Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Kadareja ma i keq se Enver Hoxha shumeee?

2 participants

:: sport

Kadareja ma i keq se Enver Hoxha shumeee? Empty Kadareja ma i keq se Enver Hoxha shumeee?

Message  Perparimi Mer 29 Nov - 15:25

Kadareja ma i keq se Enver Hoxha shumeee? Kkkst7Kadareja ma i keq se Enver Hoxha shumeee? Dddyj0
Xhevat Kryeziu,Cen Desku,Une Haxhiu,dhe Rrahim Buzhala,ne nje pajtim ne Baje te Malisheves,dhe foto e dyte _ mars 1997 ne promovimin e vepres:Eshte Prof Mejdi Elezi

http://72.14.253.104/search?q=cache:f5r-UJb8AsYJ:p2palbaniaNė polici, pėr njė vepėr penale si ajo “e fyerjes”, qė ishte nė kompetencė tė drejtpėrdrejtė gjykimi nga gjykata, ishte dėnuar me 11 muaj edukim nėpėrmjet punės. Vuajtjen e dėnimit e kishte filluar nė kombinatin “Josif Pashko”. Sapo kishte filluar punėn e detyruar nė zbatimin e vendimit tė gjykatės, Janulla Rapi .com/forums/lofiversion/index.php%3Ft1287.html+e+dua+vendi+por+dhe+e+urreje&hl=fr&gl=fr&ct=clnk&cd=9

Dernière édition par le Lun 19 Fév - 10:19, édité 1 fois

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

Kadareja ma i keq se Enver Hoxha shumeee? Empty Re: Kadareja ma i keq se Enver Hoxha shumeee?

Message  Perparimi Mer 29 Nov - 15:26

Perparimi
Admin

Kadareja ma i keq se Enver Hoxha shumeee? Empty Re: Kadareja ma i keq se Enver Hoxha shumeee?

Message  Perparimi Mer 29 Nov - 15:28

Ju dëshmoj mëkatin e Kadaresë me internimin e familjes Rapi

“Ishte viti 1982, kur Foto Çami më thirri në zyrë...”

--------------------------------------------------------------------------------
Nga Dilaver Bengasi

(vijon nga faqja 1)

