Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Pal Krasniqi u rrah nga Alushi u detyrua te thote jam spiun

:: sport

Pal Krasniqi u rrah nga Alushi u detyrua te thote jam spiun Empty Pal Krasniqi u rrah nga Alushi u detyrua te thote jam spiun

Message  Perparimi Sam 27 Aoû - 0:33

Me 10 korrik 1998 ose rreth kesaj date, Pal Krasniqi, shqiptar katolik, shkoi ne Shtabin e UCK-se ne Jabllanice per t'iu bashkuar UCK-se. Ai qendroi disa dite ne Shtabin e Jabllanices, derisa nje komandant i UCK-se, Alush Agushi, i njohur si ' Mali ', e akuzoi si spiun i serbeve dhe e arrestoi. Pastaj Pal Krasniqi u rrah, derisa u detyrua te jepte nje pranim te rreme.

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

Pal Krasniqi u rrah nga Alushi u detyrua te thote jam spiun Empty Re: Pal Krasniqi u rrah nga Alushi u detyrua te thote jam spiun

Message  Perparimi Sam 27 Aoû - 0:46

Lahi BRAHIMAJ
te dyja oficeret
Pal Krasniqi ende figuron i zhdukur.

Idriz BALAJ qendronin anash, duke shikuar dhe qeshur

Lahi BRAHIMAJ e nxiti Deshmitarin SST7/03 te vriste veten dhe i ofroi mjetin per t'a bere kete.

Ramush HARADINAJ u informua per arrestimin e Skender Kuqit prej nje anetari te shtabit te tij. Pastaj Ramush HARADINAJ u takua me Nazmi Brahimajn, i cili i konfirmoi se Skender Kuqi po mbahej ne burg. Ramush HARADINAJ urdheroi lirimin e tij, por Nazmi Brahimaj e informoi se ai nuk mund te lirohej menjehere per shkak te lendimeve qe kishte pesuar nga rrahjet pasi ishte kapur ne perpjekje per t'u arratisur.
85. Me 16 korrik 1998 ose rreth kesaj date, Skender Kuqi, i pavetedijshem, u transferua per t'u mjekuar ne nje objekt per trajtim mjekesor te UCK-se ne Irzniq. Ai vdiq pas pak dhe u varros nga ushtaret e UCK-se ne Jabllanice. Anetaret e familjes se Skender Kuqit mesuan per vdekjen e tij dhe kontaktuan Ramush HARADINAJN , i cili urdheroi qe kufoma e Skender Kuqit te zhvarrosej dhe t'i[/left] kthehej familjes per varrim fetar.

Dernière édition par Perparimi le Sam 27 Aoû - 0:48, édité 1 fois

Perparimi
Admin

Pal Krasniqi u rrah nga Alushi u detyrua te thote jam spiun Empty Re: Pal Krasniqi u rrah nga Alushi u detyrua te thote jam spiun

Message  Perparimi Sam 27 Aoû - 0:47

Naser Lika nga Grabanica dhe Fadil Fazlija, u rrembyen ne fshatin Zhabel prej ushtareve te UCK-se, te dyshuar si tradhtare per shkak se thuhej qe perkrahnin nje parti politike (LDK) rivale te UCK-se. Ata u cuan ne Shtabin e UCK-se ne Jabllanice. Ne shtabin e Jabllanices, Lahi BRAHIMAJ, Ramush HARADINAJ, Idriz BALAJ dhe anetare te tjere te UCK-se i kercenuan Naser Liken, Fadil Fazline dhe nje grup prej rreth njezet personash nga fshati Grabanice, duke u thene, 'tani do te ktheheni ne fshatin tuaj qe te luftoni kunder serbeve dhe t'i detyroni te largohen. Nuk mund te jetoni asgjekundi ne Kosove nese se pari nuk e lironi fshatin tuaj prej serbeve'. Naser Lika dhe Fadil Fazlija u liruan fale nderhyrjes se nje anetari te familjes, i cili kercenoi se do te hakmerrej ndaj familjes Brahimaj po te mos liroheshin.
89. Nje mbremje ne korrik 1998, Lahi BRAHIMAJ, vellai i tij Nazmi Brahimaj, dhe nje numer ushtaresh te UCK-se e rrembyen Naser Liken ne shtepine e tij ne Grabanice te Klines, e futen ne bagazhin e nje automjeti, dhe ne baze te nje urdhri qe iu transmetua automjetit ne radio, e cuan ne shtabin e UCK-se ne Jabllanice. Pasi erdhen atje, Naser Lika u cua para Ramush HARADINAJT dhe Idriz BALAJT . Ramush HARADINAJ i tha, " Ti e solle, vazhdo me punen tende" . Ne kete moment, nje ushtar i UCK-se i njohur si 'Bandashi' filloi ta rrihte. Ramush HARADINAJ urdheroi 'Bandashin' ta nderpriste rrahjen per nje kohe te shkurter dhe pastaj e urdheroi te rifillonte rrahjen

