Reshat Sahitaj drejtue Haxhi Kuçit
:: sport
Page 1 sur 1
Reshat Sahitaj drejtue Haxhi Kuçit
Reshat Sahitaj
6 février, 06:29 ·
MBRËMË EDITA TAHIRI GENJEN NË RTK NË EMISIONIN " ME BLERIMIN "
Edita e dinë se në Konferencën e PAQES MBI JUGOSLLAVINË UNË ME KONTAKTE SISTEMATIKE ME AMBASADORET E KAM INCIUE DHE FTUAR EDITEN,VETONIN ... PARA RAMBUJËS UNË DHE DEMACI KEMI ZHVILLUAR TAKIME SEKRETE DHE PER KUSHTET E LUFTËS QË ESHTE VAZHDIMI I RAMBUJËS -POASHTU NE RAMBUJE KAM INTERVENUE PËR DISA EMRA QE DUHET TE JENË PREZENTË
EDITA E ASKUSH TJETER NE KS NUK I DINË SEKRETET E RAMBUJËS -
Edita ka kërkuar: Ju lutem ndihmonani LDK-së se UCK-ëja po fiton ne terren dhe më UCK nuk behen pazare. Ata qe nuk besojne lexojeni librin DIPLOMACIA NE TEHUN E THIKËS nga Gert AHRENS
Re: Reshat Sahitaj drejtue Haxhi Kuçit
Reshat Sahitaj EDITA e paskeandermend te shkruajë Memoriet e saj, por ato shkrime nuk do tê jene objektive pa emrin tim -Reshat Sahitaj. Ajo i dinë polemikat që i ka pasur me mue si në Parlamentin Europian, në Konferencen e Paqes etj. KOHA E MASKARENJVE KA ARDHUR APO NDOSHTA SHERBIMI SEKRET SERB I LANSON DHE NUK I HARRON SHERBETORET E VETË! Në foto: Reshat Sahitaj, Hashim Thaçi, Jashar Salihu, zyrtarë të NATO dhe senatorja ANNE MARIE LIZIN e cila thoshte edhe ajrin qe vjen nga Serbia nuk do e thithja.
https://www.facebook.com/reshat.sahitaj.3/posts/332461624053109?comment_id=332962394003032¬if_id=1549559048455664¬if_t=feedback_reaction_generic
Haxhi Kuçi Reshat Sahitaj,une nji gje nuk e kuptova Demaqin ,pse ma dergoj gjate luftes Avdi Ibrahimin,Rame e Riza Vaten qe sa ma shpejte ta krijoj partin Republikane?Kete pytje ja pata ba Demaqit disa dite pa vdek,por nuk mu pergjegj.Athua e kan shti me ba provokime me mua.Ama pse as dhe nje fjale nuk ma tha,pos ma beri e di qe ti ke kontribue per shqiptar.Intervenimin e NATOS se beri Demaqi,as Rugova,e as UQK,por u be nga shtepija ime.Une jam promotor kryesor qe Nato ta bombardoj serbin.Tjeret qka flasin jan ka genjejn me te madhe.Rrofshin perfaqesuesit e turqise,sidomos Ihsan Aksay,nga Ankara.Kete pune e din Pandelli Majko,Rama,e Sali Berisha.Njejt mi vodhen edhe demostratat e 11 marsit te vitit 1981 ne menzen e studentave.Une jam zie aty ku vlon pasuli e diaspora u zie bashk me uqken duke pi e hanger mish viqi.Kush ka hyr ne dhomen e Millan Shipkes let flasi me mua.Jan dosjet ne gjykaten e suharekes.Une Demaqit i psta than,hajde po i qesim veprat tona ti tuat e une te mijat.Dhe let na vlerson populli,pse ty te burgosen e mua jo?Ma beri nuk eshte vendi ne fb me ba dialog.Po si po ke deshire ja bana qe po ta japi nr e tel dhe po folim me bllokoj.Dhe e ndryshoj fb prej Adem Demaqit ,ne Princ te bardhe.Ti nuk e din rastin e Astrit Baraliut,kur ka shkue ne pamje,Nuhi Kuqi i tregon se Astriti ka punue me Mishkin qe e vrau Sadri Klenken ne kioske qfer kioskut tim.O Demaq une Astritin e kam dhanderr,por tan kosova e din qe ka punue me shkie,mos shko ne pamje.Demaqi ja bani Nuhes hajte se tan shqiptaret po bashkpunojn me shkije.Te kam pas pyetur per nje vsjze te shaban Qorrit qe ka qen e martume ne Mamushe.A je njeh biografin?Reshat ata burra qe i kan ndjek odat e shqiptareve kan qen vazal te policise,mos harro se ti ma teper ke kalue ne europe e une qdo dite pendreka .Mi llogarit vuajtjet e mija edhe ti e din qfare malltretime kisha qysh ne vitin 1972 dhe kurr jete dhe rahati nuk kam pa gjate tere ketyre viteve.Te gjitha veprat e mija atdhetare mi vodhen,mua me lan cullak si miun.Popull ma pis se shqiptaret mos pafsha.Nuk e paskna njohur si sot kete mut popull.
