Leter Hajro Limaj
:: politika
Page 1 sur 1
Leter Hajro Limaj
https://www.facebook.com/profile.php?id=100010838649745&tn-str=*F
[table class="conversationContainer uiGrid _51mz" style="border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-collapse: collapse; border-spacing: 0px; height: 2411px; width: 267px; table-layout: fixed; color: rgb(29, 33, 41); font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 12px; background-color: rgb(255, 255, 255);" cellpadding="0" cellspacing="0"]
[tr class="_51mx" style=][td class="_51mw _51m- vBot" style="font-family: inherit; vertical-align: bottom; padding: 0px;"]Début de la conversation
Mentor Avdyli[/size]
Keshilltar Ministri, à Ministria e Mbrojtjes[/size]
Drejtor i Institutit te Politikave te Sigurise Kombetaretare à Akademia Ushtarake Skenderbej[/size]
Me nderime te sinqerta
Haxhi Latif Kuç
[table class="conversationContainer uiGrid _51mz" style="border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-collapse: collapse; border-spacing: 0px; height: 2411px; width: 267px; table-layout: fixed; color: rgb(29, 33, 41); font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 12px; background-color: rgb(255, 255, 255);" cellpadding="0" cellspacing="0"]
[tr class="_51mx" style=][td class="_51mw _51m- vBot" style="font-family: inherit; vertical-align: bottom; padding: 0px;"]Début de la conversation
Mentor Avdyli[/size]
Keshilltar Ministri, à Ministria e Mbrojtjes[/size]
Drejtor i Institutit te Politikave te Sigurise Kombetaretare à Akademia Ushtarake Skenderbej[/size]
01:20
[ltr]Pershendetje i nderuar ,E ndegjova nje intervist te juajen,lidhur me Turqine ku kishit deklarue se Turqise ja kan borgj shqiptaret shpetimin nga gjenocidin serbo ,por une them serboamerikan,sipas hipotezes se Henri Kisingjerit qe shqiptaret e debuar nga kosova te dergohen ne Qad dhe atje te perfundojne ne nje masakre te pa pare.I nderuar une jam deshmitar qe perfaqesuesit e OSCE qe banonin ne shtepine time e kishin nen vezhgim Rajonin e Nerodimes.Dhe naten e 15 janarit te vitit 1999,serbet kishin masakrue civil shqiptar,dhe kete dite u vonuan me teper se herave tjera,dhe erdhen ka ora 23h e mbremjes me kerrin e blinduar Ihasan Aksay e mehmeti polic te larte nga Ankaraja me emisionin e OSCE.E hapa porten dhe po sa e hapen deren me dal,lotet ju shkonin si shiu,dhe i pyesi çfar ju ka ndodhur?Asgje me pergjigjet Ihasani.Ani pse po qani?Serbet kan masakrue civil shqiptar shume.Po lufta han njerez ja presi.Po po,por jo mi ndjek uçk en por po vrasin civil te pa armatosur.Ndersa uçk,nuk po don me luftue kundra serbeve vetem rrijne dhe nga nje here gjuajn nga distance e larget e pastaj serbet po zbrazen ne civil.Po kundra tanksave nuk luftohet?E dim na qe kan edhe arme kundra tankave ne aty jemi duke pergjue.Hyrem brenda ,gruaja ime ua kishte shtrue iftarin sepse ate muaj ishte Ramazan.Nuk besoj qe mujten ti ngernin ma teper se tri a kater kafshata buke,Ihasani ma bene a ke raki?Habitem per çfare arsye kerkon ne kete muaj raki?Po ja beje kam alkohol nga shume lloje.A ke viski ma bene?Po kam.Ma mbush goten e qait?Ja mbusha nje gote dhe eks e ka que dhe ma bene ment po dojn mem dal,shume keq kan bere serbet dhe i shan.Ani çka me ba Ihsan o vella me serb ne lufte jemi me mija vite edhe ju kete duhet me dite.A ke deshire me ta plotesue nje deshire,me drejtohet mua?E shiqoj ne sy ,dhe them çfare deshire e ka ndermend me ma plotsue?Po more po kush nuk ka deshire me ja plotsue nje deshire?Po çfare e ke hajer inshalla?A ke deshire me nxite OSCE me bombardue serbine?Jam ngritur ne kembe dhe e kam perqafue si vellaun tim e i them o vella po si nuk kam deshire me bombardue kete pis okupator.Me lutet qe te shkoj tek nje fqiu im Jashar Avdullah Shala qe tua hauzoj telefonin qe mi ftue ma shpejte.Nuk kam pritue fare dhe tek porta e fqiut i trokasi ne dere dhe kur e hap porten me bene çfare kerkon ne kete kohe kujshi ma prishe gjumin!O kujshi perfaqesuesit e OSCE me treguan se serbet kan masakrue shqiptar civil ne Raqak,e po ta kerkojne telefonin mi lajmrue te OSCE per me bombardue serbine?O kujshi nuk me intereson OSCE as qe pom han palla a e bombardojne serbine,nuk ua japi telefonin,dhe e mbylli deren.çka me ba,u ketheva i deshpruar ne shtepi dhe ua beje se telefonin ja kishin nderpre serbet dhe nuk i bene.I kishin ne shtepi radio lidhjet dhe ka hyre ne nje koridor te ngushte,dhe pas pakes i marrin ne lidhje dhe fol mbi nje ore dhe pasi e perfundon e hape porten e sallonit dhe hyn brenda duke me perqafue e thene ta plotsova deshiren OSCE morri vendim per me bombardue serbin,e mua ma beri qe ta leshoj kosoven se jam ne rrezik.Po kete nate permes nje fqiut tjeter po ma large bashk me gruan kemi shkue dhe e kam gjete nje shqiptar qe qet ilegalisht shqiptar nga kosova ddhe pas dhjete minutave mi siguron edhe biletat dhe me tregon qe neser ne ora 5 me dal te nje ure ne suhareke dhe ai do te vjen me neve gjere ne gjermani duke e paguar 28000marka gjermane ,plus 5mij marka gjere ne hungari.Pastaj çfare me ka ndodhe nuk eshte pune me randesi edhe pse e kemi pare vdekjen me syt e mi bashk me femit e mi.Me nderime te sinqerta
Haxhi Latif Kuç