Kërkoi ndjekjen penale për një djalë 18-vjeçar, i quajtur Renato Rapi. Ky djalë merrte në telefon familjen e Kadaresë për të biseduar me vajzën e tij, me të cilën kishte lidhje shoqërore. Djali pretendonte se me vajzën dashuroheshin. Kur Kadareja mori vesh mbi këtë lidhje, donte me çdo kusht që kjo të prishej. Por Renato vazhdonte me të tijën. Mirëpo, telefonatat e përsëritura “e shqetësonin” familjen Kadare. Prandaj, Kadareja po bënte denoncimin ndaj Renatos. Kjo ishte vepër e sanksionuar nga neni 129 i Kodit Penal. Akuzohej në denoncim edhe nëna e Renatos, Janulla Rapi, e cila kishte marrë guximin për të shkuar në shtëpinë e Kadaresë. Mirëpo nuk i ishte hapur dera dhe Janulla e paskësh fyer, duke i rënë derës me forcë. Kështu, kishte shqetësime të mëdha Ismail Kadareja.
U fillua çështja penale nga hetuesi N.Topjani. U mor në përgjegjësi penale dhe nëna e Renatos, Janulla Rapi. Akuza ishte për fyerje publike të Ismail Kadaresë. Renato ishte simpatik, inteligjent dhe vazhdonte vitin e katërt të Liceut Artistik të Tiranës. Nëna e tij, Janulla Rapi ishte shitëse e divorcuar nga burri. Hetuesi N.Topjani nuk njihte nga palët asnjë person. Por duhej të shmangte të gjitha ndërhyrjet apo presionet që mund të bëheshin. Ishte i aftë dhe korrekt. Njëherazi për çdo gjë do të konsultohej me kryetarin e hetuesisë.
Pas fillimit të hetimeve, më thërret në zyrën e tij Foto Çami, në atë kohë ishte sekretar i parë i Komitetit të Partisë së Tiranës, i cili më shpjegoi se I.Kadareja ishte ankuar për një “rrugaç” të quajtur R.Rapi, që i kishte mashtruar vajzën, duke krijuar momente irritimi. “Më ka thënë, - theksoi Foto Çami, - se megjithëse e ka denoncuar problemin në hetuesi, juve nuk po e vlerësoni si duhet. Për këtë problem që ka të bëjë me nderin e I.Kadaresë, - tha ai, - duhet të bëni të gjitha përpjekjet deri dhe në arrestimin e atij djali. Nuk duam të shqetësohet familja e Kadaresë”.
Shpjegova se ai djalë ishte një nxënës shkolle në Liceun Artistik, por siç del, ai është dashuruar me vajzën e Kadaresë. Për sa i përket hetimit të çështjes, mendoj se është vlerësuar, megjithëse denoncimi i bërë nuk i plotësonte elementët e veprës penale, sikurse pretendohet. Djali me vajzën kanë lidhje prej kohësh dhe këtë e vërteton edhe... “Për sa i përket sugjerimit, - vazhdova unë, - se nderi i I.Kadaresë duhet shpëtuar nëpërmjet arrestimit të këtij djali, kjo më vjen keq që po ju them, por nuk mund të bëhet, sepse nuk ka bazë ligjore për një arrestim të tillë. Djali Renato nuk ka bërë asnjë vepër penale, veç dashurisë. Për dashuri, që ka të bëjë me një normë morale, nuk kemi bërë ndonjëherë arrestime”. Më tha që të shkoj përsëri pasdite në zyrën e tij, se do të ishin dhe kryetari i Gjykatës dhe prokurori i rrethit. Ndërkaq, unë u takova me V.Konomin dhe I.Remjen, përkatësisht kryetar dhe prokuror, e u tregova porosinë që më ishte bërë. Ata kishin të njëjtin mendim me mua. Edhe në takimin që bëmë pasdite me Foto Çamin, ata të dy mbështetën mendimin tim.
Por hetimi vazhdoi. Janulla, nëna e Renatos ishte marrë e pandehur në gjendje të lirë. Ajo erdhi disa herë në zyrë për t’u ankuar ndaj një hetuesi, që pretendonte se ndihmonte padrejtësisht familjen Kadare. E sigurova se nga hetuesia do të kishte vetëm zbatim të drejtë të ligjit dhe objektivitet. Janulla këmbëngulte se nuk kishte bërë asnjë veprim antiligjor në adresë të familjes Kadare. Sqarimet që ajo kërkonte të bënte me atë familje, ata i kishin marrë për fyerje. Këto pretendime, hetuesi N.Topjani i kishte vërtetuar dhe i kishte raportuar. Hetuesi i çështjes kishte raportuar se shpeshherë i shkonte në zyrë edhe Elena Kadare, që i bënte presion duke i kërkuar arrestimin e Janullës dhe Renatos. Pas këtij raportimi në prani të rreth 25 hetuesve, tërhoqa vëmendjen se, nëse nuk provohej vepra penale, atëherë akuza të pushohej dhe të mos binte askush nën presionin Kadare.