1
Modifier ou supprimer
Mirvete Kabashi Leku Haxhi Kuçi ju lumt për gjithçka që keni vepruar në të mirë të Kosovës! Ju kuptoj që jeni zhgënjyer nga individ shqiptarë e jo nga i gjithë populli.
Mos harroni se dhe në dejt e juaj rrjedh gjak shqiptari.
1
Masquer ou signaler ceci
Reshat Sahitaj Haxhi Demaçi nuk është më. Kur ishte gjallë do e kisha pyetur per A.Ibrahimin si ka qenë puna, por ky emer per mue nuk ka qenë i njohur dhe nuk me ka interesue te di kush ka qenë. Per aktivitetin qe ti e pershkruan ne postimet tua ne FB, do ishte mirê qe te ulësh e te fillosh te shkruash një libër apo ma shumë per veprimtarinë tende , sepse postimet ne fb e çon era e veprat mbesin te perjtshme. Nuk duhet te kalosh kohen me komente ne fb duke u tregue tjerëve per punen tende , por duhet te shkruash. Keshut siç je duke postue ne fb, ti vetem je duke humbur kohë. Ne fb ka provokatorë, ka udbasha, ka patriota ka çdo gjë dhe nuk duhet te mbetesh nen kthetrat e postimeve e komenteve ne fb. Ne anen tjeter Adem Demaçi ku ka qenë ne moshen 22 vjeçare e ka shkrue romanin e parê ne Kosovë me një tematikë qe duhet te mos vriten shqiptaret mes veti. Shqiptari per 20centimetra tokë e k a vra velluan e vetë e nuk ka guue me vra kojshien e tij serbë qe e ka futur ne burg dhe e ka mbytyr. Per kete veper dhe per aktivitetin e tij ilegal Adem Demaçi ka hy ne burg , sepse ne ai e ka themelue grupin ilegal e qê pastaj shoket e tij: Ali Ali, Din Mehmeti e shumë te tjerë e kanë spionuar dhe i kanë dalë deshmitarë kur u denue. Sa i perket intervenimit te NATO-s, eshte nje çeshtje shumë me delikate se që shkruhet ne gazeta dhe qe thue ti. NATO nuk ka intervenue për njê shqiptar, por janë interesa tjera globale dhe humanitare e sidomos drita jeshile per intervenimin e NATO-s ishte maskara e Reçakut. Unë e kam pasur njê shok GANI AZEMI quhej nje aktivist dhe shokë qe nga 1972-2012 dhe kemi bërë shumë aktivitete e Ganiu kur u çlirue Kosova i thoshte Rugoves e te gjithve se GANIU e kishte sjellur NATO te bombardonte. Secili shqiptar me aktivitetin e tij patriotik ka ndikuar ne sensibilizimin e drames kosovare dhe si kurorëzim i kesaj lufte te perbashket ka ndikuar qe NATO te bombardonte caqet plicore-ushtarake serbe. Pra, nuk eshte nje individ , por ka shumë. Me respekt reshati
4
Masquer ou signaler ceci
J’aime- · Répondre
- · 1 j
Haxhi Kuçi Reshat Sahitaj,o i nderuar nuk kam kurrefare interesi,por pom vjen inati,me mi vjedhe veprat e mija.Intervenimi i NATOS une jam i pari qe kam shkrue se ka qen masakra e Raqakut.Rasti e masakres e ka lajmrue ai qe e ka pasur nen mbikqyrje rajonin e Nerdodimes ja emrin e mbiemrin e tij o dosti im.Ihsan Aksay,dhe Mehmeti nga Ankara.Kur erdhen ne oret e vona nga rajoni,ishte ramazan ate muaj.Iftarin ja kishim shtrue po dhe qajin.Kur erdhen i hapa portat dhe duke dal nga kerri i blinduar,qanin .He çka ju ka ndodhe i pyesi?Asgje,mos ju ka ndodhe juve diçka?Jo jo,por serbet kan masakrue civil shqiptar.Ani de po lufta han njerez per kete zhvillohet.Po po por uçk po i ngacmon nga larg e civilet po e hajn,keta tut nuk e kan ndermend me luftue