Avni Rrustemi spiun i Ahmet Zogut
:: sport
Page 1 sur 1
Avni Rrustemi spiun i Ahmet Zogut
4106.) 04.02.2009 / 22:22
Homepage:
Nga Prof ARBEN PUTO
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Beitrag: Vrasja e Esat Pashës nuk ka qenë një akt i rastit...
Zogu e ndihmoi Avni Rustemin me 4 mijë franga për të eliminuar dajën e tij?...
NGA PROF. ARBEN PUTO
http://www.balkanweb.com/pdf/milosao.pdf
Dernière édition par Perparimi le Dim 14 Fév - 7:25, édité 3 fois
Re: Avni Rrustemi spiun i Ahmet Zogut
F.S.NOLI shkrimtar i madh e politikan i vogel-shkruan:Sabri Selmani
- [ Traduire cette page ]
... gjë që e kishin vërtetuar shkëlqyeshëm nolistë të tjerë si Arben Puto. ... shpërthen me forcë kundër tradhtisë së feudalëve me Esat pashë Toptanin në krye. Pas saj Noli botoi poemën "Jepni për nënën", e cila u bë mjaft popullore. ...
ervin.publiku.com/note/41381/fsnoli-shkrimtar-i-madh-e-politikan.html - 81k - En cache - Pages similaires
http://209.85.129.132/search?q=cache:Lngvf539PvwJ:
Për kryeqytet të Shqipërisë Princ Vidi zgjodhi pikërisht Durrësin, ku edhe kishte ndikim të fortë Esat Pashë Toptani. Akti i parë i Princ Vidit ishte emërimi i Esad Pashës Ministër lufte dhe si Kryegjeneral i Shqipërisë, gjë që sigurisht ishte një gabim fatal për te, për faktin se Toptani ishte i padëshirueshëm për bashkatdhetarët, gjë që emri i tij ngjalli pakënaqësi dhe përçmim në popull. Esat Pasha zyrtarisht deklaroi se e mirëpret caktimin e Vidit për princ të Shqipërisë, por fshehurazi vazhdoi tërë kohën, të nxiste lëvizjen për një princ mysliman në vend. Luftërat e brendshme dhe trysnitë e jashtme, mungesa e strategjive politike dhe e projekteve me frymëmarrje të gjerë diktojnë zgjedhje fatale për Princ Vidin. Për rrjedhim, më 17 mars Vidi, duke u mbështetur kryesisht te feudalët, formoi qeverinë e re shqiptare, në krye me Turhan Pashë Përmetin, një diplomat i vjetër që kishte qenë ambasa11 dor i perandorisë Osmane për 25 vjet rresht në Shën Pietërburg të Rusisë.
Kabinetin e tij qeveritarë e përbënin:
1. Esat Pashë Totani - Ministër i Luftës dhe i Punëve të Brendshme;
2. Aziz Pashë Vrioni - Ministër i Bujqësisë dhe i Tregtisë;
3. Myfit bej Libohova - Ministër i Drejtësisë dhe i Kultit;
4. Dr.Mehdi bej Frashëri - Ministër i Financave;
5. Hasan Bej Pristina - Ministër i Postë - Telegrafikeve;
6. Dr.Mihal Turtulli - Ministër i Arsimit;
7. Prenk Bib Doda - Ministër për Punët Botore.
1 Peter Bartl-“Albanian”- Garat e Fisnikëve evropianë për të marrë fronin princëror shqiptar, Albanovaonline - 14 shtator 2004.
2 Po aty
3 A.Puto: Pavarësia shqiptare dhe diplomacia e Fuqive të Mëdha 1912-1914, Tiranë 11978, fq.566, / G.Shpuza: Kuvendime për historinë kombëtare,Tiranë 2000, fq.156/157, /Dr.Xh.Shala: Marrëdhëniet Shqiptaro-serbe 1912-1918, Prishtinë 1990, fq.185
4 P.Bartl: vepra e cituar
5 Po aty
Dernière édition par Perparimi le Dim 14 Fév - 7:35, édité 2 fois
http://209.85.129.132/search?q=cache:DNeHYAL4F4sJ:balkanweb.com/pdf/gazeta.pdf+Zogu+e+ndihmoi+Avni+Rustemin+me+4+mij%C3%AB+franga+p%C3%ABr+t%C3%AB+eliminuar+daj%C3%ABn+e+tij%3F...&hl=fr&ct=clnk&cd=1&gl=fr
Résultats 1 - 2 sur 2 pour Zogu e ndihma Avni Rustemi me 4 mijë franga për të eliminuar dajën e tij?.... (0,19 secondes)
Résultats de recherche
1.
Atentati i Avni Rustemit ne Paris [Arkivi] - Dardania.de
Avni Rustemi, duke pasur me vete një shumë prej
rreth 10 mijë frangash, u përgatit të nisej për në Paris. Natyrisht, askush, duke përfshirë këtu edhe shokët ...
www.dardania.de/vb/upload/archive/index.php/index.php?t-16772.html - 307k - En cache - Pages similaires
2.
Agjencioni FLOART - PRESS: 08-01-06 - 08-01-13
Me këtë, nga korniza e rezonimit tonë, janë eliminuar tretmanet ...... Ne testamentin e tij perfshiheshin dhe 8000 franga ne vit per dy spitale ne Greqi, te cilet ..... Për ta lidhur më tepër pas vetes shoferin e tij të ri, Ahmet Zogu e .... Avni Rustemi, i shtyrë nga patriotizmi shtiu dhe vrau në hotelin luksoz të ...
floart-press.blogspot.com/2008_01_06_archive.html - 977k - En cache - Pages similaire
Page 1
Kryeredaktore: Anila BASHA
Zv/kryeredaktor: Erl MURATI - Rezarta DELISULA
Tel:(04)2359-104, Fax:(04) 2359-116 E-mail:gazetashqiptare@hotmail.com
http://209.85.129.132/search?q=cache:DNeHYAL4F4sJ:balkanweb.com/pdf/gazeta.pdf+Zo
ESAD PASHE
TOPTANI
Faktet e
panjohura
për atentatin
në Paris
• Mustafa Kruja:
Zogu ndihmoi Avni
Rustemin me 4 mijë
franga për të
eliminuar dajën e tij?
Nga Prof ARBEN PUTO
V
rasja e Esat Pashës nuk ka
qenë një akt i rastit dhe as
një iniciativë vetiake e izoluar.
Ajo hyn në kuadrin e për-
gatitjeve që filluan të bëheshin
për të ndërmarrë aksionin për
dëbimin e ushtrisë italiane nga
bregdeti dhe Vlora. Në pran-
verë të vitit 1920, qeveria....
Vijon në
SUPLEMENT
ESAD PASH
os harroni se Shqiperia eshte nje Liste Informative Kombetare Shqiptare, synon ne nxitjen e atedhedashurise, tek te gjithe shqipetaret pa dallim Krahine, besmi dhe seksi. Me parimin : Me i nderuari nga ne eshte nacionalisti dhe ai qe i sherben me shume ceshtjes kombetare... Per kete jane te ftuar te gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen qe te kontribojne ne rritjen e atedhedashurise nder shqiptar...
Per tu anetaresuar ne liste e-mailo:
shqiperia-subscribe@xxxxxxxxxxxxxxx
Per ta lene listen e-mailo:
shqiperia-unsubscribe@xxxxxxxxxxxxxxx
Résultats 1 - 2 sur 2 pour Zogu e ndihma Avni Rustemi me 4 mijë franga për të eliminuar dajën e tij?.... (0,19 secondes)
Résultats de recherche
1.
Atentati i Avni Rustemit ne Paris [Arkivi] - Dardania.de
Avni Rustemi, duke pasur me vete një shumë prej
rreth 10 mijë frangash, u përgatit të nisej për në Paris. Natyrisht, askush, duke përfshirë këtu edhe shokët ...
www.dardania.de/vb/upload/archive/index.php/index.php?t-16772.html - 307k - En cache - Pages similaires
2.
Agjencioni FLOART - PRESS: 08-01-06 - 08-01-13
Me këtë, nga korniza e rezonimit tonë, janë eliminuar tretmanet ...... Ne testamentin e tij perfshiheshin dhe 8000 franga ne vit per dy spitale ne Greqi, te cilet ..... Për ta lidhur më tepër pas vetes shoferin e tij të ri, Ahmet Zogu e .... Avni Rustemi, i shtyrë nga patriotizmi shtiu dhe vrau në hotelin luksoz të ...
floart-press.blogspot.com/2008_01_06_archive.html - 977k - En cache - Pages similaire
Page 1
Kryeredaktore: Anila BASHA
Zv/kryeredaktor: Erl MURATI - Rezarta DELISULA
Tel:(04)2359-104, Fax:(04) 2359-116 E-mail:gazetashqiptare@hotmail.com
http://209.85.129.132/search?q=cache:DNeHYAL4F4sJ:balkanweb.com/pdf/gazeta.pdf+Zo
ESAD PASHE
TOPTANI
Faktet e
panjohura
për atentatin
në Paris
• Mustafa Kruja:
Zogu ndihmoi Avni
Rustemin me 4 mijë
franga për të
eliminuar dajën e tij?
Nga Prof ARBEN PUTO
V
rasja e Esat Pashës nuk ka
qenë një akt i rastit dhe as
një iniciativë vetiake e izoluar.
Ajo hyn në kuadrin e për-
gatitjeve që filluan të bëheshin
për të ndërmarrë aksionin për
dëbimin e ushtrisë italiane nga
bregdeti dhe Vlora. Në pran-
verë të vitit 1920, qeveria....
Vijon në
SUPLEMENT
ESAD PASH
os harroni se Shqiperia eshte nje Liste Informative Kombetare Shqiptare, synon ne nxitjen e atedhedashurise, tek te gjithe shqipetaret pa dallim Krahine, besmi dhe seksi. Me parimin : Me i nderuari nga ne eshte nacionalisti dhe ai qe i sherben me shume ceshtjes kombetare... Per kete jane te ftuar te gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen qe te kontribojne ne rritjen e atedhedashurise nder shqiptar...
Per tu anetaresuar ne liste e-mailo:
shqiperia-subscribe@xxxxxxxxxxxxxxx
Per ta lene listen e-mailo:
shqiperia-unsubscribe@xxxxxxxxxxxxxxx
Dernière édition par Perparimi le Dim 14 Fév - 7:37, édité 2 fois
www.funnyvideos.ch/Avni-Rrustemi--" target="_blank" rel="nofollow">http://209.85.135.104/search?q=cache:Jpz-B5jNYa0J:www.funnyvideos.ch/Avni-Rrustemi--Paris__gGZoXZbAs_o.html+limaj+vrau+kete&hl=fr&ct=clnk
Singlebörsen im Test. Jetzt Video runterladen.
Video Info
Author: eltiran82
Description: Avni Rrustemi (1895), Libohovë, Gjirokastër-10 qershor 1924)-pedagogë,mësues,aktivist, deputet,atentator,shqipëtar nga Shqipëria. Atdhetar e demokrat revolucionar i shquar, udhëheqës i shoqërisë demokratike "Bashkimi", pjesëtar i opozitës demokratike në Asamblenë Kombëtare në prag të Revolucionit të Qershorit 1924. Hero i Popullit. Lindi në Libohovë, Gjirokastër në një familje atdhetare. Mësimet fillore i mori në vendlindje, vazhdoi në normalen e Elbasanit dhe më vonë në Shën Mitër Korone (itali), kurse studimet e larta për pedagogji i filloi në Universitetin e Romës. Ndërkohë Avni Rrustemi punoi si mësues në Libohovë (1910), në Tragjas të Vlorës (1913), në Tepelenë (1916-1917) e në Vlorë (1917-1918). I rritur dhe i edukuar në një mjedis atdhetarësh, Avni Rrustemi u shqua si veprimtar me armë në dorë për lirinë, pavarësinë e tërësinë territoriale të Shqipërisë. Më 1908 braktisi bankat e shkollës për t'u bashkuar me çetën e Çerçiz Topullit , më 1910 bëri një përpjekje për të vrarë në Shkodër komandantin e ekspeditës ushtarake osmane gjeneral Shefqet Turgut pashën. Më 1914 u radhit në forcat shqiptare për çlirimin e Shqipërisë së Jugut nga pushtimi i forcave greke. Më 1918 , me nismën e tij u formua në Vlorë shoqëria atdhetare e rinisë vlonjate me emrin "Djalëria e Vlorës". Në krye të saj organizoi demonstratën anti-imperialiste të 28 Nëntorit 1918 kundër pushtuesve italianë. Në pranverë të vitit 1919 në Shën Mitër krijoi "Lidhjen e Rinisë Shqiptare" për mbrojtjen e të drejtave kombëtare, kurse më 13 qershor 1920 vrau me atentat në Paris Esat Pashë Toptanin, politikan me botëkuptime feudale. Akti heroik i Avni Rrustemit në Paris, nuk ishte një atentat i thjeshtë, ai nuk kishte karakter terrorist, apo anarkist... Plumbat e Avni Rrustemit që shtrinë përdhe Pashën e Toptanit ishin sinjali, kushtrimi i Revolucionit Demokratiko-Borgjez, i një revolucioni të ri i popullit shqiptarë që po ngrihej kundër feudalizmit. Me t'u kthyer në Shqipëri, në dhjetor 1920 ai filloi punën për bashkimin e shoqërive demokratike ekzistuese në një organizatë të vetme. Kongresi i mbajtur më 25 prill 1921 në Vlorë krijoi një shoqëri që mori emrin federata "Atdheu". Kryetar nderi i saj u zgjodh Avni Rrustemi. Me nismën e tij u krijuan dhe organizata profesionale të mësuesve. Pas mbylljes së federatës "Atdheu", në gusht 1922 përsëri me nismën e Avni Rrustemit më 13 tetor 1922 u krijua në Tiranë shoqëria demokratike "Bashkimi". Avni Rrustemi nuk qe vetëm organizatori kryesor i shoqërive demokratike, por edhe një ndër ideologët më të shquar demokratë. Idetë e tij, të formuluara në një sërë fjalimesh e artikujsh publicistikë u bënë armë e fuqishme në duart e rinisë demokratike e të masave të shtypura punonjëse. "Kur qeveria, nuk plotëson nevojat më me rëndësi që ka kombi, - thoshte ai, atëherë kjo nevojë duhet të realizohet me interesimin e pjesës së organizuar të popullit e ta bëjmë ne qeverinë që ta ndjejë këtë nevojë". Daljen e vendit nga prapambetja Avni Rrustemi e shikonte në zhvillimin e ekonomisë së pavarur kombëtare. "Pa pavarësi ekonomike, - shkruan ai, - nuk mund të ketë pavarësi politike". Idetë e tij demokratike e revolucionare ai i shprehu edhe në Asamblenë Kushtetuese të vitit 1924, ku u zgjodh deputet nga populli i ish-prefekturës së Kosovës. Ai kritikoi me guxim shpërdorimet e aparatit burokratik të kohës, fodullëkun e injorancën e klasave sunduese reaksionare dhe mbrojti me zjarr traditat e popullit tonë dhe të drejtat e shqiptarëve që jetonin në trojet e veta në Jugosllavi. Në kushtet e ashpërsimit të kontradiktave klasore e politike të vendit, reaksioni çifligar me Ahmet Zogun në krye organizoi vrasjen e Avni Rrustemit më 22 prill 1924. Me këtë akt reaksioni synonte të godiste lëvizjen demokratike-borgjeze në ngritje. Vrasja e udhëheqësit të shquar të Lëvizjes demokratike shërbeu si shkëndijë e revolucionit që triumfoi më 10 qershor 1924.