Sigurisht që nga ana ime si kryetar i hetuesisë, toni me të cilin porosita që të zbatohej ligji ishte i lartë, i ndikuar edhe nga ankesat e Janullës apo presionet e Elenës ndaj hetuesit. Ditën e dytë, rreth orës 8:30 të mëngjesit, mori në telefon ministri i Punëve të Brendshme, i cili kërkonte të sqarohej përse ishte fyer në mbledhjen e hetuesisë, Ismail Kadare. Veç u theksua se në hetuesi të mos pranohej asnjë person qoftë edhe nga Kadare.
Ndërkohë, Hekuran Isai më tha se Elena Kadare i kishte shkuar në zyrë që në mëngjes dhe ishte ankuar ndaj kryetarit të hetuesisë, i cili jo vetëm nuk po e vlerësonte çështjen e denoncuar nga familja Kadare për të ndëshkuar familjen Rapi, por për më tepër kishte fyer Ismail Kadarenë në mbledhjen e Hetuesisë së Tiranës. Në orën 10:00 shkuam në zyrën e ministrit, së bashku me dy hetues. Atje gjetëm dhe drejtorin e Punëve të Brendshme të Tiranës dhe një punëtor operativ të sigurimit. Hetuesi N.Topjani shpjegoi saktë se denoncimi i Ismail Kadaresë nuk përmbante elementë të ndonjë vepre penale, as për Janullën e as për të birin, Renaton. Ministri Isai na shpjegoi se Ismail Kadareja ishte njeri i nderuar dhe vetë shoku Enver Hoxha e kishte vlerësuar posaçërisht. “Problemi është i qartë, - vazhdoi ai, - do pasur kujdes në trajtimin e Kadaresë”. Pastaj Elena Kadare kishte akuzuar se Janulla ndiqej si agjente ruse. Kush e kishte thënë këtë? Ishte e vërtetë, apo ishte thashethemnajë si shumë hamendje keqdashëse?
Ministri shfaqi inat e pakënaqësi ndaj operativit V.M. dhe hetuesit R.I., kur dëgjova se Janulla Rapi ndiqej nga Sigurimi si agjente ruse dhe këtë problem e paska mësuar Elena, të them të drejtën u çudita. Sa thellë i kishte futur rrënjët I.Kadareja me “informatorët” e tij në punën e sigurimit dhe hetuesisë, kur ne nuk kishim dëgjuar asnjë fjalë të tillë. Mbas pyetjeve dhe përgjigjeve që u bënë në zyrën e ministrit, u porositëm që të kishim kujdes dhe të mos krijonim situata shpërthyese ndaj Kadaresë. U tërhoq vëmendje dhe për faktin se Elena kishte mësuar sekretet e Sigurimit të Shtetit. Por, me gjithë presionin nga lart, çyshtja e ngritur për Janulla Rapin dhe djalin e saj Renato, nga hetuesia u mbyll. Sidoqoftë edhe pas këtij veprimi objektiv ligjor të hetuesisë, reagimet e veprimet ndëshkuese ndaj familjes së djaloshit Renato Rapi nuk pushuan. Për të plotësuar dëshirën e Kadaresë dhe që ai të “rrinte i qetë”, me porosi partie u vendos masa e internimit të familjes Rapi. Pra, u internua Janulla dhe Renato, si kundërshtarë të familjes Kadare, për të vënë “në mbrojtje dinjitetin e tyre”. Me urdhër nga një apo disa drejtues të lartë, më 25 prill 1984, familjen Rapi e internuan në Kosovë të Elbasanit. (...)
Sipas rrëfimeve të një ish-gjyqtareje të Gjykatës së Lartë, kam mësuar se Janulla Rapi, mbi bazën e denoncimit të Ismail Kadaresë
Në polici, për një vepër penale si ajo “e fyerjes”, që ishte në kompetencë të drejtpërdrejtë gjykimi nga gjykata, ishte dënuar me 11 muaj edukim nëpërmjet punës. Vuajtjen e dënimit e kishte filluar në kombinatin “Josif Pashko”. Sapo kishte filluar punën e detyruar në zbatimin e vendimit të gjykatës, Janulla Rapi
I kishte shkruar një letër Enver Hoxhës, duke i treguar se shkaku i dënimit të saj ishte vetëm fakti se djali i saj dashuronte vajzën e Ismail Kadaresë, lidhje të cilën ai nuk e dëshironte. Enver Hoxha, pasi kishte lexuar letrën, kishte vënë një shënim duke theksuar se si ishte e mundur të dënohej ajo nënë, pse djali i saj dashuronte vajzën e Ismail Kadaresë apo kushdoqoftë tjetër. Kjo letër me shënim përkatës i ishte dërguar kryetarit të Gjykatës së Lartë, i cili kishte urdhëruar rigjykimin e çështjes direkt atje, me kryesues seance gjyqtarin e mirënjohur A.Z, i cili masën e dënimit “me punë të detyruar me 11 muaj”, e uli gjykimin në 2 muaj, kohë që Janulla Rapi kishte bërë deri në kohën e rigjykimit.
Por sikurse citova më sipër, ky dënim i lehtë nuk kënaqi kurrë kundërshtarin e saj dhe më 25 prill 1984, Janulla Rapi me të birin Renaton, u internuan në Kosovë të Elbasanit.