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Sam 27 Aoû - 0:52

Pastaj Idriz BALAJ e zhveshi Deshmitaren SST7/02, e shtyu ne nje shtrat, dhe e perdhunoi.
92. Me pas perdhunimi iu raportua autoriteteve lokale te UCK-se nga familja e gruas.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Sam 27 Aoû - 0:54

Pastaj Idriz BALAJ i tha deshmitarit se te gjithe anetaret e kombesise se tij duhej te largoheshin nga Kosova.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Sam 27 Aoû - 0:55

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Sam 27 Aoû - 0:57

Dëshmitari “X”: Limaj donte ta ekzekutonte Kuçin - [ Traduire cette page ]
www.kohaditore.com/index.php?page=1,13,58664 - En cache14 Qer 2011 – Dëshmitari “X” që është emër i njohur për redaksinë ka thënë se ka kryer vrasje me urdhër të Limajt. Për këtë vrasje të dyfishtë atij i ishin rrahur ...

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Sam 27 Aoû - 0:59

Deshmitari X

Zëri: Mos është më shumë marketing politik sesa zbatim i

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Sam 27 Aoû - 1:06

Dëshmitari ka thënë se arsyeja pse ishin arrestuar djali dhe vajza ishte se mbesa e Brahimit ishte shumë e bukur, prandaj dëshironin ta merrnin.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Sam 27 Aoû - 1:11

“Sabit Shala dhe Fatmir Limaj më kishin thënë që këta njerëz patjetër duhej të ekzekutoheshin por kurrë nuk më kishin thënë arsyen. Fatmir Limaj më kishte thënë më herët se kurdo që të shihja spiunë e kisha mandatin që t’i vrisja”, ka thënë dëshmitari për të shtuar se kishte shkuar personalisht në shtëpitë e të gjithë njerëzve që kishte në listë për t’i paralajmëruar për rrezikun dhe për t’i këshilluar që të mos dilnin.

“Më kujtohet se Sabit Shala më dha një letër që vinte nga ‘Daja’, që do të thotë Fatmir Limaj, me emrat e njerëzve që i përmenda dhe që duhej të ekzekutoheshin.

Nese vertete kan qen spiuna Lima drejte paska egzekutue,nese nuk kan qen spiuna duhet te pergjigjet se mua pa me njohur me akuzonte shok i Avdi Ibrahimit.Sot Avdiu kundershton se kemi qen shok,çka eshte here spiunn,here patriot e une ku mbeta,ku me shkoi ai mundi im dyzet vjet qe kontribova per shqiptar,ne rrote te sames shqiptarhanja e poshter.
thote
Haxhi Kuçi

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Sam 27 Aoû - 1:19

Gazetarët ishin mbajtur për dy muaj në shtëpinë e “X”-it.

“Hashimi më tha të kujdeseshim për gazetarët serbë”

“Hashimi më tha që t’i trajtoja shumë mirë gazetarët ashtu siç duhej të trajtoheshin të burgosurit. Nuk kishim të drejtë që t’i torturonim apo rrihnim. Për diku një muaj gazetarët u mbajtën aty pastaj i dërgova në Shtabin Qendror të UÇK-së në Divjakë. Ata qëndruan aty për diku mbase një ditë dhe mund të shihja se ata ishin rrahur pak prandaj edhe i mora në shtëpinë time në Divjakë pasi që ndjehesha i përgjegjshëm, për ta”.

Ai thotë se rreth dy muajsh nga arrestimi gazetarët u ishin dorëzuar përfaqësuesve të OSBE-së.