Views: 31,534
Kommentare
per djalDukagjini e pata fjalen!!
ti koke idiot, nese e din qka osht fjala IDIOT , mso pak qka po fol se si Adem Jashari, Zahir Pajaziti nuk lind nana !!! MARRE , po ju t'dukagjinit hon e don jeni qi n'both me shkije e me krejt
ka edhe nevoj per avni rrustema per ti vrare spiunat qe po na ndajn shum e shum
Shqiperia ka nevojë për gjakë! Per ti mbrojtur kufijtë! (Kosovë-Maqedoni-çameri-Pres hevë!
ashtu t'a lumsha,se kengen do ja ngre vete.respekte
ti jaran nuk ishe kerka
Ka ardh koha per ate kylyshin e bushtres VASIL BOLLANON !!
shifni filmin mir se shum mbrapa jeni se kuptoj pse shkrueni komente kot lodheni dikush thot se esht paguer me pare prandaj i them qe ta shikoj me vemendje filmin
ngadal djema nuk flitet per kosovar ktuh se "djalidukagjinit" nuk osht ma shum se ni HIQ rugovist e zogist te cilet kan simpati te hatashme mbi tradhtin.Avniu nuk krahasohet as me Fatmir Limen e me asnjeri ne bot vepra e tij dridhi themelet e gjith ktyre tipave si djalidukgjinit ...NE TRADHTARVE U KEMI THENE PLUMIN PAS DO E KENI KU DO QE TE SHKONI ...ka shqiperia gjak sa te mbroj kufijt e saj ... respekt nga GJAKOVA
me falni ne kosov kam desht ta shkruaj kerkoj ndjes per gabimin
edhe diqka per vellezerit nga shqiperija deshta ti them disa fjal,siq pe shifni ne Kosovo ka njerez me probleme ka njerez me trauma po ka edhe njerez ma shki e ma serb se ata shkit qe i kan perzon prej Kosove e kta jan femijet djemt e shpiunave baballart i kan pas shqijuna e idiota qe kurr nuk ja kan dasht te mirat shqipetarve po veq interesin e vet po ka shum shum njerez te mir ne Kosov edhe pse sjam nga Kosova jam nga Maqedonia edhe ju pershendes te gjithve
o djal i dukagjinit o i biri qenit i i biri shpiunit qysh mare pe shan adem jasharin pi thu ashtu zoti te vraft o idiot ti po marohesh patriot kur e shan njeriun qe i dha gjith ata antar te familjes nuk po di qka me te thon po ti 100% nuk koke normal ti qenke vetem prodhim i nje qefi nate
pershendetje gjith shqipetarve kudo qe jan,o vellezer nuk ka randesi kush ka vra ma shum a kush ma pak kush kunder kujt ka luftu ata jan te gjith heronjt shqipetar pa mar parasysh ADEM JASHARI SEKENDERBEU APO ISA BOLETINI,ka shum shum te tjer heroj po le te krenohemi qe i kemi pas te gjith,mekat eshte nese dikush i shan ata kalofshit mir te gjith e ZOTI ju ndihmoft te gjithve
Familja e Avni Rustemit ishte me ballin kombetar, Enver Hoxha ia pushkatoi dhe internoi familjen te madhit Avni...
Me vjen mir qe nana shqiptare ka lind nje djal si Avni Rrustemi mburrem me te shpresoj qe ka lind nana shqiptare edhe nje Avni rrnoft Shqipria
I shkreti Avni.Ta dinte se pas disa dekadash do te kishte "Esat Toptane" me shumice, nuk do te ishte lodhur fare.
po shkoni brah nlesh krejt bashke se tanaher qishty shqiptart jan kan tflliqt prej goje krejt lahpera jeni pi krahasoni trimat me tradhatr qishty bojn kur jan njerzit pa shkoll ska brah burra skenderbeu ise boletini idriz seferi bajram curri qeta jan kan qi kan lon emen e bile skenderbeu e ise boletini e kan dridhe evropen turkun edhe rusin e juh folni per njerzi qe kan liftu per interesat e shpis tvete e jo per kombin tash veq ramushi a si kta burra edhe ska ma tjeter ne shqiptari
Adem Jashari ka qene patriot ,e trim e te gjitha , ama te thiret ai trim mbi trima , ta hipish me lart se Is Boletini e Skenderbeu eshte turp , sepse Adem Jashari ka vra nja 10 polic , ndersa kto 2 tjeret kan ndertu histori , shpresoj se ke aq logjik ta kuptosh
Ti po te ishe nje i edukume nuk kishe fole ose shpreh ashtu.Per nga Kosova mos e fut hunden Djalo!!!Po e dyta,Te lutem mos fol ashtu per Heroin Shqiptar ADEM JASHARIN se turpe eshte te shikon c'donje se cfar GOMARI je.Oh ateher SKENDERBEU eshte nje HERO per gjith evropen?
Nuk qiti pushk vetem per vete por per krejt shqiperin!!!!
nuk di shka po fol po esat pasha e siti tuzin ulcinin deqicin plav dhe gucin !!! Masi se ja ka fal keto troje knjazit per me mujt me majt shqiperin e mesme ner kontroll private ke tu ja fal dhe shkodren!!! Rustemi a ke trim a jo mir ja ka ba!!!
ogragja, po ti koke mut bre po ku munesh ti me krahasau skenderbeun qe ka liftu 25 vjet. ise boletinin qe ka liftu 37 vjet e ti po i krahason dy herojt me tmdhej qe i ka pas me shqiptaria pi krahason me ademn jasharin e mutit qe ka kiftu hiq ma shum se 14 ore
ujku shko more nlesh ti bashk me avni tradhtarin
o pickDukagjini je shum tope
o avni rustemi se ka vra esat pashen per burrnie as se u kan trim po e ka vra se i kan jap pare avnis e ky e ka vra burrin trim esat pashen. tradhtar avni rustemi. marri i koft
Singlebörsen im Test. Jetzt Video runterladen.