veq po rrijn meleve e po hajn mish viqash.Keto fjale gadi çdo dite mi thojshin.Hyrem brenda u ulen,buka iu ishte ftohur,nuk besoj qe i kan hanger mbi pese kafshata,dhe Ihasani me drejtohet me keso fjale;A ke raki se vrere pom qohet prej kufomave?Eu çka u ba ne ramazan raki.Kurr ma bani skam pi raki,ama ment po dojn mem dal tan me roba te shkyme zoti ka mi vra serbet.Te gjitha llojet e rakis i kisha ua pruna nje shishe me viski,dhe e ka mbush goten e qait me viski dhe ekstra e ka que,me pas edhe nja,dhe me drejtohet;o Haxhi a ke deshire me ta debue serbine nga Kosova?Kam kecye tapjet si gjarperi,ja kam ngjite me dy duart dhe ja bana qysh nuk kam deshire o vellau im,po a mundesh me ma ba kete te mire.Haxhi e kemi radio lidhjen po a kishe mujt me shkue te fqiu me ja kerkue telefonin me na hauzue me thirr ma shpejte?Me te paren kam dal perjashta dhe i trokasi ne dyrt e Jashar Avdullah Shales,vella i Muhamet Shales drejtor i fabirikes se Ballkanit,dhe del i pergjumur duke ma bere he kujshi çka ka?O Jashar pash zotin a ban me na dhan telefonin se ne Raqak serbet kan masakrue civil,e po dojne me lajrue rastin per me bombardue serbein dhe me largue nga kosova.Auha kujshi a per qet ma prishe gjumin a?E mbylli deren as naten e mire nuk ma bani.U ketheve ne shtepi kuku çka me u than ,kur hyra brenda ja baj ja kishin nderpre telefonin.Ka hy ne nje koridor te vogel ne daljen ka rruga kryesore e ka marr radio lidhjen dhe na banen qe mos te flasim sepse ishim tere duke ndejt se bashku edhe femit e mi.Kur e kreu biseden mbas nje ores me ka perqafue duke me ba ta plotsova deshiren u morr vendimi per me sulmue serbine,u kam then se serbet kan masakrue shqiptar ne numer shume pa faj.Mu lute qe qysh sonte me gjete ndonje agjencion dhe neser me leshue kosoven.Kam dal me gruan e kemi shkue te Aziz Shala, e kemi provue me rrok njefar Liman Elshanin,por kote ishte,kemi shkue te Zenel Shala,e felenderoj shume ma ka hap deren ia kam tregue rastin,me ka dhan telefonin pa fjale,e kam marr me te paren Limanin,dhe ma rregulloj punen qe neser me dal te ura e zhivkut ura e vogel.Nuk po e zgasi ma tutje.Gani Azemi,mundet vetem me ndertue genjeshtra,se as qe ka ndegjue per rastin e Raqakut sa Shukri Buja,Rugova,Tereza e Klintoni e tjere genjeshtar.Kujdesohu e keroje perfaqesuesin e OSEC_ES ,Ihasan Akasayn,e Wollkerin,bani sya me sy,kush nga cila shtepi u lajmrue rasti i Raqakut?E ne fund pyet Ihasanin a ja ke plotsue deshiren e Haxhiut.A kam mujt me heshte dhe ky hesap ishte harrue si shurra e pules se i kish hanger leshi per 45 kufoma.Interesat e amerikaneve pastaj kan lindur nga kriminelat ton.Qent e keqinje na pruren ujqit...o dosti im,nuk e di a e keni ditur se plani amerikan i perpiluar nga Henri Kisingjer ka qen qe te gjithe shqiptaret qe ikin nga kosova mi dergue ne Qad dhe atje me perfundue ne nje vorrrrrrr.Jo o vella nuk kam nevoj me marue petlla me shurre.Une atdheut ja pash sherrin,jo vetem une por edhe femit e mi.Ju Falimenderit qe me preferoni me ja nis nje romanit,por trupi dhe shpirti im kan prjetime qe nuk besoj gjate historise se njerezimit ka vuajtur