Pas këtij rasti dëshmitari kishte shkuar në Novosellë. Atje kishte takuar sërish Fatmir Limajn, Musë Jasharin dhe Hashim Thaçin. Ai nuk e dinte se çfarë pozite kishte Thaçi aso kohe. Ai ka thënë se ruhej nga Thaçi teksa fliste me kode me Fatmir Limajn.

“Fatmiri më pyeti se si po shkonin punët në Shalë dhe i thashë se nuk kisha lajme për të pasi që ai tashmë e dinte për shtëpinë publike dhe kështu më radhë. Të nesërmen arma i ishte marrë Lul Shurdhës me urdhër të Fatmir Limajt dhe të nesërmen Shurdha u largua për në Itali”. Ndonëse Lul Shurdha dhe Fatmir Limaj ishin shokë të ngushtë ai ishte zënë me të për shkak se fshatarët ishin ankuar për shtëpinë publike në të cilën sipas dëshmitarit Lul Shurdha dhe Sabit Shala i merrnin vajzat e fshatit. Sipas dëshmitarit Limaj kishte frikë se mund të humbiste mbështetjen e fshatarëve për shkak të shtëpisë publike që udhëhiqej nga disa ushtarë.

“Më kujtohet se aty ishte një vajzë nga fshati Shalë, M. Sh. që po ashtu ishte kërcënuar por kjo nga ata të rangut të lartë sepse ajo nuk bashkëpunonte me UÇK-në. Mendoj se ata mundoheshin që ta bënin që të punonte në shtëpinë publike. E di që ajo ankohej në Ramiz Qeriqin Luanin dhe ushtarët e tij”, ka thënë dëshmitari.

Dëshmitari “X” në dëshminë para prokurorit special të EULEX-it ka përshkuar edhe marrëdhëniet ndërmjet Limajt dhe Bislim Zyrapit që, sipas tij, nuk ishin të mira. Madje dëshmitari ka thënë se Zyrapi nuk “ia kishte hatrin” për shkak se ishte njeri i besueshëm i Limajt. Arsyeja pse nuk kishin marrëdhënie të mira ishte se Limaj besonte se Zyrapi ishte më FARK-un sikurse edhe Shaban Draga

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Sam 27 Aoû - 1:19

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 4 Sep - 15:14

Pastaj Fatmiri me perqafoi dhe vuri doren e tij
rreth qafes time. Arben Krasniqi dhe Shaban Shala u moren me

Ne i sollëm të burgosurit në shtëpinë kryesore. Ramë dakord me Fatmirin dhe të tjerët që të takoheshim te një vend i caktuar që quhej ‘Livadhi i Canit’. Fatmiri, Naser Krasniqi, Naser Shala dhe Nexhmiu u larguan me veturë. Unë, Arben Krasniqi dhe Behlul Limaj i dërguam të burgosurit të vendi i caktuar. Kur arritëm aty dhe u takuam me të tjerët Fatmiri tha: Të gjithë largoni armët. Tani dua që (dëshmitari “X” v.j.) t’i vras ata sepse kurrë nuk kam parë apo dëgjuar të ketë vrarë dikë. Nuk guxova të them asgjë. Arbeni dhe Behlul Limaj shkuan t’i merrnin disa lopata. Ne i bëmë serbët që të qëndrojnë në një lloj kanali apo logori që e kishte krijuar shiu. Unë i qëllova nga dy metra larg me pistoletën ‘Walter’ 9 mm”, ka thënë ai dhe përshkruhet nga prokurori se kur arrin në këtë pikë fillon të qajë.

“E qita tërë karikatorin. Ata ishin përballë meje. Vetëm i qëllova nuk më kujtohet se ku, sepse isha i shokuar. Pastaj Fatmiri më përqafoi dhe vuri dorën e tij rreth qafës time. Arben Krasniqi dhe Shaban Shala u morën me trupat”.

(Ky shkrim bazohet tërësisht në dosjen e dëshmive të dëshmitarit “X” dhënë prokurorit special të EULEX-it. Nesër do të botojmë të plotë edhe dëshmitë e tjera nga kjo dosje, që kanë të bëjnë me periudhën e pasluftës)

Perparimi
Admin

Message  Contenu sponsorisé

Contenu sponsorisé