Video Info
Author: eltiran82
Description: Avni Rrustemi (1895), Libohovë, Gjirokastër-10 qershor 1924)-pedagogë,mësues,aktivist, deputet,atentator,shqipëtar nga Shqipëria. Atdhetar e demokrat revolucionar i shquar, udhëheqës i shoqërisë demokratike "Bashkimi", pjesëtar i opozitës demokratike në Asamblenë Kombëtare në prag të Revolucionit të Qershorit 1924. Hero i Popullit. Lindi në Libohovë, Gjirokastër në një familje atdhetare. Mësimet fillore i mori në vendlindje, vazhdoi në normalen e Elbasanit dhe më vonë në Shën Mitër Korone (itali), kurse studimet e larta për pedagogji i filloi në Universitetin e Romës. Ndërkohë Avni Rrustemi punoi si mësues në Libohovë (1910), në Tragjas të Vlorës (1913), në Tepelenë (1916-1917) e në Vlorë (1917-1918). I rritur dhe i edukuar në një mjedis atdhetarësh, Avni Rrustemi u shqua si veprimtar me armë në dorë për lirinë, pavarësinë e tërësinë territoriale të Shqipërisë. Më 1908 braktisi bankat e shkollës për t'u bashkuar me çetën e Çerçiz Topullit , më 1910 bëri një përpjekje për të vrarë në Shkodër komandantin e ekspeditës ushtarake osmane gjeneral Shefqet Turgut pashën. Më 1914 u radhit në forcat shqiptare për çlirimin e Shqipërisë së Jugut nga pushtimi i forcave greke. Më 1918 , me nismën e tij u formua në Vlorë shoqëria atdhetare e rinisë vlonjate me emrin "Djalëria e Vlorës". Në krye të saj organizoi demonstratën anti-imperialiste të 28 Nëntorit 1918 kundër pushtuesve italianë. Në pranverë të vitit 1919 në Shën Mitër krijoi "Lidhjen e Rinisë Shqiptare" për mbrojtjen e të drejtave kombëtare, kurse më 13 qershor 1920 vrau me atentat në Paris Esat Pashë Toptanin, politikan me botëkuptime feudale. Akti heroik i Avni Rrustemit në Paris, nuk ishte një atentat i thjeshtë, ai nuk kishte karakter terrorist, apo anarkist... Plumbat e Avni Rrustemit që shtrinë përdhe Pashën e Toptanit ishin sinjali, kushtrimi i Revolucionit Demokratiko-Borgjez, i një revolucioni të ri i popullit shqiptarë që po ngrihej kundër feudalizmit. Me t'u kthyer në Shqipëri, në dhjetor 1920 ai filloi punën për bashkimin e shoqërive demokratike ekzistuese në një organizatë të vetme. Kongresi i mbajtur më 25 prill 1921 në Vlorë krijoi një shoqëri që mori emrin federata "Atdheu". Kryetar nderi i saj u zgjodh Avni Rrustemi. Me nismën e tij u krijuan dhe organizata profesionale të mësuesve. Pas mbylljes së federatës "Atdheu", në gusht 1922 përsëri me nismën e Avni Rrustemit më 13 tetor 1922 u krijua në Tiranë shoqëria demokratike "Bashkimi". Avni Rrustemi nuk qe vetëm organizatori kryesor i shoqërive demokratike, por edhe një ndër ideologët më të shquar demokratë. Idetë e tij, të formuluara në një sërë fjalimesh e artikujsh publicistikë u bënë armë e fuqishme në duart e rinisë demokratike e të masave të shtypura punonjëse. "Kur qeveria, nuk plotëson nevojat më me rëndësi që ka kombi, - thoshte ai, atëherë kjo nevojë duhet të realizohet me interesimin e pjesës së organizuar të popullit e ta bëjmë ne qeverinë që ta ndjejë këtë nevojë". Daljen e vendit nga prapambetja Avni Rrustemi e shikonte në zhvillimin e ekonomisë së pavarur kombëtare. "Pa pavarësi ekonomike, - shkruan ai, - nuk mund të ketë pavarësi politike". Idetë e tij demokratike e revolucionare ai i shprehu edhe në Asamblenë Kushtetuese të vitit 1924, ku u zgjodh deputet nga populli i ish-prefekturës së Kosovës. Ai kritikoi me guxim shpërdorimet e aparatit burokratik të kohës, fodullëkun e injorancën e klasave sunduese reaksionare dhe mbrojti me zjarr traditat e popullit tonë dhe të drejtat e shqiptarëve që jetonin në trojet e veta në Jugosllavi. Në kushtet e ashpërsimit të kontradiktave klasore e politike të vendit, reaksioni çifligar me Ahmet Zogun në krye organizoi vrasjen e Avni Rrustemit më 22 prill 1924. Me këtë akt reaksioni synonte të godiste lëvizjen demokratike-borgjeze në ngritje. Vrasja e udhëheqësit të shquar të Lëvizjes demokratike shërbeu si shkëndijë e revolucionit që triumfoi më 10 qershor 1924.
Views: 31,534
Kommentare
per djalDukagjini e pata fjalen!!
ti koke idiot, nese e din qka osht fjala IDIOT , mso pak qka po fol se si Adem Jashari, Zahir Pajaziti nuk lind nana !!! MARRE , po ju t'dukagjinit hon e don jeni qi n'both me shkije e me krejt
ka edhe nevoj per avni rrustema per ti vrare spiunat qe po na ndajn shum e shum
Shqiperia ka nevojë për gjakë! Per ti mbrojtur kufijtë! (Kosovë-Maqedoni-çameri-Pres hevë!
ashtu t'a lumsha,se kengen do ja ngre vete.respekte
ti jaran nuk ishe kerka
Ka ardh koha per ate kylyshin e bushtres VASIL BOLLANON !!
shifni filmin mir se shum mbrapa jeni se kuptoj pse shkrueni komente kot lodheni dikush thot se esht paguer me pare prandaj i them qe ta shikoj me vemendje filmin
ngadal djema nuk flitet per kosovar ktuh se "djalidukagjinit" nuk osht ma shum se ni HIQ rugovist e zogist te cilet kan simpati te hatashme mbi tradhtin.Avniu nuk krahasohet as me Fatmir Limen e me asnjeri ne bot vepra e tij dridhi themelet e gjith ktyre tipave si djalidukgjinit ...NE TRADHTARVE U KEMI THENE PLUMIN PAS DO E KENI KU DO QE TE SHKONI ...ka shqiperia gjak sa te mbroj kufijt e saj ... respekt nga GJAKOVA
me falni ne kosov kam desht ta shkruaj kerkoj ndjes per gabimin
edhe diqka per vellezerit nga shqiperija deshta ti them disa fjal,siq pe shifni ne Kosovo ka njerez me probleme ka njerez me trauma po ka edhe njerez ma shki e ma serb se ata shkit qe i kan perzon prej Kosove e kta jan femijet djemt e shpiunave baballart i kan pas shqijuna e idiota qe kurr nuk ja kan dasht te mirat shqipetarve po veq interesin e vet po ka shum shum njerez te mir ne Kosov edhe pse sjam nga Kosova jam nga Maqedonia edhe ju pershendes te gjithve
o djal i dukagjinit o i biri qenit i i biri shpiunit qysh mare pe shan adem jasharin pi thu ashtu zoti te vraft o idiot ti po marohesh patriot kur e shan njeriun qe i dha gjith ata antar te familjes nuk po di qka me te thon po ti 100% nuk koke normal ti qenke vetem prodhim i nje qefi nate
pershendetje gjith shqipetarve kudo qe jan,o vellezer nuk ka randesi kush ka vra ma shum a kush ma pak kush kunder kujt ka luftu ata jan te gjith heronjt shqipetar pa mar parasysh ADEM JASHARI SEKENDERBEU APO ISA BOLETINI,ka shum shum te tjer heroj po le te krenohemi qe i kemi pas te gjith,mekat eshte nese dikush i shan ata kalofshit mir te gjith e ZOTI ju ndihmoft te gjithve
Familja e Avni Rustemit ishte me ballin kombetar, Enver Hoxha ia pushkatoi dhe internoi familjen te madhit Avni...
Me vjen mir qe nana shqiptare ka lind nje djal si Avni Rrustemi mburrem me te shpresoj qe ka lind nana shqiptare edhe nje Avni rrnoft Shqipria
I shkreti Avni.Ta dinte se pas disa dekadash do te kishte "Esat Toptane" me shumice, nuk do te ishte lodhur fare.
po shkoni brah nlesh krejt bashke se tanaher qishty shqiptart jan kan tflliqt prej goje krejt lahpera jeni pi krahasoni trimat me tradhatr qishty bojn kur jan njerzit pa shkoll ska brah burra skenderbeu ise boletini idriz seferi bajram curri qeta jan kan qi kan lon emen e bile skenderbeu e ise boletini e kan dridhe evropen turkun edhe rusin e juh folni per njerzi qe kan liftu per interesat e shpis tvete e jo per kombin tash veq ramushi a si kta burra edhe ska ma tjeter ne shqiptari
Adem Jashari ka qene patriot ,e trim e te gjitha , ama te thiret ai trim mbi trima , ta hipish me lart se Is Boletini e Skenderbeu eshte turp , sepse Adem Jashari ka vra nja 10 polic , ndersa kto 2 tjeret kan ndertu histori , shpresoj se ke aq logjik ta kuptosh
Ti po te ishe nje i edukume nuk kishe fole ose shpreh ashtu.Per nga Kosova mos e fut hunden Djalo!!!Po e dyta,Te lutem mos fol ashtu per Heroin Shqiptar ADEM JASHARIN se turpe eshte te shikon c'donje se cfar GOMARI je.Oh ateher SKENDERBEU eshte nje HERO per gjith evropen?