Marrë nga libri
“Enigmat e 2 Korrikut ‘90”

123456Oct 17 2006, 03:40 PM
E lexova edhe une kete artikull. Aty del hapur figura meskine nje njeriu me 700 ftyre si Kadareja. Nje servil i sistemeve qe nderron lekuren si kameleonet. Rob pa karakter. Shkrimtar i madh por njeri i vogel...ose zero njeri...
KRISTIOct 17 2006, 03:40 PM
Flm per kete artikull por a eshte e vertete apo eshte thjesht nje imagjinate?
123456Oct 17 2006, 03:54 PM

Dernière édition par Perparimi le Sam 18 Avr - 1:08, édité 1 fois

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Mer 29 Nov - 15:30

Jo kristi, nuk eshte aspak imagjinate motra, po shume e sakte. Ai djali qe Kadareja beri te internohej bashke me nenen e tij eshte ai cuni qe loz te filmi ''MESONJTORJA'', rolin e atij djalit qe kish pellumbat dhe e vrasin turqit. Nuk e di ne te kujtohet apo jo? Gjithashtu ai djali luan dhe nje rol te filmi ''GUNA PERMBI TELA''. Kishte nje te ardhme te shkelqyer, po qe ju pre ne mes nga tekat e Zotit dhe Zonjes Kadare. Pas 1990, ai djali emigroi ne Amerike se bashku me te emen. Dhe sot e kesa dite ka akoma probleme mendore, si rrjedhim i nje traume mendore qe pesoi atehere. Kjo gje eshte 1000% e vertete, me letra dhe dokumenta qe e bazojne dhe mbeshtesin.

Kadareja si letrar mund te jete dhe dicka. Po si historjan dhe njeri eshte zero, plere. Ne vitet e Komunizmit ai njeri dihet nga te gjithe se ca ka qene, te pakten brezi im dhe ata me te medhenjte e dine shume mire. Ka mbajtur funksione drejtuese, dhe ka pas shume privilegje te tjera si makine me shofer te bytha (me falni per shprehjen), vile pushimesh etj etj.

Pas renies se Komunizmit emigroi ne France dhe filoi te na thoshte pallavra dhe cudira qe gjoja ishte i persekutuar, dhe ndiqej nga Sigurimi. Po te ishte ashtu, si do e linin te dilte shume here jasht Shqiperise, dhe sidomos ate heren qe u arratis, se te gjithe e dime qe me Sigurimin atehere nuk behej shaka. As miza nuk hynte e dilte ne ate kohe pa aprovimin e atij organi te shtetit. Po Kadarese i ka hytre shume vetja ne qejf, pasi i kane bere shume levdata atehere ne Shqiperi, dhe e mban veten se coc eshte. Eshte mesuar te ishte ne qender te vemendjes. Po tani asnje nuk e pjerdh me ate plere, pasi dhe si shkrimtar mese i rendomte dhe i zakonshem eshte, po ashtu na dukej neve atehere.

