Rexhep Balidemaj biografia
:: sport
Page 1 sur 1
Rexhep Balidemaj biografia
Une e kam njohur Rexhep Balidemen permes Bashkimit tani drejtor ne llotarin e kosoves.
Rexhepi me kujtohet ne kohen e viteve 90 kur per here te pare e lam takimin qe me kishte kerkue nga Bashkimi dhe duke shkue rruges per te shkembye biseda ne banesen e tij ne Prishtin ndermjet ndertesave te studenteve dhe spitalit,rruges me tha dua ti provokoi shqiptaret, dhe ai shqiptar qe ma kethene njesoi kam me qarrose !
Nuk e dija se per çfare qellimi e ka por e kam ndegjue kur ka shajte majku vam shqiptarsko,ishin rruget perplote me njerez dhe kerkush as qe kuxonte me ja kethye ndonje sharje!
Rexhep Balidemaj me tha qe sa trima jan shqiptaret,e ne lufte çka ta merr mendja a hyne me luftue kundra shqiptareve ?
Por kur u kethye e shajti shqip shqiptaret ,duke thene ;Shqiptaret jan tuca dhe lypin qi nanen ju turren dhe disa ja ngjiten per gjyksi e i thane;a je shqiptar bre pis pse shan !
Ja si serbët kthyen Sllobodankën në Liri dhe Milicën në Vera. Historia e trishtë e gruas dhe vjehrrës së Sali Berishës.
Ja pse Berisha është dhëndërr i Serbisë.
Ja si Sllobodanka (gruaja ) u kthye Liri kur u martua me Berishën .
Ja si Milica (vjehrra) u kthye në Vera.Të gjitha me firma në UDB dhe Ozna .
…Vjehrra e tij, z.Milica, ishte një malazeze , e lindur dhe e rritur në Beograd. Ishte një oficere e OZNA-s jugosllave( shërbimi i fshehtë jugosllav )…
Ajo u martua me një kuadër ushtarak , i quajtur Rexhep Rama (Balidemaj) , me origjinë nga fshati Martinaj, komuna e Plavës…ishte vendosur në Shkodër në vitet 20. Kishte mbaruar Akademinë Ushtarake në Itali para LDB…hyri në radhët e partizanëve. Në vitin 1946 dërgohet për “specializim” në Beograd .Atje pas një “dashurie” martohet me Milicen. Kjo martesë ( politike e ndoshta agjenturore) I kishte befasuar dhe zhgënjyer të afërmit dhe bashëluftetarët e tij. Në vitin 1948 pas prishjes me “vëllëzërit” jugosllavë, Rexhep Ramës i vihet kushti përfundimtarë : “O me Milicën, o me ushtrinë shqiptare”.Rexhepi vendosi për Milicen. Rrjedhojë ishte largimi nga ushtria. Një personalitet, deri atëherë i njohur , shëndrrohet në një të dyshimt. Kurse Milica i bën kërkesë gjygjit të Shkodrës dhe e ndryshon emrin në “Vera” …Edhe zonja Liri Berisha, ( e lindur Rama) , ishte regjistruar në Shkodër me emrin ” Sllobodanka” .
Edhe ajo me gjyq e kishte ndryshuar emrin në ” Liri”. Zëri i Popullit 26 tetor 2000. Ç’punë bën vajza e Berishës në Mitrovicën që mbajnë serbët? Dy shqiptarët që respektivisht janë vajza e Sali Berishës… dhe dhëndrri i tij ose djali i Luan Malltezit kanë mbërritur në Kosovë muaj më pare dhe janë sistemuar aty ne një shtëpi banimi…Dy bashkëshortët qëndrojnë dhe ditë të tëra në pjesen që mbajnë peng serbët….Dy bashkëshortët…kanë ushtruar punen e tyre për shumë javë në fushen e mbledhjes së dëshmive lidhur me krimet që shqiptarët kanë kryer gjatë luftës e më pas ndaj serbëve në Mitrovicë… Libri Abdi Baleta Kundërshpifografi Tiranë 2005 fq.110. shkruan: Vajza e Berishës është e para qe ka shkuar në Kosovë me ndihmën e një zotërie Skandinav që kishte qenë ne Shqipëri si ekspert për hetimin e vrasjes së A.Hajdarit. Pikërisht vajza e S.berishes ka punuar në Mitrovicën Veriore, ka shkuar për punë deri në Beograd meqenëse ajo ne Serbi ka edhe njerzë të gjyshes së saj Milices… Gazeta Republika, qershor 2008 nr.5 Lublana.. Remzi Hoxha survejoi takimin e Millosheviçit me Sali Berishën …Remzi Hoxha i zhdukur nga agjentët e SHIK-ut më 21 tetor 1995.
Bashkëluftëtarë të Remzi Hoxhes sollën dëshmi për veprimtarinë e tyre në fillimin e viteve 90-ta. Bastri Zuka, sekretar i Sindikatës së Ekonomis së Vogël dhe Zejatarisë së Kosovës, njëherësh edhe një nga veprimtarët aktiv të Frontit të Rezistences, rrëfeu në lidhje me dyshimet për një takim të ish presidentit të Serbisë Sllobodan Millosheviç,presidentit të Maqedonisë Kiro Gligorov dhe presidentit të Shqipërisë Sali Berisha. Sipas Zukës, takimi është ralizuar në ish rezidencen verore të Josip Broz Titos, në Shën Naum, pranë kufirit me Shqipërinë. Remzi Hoxha, një nga eksponentët kryesorë të shërbimit informativ të Frontit të Rezistecës e ka surrvejuar këtë takim duke njoftuar më pas kolegët e tij për të informuar presidentin e Republikës së Kosovës Ibrahim Rugova. Sipas Zukës, pa u mbushur mirë dy javë nga ky informacion i Hoxhës, ai u rrëmbye dhe u zhduk pa lënë gjurmë… Libri Makthi Etnik i Jugosllavisë, Tiranë 1998 fq. 235…Në maj 1994, Rugova dhe presidenti shqiptarë Sali Berisha u takua në Tiranë dhe ranë dakord që të punonin për një dialog midis shqiptarëve të Kosovës dhe autoriteteve serbe.
Milan Paniq, kryeministri ( për një kohë të shkurtur ) i Jugosllavisë së mbetur, është nismëtar i bisedimeve me Rugovën që me 1992…përf. citati. Mars 1993, Paniqi ishte ne Tiranë për të parandaluar luftën e shqiptarve kunda Serbisë, që ishin dakord S.Berisha dhe I.Rugova. Po më 1995 ish kryeministri i Jugosllavisë së mbetur Momir Bullatoviq pos a u kthye nga Tirana pati deklaruar,
se “Shkodra i është marrë me pa të drejtë Malit te Zi .
Gazeta Zëri 5 nëntor 2008. Pas vizitës së Mitropolitit serb në Shqipëri: Hapet konsullata serbe në Shkodër? Shkodra përuroi Qendren Informative Serbi-Shqipëri, vtëm pak ditë pasi metropoliti serb në Mal të Zi, Amfilohije Radoviç vizitoi këtë qytet. Sipas donatorëvë, qenda, shpejt do të kryejë misionin e Konsullatës në Shkodër… Gazeta, Express, 16 tetor 2008. Fazliç në Tiranë… Damir Fazlic si pronar ndërsa administrator Erion Isufin, kunati i ministrit të Jashtëm pa imunitet Lilzim Basha. Kuvendi i Shqipërisë u përfshi nga debate të ashpra lidhur me inplikime korruptive të zyrtarëve të lartë të qeverisë me Damir Fazlicin. Kryeministri Berisha kërcënoi deputetët e opozitës se do të bënte publike dosjet e tyre nësë ata do të vijonion të akuzonin atë publikisht për afera të mundshme korruptive me Damir Fazlicin… Gazeta javore Tema: Plani sekret për ndarjen e Vorioepirit… Gazeta Express 16 tetor 2008, Jugu është Greqi. Libri, Konventa Evropiane për të drejtat e njeriut nëpër qasje me kushtetuten e Shqipërisë, Arben Puto, Tiranë 2002, fq.179, shkruan: Nga pikëpamja organizative bashkimi demokratik i minoritetit grek i quajtur OMONIA vepron në 18 rrethe të Shqipërisë dhe ka rreth 200 organizata në fshatra dhe vendbanime të ndryshme. Organizata OMONIA greke ka katër degë kryesore: në Sarandë, Delvinë, Gjirokastër dhe Tiranë, si dhe katër nëndegë: në Korçe, Vlorë, Përmet dhe Himarë. Libri, Krishterizmi ndershqiptarë, Zef Mirdita, Prizren 1998 fq.236 shkruan: Më 9 prill 1992 dr.Sali Berisha zgjidhet për kryetar të Shtetit. Maj 1992 ripërtërihet hierarkia kishtare e kishës Ortodokse në Shqipëri apo kisha lindore e ritit Greko-Bizantin. Kryepeshkop i kishës Ortodokse Autoqefale në Shqipëri emërohet Anastas Janullatosi nga Greqia që është njëherësh edhe kryepeshkop i Tiranës… Libri Human Rights ëatch/ Helsinki- Të drejtat e njeriut në Shqipërinë Post-Komuniste, fq. 131 …Pas nënshkrimit të marrëvëshjës së Dejtonit, dhjetor 1995, presidenti Berisha u tha shpitarëve ne krahinën e Kosovës, nën sundim serbë, se ata duhet të pranojnë autonominë në vend të pavarsisë së plotë nga Jugosllavia, siç kanë kërkuar…
A ka jetue Rexhep Balidemaj ne kosove e sidomos ne prishtine nuk e keni cekur zotri !
01/03/2010 ora 11:22
thealbanian (para 5 muajve)
Po me vjen keq personalisht prej disa komentuesve,qe me te vertet nuk po ja dashkan te miren ketij populli,sa i perket arrestimit te djeshit te Sabit Gecit nuk ishte asgje tjeter perveq nje spektakel i radhes i eulexit,o popull pse more kini ra ne kete gjume aq te thell,qellimi i eulexit nuk eshte asgje tjeter per veq largimin e vemendjes se popullit nga veriu,ku per qdo dite po flitet [per ndarjen legjitime te Mitrovices se Veriut,e kinse po arrestoj diken qe gjoja paska bo krime lufte,po pse nuk i arreston rojat e ures atje ne mirtovis po ata sillen sikur te ishin midis serbie,qka osht more gjeth kjo urrejtje ndermjet vete kshtu.Zgjohuni nga gjumi o popull!!
Që nga 1999 shërbimet informative “koza nostra” të partive politike vetëm me një detyre merren: që të nxisin sa më shume përçarje e vëllavrasje mes shqiptareve. Ato nuk pritojnë të organizojnë edhe likuidimet politike apo fizike të oponentëve të brendshëm dhe këto krime t´ua veshin kundërshtareve politik, si ka ndodhur disa herë brenda LDK dhe si po ndodh tani brenda PDK.
Re: Rexhep Balidemaj biografia
bisedimet e Kosovës sjell zyrtarët serbë kthehen në Prishtinë
Burimi: Agence France Presse-(AFP)
Date: Mar 4, 2004
PRISHTINË, Serbi-Mali i Zi, 4 mars (AFP) - serbe dhe Kosova negociatorët shqiptarë të mbajtur ballë për ballë bisedimet e enjte, me zyrtarët e Beogradit duke vizituar provincial të Kosovës kryeqytetin Prishtinë për herë të parë që nga përfundimi i luftës.
Ka pasur edhe protesta në qendër të Prishtinës nga shqiptarët etnikë që e shohin të bisedimeve të mbështetura nga OKB si ndërhyrje serbe në çështjet e Kosovës.
Joly Dixon, i dërguari i Bashkimit Evropian i cili kryesoi takimin, tha se bisedimet ishin "shumë produktivë" dhe hodhën themelet për diskutime më shumë në javët e ardhshme.
"Ajo është shumë e mirë për të raportuar për ju se ky takimi i parë i grupeve të punës ishte shumë produktiv dhe duhet të formojnë bazën për punën e mirë në të ardhmen," tha ai gazetarëve në fund të diskutimeve.
"Ne kemi pasur një diskutim produktiv dhe të dobishme të artikujve që ne do të diskutojnë në të ardhmen."
Kosova është teknikisht pjesë e Serbisë, por ka qenë nën administrimin e OKB që nga fundi i luftës së 1998-1999 mes separatistëve shqiptarë etnikë dhe forcave serbe. Shumica etnike shqiptare e saj kërkon pavarësi të plotë.
E dialogut, e përshëndeti si një zbulim i madh në marrëdhëniet tërthortë midis të dy palëve, është lënë në hije nga një rresht politike ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit pas formimit të qeverisë së re të Serbisë këtë javë.
Një zëdhënës i qeverisë së Kosovës më herët të quajtur Kryeministri serb Vojislav Koshtunica një "ultra nacionalist", pasi ai bëri thirrje për "ndarje" e Kosovës mes serbëve dhe shqiptarëve kantonet.
Në një fjalim në parlament të martën, Koshtunica u zotua për të parandaluar shkëputjen e Kosovës dhe këmbënguli që statusi i saj përfundimtar nuk mund të zgjidhet pa përfshirjen e Serbisë.
"Kjo nuk na habisin me të vërtetë. Z. Koshtunica ka provuar veten se është një ultranacionalist," tha Mimoza Kusari, zëdhënëse e qeverisë së Kosovës, AFP.
"Ne do të donim të bisedimeve të ketë sukses, por ne duhet të presim dhe të shohim", shtoi ajo.
Bisedimet e këtu e enjte janë në raundin e dytë në një proces të kontakteve të drejtpërdrejta që filloi në Vienë, Austri, në mes të tetorit, kur krerët e lartë nga Kosova dhe Serbia u takuan për herë të parë që nga viti 1998-1999 e tyre të luftës.
Ata ranë dakord të nisin një dialog në mes të ekspertëve teknik mbi çështje me interes praktike, të tilla si energjia, komunikimi dhe kthimin e refugjatëve, duke shmangur pyetjen ngjitet e statusit përfundimtar të Kosovës.
Ekspertë të cilët u mblodhën këtu e enjte diskutuar çështjet e energjisë dhe më 9 mars ata do të takohen përsëri për të shënime të këmbimit për njerëzit e humbur. Takimi i ardhshëm i grupit të energjisë ka të ngjarë të ndodhë në Beograd me 1 prill, Dixon, tha.
Protestuesit i bënë thirrje zyrtarëve të OKB-së dhe përfaqësuesve të Kosovës të qëndrojë e vendosur në bisedime.
"UNMIK-u nuk do të bashkëpunojnë me agresor," lexohet në një baner të protestuar, duke iu referuar misionit të OKB që drejton provincën jugore.
Një mësues e shqiptarëve të Kosovës tha se bisedimet ishin "të parakohshme dhe të gabuara".
"Serbia duhet parë publikisht ndjesë për krimet e kryera këtu dhe të paguajë për dëmet e luftës. Pas kësaj ata mund të flasin për udhëheqësit tanë dhe të popullit tonë," tha Rexhep Balidemaj.
Misioni i OKB-i cili administron Kosovën ka ngritur një sërë objektivash civile dhe politike për qeverinë shqiptare të Kosovës për të arritur para Këshillit të Sigurimit do të vendosë për statusin përfundimtar të krahinës sovran.
NQ / SMC / CML
Copyright (c) 2004 Agence France Presse-
Pranuara nga NewsEdge Insajt: 2004/03/04 08:57:48 © AFP: informatat e dhëna në këtë produkt është vetëm për përdorim personal. Asnjë nga kjo mund të riprodhohet në çfarëdo forme, pa lejen e shprehur të Agence France-Presse.
Burimi: Agence France Presse-(AFP)
Date: Mar 4, 2004
PRISHTINË, Serbi-Mali i Zi, 4 mars (AFP) - serbe dhe Kosova negociatorët shqiptarë të mbajtur ballë për ballë bisedimet e enjte, me zyrtarët e Beogradit duke vizituar provincial të Kosovës kryeqytetin Prishtinë për herë të parë që nga përfundimi i luftës.
Ka pasur edhe protesta në qendër të Prishtinës nga shqiptarët etnikë që e shohin të bisedimeve të mbështetura nga OKB si ndërhyrje serbe në çështjet e Kosovës.
Joly Dixon, i dërguari i Bashkimit Evropian i cili kryesoi takimin, tha se bisedimet ishin "shumë produktivë" dhe hodhën themelet për diskutime më shumë në javët e ardhshme.
"Ajo është shumë e mirë për të raportuar për ju se ky takimi i parë i grupeve të punës ishte shumë produktiv dhe duhet të formojnë bazën për punën e mirë në të ardhmen," tha ai gazetarëve në fund të diskutimeve.
"Ne kemi pasur një diskutim produktiv dhe të dobishme të artikujve që ne do të diskutojnë në të ardhmen."
Kosova është teknikisht pjesë e Serbisë, por ka qenë nën administrimin e OKB që nga fundi i luftës së 1998-1999 mes separatistëve shqiptarë etnikë dhe forcave serbe. Shumica etnike shqiptare e saj kërkon pavarësi të plotë.
E dialogut, e përshëndeti si një zbulim i madh në marrëdhëniet tërthortë midis të dy palëve, është lënë në hije nga një rresht politike ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit pas formimit të qeverisë së re të Serbisë këtë javë.
Një zëdhënës i qeverisë së Kosovës më herët të quajtur Kryeministri serb Vojislav Koshtunica një "ultra nacionalist", pasi ai bëri thirrje për "ndarje" e Kosovës mes serbëve dhe shqiptarëve kantonet.
Në një fjalim në parlament të martën, Koshtunica u zotua për të parandaluar shkëputjen e Kosovës dhe këmbënguli që statusi i saj përfundimtar nuk mund të zgjidhet pa përfshirjen e Serbisë.
"Kjo nuk na habisin me të vërtetë. Z. Koshtunica ka provuar veten se është një ultranacionalist," tha Mimoza Kusari, zëdhënëse e qeverisë së Kosovës, AFP.
"Ne do të donim të bisedimeve të ketë sukses, por ne duhet të presim dhe të shohim", shtoi ajo.
Bisedimet e këtu e enjte janë në raundin e dytë në një proces të kontakteve të drejtpërdrejta që filloi në Vienë, Austri, në mes të tetorit, kur krerët e lartë nga Kosova dhe Serbia u takuan për herë të parë që nga viti 1998-1999 e tyre të luftës.
Ata ranë dakord të nisin një dialog në mes të ekspertëve teknik mbi çështje me interes praktike, të tilla si energjia, komunikimi dhe kthimin e refugjatëve, duke shmangur pyetjen ngjitet e statusit përfundimtar të Kosovës.
Ekspertë të cilët u mblodhën këtu e enjte diskutuar çështjet e energjisë dhe më 9 mars ata do të takohen përsëri për të shënime të këmbimit për njerëzit e humbur. Takimi i ardhshëm i grupit të energjisë ka të ngjarë të ndodhë në Beograd me 1 prill, Dixon, tha.
Protestuesit i bënë thirrje zyrtarëve të OKB-së dhe përfaqësuesve të Kosovës të qëndrojë e vendosur në bisedime.
"UNMIK-u nuk do të bashkëpunojnë me agresor," lexohet në një baner të protestuar, duke iu referuar misionit të OKB që drejton provincën jugore.
Një mësues e shqiptarëve të Kosovës tha se bisedimet ishin "të parakohshme dhe të gabuara".
"Serbia duhet parë publikisht ndjesë për krimet e kryera këtu dhe të paguajë për dëmet e luftës. Pas kësaj ata mund të flasin për udhëheqësit tanë dhe të popullit tonë," tha Rexhep Balidemaj.
Misioni i OKB-i cili administron Kosovën ka ngritur një sërë objektivash civile dhe politike për qeverinë shqiptare të Kosovës për të arritur para Këshillit të Sigurimit do të vendosë për statusin përfundimtar të krahinës sovran.
NQ / SMC / CML
Copyright (c) 2004 Agence France Presse-
Pranuara nga NewsEdge Insajt: 2004/03/04 08:57:48 © AFP: informatat e dhëna në këtë produkt është vetëm për përdorim personal. Asnjë nga kjo mund të riprodhohet në çfarëdo forme, pa lejen e shprehur të Agence France-Presse.
Faqja kryesore » Gazeta Start » Ç`presin shqiptarët dhe serbët nga takimi i KS-së?
Ç`presin shqiptarët dhe serbët nga takimi i KS-së?
Tërhequr më 01 Nëntor 2010
Shqiptarët e Kosovës presin që me takimin e sotëm të Këshillit të Sigurimit, ku i dërguari i Organizatës së Kombeve të Bashkuara për statusin, Martti Ahtisaari, do të paraqesë propozimin për pavarësi të mbikëqyrur për Kosovën, do të hapet rruga e jetësimit të këtij plani. Megjithatë, ndër qytetarë ekziston frika se hezitimi i disa shteteve anëtare të Këshillit të Sigurimit për të pranuar pakon, do të mund të zvarrisë procesin. Rexhep Balidemaj pret që fuqitë perëndimore të shtyjnë procesin përpara.
“Po presim më të mirat, por të shohim se çka vendoset në fund. Presim, meqenëse këto institucione ndërkombëtare janë deklaruar për pavarësi, por disa shtete po e mohojnë në tërësi. Por, nëse kemi fat, këto shtete që po e mohojnë, nuk do të kenë efekt dhe do t’na bëhet puna pak më mirë”, thotë Balidemaj. Bujar Drizdari thotë se pakoja e Ahtisaarit nuk ofron më të mirën për Kosovën, megjithatë sipas tij, është e vetmja që do të mund të zbatohej aktualisht. “Shpresoj se do të pranohet, edhe pse për ne, shqiptarët e Kosovës, nuk na konvenon pakoja e Ahtisaarit, por më mirë ajo sepse mandej mund të bëhet edhe më keq. Këta nëse janë të mençur, fuqitë e mëdha, anëtarët e Quint-it, duhet ta shpejtojnë procesin dhe sa më shpejt të rregullohet statusi i Kosovës, sepse ndryshe, siç po e shihni, gjendja sociale çdo ditë po bëhet më e keqe, por edhe ajo politike”, thotë Drizdari.
Ndërkaq një qytetar tjetër, Nexhmi Popova, ka shumë besim tek bashkësia ndërkombëtare, se do të angazhohet për të zgjidhur sa më shpejt statusin e Kosovës. Ai mendon se edhe shtetet që hezitojnë të pranojnë pakon e Ahtisaarit, shpejt do të ndërrojnë mendjen. “Shtetet që nuk e pranojnë me kohë, do të binden dhe do ta shohin realitetin, sepse ky është një realitet i krijuar nga intervenimi i NATO-s. Kosova është shkëputur definitivisht nga Serbia dhe është dashur që statusi të zgjidhet pas tri vjetëve, por është shtyrë deri tash. E mua ma merr mendja se më nuk ka nevojë për shtyrje”, thotë Popova. Në anën tjetër, serbët e Kosovës kanë qëndrime të kundërta nga ato të bashkëvendasve shqiptarë. Nikolla Nikoliq nga Graçanica thotë se plani i Ahtisaarit nuk mund të kalojë në Këshillin e Sigurimit, për shkak të kundërshtimit të disa shteteve anëtare.
“Personalisht, mendoj se në Këshillin e Sigurimit ka njerëz të mençur dhe nuk do të lejojnë që një gjë e tillë të miratohet ne atë seancë. Unë pres që ky plan të bie dhe të vazhdojnë negociatat”, thotë Nikoliq. Në anën tjetër, Stefan Niçiq thotë se tashmë gjithçka është zgjidhur. “Çdo gjë është e zgjidhur. Na mbetet vetëm të heqim dorë. Kosova është e shitur”, thekson Niçiq. Ndërkohë, Rexhep Balidemaj thotë se situata do të përkeqësohej në Kosovë, nëse eventualisht do të ketë shtyrje të statusit. “Shumë është pikëpyetje kjo punë. Shumë jemi të rrezikuar për këtë, sepse po ka gjasa që ndikimi i Rusisë ka efekt. Shumë të rrezikuar jemi”, shprehet Balidemaj. Në anën tjetër, Jashar Xhemajli ka besim shumë të madh në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Sipas tij, do të jetë kjo fuqi botërore që do t’i japë kahjen e duhur zgjidhjes së statusit të Kosovës.
“Presim më të mirën dhe kemi shpresa shumë të mëdha në Amerikën. Ajo na ka çliruar dhe ne kemi besim shumë të madh”, thotë Xhemajli. Sido që të jetë, ekspertë të sigurisë kanë paralajmëruar se në rast të shtyrjes së statusit final, në Kosovë mund të ketë përkeqësim të situatës së sigurisë.
Ç`presin shqiptarët dhe serbët nga takimi i KS-së?
Tërhequr më 01 Nëntor 2010
Shqiptarët e Kosovës presin që me takimin e sotëm të Këshillit të Sigurimit, ku i dërguari i Organizatës së Kombeve të Bashkuara për statusin, Martti Ahtisaari, do të paraqesë propozimin për pavarësi të mbikëqyrur për Kosovën, do të hapet rruga e jetësimit të këtij plani. Megjithatë, ndër qytetarë ekziston frika se hezitimi i disa shteteve anëtare të Këshillit të Sigurimit për të pranuar pakon, do të mund të zvarrisë procesin. Rexhep Balidemaj pret që fuqitë perëndimore të shtyjnë procesin përpara.
“Po presim më të mirat, por të shohim se çka vendoset në fund. Presim, meqenëse këto institucione ndërkombëtare janë deklaruar për pavarësi, por disa shtete po e mohojnë në tërësi. Por, nëse kemi fat, këto shtete që po e mohojnë, nuk do të kenë efekt dhe do t’na bëhet puna pak më mirë”, thotë Balidemaj. Bujar Drizdari thotë se pakoja e Ahtisaarit nuk ofron më të mirën për Kosovën, megjithatë sipas tij, është e vetmja që do të mund të zbatohej aktualisht. “Shpresoj se do të pranohet, edhe pse për ne, shqiptarët e Kosovës, nuk na konvenon pakoja e Ahtisaarit, por më mirë ajo sepse mandej mund të bëhet edhe më keq. Këta nëse janë të mençur, fuqitë e mëdha, anëtarët e Quint-it, duhet ta shpejtojnë procesin dhe sa më shpejt të rregullohet statusi i Kosovës, sepse ndryshe, siç po e shihni, gjendja sociale çdo ditë po bëhet më e keqe, por edhe ajo politike”, thotë Drizdari.