Nuk qiti pushk vetem per vete por per krejt shqiperin!!!!
nuk di shka po fol po esat pasha e siti tuzin ulcinin deqicin plav dhe gucin !!! Masi se ja ka fal keto troje knjazit per me mujt me majt shqiperin e mesme ner kontroll private ke tu ja fal dhe shkodren!!! Rustemi a ke trim a jo mir ja ka ba!!!
ogragja, po ti koke mut bre po ku munesh ti me krahasau skenderbeun qe ka liftu 25 vjet. ise boletinin qe ka liftu 37 vjet e ti po i krahason dy herojt me tmdhej qe i ka pas me shqiptaria pi krahason me ademn jasharin e mutit qe ka kiftu hiq ma shum se 14 ore
ujku shko more nlesh ti bashk me avni tradhtarin
o pickDukagjini je shum tope
o avni rustemi se ka vra esat pashen per burrnie as se u kan trim po e ka vra se i kan jap pare avnis e ky e ka vra burrin trim esat pashen. tradhtar avni rustemi. marri i koft
Dernière édition par Perparimi le Dim 14 Fév - 7:40, édité 2 fois
[color=white]më 13 qershor 1920 vrau me atentat në Paris Esat Pashë Toptanin, politikan me botëkuptime feudale. Akti heroik i Avni Rrustemit në Paris, nuk ishte një atentat i thjeshtë, ai nuk kishte karakter terrorist, apo anarkist... Plumbat e Avni Rrustemit që shtrinë përdhe Pashën e Toptanit ishin sinjali, kushtrimi i Revolucionit Demokratiko-Borgjez, i një revolucioni të ri i popullit shqiptarë që po ngrihej kundër feudalizmit[
Ketu nuk permendet qe Avnis i dha ndihma ne para Zogu!!!Avniu komandantin e tyrkut Terkut Pashen nuk paska mundur me vrare a dajen e Zogut po,sepse ma lehte eshte ne shqiptar kur ta pergadisnin te afermit e tij !!Dhe per ta vrare vete Zogun nuk ja mbante e shtini djalin e ri dhe ja pa sherrin e vrau veten Avni Rrusta Heeee/color]
Ketu nuk permendet qe Avnis i dha ndihma ne para Zogu!!!Avniu komandantin e tyrkut Terkut Pashen nuk paska mundur me vrare a dajen e Zogut po,sepse ma lehte eshte ne shqiptar kur ta pergadisnin te afermit e tij !!Dhe per ta vrare vete Zogun nuk ja mbante e shtini djalin e ri dhe ja pa sherrin e vrau veten Avni Rrusta Heeee/color]
Në kushtet e ashpërsimit të kontradiktave klasore e politike të vendit, reaksioni çifligar me Ahmet Zogun në krye organizoi vrasjen e Avni Rrustemit më 22 prill 1924. Me këtë akt reaksioni synonte të godiste lëvizjen demokratike-borgjeze në ngritje. Vrasja e udhëheqësit të shquar të Lëvizjes demokratike shërbeu si shkëndijë e revolucionit që triumfoi më 10 qershor 1924.
www.rocksonte.com/forum/viewtopic.php%3Ff%3D71%26t%32dasJ:www.rocksonte.com/fo" target="_blank" rel="nofollow">http://209.85.229.132/search?q=cache:a4LKDQ-2dasJ:www.rocksonte.com/forum/viewtopic.php%3Ff%3D71%26t%32dasJ:www.rocksonte.com/fo
Pastaj Eqerem Vlora vazhdon: ”Esatistët filluan befas të ndërmarrin veprime të dhunshme. Ata prenë linja telegrafike dhe telefonike, vendosën njerëz të armatosur në ura dhe qafa dhe, kur qeveria nisi të marrë masa të rrepta, ata nën komandën e Osman Balit, rrethuan madje Tiranën... Edhe një herë qeveria u përpoq të mirrej vesh me rebelet… Ndërkohë problemi u zgjidh vetiu me vrasjen e Esat pashës…” (po aty). Ndërsa për Avni Rustemin shkruan: ”Një djalosh i quajtur Avni Rustemi, një nga studentët më të pasuksesshëm, që me këtë vrasje donte të bënte emër, nuk ishte veçse një vegël në duart e kundërshtarëve të Esat pashës. Ata i dhanë mjetet e nevojshme për këtë vrasje dhe morën njëherësh përsipër mbrojtjen e tij para gjykatës franceze. Se kush ishin, këtë sot vështirë ta thuash... Eqrem bej Vlora shpreh habinë e tij të madhe se si: ”Drejtësisa franceze, me një manipulim të habitshëm të ligjit, e nxori të pafajshëm Avni Rustemin dhe që qeveria shqiptare e shpalli hero dhe e bëri deputet, kur ky vrasës i pabesë, pra, kapardisej nëpër Tiranë si ndonjë shpëtimtar i atdheut”. (po aty)
avni Rrustemi o kan shpijun i Serbis qaq.de
keshtu qe klmf
Edat Pashe Toptani, qe ishte nga rrethi i Tiranes,kishte fituar namin e keq sikomandant i xhandarmerise ne Janine. Ghithashtu kishe zera se dorezimi i Shkodres nga ana e tij ne duart e malazezeve ishte bere ne shkembim te mbeshtetjes se tyre per sundimin e tij ne Shqiperine Qendrore. Nga baza e tij ne Tirane ai trumbetoi kerkesat e veta kontradiktore: nje demshperblim te madh financiar nga qeveria per humbjet qe kishte pesuar ne Shkoder, njohjen e tij si Prin i Shqiperise, se perndryshe do te bashkohej me serbet, ose t'i kerkohen Turqise te merrte pergjegjesine per qeverisjen e Shqiperise. Ngaqe nuk arriti asnje nga keto alternativa, ai grumbulloi nje bane nacionalistesh te zhgenjyer dhe te paknaqurish dhe me 16 tetor 1913 formoi nje qeveri rivale ne Durres. te cilen e quajti Republika e Shqiperise Qendrore, territori i saj kufizohej mga lumi Mat ne veri dhe nga Shkumbini ne Jug.
Ja si e paraqet Eqrem bej Vlora figuren e Avni Rrustemit:
- Avni Rustemi ishte një student i pasuksesshëm që kërkonte të bënte emër me vrasjen e Esat pashës
- Avni Rrustemi ishte vetëm një vegël në duart e kundërshtarëve të Esat pashës
- Vrasës i pabesë, që kapardisej në Tiranë si shpëtimtari i atdheut
- Avni Rrustemi ishte karagjoz politik(1895_1924)
Apo disa thanje të tjera për Avni Rrustemin:
- Bolshevik (kjo nuk don koment ma shumë)
1863 1920 Esat Pasha
- Nuk e vrau ai Esat Pashen por nje gjeneral francez- Gjyqi u ba sa për sy e faqe
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
www.kosova.de/forum/archive/index.php/t-6690.html+kush+e+vrau+avni+rrustemin+dhe+pse&hl=fr&ct=clnk&cd=2&gl=fr" target="_blank" rel="nofollow">http://209.85.229.132/search?q=cache:0ka6649JaQ0J:www.kosova.de/forum/archive/index.php/t-6690.html+kush+e+vrau+avni+rrustemin+dhe+pse&hl=fr&ct=clnk&cd=2&gl=fr
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Avdukagjini
02.06.2003, 12:46:00
Është bërë problem protokoli i vizitës..
Pasardhësit e Kralit të të Serbis po duan ta presin si e kan prit babain e Leka Zogut Ahmet Zogu në vitin 1924 !!!
Pasaj problemi ka lindur se kta pasardhësit e Fan Nolit (Janullatosat,Kreto greko ruso filat ??!!) po kundërshtojn...
Po kundërshtojn edhe kta Marksist Leninistat e Bajram Currit e Avni Rrustemit....
Është bërë mish mash...
Vetëm Ibrahim Rugova po thot nuk ka lidhje pse Ahmet Zogu ishte në Beograd me 1924 dhe pse Krali i Serbijes e kthej Ahmet Zogun në pushtet se edhe une (Ibrahim Rugova) isha në Beograd dhe u takova me Millosheviqin dhe më ruajti pushtetin...
Merrni e burgosni kta pasardhësit e Bajram Currit, Hasan Prishtinës, Avni Rrustemit .... se munden me bë ndoj skandal..
Ja bajm na LDK-istat pritjen sepse na ngjajm me Ahmet Zogun... kemi ngjarje dhe përjetime të ngjajshme...
Apsurdet tona !!!!!!!