njeri si une.Une pas te gjitha ketyre vuajtjeve nuk kam hapsire ne tokat e mija te jetoj siq jetoj Demaqi.Reshat e dini edhe ju kur ne vitin 1971 72 per diten e shkollen ,kur prof Nezir Rrezja na kerkoj kush kemi shkrue poezi mundemi me ja dergue atij me na botue ne revisten bota re.Te dashurise ma botuan por per tjetren qe ka kisha kushtue republikes se kosoves,me kishin lajmrue ne polici,dhe ne oren e historise qe na ipte prof Mehdi Elezi ne ore te mesimit me kan marr e me malttretue me vite.Demaqi nuk e di ne vitin 1968 a kishte me guxue me valvit flamurin neper qytet,e une po mbas Osman Geges.Une ne vitin 1971 e kam mbrojt flamurin prej mija serbeve e Demaqi e tjeter shqiptar kish hy ne biren ka kan dal per qe kishin guxue me mbrojt flamurin.Kater here kisha ftese thirje nga parlamenti fraqeze.Nuk kam shkue,duke nenerisur neper dhembet e mi po çfare te mirash i solla franqezeve??????Asgje.Kryetari i Partise Republikane me ka ftue disa here ne darek,kam shkue ne zyren e tij e kam falenderue,zemra donte te me plasi,si more keta me ftojn e qent e mi qe ua shpetova jeten me miliona as sa nje qime e prapanices nuk me respektojne.Ku eshte ai zot qe kriminelat e tradhetaret si ndeshkon?Ku eshte?Ku eshte,ku eshte????A nuk e meritoj njepenzion te peshurrt nga kjo qeveri e kosoves?Sa ishte gjall Adem Demaqi ja pata ba hajde burr i qesim hapur veprat atdhetare me rend,ju tuat e une te mijat.Dhe le te na vlerson populli.Nuk deshti....A po me pranue ma pranoj,ma teper asgje.Ka vye te me afron afer vetes Demaqi. Skifteri Demaqit ka qen Avdi Ibrahimi dhelpra,e din edhe Rame Vata,Riza Vata,e din Bajram Bekteshi,po po.E din edhe Begzad Baliu se qato etiketime qe mi bani Avdiu me Reshatin e Bahtir Hamzain ,e kam bakshish nga Begzadi qe e kam mbrojtur Begzadin ,dhe e qova ne rts Bahtir qenin i posedoj te gjitha bisedat.Begzad Baliu as Mervetja keto gjana si dinin.Per mua Begu eshte njeri i urt,bashk me Merveten.Nuk besoj qe enxhujt kan ndonje dallim nga ky qifte bashkshortor.E di qe Mervetja ka qen simpatizuese e flaket per Demaqin e ka deshte me intuiden shpirtit.Asgje te keqe nuk kam pas,me kan ndihmue ju kam ndihmue pa interese.Begi i frikohet Avdiut,a juve nuk ju tregon,se tutet.As Qosja nuk guxon mi lujt pisit.E njeh ma mire se juve.Nuk e di kur ju jeni njohur me Demaqin?Avdiu naten me te ka shkembye biseda qe ti as ne enderr nuk i kisha pa.Kqyre ne foto me Bislim Zyrapin e Ruzhdi Saramatin,si rrin me ta si minik,dhelper dinake.Po te jem kryeprokuror,e kisha qerue shqiptarine nga kriminelat,as qe kisha hezetu se biri kujt apo çfare klani te rrezikshem posedojne si pacollat i kisha zan,kurr driten e diellit ma se kishin pare,dhe tere pasurin ua kisha konfeskue,ka do qe e kan strehue permes interpoleve .
Vesel Kryeziu
15 min ·
Vendos reciprocitet ,pastaj hiqe taksen !
reciprocitet • muški rod Uzajamnost, uzajamni odnos; protivusluga; u spoljnoj trgovinskoj politici: načelo po kome se stranoj državi ne može odobriti povlastica bez odgovarajuće povlastice od strane ove države prvoj. (lat.)
reciprocitet mi mbrojt interesat e popullit te vete