Ndërkaq një qytetar tjetër, Nexhmi Popova, ka shumë besim tek bashkësia ndërkombëtare, se do të angazhohet për të zgjidhur sa më shpejt statusin e Kosovës. Ai mendon se edhe shtetet që hezitojnë të pranojnë pakon e Ahtisaarit, shpejt do të ndërrojnë mendjen. “Shtetet që nuk e pranojnë me kohë, do të binden dhe do ta shohin realitetin, sepse ky është një realitet i krijuar nga intervenimi i NATO-s. Kosova është shkëputur definitivisht nga Serbia dhe është dashur që statusi të zgjidhet pas tri vjetëve, por është shtyrë deri tash. E mua ma merr mendja se më nuk ka nevojë për shtyrje”, thotë Popova. Në anën tjetër, serbët e Kosovës kanë qëndrime të kundërta nga ato të bashkëvendasve shqiptarë. Nikolla Nikoliq nga Graçanica thotë se plani i Ahtisaarit nuk mund të kalojë në Këshillin e Sigurimit, për shkak të kundërshtimit të disa shteteve anëtare.
“Personalisht, mendoj se në Këshillin e Sigurimit ka njerëz të mençur dhe nuk do të lejojnë që një gjë e tillë të miratohet ne atë seancë. Unë pres që ky plan të bie dhe të vazhdojnë negociatat”, thotë Nikoliq. Në anën tjetër, Stefan Niçiq thotë se tashmë gjithçka është zgjidhur. “Çdo gjë është e zgjidhur. Na mbetet vetëm të heqim dorë. Kosova është e shitur”, thekson Niçiq. Ndërkohë, Rexhep Balidemaj thotë se situata do të përkeqësohej në Kosovë, nëse eventualisht do të ketë shtyrje të statusit. “Shumë është pikëpyetje kjo punë. Shumë jemi të rrezikuar për këtë, sepse po ka gjasa që ndikimi i Rusisë ka efekt. Shumë të rrezikuar jemi”, shprehet Balidemaj. Në anën tjetër, Jashar Xhemajli ka besim shumë të madh në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Sipas tij, do të jetë kjo fuqi botërore që do t’i japë kahjen e duhur zgjidhjes së statusit të Kosovës.
“Presim më të mirën dhe kemi shpresa shumë të mëdha në Amerikën. Ajo na ka çliruar dhe ne kemi besim shumë të madh”, thotë Xhemajli. Sido që të jetë, ekspertë të sigurisë kanë paralajmëruar se në rast të shtyrjes së statusit final, në Kosovë mund të ketë përkeqësim të situatës së sigurisë.
Per Rexhep Rame Balidemen
Rexhepi si doli nga burgu serb u martue me Raben dhe linden tre djem;Naimin,Nderimin dhe Kujtimin e si eshte e mundur ky te martohet me Milicen dhe te kete vajze Sllobodanken,nuk e kuptoi shkrimin e disa artikujve se Rexhepi ka pasur vajza e djem me tjera gra ?
A ka dikush qe mi sqaron me mire keto rrjedha ?
Me Rexhepin kam pasur ca takime ne shtepin e tij dhe kurr nuk ka fole kundra shqiptareve.Me Naimin kam patur pakes biseda por edhe Bashkimi ish puntor ne llotarin e kosoves me kishte njoftuar me Rexhepin.Rexhepin e kam njohur gjate viteve'89 kam bisedue me te me se shumti ne banesen e tij ne prishtine,dhe haptas ja kemi tregue hallet e qeshtjes se kosoves per ta bashkue kosoven me shqiperi dhe viset e tjera.Ky njeri kishte agresivitet te papare ndaj armiqeve serb e sidomos ndaj argateve serb qe thoshte ;Keta edhe bashkpunoin me serb dhe shiten patriota.Keta jan ata qe na perqanin si qellim qe mos te bashkohemi kurr.Ndersa njerezit shkruanin gjera qe nuk kan sens per te ardhmen ton.
Nuk me ka thene se grua e ka serbe edhe pse i benja shume here pyetje se si eshte e mundur qe shqiptaret te martuar me serbe te jen patriota ?
A dine dikush te ma zbusi shpirtin tim Keta djem te Rexhepit a jan me Milicen apo me Raben ?Dhe me kete te dyten sa femi i paska pasur Rexhepi ?
Por si tju them edhe Mark Krasniqi ka patur me serbe nje vaze,driten,Agim Qeku ka femi me serbe,Nexhat Daci poashtu, Anton Qeta po besa ,Kaqusha Jashari nanen serbe etjere e tjere.dhe keta burra i kemi ne krye te kuvendit te kosoves dhe çka ,a ka dikush dieni qe jane kundra bashkimit te shqiptareve ?
Me se shumti me intereson a eshte babgjyshi i Sali Berishes,apo babai i Liries,vella Naimin.
Haxhi Kuçi
Rexhepi si doli nga burgu serb u martue me Raben dhe linden tre djem;Naimin,Nderimin dhe Kujtimin e si eshte e mundur ky te martohet me Milicen dhe te kete vajze Sllobodanken,nuk e kuptoi shkrimin e disa artikujve se Rexhepi ka pasur vajza e djem me tjera gra ?
A ka dikush qe mi sqaron me mire keto rrjedha ?
Me Rexhepin kam pasur ca takime ne shtepin e tij dhe kurr nuk ka fole kundra shqiptareve.Me Naimin kam patur pakes biseda por edhe Bashkimi ish puntor ne llotarin e kosoves me kishte njoftuar me Rexhepin.Rexhepin e kam njohur gjate viteve'89 kam bisedue me te me se shumti ne banesen e tij ne prishtine,dhe haptas ja kemi tregue hallet e qeshtjes se kosoves per ta bashkue kosoven me shqiperi dhe viset e tjera.Ky njeri kishte agresivitet te papare ndaj armiqeve serb e sidomos ndaj argateve serb qe thoshte ;Keta edhe bashkpunoin me serb dhe shiten patriota.Keta jan ata qe na perqanin si qellim qe mos te bashkohemi kurr.Ndersa njerezit shkruanin gjera qe nuk kan sens per te ardhmen ton.
Nuk me ka thene se grua e ka serbe edhe pse i benja shume here pyetje se si eshte e mundur qe shqiptaret te martuar me serbe te jen patriota ?
A dine dikush te ma zbusi shpirtin tim Keta djem te Rexhepit a jan me Milicen apo me Raben ?Dhe me kete te dyten sa femi i paska pasur Rexhepi ?
Por si tju them edhe Mark Krasniqi ka patur me serbe nje vaze,driten,Agim Qeku ka femi me serbe,Nexhat Daci poashtu, Anton Qeta po besa ,Kaqusha Jashari nanen serbe etjere e tjere.dhe keta burra i kemi ne krye te kuvendit te kosoves dhe çka ,a ka dikush dieni qe jane kundra bashkimit te shqiptareve ?
Me se shumti me intereson a eshte babgjyshi i Sali Berishes,apo babai i Liries,vella Naimin.
Haxhi Kuçi
. Në vitin 1946 dërgohet për “specializim” në Beograd .Atje pas një “dashurie” martohet me Milicen. Kjo martesë ( politike e ndoshta agjenturore) I kishte befasuar dhe zhgënjyer të afërmit dhe bashëluftetarët e tij. Në vitin 1948 pas prishjes me “vëllëzërit” jugosllavë, Rexhep Ramës i vihet kushti përfundimtarë : “O me Milicën, o me ushtrinë shqiptare”.Rexhepi vendosi për Milicen. Rrjedhojë ishte largimi nga ushtria. Një personalitet, deri atëherë i njohur , shëndrrohet në një të dyshimt. Kurse Milica i bën kërkesë gjygjit të Shkodrës dhe e ndryshon emrin në “Vera” …Edhe zonja Liri Berisha, ( e lindur Rama) , ishte regjistruar në Shkodër me emrin ” Sllobodanka” .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Organizata OMONIA greke ka katër degë kryesore: në Sarandë, Delvinë, Gjirokastër dhe Tiranë, si dhe katër nëndegë: në Korçe, Vlorë, Përmet dhe Himarë. Libri, Krishterizmi ndershqiptarë,
Mickael Vernin
vendredi, à proximité de Toulon-sur-Allier, Auvergne via mobile
vendredi, à proximité de Toulon-sur-Allier, Auvergne via mobile