plote 33 vite me radhe.KJo ju djege,qe mos tju dalin genjeshtrat e juaja qe e keni genjye popullin kinse ju jeni ata heronje ne thonjeza.
Haxhi Kuçi
12:35
Haxhi Kuçi
edhe nje here po ta ceku se shkaku qimes jane nisur demostratat,kush ka guxue me ba diçka bre,mos u bane trime ne emer tjereve,dhe pastaj demostrata eshte shendrrue ne kerkesen e kushteve gjere tek kerkesa Republike.Une jam ai qe kam bertitur e shajt komunizmin jugosllave e as ti as kerkushi jo.Une nuk pranova te me burgosin ,,,sepse nuk deshiroja tju behem argat i serbeve.Mos mendoni se hane bari i tere populli,ata qe jane burgosur,kane pasur urdhera nga serbet qysh mi nxen atedhetaret,dhe mi shti ne kurtha.
Murat Musliu
13:13
Murat Musliu
Serbet qyqaret dhe ata qe kane genjyer nuk i burgosin sepse kane qene sherbetore te tyre e ju vazhdoni te shijoni bukurite e perendimit sepse as UCK-ja e as ne organizatoret e demostrates nuk merren me qime tua. Ku ishi ju gjate luftes? Ku ishi ju kur une isha ne vijat e fronitit? Zoti i mallkon ata qe nuk i kane dal zot atdheut ne kohet me te veshtira. E une nuk e mallkoj familjen tende sepse ata nuk kane faj qe te kan ty. Zoti ta truajt familjen tende edhe frymen Rugoviane. Cdo te mire!
Haxhi Kuçi
13:29
Haxhi Kuçi
Po sipas teje qimet e tua i paskan fillue ato demostrata.A flm shume,tani e tregove nje te vertete me pahiri por berllog;Ku thua se serbet qyqaret dhe genjeshtaret nuk i ka burgosur.Sipas teje Murat Musliu,serbet i kane burgosur vetem ata qe u kane dhene informata te dendura.Opa,A bene ti trim me na tregue nje sulm mbi forcat serbe?Apo ndonje kundersulm?A na tregoni,ku keni qene ,ne cien njesi te uçkes?A ke posedue telefone celular dhe sa here u ke lajmrue serbeve me kode ku eshte ai qe eshte kundra shkaut ?Gjate luftes me dhjetra here ju kam lajmrue Fatmir Limes,dhe nuk me pranonte shkaku Avdi Ibrahimit ,sepse ky qen qe une nuk e kisha njohur mire,kishte pas punue ne mbrojtjen popullore ne suhareke prej vitit 1984 gjere ne vitin 1987.Pos me tregoni si qe e mundure qe Avdiut tja besoje serbia kete vend te randesishem,kur ky qen siq thote vete ka qen i denuar ne sherbimin ushtarak ne vitin 1981 si iredentiste?Jam Lajmrue edhe ne Peqan tek Ylfet Fondaj,me thoshte se e kemi urdherin qe ty mos me te marr se je i tremt dhe na shtine me dhune ne lufte.Jam lajmrue edhe tek Uke Bytyqi,por edhe ky qesi fjale.A mos e keni harrue betimin e uçkes ?A luftuat per kesi Kosove me dhire ne ta?Ku i thuani shtate kesaj Kosoves?Pse e niset luften ne Iliride dhe i shtinet nen sllave prape shqiptaret pisa?Pse e niset luften ne lugine dhe i shtinet nen serb shqiptaret ?Kesaj i thuhet tradheti ore koke laker.Jo zoti qe do i mallkoje tradhetaret qe sot po na shiten si çlirimtar,por juve duhet amerika me ua shkerdhye rroten e sames.Une sa kam kontribue per qeshtjen e atedheut,ju qiftat si ti mi vodhet meritat e kurr drite mos pafshit.Une jam ai qe e nxita NATON tjua bombardoi shkinin ,sa per luften e juaj sot Kosova ishte e banuar me serb dhe ata qe e leshuan Kosoven si destinacion e kane pasur Qadin dhe mi masakrue,qe ky egzod ka qen i pergaditur me nje qmim prej 45 miliarde dollar.Ne lufte nuk jane pranue ata qe kane pasur shpirt me debue serbin nga Kosova,kjo u djege ma se shumti qe mos te njoftohet populli.
Murat Musliu
13:34
Murat Musliu
Ti i paske shit duajt miku im i dashur, me njerez te krisur nuk merrem une. Une jam pergjegjes per fjalet qe them une e jo per ata qe ti kupton. Kam pune me te rendesishme se sa te qaj drrasa me ju.
Haxhi Kuçi
13:35
Haxhi Kuçi
Na tregoni çfare pune te randesishme paskeni ore zotra yte ?

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

Murat Musliu,genjene per demostratat e 11 marsit 1981 Empty Re: Murat Musliu,genjene per demostratat e 11 marsit 1981

Message  Perparimi Jeu 16 Juil - 16:44

pse vjedhi meritat e tjereve shqiptaret dhe behen te larte

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas