Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Mos votoni Bujar Bukoshin,peticion

:: politika

Mos votoni Bujar Bukoshin,peticion Empty Mos votoni Bujar Bukoshin,peticion

Message  Perparimi Dim 17 Mai - 2:54

Kundër emërimit të Bujar Bukoshit për ambasador!

-
P E T I C I O N

Dërguar Komisionit të Kuvendit të Kosovës për politikë të jashtme kundër emërimit të Bujar Bukoshit për ambasador !

A r s y e t i m:

Ne, nënshkruesit e këtij Peticioni kundërshtojmë ashpër emërimin e Bujar Bukoshit për ambasador, i njohur si ish kryeministër i Kosovës në exil në periudhën e viteve 1992 - 99, nga fakti sepse ndaj tij ende janë duke u zhvilluar hetimet për keqpërdorim të mjeteve financiare derisa ka qenë në postin e ministrit për shëndetësi, dhe se vazhdon të jetë në konflikt interesi, sepse e ka shitur edhe “Dardania Bankën” e themeluar në Tiranë në vitin 2000 më mjetet (paratë) e 3%-it të tubuara nga mërgimtarët tanë për financimin luftës çlirimtare dhe pavarësinë e Kosovës nga okupimi serb, për të cilin transaksion ai nuk i ka dhënë askujt llogari deri më tash...!?

Ai, në marrëveshje më Isa Mustafën, ministër i financave në qeverinë e tij në exil, më qëllim e kanë zhagitur llogaridhënien para Kuvendit të Kosovë për t’i mbuluar manipulimet më mjetet e qytetarëve të Kosovës si dhe për t’u vjetrua dokumentet e kësaj banke dhe Fondit të tre përqindëshit (3%), për të cilat kanë qenë dhe ende janë përgjegjës moralisht, ligjërisht dhe politikisht, duke mos dhënë deri më tash kurrfarë llogarie as për ndërtimin e shtëpive në një lagje afër Prishtinës...!

Konsiderojmë se ish kryeministri i Kosovës në exil, Bujar Bukoshi, është i dyshuar nga organet gjyqësore të Kosovës dhe i denoncuar për korrupsion dhe keqpërdorim të mjeteve financiare të dhëna nga bashkatdhetarët tanë në “Dardania Bankë” në Tiranë si dhe për keqpërdorimin e mjeteve të Fondit të 3%-it të qeverisë në exil, e drejtuar personalisht nga ai..! 

Prandaj, duke qenë se ende nuk kanë përfunduar hetimet dhe as procesi gjyqësor ndaj tij si dhe ende nuk i janë hequr aktakuzat për korrupsion në ministrinë e shëndetësisë, emërimi i tij për ambasador të Kosovës e denigron rënd imazhin e saj brenda dhe jashtë vendit, por kjo do të krijonte edhe një presedan të rrezikshëm që njerëzit më moral të dyshimtë dhe të akuzuar nga gjykata, në vend se të japin përgjegjësi, ata shpërblehen më poste ambasadorësh dhe kjo është shkelje e rënd e normave kushtetuese dhe ligjore të shtetit të Kosovës...!

Andaj, iu bëjmë thirrje të hapur gjithë anëtarëve të Komisionit parlamentar për politikë të jashtme, që mos ta lejojnë emërimin e Bujar Bukoshit për ambasador të Kosovës...!

*Peticioni i shpërndahet edhe Presidentës së Kosovës, Kuvendit të Kosovës - Kryetarit të Kuvendit, Komisionit për politikë të jashtme dhe Ministrisë për Punë të Jashtme.
Begründung:
A r s y e t i m:

Ne, nënshkruesit e këtij Peticioni kundërshtojmë ashpër emërimin e Bujar Bukoshit për ambasador, i njohur si ish kryeministër i Kosovës në exil në periudhën e viteve 1992 - 99, nga fakti sepse ndaj tij ende janë duke u zhvilluar hetimet për keqpërdorim të mjeteve financiare derisa ka qenë në postin e ministrit për shëndetësi, dhe se vazhdon të jetë në konflikt interesi, sepse e ka shitur edhe “Dardania Bankën” e themeluar në Tiranë në vitin 2000 më mjetet (paratë) e 3%-it të tubuara nga mërgimtarët tanë për financimin luftës çlirimtare dhe pavarësinë e Kosovës nga okupimi serb, për të cilin transaksion ai nuk i ka dhënë askujt llogari deri më tash..!?

Ai, në marrëveshje më Isa Mustafën, ministër i financave në qeverinë e tij në exil, më qëllim e kanë zhagitur llogaridhënien para Kuvendit të Kosovë për t’i mbuluar manipulimet më mjetet e qytetarëve të Kosovës si dhe për t’u vjetrua dokumentet e kësaj banke dhe Fondit të tre përqindëshit (3%), për të cilat kanë qenë dhe ende janë përgjegjës moralisht, ligjërisht dhe politikisht, duke mos dhënë deri më tash kurrfarë llogarie as për ndërtimin e shtëpive në një lagje afër Prishtinës..!

Konsiderojmë se ish kryeministri i Kosovës në exil, Bujar Bukoshi, është i dyshuar nga organet gjyqësore të Kosovës dhe i denoncuar për korrupsion dhe keqpërdorim të mjeteve financiare të dhëna nga bashkatdhetarët tanë në “Dardania Bankë” në Tiranë si dhe për keqpërdorimin e mjeteve të Fondit të 3%-it të qeverisë në exil, e drejtuar personalisht nga ai..! 

Prandaj, duke qenë se ende nuk kanë përfunduar hetimet dhe as procesi gjyqësor ndaj tij si dhe ende nuk i janë hequr aktakuzat për korrupsion në ministrinë e shëndetësisë, emërimi i tij për ambasador të Kosovës e denigron rënd imazhin e saj brenda dhe jashtë vendit, por kjo do të krijonte edhe një presedan të rrezikshëm që njerëzit më moral të dyshimtë dhe të akuzuar nga gjykata, në vend se të japin përgjegjësi, ata shpërblehen më poste ambasadorësh dhe kjo është shkelje e rënd e normave kushtetuese dhe ligjore të shtetit të Kosovës..!

Andaj, iu bëjmë thirrje të hapur gjithë anëtarëve të Komisionit parlamentar për politikë të jashtme, që mos ta lejojnë emërimin e Bujar Bukoshit për ambasador të Kosovës..!
Im Namen aller Unterzeichner/innen.
Ravensburg, 15/05/2015 (aktiv bis 11/06/2015)

Debatte zur Petition

Noch kein PRO Argument. 
>>> Schreiben Sie das erste PRO-Petition Argument

Noch kein CONTRA Argument. 
>>> Schreiben Sie das erste CONTRA-Petition Argument

Warum Unterstützer unterschreiben

Une mendoj, qe kemi njerez me te zot per ambasador dhe ky eshte nje njeri i konsumuar, nje figure jo e e respektuar, duke patur shume dyshime ne figuren e tij, ky nuk duhet te jete perfaqesues i kosoves jashte vendit.
Per arsye te manipulimit te 3% dhe te ndihmave tjera per FARK, nji kjo asht arsyja e ime per Peticion!
Hesat Bytyçi
Për shkak të keqëpërdorimit të mjetëve të 3% -it. Dhe mos dhënjës llogari,për shitjën apo zhdukjën e mjetëve në ,,Dardania Bankë".z.Bukoshi nuk meriton që të ketë as një pozicion shtetrorë. 06:25 17.05.2015

https://www.openpetition.de/petition/online/kunder-emerimit-te-bujar-bukoshit-per-ambasador

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas