Ata qe ishin te ngujuar ne kamionin friz,per egzil
:: sport
Page 1 sur 1
Ata qe ishin te ngujuar ne kamionin friz,per egzil
1)Une vete i teti
2)Fitim Dibran Zymberi vete i gjashti,nga Likoshani
3)Enveri Ramadan Hoxhaj,nga Skenderaj,vete i kateriti
4)Gani Ferat Junuzi nga Qikatova e re _Gllogovce
5)Shefqet Mailq Ramadani,nga Brevnik,i Podujeves.
6)Arsim Selim Selimi vuqiterrne
7)Shpend Ismet Krasniqi Nijazi Naim Jashari,nga ferizai
8)Visar Nexhmedin Krasniqi qe e udhehqte kete egzod,dhe Liman Elshani ishte ai qe nga hoteli urdheronte per mua.Ky mbas perfundimit te luftes ne prizren u ba drejtor gjenral i kosovatransit.Ja kush paska qen lufta e uçk es!!!
9)Kastriot.... mbiemri nuk me kujtohet.
Marjan Popoviqi ishte si ndermjetsues per qitjen e shqiptareve tej kosoves.Po ashtu edhe Ali Vllasi.
Ky ishte nxene ne burgun e qekise me nr e dosjes;Sona Holasu qeki
160p.171i denuar per kontrabande ne baze te ketyre neneve.
Dhe Ahmeti shofer i autobusit te Avdylit nga bellanica,me Liman Elshanin qitnin shqiptar si shtazet dhe shume raste kan mbyte ne danub shqiptar.
Se pari kur kemi mberrijtur ne hungari me 17 janar 1999 jemi strehue ne qytetin Moshe Mazharov nje nate fjetem ne hotel,pastaj Limani na qon ne nje shtepi private.Pastaj na qon ne Budapest ne nje hotel ku fjetem dhjetra dite .Hotel "NOVA"budapeste.
Data e kesaj dite 02.02.1999Ku jemi ne nje hotel te qekise me emrin;
Hotel Garni termic,18 km larg toplices.Ne kete hotel dy jave vete si ne tjera hotele pagesat i kam bere une.
5)Shefqet Mailq Ramadani,nga Brevnik,i Podujeves.
7)Shpend Ismet Krasniqi Nijazi Naim Jashari,nga ferizai
8)Visar Nexhmedin Krasniqi qe e udhehqte kete egzod,dhe Liman Elshani ishte ai qe nga hoteli urdheronte per mua.Ky mbas perfundimit te luftes ne prizren u ba drejtor gjenral i kosovatransit.Ja kush paska qen lufta e uçk es!!!
9)Kastriot.... mbiemri nuk me kujtohet.
Marjan Popoviqi ishte si ndermjetsues per qitjen e shqiptareve tej kosoves.Po ashtu edhe Ali Vllasi.
Ky ishte nxene ne burgun e qekise me nr e dosjes;Sona Holasu qeki
160p.171i denuar per kontrabande ne baze te ketyre neneve.
Dhe Ahmeti shofer i autobusit te Avdylit nga bellanica,me Liman Elshanin qitnin shqiptar si shtazet dhe shume raste kan mbyte ne danub shqiptar.
Se pari kur kemi mberrijtur ne hungari me 17 janar 1999 jemi strehue ne qytetin Moshe Mazharov nje nate fjetem ne hotel,pastaj Limani na qon ne nje shtepi private.Pastaj na qon ne Budapest ne nje hotel ku fjetem dhjetra dite .Hotel "NOVA"budapeste.
Data e kesaj dite 02.02.1999Ku jemi ne nje hotel te qekise me emrin;
Hotel Garni termic,18 km larg toplices.Ne kete hotel dy jave vete si ne tjera hotele pagesat i kam bere une.
Re: Ata qe ishin te ngujuar ne kamionin friz,per egzil
Illmi Dibrani,ndegjom mire;Ne Turqi Ismail Qemajli ishte kryeparlamentari i portes se Turqise.Kete po ta permendi per se dyti ne opinjone.Sami Frasheri eshte hartusi dhe standardizuesi i gjuhes turqishte ku edhe sot e kesaj dite filitet turqishtja e tij ne Turqi.Pos gjuhes se turqishtes e nxorri ne stamboll edhe alfabetin e gjuhes shqipe.Po si ta merr mendja qe pa pelqimin e portes se larte te Turqise a kishte per te pasur hordhe Ismail Qemaili me shpalle pamvaresin e Shqipnise ?Edhe nje here nje gje tjeter po ta permendi;Ne kohen e luftes ne shtepin time kan banue dy perfaqesues te OSCES nga Turqia,te cilet quhen;Ihsan Aksay dhe Mehmeti mbiemri nuk po me bjen ndermend.Keta dy e kan pasur nen vezhgim rajonin e Shtimes dhe zonen e Nerodimes ku ishte perqendrue uçk.Daten e 15 janarit ne ua kishim pergaditur ifatrin,sepse ishte dite ramazani.Prite qe po vijne si çdo dite,ata erdhen ka ora 22 e 40 minuta,dhe dola tjau hapi portat.Pasi dolen nga kerri i blinduar u pershendetem me ata dhe i pyesi;çka jeni vonua sot,se jemi bere marak mos ju ka ndodhe diçka ?Ja nisen te qanin si femit ,dhe nuk mundeshin me fole.I thashe çka ju ka ndodhe pash zoten ?Jo,jo asgje hajde hyme brenda.Hyrem brenda dhe buken e kishin te gaqme vetem me ngere,por me thone se serbet kan masakrue shume civil shqiptar ne Raqak..Dhe me tutje me thane se uçk nuk po done me luftue,por po i sulmon serbet nga larg dhe po ike e tani keta ne kan po hasin po shfryhen.Kane vrare bre pleq ,e zoti i vrafte serbet.Une i thashe ;O Ihsan,po me kallash nuk luftohet bre kundra tanksave ,se me pase arme sa gjysma e serbeve,serbet nuk kan prapanice me luftue me neve ,i njohe se sa luftetar jane serbet.Po pse ty nuk te marrin ne uçk e me luftue kundra forcave serbe,pasi je ne policin serbe kaq shume imbushur,por rrin mbyllur ne shtepi?Shko e benju pyetje ti pse nuk po me marrin?Ihsani me thote;A ke deshire ta ftoje NATON per kete masaker te Raqakut ,qe ta bombardojne forcen ushtarake serbe ?Jam ngritur ne kembe dhe e kam perqafue me dy duar,e i kam thene;O vellau im a e bane kete dhe e kam puthur ne dy faqe.Ateherit me kerkone nje telefon nga fqiu qe te folasin sa ma shpejte edhe pse e kishin radio lidhjen me thane ma mire folim nepermjete telefonit.Kam shkue menjeherit te fqiu im Jashar Avdullah Shala dhe ja tregova rastin me shume entuzjazem e me gezim,sa qe mendova qe edhe ky do te gezohet.Ku ia kerkova telefonin qe po e kerkojne keta te OSCES qe ta lajmroin rastin e nje masakres qe ka ndodhe sote ne Raqak,me thote nuk me interesojne as keta as NATO se a donin ta bombardojne forcen serbe.Dhe me tha se telefonin nuk ua japi,dhe pike.Jam kethye ne shtepi dhe i tregova se telefoni nuk po i bene telefoni.Ka hyre ne nje koridor i vogel qe gjindet nga hyrja e shkolles ,ku i kishin edhe radiolidhjet e tyre dhe e ka ftue OSCEN dhe per me shume se nje ore qe shkembeje biseda me OSCEN,dhe ne fund me tha ;Haxhi ta plotsova deshiren tende,e pruren vendimin qe ti bombardojne forcat serbe.Ty kan met vra ja tut,ja serbet,ik nga kosova se je ne rrezik nga dyja palet.
Ndoshta kemi pasur lufte kundra Turqise,per liri e per pamvaresi,por ne te njejten kohe edhe kundra serbise qysh shume ma heret se me turqin.
Por nje ta dini se kjo Turqi ju shpetoi nga ma e keqja dhe nuk lejuan qe tju dergojne ne Qad qe ky egzod ka qen ne nje qmim pre 45 miliarde dollar me ju kall ne Qad,Plani "Henri"Ma mire me Turqin se sa me serbo filistat,.Sepse me turqin do krijohet konfedertat turko shqiptare,ku edhe shqiptaret e turqise do ti gezonin te gjitha te drejtat e barabarta si populli i turqise si gjuhe te tyre zyrtare do e kan shqipen,ushtrin shqiptare,dhe policin shqiptare ,qe nga Tirana e ne Stamboll,ku dikuri moti ketu ishte qendra kryesore e pashallareve dhe beglereve shqiptar..Ata qe nuk e deshironin nje kesi shteti shqiptar le te urdherojne e le ti bashkangjiten serbise dhe rusise.Kjo ka marr fund .Ata qe llomotisin e dijne mire ku e kan vendin.Nje ta dini mire se ma ata qe na udhehoqen kinse luften çlirimtare le ti mbledhin plaqkat e le te shkojne ku e kan strehen.Me vdekje nuk do ti denojme tradhetaret,por buke me ngren jo ne trojet shqiptare.
Vazhdim i dates 15 janar 1999,rasti i masakres se Raqakut;
Po kete nate e pata thirre nje dhenderr te dhendrrit tim Liman Elshanin ish shofer i ksovatransit ne prizren nga telefoni i Aziz Shales dhe iu pata lute qe neser le te mi sigurone biletat per Hungari dhe ia kerkova qmimin sa kerkoni qe te me qitni per gjermani.Vertete te nesermen ne mengjez me 16 janar e leshova Kosoven,por vdekjen bashk me femi e pash me syt e mi.Jo vetem me femit e mi,por bashk me dyzet te tjere shqiptar nga te gjitha anet e Kosoves .Keta dhe femit e mi i shpetova nga vdekja,fale qe e kisha me vete nje thike te bukes.I kam emrat e te gjitheve,nuk besoj qe edhe neper filma ka ndodhur nje gje e tille, duke luftue kundra vdekjes,qe ishim te mbyllur ne nje kamion friz hermetikishte.Dhe mbas perfundimit te luftes ku Liman Elshani u ba Drejtor Gjeneral i Kosovatransit ne Prizren,i cili e kishte pasur per detyre qe te me likvidoi ne formen ma te poshter,bashk me ish shoferin e autobusit te Ballanices Ahmet Maloku nga Ferizai,qe na lane ne qeki rrugeve e neper burgjeve.....Ahmet bashk me Limonin me parat tona blenin autobusa e neve duke u mundue te na vrisnin.Kan vrare keta kan vrare si serbet.E kam ftue Refki Morinen per krime lufte.Dhe njeri ne telefonat nga policet e kosoves me tha se nuk eshte veper penale per tentim vrasjeje e malltretim !Ja se çfare policie kemi?Pra ne pushtet jan ata qe kan vrare shqiptar.
Ja emrat e atyre qe ishim ne kamionin friz;
1)Une vete i teti
5)Shefqet Mailq Ramadani,nga Brevnikui Podujeves.
7)Shpend Ismet Krasniqi
Nijazi Naim Jashari,nga ferizai
9)Visar Nexhmedin Krasniqi qe e udhehqte kete egzod,dhe Liman Elshani ishte ai qe nga hoteli urdheronte per mua.Ky mbas perfundimit te luftes ne prizren u ba drejtor gjenral i kosovatransit.Ja kush paska qen lufta e uçk es!!!
10)Kastriot.... mbiemri nuk me kujtohet.
...........................................................
Ketu po me dalin 25 shqiptar e emrat e tjereve nuk po me kujtohen
Kisha lutur VALON MALOKUN ;
Nese ka mundesi qe ta pergadisi nje emision siq e kishte pergaditur me musafirin Milaim Zeken dhe Bllaces.
Edhe me mua me Haxhi Latif Kuçin dhe Fatmir Limen ,nese je trim me pergadite nje emision te tille,do e shihni nje realitet tjeter te luftes,se kush ka qen Fatmiri e kush Haxhiu !
Ndoshta kemi pasur lufte kundra Turqise,per liri e per pamvaresi,por ne te njejten kohe edhe kundra serbise qysh shume ma heret se me turqin.
Por nje ta dini se kjo Turqi ju shpetoi nga ma e keqja dhe nuk lejuan qe tju dergojne ne Qad qe ky egzod ka qen ne nje qmim pre 45 miliarde dollar me ju kall ne Qad,Plani "Henri"Ma mire me Turqin se sa me serbo filistat,.Sepse me turqin do krijohet konfedertat turko shqiptare,ku edhe shqiptaret e turqise do ti gezonin te gjitha te drejtat e barabarta si populli i turqise si gjuhe te tyre zyrtare do e kan shqipen,ushtrin shqiptare,dhe policin shqiptare ,qe nga Tirana e ne Stamboll,ku dikuri moti ketu ishte qendra kryesore e pashallareve dhe beglereve shqiptar..Ata qe nuk e deshironin nje kesi shteti shqiptar le te urdherojne e le ti bashkangjiten serbise dhe rusise.Kjo ka marr fund .Ata qe llomotisin e dijne mire ku e kan vendin.Nje ta dini mire se ma ata qe na udhehoqen kinse luften çlirimtare le ti mbledhin plaqkat e le te shkojne ku e kan strehen.Me vdekje nuk do ti denojme tradhetaret,por buke me ngren jo ne trojet shqiptare.
Vazhdim i dates 15 janar 1999,rasti i masakres se Raqakut;
Po kete nate e pata thirre nje dhenderr te dhendrrit tim Liman Elshanin ish shofer i ksovatransit ne prizren nga telefoni i Aziz Shales dhe iu pata lute qe neser le te mi sigurone biletat per Hungari dhe ia kerkova qmimin sa kerkoni qe te me qitni per gjermani.Vertete te nesermen ne mengjez me 16 janar e leshova Kosoven,por vdekjen bashk me femi e pash me syt e mi.Jo vetem me femit e mi,por bashk me dyzet te tjere shqiptar nga te gjitha anet e Kosoves .Keta dhe femit e mi i shpetova nga vdekja,fale qe e kisha me vete nje thike te bukes.I kam emrat e te gjitheve,nuk besoj qe edhe neper filma ka ndodhur nje gje e tille, duke luftue kundra vdekjes,qe ishim te mbyllur ne nje kamion friz hermetikishte.Dhe mbas perfundimit te luftes ku Liman Elshani u ba Drejtor Gjeneral i Kosovatransit ne Prizren,i cili e kishte pasur per detyre qe te me likvidoi ne formen ma te poshter,bashk me ish shoferin e autobusit te Ballanices Ahmet Maloku nga Ferizai,qe na lane ne qeki rrugeve e neper burgjeve.....Ahmet bashk me Limonin me parat tona blenin autobusa e neve duke u mundue te na vrisnin.Kan vrare keta kan vrare si serbet.E kam ftue Refki Morinen per krime lufte.Dhe njeri ne telefonat nga policet e kosoves me tha se nuk eshte veper penale per tentim vrasjeje e malltretim !Ja se çfare policie kemi?Pra ne pushtet jan ata qe kan vrare shqiptar.
Ja emrat e atyre qe ishim ne kamionin friz;
1)Une vete i teti
5)Shefqet Mailq Ramadani,nga Brevnikui Podujeves.
7)Shpend Ismet Krasniqi
Nijazi Naim Jashari,nga ferizai
9)Visar Nexhmedin Krasniqi qe e udhehqte kete egzod,dhe Liman Elshani ishte ai qe nga hoteli urdheronte per mua.Ky mbas perfundimit te luftes ne prizren u ba drejtor gjenral i kosovatransit.Ja kush paska qen lufta e uçk es!!!
10)Kastriot.... mbiemri nuk me kujtohet.
...........................................................
Ketu po me dalin 25 shqiptar e emrat e tjereve nuk po me kujtohen
Kisha lutur VALON MALOKUN ;
Nese ka mundesi qe ta pergadisi nje emision siq e kishte pergaditur me musafirin Milaim Zeken dhe Bllaces.
Edhe me mua me Haxhi Latif Kuçin dhe Fatmir Limen ,nese je trim me pergadite nje emision te tille,do e shihni nje realitet tjeter te luftes,se kush ka qen Fatmiri e kush Haxhiu !