Nejse, qe te mos zgjatem me me poshte do te postoj nje foto votohet per kodin penal 1979 i cili perfshin edhe nenin 55 per agjitacion e propogande
Ismail Kadare eshte diku nga rreshti i dyte, ne krahe te aktorit Rudolf Marku

KRISTIOct 17 2006, 03:21 PM
Ate cunin e mbaj mend te filmi "Mesonjtorja" por nuk e di me habiti shume nje gje e tille sepse me duket cudi si njerez intelektuale (te pakten per ashtu eshte mbajtur) te bien kaq poshte ose me sakte te bejne kaq poshtersira duke shkaterruar jeten e njerezve te pambrojtur.
cool_vlOct 17 2006, 03:29 PM
QUOTE(KRISTI @ Oct 17 2006, 04:00 PM)
Jo imagjinate e Cool .......

Ndoshta u shpreha gabim mos eshte trillim eshte fjala me e sakte se imagjinate

Cool shof qe aty eshte shkruar vijon nga faqja 1 e ke fillimin apo kaq eshte si artikull.

Dernière édition par Perparimi le Sam 18 Avr - 1:10, édité 1 fois

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Jeu 30 Nov - 9:15

Kadareja ma i keq se Enver Hoxha shumeee? Kadare

ajo i kėrkon atyre qė tė mos i akordojnė kėtė ēmim Kadaresė, pasi ai ka shkaktuar njė dramė tė rėndė familjare.
Historia
Nė njė rrėfim tė hershėm, Janulla Rapi ka shpjeguar se djali i saj ka qenė njė nxėnės shumė i mirė nė Liceun Artistik, madje ka luajtur nė dy filma shqiptarė “Guna mbi tela” dhe “Mėsonjėtorja” (nė kėtė tė fundit luante rolin e djalit tė pėllumbave qė vritet). Ajo ka thėnė se djalit tė saj ia vranė rininė nė moshėn 18-vjeēare, vetėm se dashuroi vajzėn e Kadaresė. Janulla Rapi thotė se pasi shkrimtari e kishte marrė vesh pėr lidhjen e vajzės sė tij Gresa me Renaton, po bėnte ēdo gjė pėr t’i ndarė. Ajo ka treguar se mė 25 prill tė vitit 1984, nė orėn 5:30 tė mėngjesit, rreth 40 policė e civilė kanė rrethuar shtėpinė dhe i kanė hipur nė kamionė pėr t’i internuar mė pas nė Kosovė tė Elbasanit. Sqarimi qė u ėshtė dhėnė ishte: “Me urdhėr nga lart, duhej tė largoheshim, sepse i kishim prishur qetėsinė deputetit dhe nėnkryetarit tė Frontit Demokratik”...Nėna e Renatos ka thėnė se “pas dy vjetėsh, pasi punonim tė shtatė ditėt e javės nė bujqėsi, me urdhėr tė Ramiz Alisė, na lirojnė, pasi ishim sjellė shumė mirė”. Por sėrish pas internimit, dy tė rinjtė po vazhdonin tė mbanin lidhje, por shkrimtari, sipas saj, sė bashku me policinė sajon njė akuzė tė rreme pėr ngacmim tė sė bijės. Dhe nė vitin 1990, ajo thotė se sė bashku me tė birin morėn rrugėn e Amerikės, pėr tė gjetur edhe mundėsinė pėr tė mjekuar djalin. Atje, ata fituan statusin e refugjatit politik, ndėrsa djali doli i paaftė pėr punė.

Dernière édition par le Jeu 30 Nov - 15:42, édité 1 fois

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Jeu 30 Nov - 15:12

DASHURI dhe BRENGE

Kur ty te njoha isha mjaft i ri,
me mijera pyetje,me mijera dyshime,
i ri qe arratisej ne nje bote pa fre,
plot endrra ,hove dhe ngurrime.

Nder syte e mi ti ndrojtjen e thelle e pe
dhe mallin qe ne ato dite plot vlime,
ma celte buzeqeshjen , dhe n`hare,
me bente qe te ndiej prape deshperime.

Ndonjehere ti vec me nje veshtrim,
me nje levizje dore me c`armatos,
edhe diku me mbetet nje vegim,
nje gjurme e nje te qeshure q`u sos,
nje flakerim qe derdhet thelle ne shpirt,
qe duke me falur gaz prap me plagos
E prap me zhurit me ndjenjen tende te dlirte.