<font class=editedby>[ Ky Mesazh u ndryshua nga: Avdukagjini më 2003-06-02 13:26 ]</font>
Skenderbegu
02.06.2003, 13:10:00
zotri Avdukagjini,
e kam nje pytje per ju. nga ku i keni marre keto informacione se kishe Kral Petri e paska kthyar Lartmadherin e tij mbretin zogun1 ne pushtet? A mundesh me mi tregu do fakte te lutem.
me rrespekt SKENDERBEGU
Avdukagjini
02.06.2003, 13:23:00
shoku Skenderbeg
në qershor të vitit 1924 rebelat komunista janullatista fanolista marksist leninista bën Puq dhe rrëzuan qeverin e Ahmet Zogut, e ky i fundit detyrohet të ik në Mbretrin Jugosllave, të cilët e mbajn dhe e ndihmojn deri sa e kthejn prap në pushtet...
Krejt fajet i kan pas kta Rebelat Hasan Prishtina, Bajram Curri, Luigj Gurakuqi .... e sidomos Fan Noli...
Për mbret e atdhe...Leka do të ishte dashur ta vizitoj varrin e Shote Galicës dhe të i kërkoj falje për vdekjen e saj në Mjerim gjat pushtetit të Babait të tij...
O Skenderbeg, mos bën hajgare pash Zotin....
Po ku mund të krahasohet Bashibuzuku Ahmet Zogu që në vitin 1924 nga Mbrteriija Jugosllave kthehet në pushtet në Shqipëri... Pasi ja falë Shën Naumin Jugosllavisë !!!! Dhe shkatrroi Komitetin për Mbrojtjen e Kosovës !!
Po ku mund të krahasohet Ahmet Zogu me Hasan Prishtinën, Fan Nolin, Gjergj Fishtën, Bajram Currin, Avni Rrustemin... (të gjith i ka vra Ahmet Zogu , përpos Nolit, të cilin e detyron të shkoj në ekzil) !!!
Me një rast në dëshprim Gjergj Fishta pat shkruar: "nëse edhe ky soj i Zogollit është shqiptar, le ta dij bota mbar se Gjergj Fishta nuk është shqiptar" !!!
Kujto vdekjen në mjerim të Shote Galicës në periudhën e Qeverisjes së tij!!
Nëse Ahmet Zogu paska gjak nga motra e Skendërbeut, "Unë kam gjak nga djali i Skenderbeut"... !!!
Po leni more ato rrena të Mbretërve dhe Princave...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pastaj SKENDERBEGU, ti qe thua se kinse Ahmet Zogu eshte pasardhes nga motra e skenderbeut dhe sipas teje duhet te ket perparesi, zoteri edhe Hamze kastrioti ka qene nip i skenderbeut por... ka qene trathtar, e dmth ska rendesi aspak nese AHmet zogu paska qene gjak i skenderbeut, ( e ky qe po na viziton kosoven tash ka edhe gjak te rumunve-sllavve sepse nenen e ka rumune).Papa gjon Pali e vrau paraardhesin e tij per tia marrur fronin politik ne ...
Pastaj Eqerem Vlora vazhdon: ”Esatistët filluan befas të ndërmarrin veprime të dhunshme. Ata prenë linja telegrafike dhe telefonike, vendosën njerëz të armatosur në ura dhe qafa dhe, kur qeveria nisi të marrë masa të rrepta, ata nën komandën e Osman Balit, rrethuan madje Tiranën... Edhe një herë qeveria u përpoq të mirrej vesh me rebelet… Ndërkohë problemi u zgjidh vetiu me vrasjen e Esat pashës…” (po aty). Ndërsa për Avni Rustemin shkruan: ”Një djalosh i quajtur Avni Rustemi, një nga studentët më të pasuksesshëm, që me këtë vrasje donte të bënte emër, nuk ishte veçse një vegël në duart e kundërshtarëve të Esat pashës. Ata i dhanë mjetet e nevojshme për këtë vrasje dhe morën njëherësh përsipër mbrojtjen e tij para gjykatës franceze. Se kush ishin, këtë sot vështirë ta thuash... Eqrem bej Vlora shpreh habinë e tij të madhe se si: ”Drejtësisa franceze, me një manipulim të habitshëm të ligjit, e nxori të pafajshëm Avni Rustemin dhe që qeveria shqiptare e shpalli hero dhe e bëri deputet, kur ky vrasës i pabesë, pra, kapardisej nëpër Tiranë si ndonjë shpëtimtar i atdheut”. (po aty)
avni Rrustemi o kan shpijun i Serbis qaq.de
keshtu qe klmf
Edat Pashe Toptani, qe ishte nga rrethi i Tiranes,kishte fituar namin e keq sikomandant i xhandarmerise ne Janine. Ghithashtu kishe zera se dorezimi i Shkodres nga ana e tij ne duart e malazezeve ishte bere ne shkembim te mbeshtetjes se tyre per sundimin e tij ne Shqiperine Qendrore. Nga baza e tij ne Tirane ai trumbetoi kerkesat e veta kontradiktore: nje demshperblim te madh financiar nga qeveria per humbjet qe kishte pesuar ne Shkoder, njohjen e tij si Prin i Shqiperise, se perndryshe do te bashkohej me serbet, ose t'i kerkohen Turqise te merrte pergjegjesine per qeverisjen e Shqiperise. Ngaqe nuk arriti asnje nga keto alternativa, ai grumbulloi nje bane nacionalistesh te zhgenjyer dhe te paknaqurish dhe me 16 tetor 1913 formoi nje qeveri rivale ne Durres. te cilen e quajti Republika e Shqiperise Qendrore, territori i saj kufizohej mga lumi Mat ne veri dhe nga Shkumbini ne Jug.
Ja si e paraqet Eqrem bej Vlora figuren e Avni Rrustemit:
- Avni Rustemi ishte një student i pasuksesshëm që kërkonte të bënte emër me vrasjen e Esat pashës
- Avni Rrustemi ishte vetëm një vegël në duart e kundërshtarëve të Esat pashës
- Vrasës i pabesë, që kapardisej në Tiranë si shpëtimtari i atdheut
- Avni Rrustemi ishte karagjoz politik(1895_1924)
Apo disa thanje të tjera për Avni Rrustemin:
- Bolshevik (kjo nuk don koment ma shumë)
1863 1920 Esat Pasha
- Nuk e vrau ai Esat Pashen por nje gjeneral francez- Gjyqi u ba sa për sy e faqe
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
www.kosova.de/forum/archive/index.php/t-6690.html+kush+e+vrau+avni+rrustemin+dhe+pse&hl=fr&ct=clnk&cd=2&gl=fr" target="_blank" rel="nofollow">http://209.85.229.132/search?q=cache:0ka6649JaQ0J:www.kosova.de/forum/archive/index.php/t-6690.html+kush+e+vrau+avni+rrustemin+dhe+pse&hl=fr&ct=clnk&cd=2&gl=fr
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Avdukagjini
02.06.2003, 12:46:00
Është bërë problem protokoli i vizitës..
Pasardhësit e Kralit të të Serbis po duan ta presin si e kan prit babain e Leka Zogut Ahmet Zogu në vitin 1924 !!!
Pasaj problemi ka lindur se kta pasardhësit e Fan Nolit (Janullatosat,Kreto greko ruso filat ??!!) po kundërshtojn...
Po kundërshtojn edhe kta Marksist Leninistat e Bajram Currit e Avni Rrustemit....
Është bërë mish mash...
Vetëm Ibrahim Rugova po thot nuk ka lidhje pse Ahmet Zogu ishte në Beograd me 1924 dhe pse Krali i Serbijes e kthej Ahmet Zogun në pushtet se edhe une (Ibrahim Rugova) isha në Beograd dhe u takova me Millosheviqin dhe më ruajti pushtetin...
Merrni e burgosni kta pasardhësit e Bajram Currit, Hasan Prishtinës, Avni Rrustemit .... se munden me bë ndoj skandal..
Ja bajm na LDK-istat pritjen sepse na ngjajm me Ahmet Zogun... kemi ngjarje dhe përjetime të ngjajshme...
Apsurdet tona !!!!!!!
<font class=editedby>[ Ky Mesazh u ndryshua nga: Avdukagjini më 2003-06-02 13:26 ]</font>
Skenderbegu
02.06.2003, 13:10:00
zotri Avdukagjini,
e kam nje pytje per ju. nga ku i keni marre keto informacione se kishe Kral Petri e paska kthyar Lartmadherin e tij mbretin zogun1 ne pushtet? A mundesh me mi tregu do fakte te lutem.
me rrespekt SKENDERBEGU
Avdukagjini
02.06.2003, 13:23:00
shoku Skenderbeg
në qershor të vitit 1924 rebelat komunista janullatista fanolista marksist leninista bën Puq dhe rrëzuan qeverin e Ahmet Zogut, e ky i fundit detyrohet të ik në Mbretrin Jugosllave, të cilët e mbajn dhe e ndihmojn deri sa e kthejn prap në pushtet...
Krejt fajet i kan pas kta Rebelat Hasan Prishtina, Bajram Curri, Luigj Gurakuqi .... e sidomos Fan Noli...
Për mbret e atdhe...Leka do të ishte dashur ta vizitoj varrin e Shote Galicës dhe të i kërkoj falje për vdekjen e saj në Mjerim gjat pushtetit të Babait të tij...
O Skenderbeg, mos bën hajgare pash Zotin....
Po ku mund të krahasohet Bashibuzuku Ahmet Zogu që në vitin 1924 nga Mbrteriija Jugosllave kthehet në pushtet në Shqipëri... Pasi ja falë Shën Naumin Jugosllavisë !!!! Dhe shkatrroi Komitetin për Mbrojtjen e Kosovës !!
Po ku mund të krahasohet Ahmet Zogu me Hasan Prishtinën, Fan Nolin, Gjergj Fishtën, Bajram Currin, Avni Rrustemin... (të gjith i ka vra Ahmet Zogu , përpos Nolit, të cilin e detyron të shkoj në ekzil) !!!
Me një rast në dëshprim Gjergj Fishta pat shkruar: "nëse edhe ky soj i Zogollit është shqiptar, le ta dij bota mbar se Gjergj Fishta nuk është shqiptar" !!!
Kujto vdekjen në mjerim të Shote Galicës në periudhën e Qeverisjes së tij!!
Nëse Ahmet Zogu paska gjak nga motra e Skendërbeut, "Unë kam gjak nga djali i Skenderbeut"... !!!
Po leni more ato rrena të Mbretërve dhe Princave...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pastaj SKENDERBEGU, ti qe thua se kinse Ahmet Zogu eshte pasardhes nga motra e skenderbeut dhe sipas teje duhet te ket perparesi, zoteri edhe Hamze kastrioti ka qene nip i skenderbeut por... ka qene trathtar, e dmth ska rendesi aspak nese AHmet zogu paska qene gjak i skenderbeut, ( e ky qe po na viziton kosoven tash ka edhe gjak te rumunve-sllavve sepse nenen e ka rumune).Papa gjon Pali e vrau paraardhesin e tij per tia marrur fronin politik ne ...
Dernière édition par Perparimi le Dim 14 Fév - 7:41, édité 1 fois
Dhe Saraci e nis rrefimin e tij nga fillimi. Ahmet Zogu,
i kurorezuar me vone mbret i Shqiperise me lejen e Musolinit,
lindi rreth vitit 1893. Asokohe Shqiperia ishte province turke
dhe turqit nuk e kishin
me detyrim regjistrimin e lindjeve ne asnje vis te perandorise.
Kur mbushi tete vjec, Zogu u dergua ne Kostandinopoje
ku kreu shkollen fillore dhe mesoi turqisht ne mejtep.
Gjate gjithe jetes se tij, Zogu ka kryer vetem keto tri klase shkolle:
Nga Shqiperia kishte marre me vete nje tutor, Abdurrahman Krosi
(Lale Krosi), njeri krejt analfabet, bemat dhe krimet e te cilit nuk
lane pa prekur as njerezit e familjes (dihet se cyti vrasesit e te
vellait). Saraci sakteson se ngaqe nuk e mesoi kurre gramatiken e
shqipes, Zogu nuk ia ka shkruar kurre njeriu asnje leter me doren e
vet,
por i ka diktuar ato.
Ne vitin 1917, kur ndodhej ne Vjene me studime pas nje
burse te qeverise austriake
Dhe viti 1920 e gjen Shqiperine me kete pasqyre politike:
Klasa sunduese ishin bejleret,
ndersa Zogu ishte ne opozite,
i perkrahur nga rinia.
I ktheu varrezat muhamedane ne parqe,ndaloi me ligj poligamine,
fete nuk duhej te perziheshin ne punet e shtetit.
histori qe kishte mesuar Napolonin
Ahmet Zogu u ndihmua nga kryeministri serb Pashic me te holla
(250 mije paunde) e njerez, duke i falur ne kembim Jugosllavise
kullotat e pasura te Vermoshit dhe Shen Naumin, Saraci nenvizon se
ajka e ushtrise se “Legalitetit” ishin rreth 500 oficere bjelloruse
nga mbeturinat e Vrangelit qe u thyen nga Ushtria e Kuqe, eksperte ne
luftimet frontale dhe ne armet automatike. Keta udhehiqnin rreth
5 mije shqiptare te Kosoves, te cilet marshuan drejt nje
kundershtari po aq te forte, por te pajisur keq. Dinakeria e Zogut
inicioi edhe nje levizje mashtruese per qeverine e Fan Nolit.
Ai bashke me shpuren e vet, bene nje udhetim corodites nga Beogradi
ne Vjene e ne Prage, per te dhene idene e ikjes. Ne Vjene gjeti
dhe bukuroshen Francy, e cila per ca kohe me pas, jetoi si mantenute
ne Tirane, ku pat ardhur me dy valixhe te vogla dhe u largua me dy
kamione plot baule te reja dhe nje dore te mire parash.
shtypte e poshteronte cdo atdhetar e patriot me mjetet e pushtetit.
Ahmet Zogu jo vetem qe ka marre mite (rryshfet), por ne cdo rast
ishte ai vete qe percaktonte sasine qe i duhej.
Parat e popullit zogu i qoi ne :
pjesa me e madhe e ketyre parave gjendet ne Lloyd’s Bank te Londres.
pervec rroges zyrtare prej 35 mije paundesh ne vit. Nje shembull:
Rrogat e 5 mije mercenareve
qe e sollen ne pushtet,
aracit, “Catin, ne jemi vend bujqesor pa kembe kapitalisti,
ndaj e kam fjalen te hapim negociata
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vrasja e Luigj Gurakuqit ne vitin 1925 ne Bari te Italise nga
djali i tezes (Balto Stambolla, emrin Saraci nuk e permend) i
paguar nga Zogu, ndodhi kur vete Catini ishte ne Bari,
ku sapo kishte marre detyren e konsullit. Shume zera ia atribuojne
organizimin e vrasjes vete Catinit, por ja cfare thote ai: “Ironia
eshte se vrasesi, nje dite me pare me takoi ne zyren time duke me
thene se kishte ardhur per te kryer nje veper te madhe patriotike.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cene Begu kryezu ky vrete Bajram Currin me trupat e vete dhe serb!!
Ky qen eshte kunati i Zogut marreveshjes qe ishte bere me Pashiqin
per te vrare luftetaret e Kosoves”. !!!
me 14 tetor 1927 qellohet per vdekje ne kafe Passage nga studenti
shqiptar 23 vjec,
i quajtur Alqiviadh Bebi prej Elbasani.
Vella Gani beg Kryeziu, qe sapo kishte ardhur nga Beogradi,
para kufomes se byrazerit: “Zogu ka per ta paguar kete nje dite”.
me sovjetiket dhe t’ua permbushim kerkesat qe nuk arriten te
realizojne permes Fan Nolit. Por me nje kusht: Sovjetiket te me
paguajne ne dore 300 mije paunde…” Saraci nuk e kreu kurre nje
negociate te tille, por Zogu kish nevoje per para. Trilloi nje
histori sikur prijesit e Veriut po rebeloheshin se nuk qene paguar
per ndihmen qe i dhane dhe kerkoi nga italianet 200 mije paund.