Edhe trupin me , ah , renkim nder vale,
ekstaze gazi te pafund ma tret...
dhe para teje flirtohem per nje mend,
kjo dashuria jone ,mua po me cmend

Po bien gjethet..Edhe ti me pyet,
per lotet a me djegin valle ?
Kjo ndarja jone fare po me mbyt.
Ah, kohen ne, perse s`e ndalim valle ?

Dhe ne nga ndjenjat tona qe na i genjejne,
tretemi prap ne gaz e shprese.

E dashur, lerme vetem,qe agimi
porsi nje foshnjeze te me gjeje ne gjume,
Edhe kur s`jemi bashke, mua vegimi
yt` i shtrenjte te me fanitet aq shume.

Dhe gonxhes ti s`ja hoqe gjithe petalet,
s`e ndjeve vehten tej e tej te amshuar?
C`do puthje qe prej meje ty t`falet
a s`ma ktheve me te flakeruar ?
Me ndez aq shume sa une s`kam te shuar...

Ende ne buze zjarri yt me rri,
dhe ne cdo pore ndiej ngrohtesine tende,
ende ne sy e kam ate fshehtesi
E dashur, ti me puthje krejt me cmende.

Kur te kujtoj , atehere vehten time
me nuk e ndiej.Dritaren po veshtroj.
Pas saj po zbret mugetira plot mejtime
E vendi yt eshte bosh...per ty mejtoj.

Ti vec nje pyetje me ben gjithmon
Kerkon te dish perse kaq fort te dua
Po te ta them tani eshte teper vone?
Me pervelojne , o Shpirt, buzet e tua.

I dua shume, e nuk do te rresht Kurre
me puthje t`i mbuloj
magji pa fund me je o nur
dhe ato duar aq zbehtesisht te holla
qe kurre nuk dua t`i humbas
ne magjine tende krejt u krodha
n`at harrim ,ku viti te duket cas.

E dashuroj ,ah, shpirtin tend te vrare,
edhe vetmine e syve te tu duke qare.

E dashur, o e dashur!-A kam leje
pa u skuqur Ty prape keshtu te quaj?
Kete emer kaq te shtrenjte , qe vec meje
e therret tani dhe nje goje e huaj.

A kam leje ta mbaj ne shpirtin tim?
A nuk me duhet qe te arratisem
prej endrres time q`e mbrojta me aq deshperim?
dhe prej puthjeve te tua , ah, qe molisem.

A s`po mi fshijne tani puthjet? Humbas i teri,
dhe ledhatimet a s`mi kane grabitur?
Me fal, e me ndihmo, qe une i mjeri
te gjej ate per te cilen jam venitur.

Oh sa me dukesh e huaj, kur t` kujtoj
sa larg m`je tretur qe kur me ke braktisur!
A do mundem prape te t` dashuroj ,
kaq fort nga humbja jote e shastisur.

I shoh si m`arratisen keto kujtime,
e s` mund t`i kthej , e s`mund t`i mbaj me dot.
Vec disa here , si ne enderrime,
ne nje buzeqeshje ose ne nje lot
sec me fanitet prape kohe e shkuar,
si prushi qe s`u fik, sec me flakeron,
gjersa kjo zemer e mjere e mashtruar
me pikellim e dhembje e kupton:
se teli q`u kput , me s`tingellon...

E njoh une dhimbjen, ankthin ,terrin
t`atyre casteve qe do te m`i kursesh
I njoh une plaget e tua qe te therin
qe t`i shkakton ajo, qe eshte mes nesh.

I ndiej rreziqet e atyre shtigjeve,
qe s`njohin rregulla, kufij,meshire,
qe jane GJITHNJE KUNDER TE GJITHA LIGJEVE,
qe mund te SHKATERROJNE DHE ENDRREN ME TE LIRE

Barra qe permbi supe po ngarkoj
e rende eshte shume,edhe guximi
me te cilin per ne te dy luftoj
s`eshte aq i madh.Porse kam frike ,
se ne nje cast dobesimi
Cdo gje qe kam ,ah, prape do ta dorzoj.

Ti je per mua jeta, Ti je dita.
Si fara qe cel gonxhe pa mbarim,
Te cela Ty ne zemer e te rrita.

Dhe emri yt , e dashur, n`adhurim
me tret , edhe nder net me ben te lutem
ashtu si nuk jam lutur kurre me pare,
nuk di se ku te fshihem, ku te futem
nga kjo magji qe zemren ma ka vrare.

E gjitha Ti ma mbushe jeten plot,
e qenia jote shpirtin ma sundon,
e teksa flas , ah , fjale nuk gjej dot
qe dashurine time s`ta deshmon...

Ne mijra gonxhe Ti tek une lulezon.

Respekt Janulla

Dernière édition par Perparimi le Sam 18 Avr - 1:10, édité 1 fois

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Jeu 30 Nov - 15:13

nga Renato Rrapi

Oh sa me dukesh e huaj, kur t` kujtoj
sa larg m`je tretur qe kur me ke braktisur!
A do mundem prape te t` dashuroj ,
kaq fort nga humbja jote e shastisur.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Jeu 30 Nov - 15:14

Mendja me shkon tek Shekspiri.Sikur te gjendej sot nje

Shekspir, jam e sigurt se kjo Dashuri do t`ja kalonte

dashurise "Romeo e Xhuljeta".

Dikur e dini c`mendoja?
Jo. Dhe as qe ka se si!
Romeo me xhulieten thoja
jetuan me te madhen dashuri.

Prap, s`mund te kete ne bote
- thoja me vete
Nje cift aq fort te dashuruar
Shekspiri genjen,
Shekspiri gabon,
Poshte autori i dashurise se trilluar!

Vec erdhi nje cast ne jete,
qe une Romeon e jetova vete,
dhe Xhulieta ime per cudi,
ngjante aq shume me Xhulieten e tij
.............................per dike

Dernière édition par Perparimi le Sam 18 Avr - 1:13, édité 1 fois

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Jeu 30 Nov - 15:52

Ka mundesi qe te gjitha keto munden me qen shpifje,edhe pse Kadaren nuk e adhuroi fare!

Se pari ne fillim thoni se nena e Renatos,ka shkue e i ka trokit ne dere te Kadares?per me dhune me ia dhen vajzen?Nese ajo e ka dashuruar siq cekni vete,qe paska thene Enver Hoxha qe si me denue nje njeri per shkak te dashurise,keto te gjitha po cakatin disi eee!Ka mundesi qe djali e ka shpreh dashurin ne Gnesen e Kadares,dhe kjo nuk ka qen ne ngjarje fare per dashurin e Renatos dhe ky te smuret,.Ku keso ka ix raste qe pa e ditur partneri dashurin e tjetrit,dhe ngjarjet perfundojn ne mernyre tragjike pa dijenin e partnerit te kunderte.
Kaq,skam se çka te shtoi,a nese vajza e ka dashruar edhe ajo,nuk ma merr mendja qe Kadare e kishte pengue,apo pasi Kadare ka ik ne vitet e90 dhe familja Rapi poashtu paskan ik per amerike,kan pasur mundesi qe te shkembehen me letra qe nga franca e ka pasur leht ti lajmrohet Romeut te dashur.

Perparimi
Admin

Kadareja ma i keq se Enver Hoxha shumeee? Empty mbi rastin e Kadares

Message  ben solo Lun 4 Déc - 7:16

Ju deshirojm pune te mbare ne forumin e juaj i nderuar Haxhi sepse vertete keni shkruar me emocione.
Ju pershendet Beni

ben solo

Numri i postimeve : 10
Registration date : 04/12/2006

Message  Contenu sponsorisé

Contenu sponsorisé