Por dhe kur i mori parate, nuk shperndau asnje kacidhe.
Une Catin Saraci, te akuzoj ty Ahmet Zogu si tradhtar te atdheut tend,
si vrases e hajdut.
http://www.amazon.com/gp/richpub/syltguides/fullview/3LHWNNZD0DML9/ref=cm_syt_dtpa_f_1_rdssss0?pf_rd_p=253457301&pf_rd_s=sylt-center&pf_rd_t=201&pf_rd_i=0814782833&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1S8ZEN670E97X0DC2G3V
Dr. AUREL PLASARI
Kush ishte Çatin Saraçi
Çatin Saraçi (1902-1974), bir i një familje në zë tregtare,
i formuar me kulturë europiane dhe mendësi perëndimore,
bëri pjesë për një ndërkohë të shkurtër në administratën e
lartë të mbretit Zog si funksionar diplomatik. Porse ai njihej
edhe si një nga miqtë më të afërt, ndoshta dhe intimë,
të Ahmetit qysh në të ri. Kur i drejtohet Zogut, ai e quan veten:
"Unë, si ish-shoku yt më i ngushtë...". Në mjedisin antagonistik
të politikës shqiptare të asaj kohe bashkëpunimi Zogolli-Saraçi
mbahej aq i padiskutueshëm, sa emri "Çatini" përgojohej edhe për
organizimin e vrasjes së Luigj Gurakuqit.
i kurorezuar me vone mbret i Shqiperise me lejen e Musolinit,
lindi rreth vitit 1893. Asokohe Shqiperia ishte province turke
dhe turqit nuk e kishin
me detyrim regjistrimin e lindjeve ne asnje vis te perandorise.
Kur mbushi tete vjec, Zogu u dergua ne Kostandinopoje
ku kreu shkollen fillore dhe mesoi turqisht ne mejtep.
Gjate gjithe jetes se tij, Zogu ka kryer vetem keto tri klase shkolle:
Nga Shqiperia kishte marre me vete nje tutor, Abdurrahman Krosi
(Lale Krosi), njeri krejt analfabet, bemat dhe krimet e te cilit nuk
lane pa prekur as njerezit e familjes (dihet se cyti vrasesit e te
vellait). Saraci sakteson se ngaqe nuk e mesoi kurre gramatiken e
shqipes, Zogu nuk ia ka shkruar kurre njeriu asnje leter me doren e
vet,
por i ka diktuar ato.
Ne vitin 1917, kur ndodhej ne Vjene me studime pas nje
burse te qeverise austriake
Dhe viti 1920 e gjen Shqiperine me kete pasqyre politike:
Klasa sunduese ishin bejleret,
ndersa Zogu ishte ne opozite,
i perkrahur nga rinia.
I ktheu varrezat muhamedane ne parqe,ndaloi me ligj poligamine,
fete nuk duhej te perziheshin ne punet e shtetit.
histori qe kishte mesuar Napolonin
Ahmet Zogu u ndihmua nga kryeministri serb Pashic me te holla
(250 mije paunde) e njerez, duke i falur ne kembim Jugosllavise
kullotat e pasura te Vermoshit dhe Shen Naumin, Saraci nenvizon se
ajka e ushtrise se “Legalitetit” ishin rreth 500 oficere bjelloruse
nga mbeturinat e Vrangelit qe u thyen nga Ushtria e Kuqe, eksperte ne
luftimet frontale dhe ne armet automatike. Keta udhehiqnin rreth
5 mije shqiptare te Kosoves, te cilet marshuan drejt nje
kundershtari po aq te forte, por te pajisur keq. Dinakeria e Zogut
inicioi edhe nje levizje mashtruese per qeverine e Fan Nolit.
Ai bashke me shpuren e vet, bene nje udhetim corodites nga Beogradi
ne Vjene e ne Prage, per te dhene idene e ikjes. Ne Vjene gjeti
dhe bukuroshen Francy, e cila per ca kohe me pas, jetoi si mantenute
ne Tirane, ku pat ardhur me dy valixhe te vogla dhe u largua me dy
kamione plot baule te reja dhe nje dore te mire parash.
shtypte e poshteronte cdo atdhetar e patriot me mjetet e pushtetit.
Ahmet Zogu jo vetem qe ka marre mite (rryshfet), por ne cdo rast
ishte ai vete qe percaktonte sasine qe i duhej.
Parat e popullit zogu i qoi ne :
pjesa me e madhe e ketyre parave gjendet ne Lloyd’s Bank te Londres.
pervec rroges zyrtare prej 35 mije paundesh ne vit. Nje shembull:
Rrogat e 5 mije mercenareve
qe e sollen ne pushtet,
aracit, “Catin, ne jemi vend bujqesor pa kembe kapitalisti,
ndaj e kam fjalen te hapim negociata
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vrasja e Luigj Gurakuqit ne vitin 1925 ne Bari te Italise nga
djali i tezes (Balto Stambolla, emrin Saraci nuk e permend) i
paguar nga Zogu, ndodhi kur vete Catini ishte ne Bari,
ku sapo kishte marre detyren e konsullit. Shume zera ia atribuojne
organizimin e vrasjes vete Catinit, por ja cfare thote ai: “Ironia
eshte se vrasesi, nje dite me pare me takoi ne zyren time duke me
thene se kishte ardhur per te kryer nje veper te madhe patriotike.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cene Begu kryezu ky vrete Bajram Currin me trupat e vete dhe serb!!
Ky qen eshte kunati i Zogut marreveshjes qe ishte bere me Pashiqin
per te vrare luftetaret e Kosoves”. !!!
me 14 tetor 1927 qellohet per vdekje ne kafe Passage nga studenti
shqiptar 23 vjec,
i quajtur Alqiviadh Bebi prej Elbasani.
Vella Gani beg Kryeziu, qe sapo kishte ardhur nga Beogradi,
para kufomes se byrazerit: “Zogu ka per ta paguar kete nje dite”.
me sovjetiket dhe t’ua permbushim kerkesat qe nuk arriten te
realizojne permes Fan Nolit. Por me nje kusht: Sovjetiket te me
paguajne ne dore 300 mije paunde…” Saraci nuk e kreu kurre nje
negociate te tille, por Zogu kish nevoje per para. Trilloi nje
histori sikur prijesit e Veriut po rebeloheshin se nuk qene paguar
per ndihmen qe i dhane dhe kerkoi nga italianet 200 mije paund.
Por dhe kur i mori parate, nuk shperndau asnje kacidhe.
Une Catin Saraci, te akuzoj ty Ahmet Zogu si tradhtar te atdheut tend,
si vrases e hajdut.
http://www.amazon.com/gp/richpub/syltguides/fullview/3LHWNNZD0DML9/ref=cm_syt_dtpa_f_1_rdssss0?pf_rd_p=253457301&pf_rd_s=sylt-center&pf_rd_t=201&pf_rd_i=0814782833&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1S8ZEN670E97X0DC2G3V
Dr. AUREL PLASARI
Kush ishte Çatin Saraçi
Çatin Saraçi (1902-1974), bir i një familje në zë tregtare,
i formuar me kulturë europiane dhe mendësi perëndimore,
bëri pjesë për një ndërkohë të shkurtër në administratën e
lartë të mbretit Zog si funksionar diplomatik. Porse ai njihej
edhe si një nga miqtë më të afërt, ndoshta dhe intimë,
të Ahmetit qysh në të ri. Kur i drejtohet Zogut, ai e quan veten:
"Unë, si ish-shoku yt më i ngushtë...". Në mjedisin antagonistik
të politikës shqiptare të asaj kohe bashkëpunimi Zogolli-Saraçi
mbahej aq i padiskutueshëm, sa emri "Çatini" përgojohej edhe për
organizimin e vrasjes së Luigj Gurakuqit.