Lufta e uçkes me rrenue rugoven e serbis milloshin
:: sport
Page 1 sur 1
Lufta e uçkes me rrenue rugoven e serbis milloshin
KUSH JANË "ATDHETARËT" SHQIPTARË QË PO E RRJEPIN POPULLIN DHE PO I JAPIN TË HANË VETËM FJALË E PO E VRASIN SHPIRTËRISHT E FIZIKISHT?
Cila është e vërteta rreth fondit "Vendlindja thrret"? Cila është e vërteta rreth UNIKOMB-it, LDSH-së dhe LPK-së?
A është e vërtetë se ish kandidati për kryeministër të Kosovës, Mehmet Hajrizi, ish anëtar i kryesisë së LDK-së, sot sekretar i përgjithshëm i LDSH-së, i ka thënë Kristofer Hillit se nuk është problem Millosheviqi, por Ibrahim Rugova?
Atavizmi i marksistë-leninistëve në drejtim të institucioneve të Kosovës, ka ardhur në shprehje në një takim që Kristofer Hilli ka pasur në kryesinë e LDSH-së me ish kandidatin për kryeministër të Kosovës, shokun Mehmet Hajrizi, i cili është edhe sekretar i përgjithshëm i LDSH-së. Sipas burimeve mirë të informuara nga Prishtina, mësojmë se Mehmet Hajrizi i ka thënë Kristofer Hillit: "Zotëri, duhet ta keni të qartë se problemi ynë nuk është ta rrëzojmë Millosheviqin në Beograd. Ai është problem i partive politike serbe. Problemi ynë është ta rrëzojmë Ibrahim Rugovën në Prishtinë."1) Nëse është e vërtetë kjo, atëherë çdo koment do të ishte i tepërt.
http://209.85.135.104/search?q=cache:UUhCDys6WX0J:shqiperiaetnike.bravehost.com/Libri/P_v_02.htm+a+luftoi+u%C3%A7k-eja&hl=fr&ct=clnk&cd=5&gl=fr
Cila është e vërteta rreth fondit "Vendlindja thrret"? Cila është e vërteta rreth UNIKOMB-it, LDSH-së dhe LPK-së?
A është e vërtetë se ish kandidati për kryeministër të Kosovës, Mehmet Hajrizi, ish anëtar i kryesisë së LDK-së, sot sekretar i përgjithshëm i LDSH-së, i ka thënë Kristofer Hillit se nuk është problem Millosheviqi, por Ibrahim Rugova?
Atavizmi i marksistë-leninistëve në drejtim të institucioneve të Kosovës, ka ardhur në shprehje në një takim që Kristofer Hilli ka pasur në kryesinë e LDSH-së me ish kandidatin për kryeministër të Kosovës, shokun Mehmet Hajrizi, i cili është edhe sekretar i përgjithshëm i LDSH-së. Sipas burimeve mirë të informuara nga Prishtina, mësojmë se Mehmet Hajrizi i ka thënë Kristofer Hillit: "Zotëri, duhet ta keni të qartë se problemi ynë nuk është ta rrëzojmë Millosheviqin në Beograd. Ai është problem i partive politike serbe. Problemi ynë është ta rrëzojmë Ibrahim Rugovën në Prishtinë."1) Nëse është e vërtetë kjo, atëherë çdo koment do të ishte i tepërt.
http://209.85.135.104/search?q=cache:UUhCDys6WX0J:shqiperiaetnike.bravehost.com/Libri/P_v_02.htm+a+luftoi+u%C3%A7k-eja&hl=fr&ct=clnk&cd=5&gl=fr
Dernière édition par Perparimi le Dim 24 Aoû - 11:14, édité 1 fois
Re: Lufta e uçkes me rrenue rugoven e serbis milloshin
Dritëro Agolli"
Ja se na e rizbuluan Amerikën autori sarhosh e kodosh dhe poeti i tij poashtu sarhosh e kodosh:
Dritëro Agolli, poeti i antivlerave
Ja se na e rizbuluan Amerikën autori sarhosh e kodosh dhe poeti i tij poashtu sarhosh e kodosh:
Dritëro Agolli, poeti i antivlerave
Mjekra e Zotit”:
Shumë vjet me perënditë,
Kam jetuar bashk i zbathur
Kemi qenë tok për ditë,
Por as pak nuk jemi dashur.
Dhenët tok kemi kullotur,
Arat tok kemi lëruar,
Kur unë isha i përlotur,
Zoti qështë i harbuar.
Kur më ngordhnin bejkat malit,
Zoti tallej si i marr.
Unë gur merrja zallit
E godisja për ta vrarë.
E ç’të grindur e ç’të therur
Me tërbim e me potere
Mjekrrën zotit s’ia kam krehur,
Mjekrrën zotit ia kam çjerrë.
E pastaj me dru në dorë
E ndjekur e përzënë
Për mbi malet me dëborë,
Asnjë fron nuk i kam lënë.
I kam thënë Hajde, zhduku,
Fundi yt një fund të jetë
Ku të duash shko e struku,
Jam i zoti të rroj vetë.
Krishtit kryqin ia kam hequr,
Pa trokitur në kamban,
Muhametit ia kam djegur,
Çallmen gjyben e kuran
E nga kjo i dëshpëruar
Papa balli i vatikanit
Më ka nëmur e mallkuar,
Mua tercin e Ballkanit.
Shjteri, o rrënjë e vjetër,
Mbaje pak vehshe pas veshtro
Ç’po të flet nga bregu tjetër,
Një apostull Dritëro
S’kam qeder se psalle një Pap
Me karrocë, a po veturë
Po të ngjellet zoti prap
Unë prap do ta xe me gur.
Siç e shohim, këto vargje ia detyrojnë kritikës një maskë kontra gazi, përballë erës së qelbtë të kësaj bombe blasfemike. Me që po merremi me ktë budallallëk, le ta shohim thellësinë e tij.
Në fillim autori na thotë se si shumë vjet me perënditë është ende me to këmbëzbathur, si të kishte jetuar në kohën e adhurimit të shumë perëndive. Në vargjet tjera thotë: “Zoti qeshte i harbuar / Marrëzitë e frymëzimit delirant thotë edhe” fundi yt një fund të jetë. “Krishtit kryqin ia kam hequr, pa trokitur në kambanë, : Cili është kuptimi i trokitjes në kambanë?! Ç’do të thotë: “Mbaje pak vesh e pak veshtro?! A egziston ndonjë tjetër vargëzim kaq i dobët që ky të mund të krahasohet me të?! Nëse autori ka synuar arritjen e një rekordi të pa thyeshëm të antivlerave të gjithanshme, pa dyshim ia ka arritur qëllimit.
(Nga Gjokë Vata te gazeta nr. 3 "Shqipëria Etnike" shkodrane)
Enveristi që duke e mbrojtur Enverin del kundër Enverit!?!
Shumë vjet me perënditë,
Kam jetuar bashk i zbathur
Kemi qenë tok për ditë,
Por as pak nuk jemi dashur.
Dhenët tok kemi kullotur,
Arat tok kemi lëruar,
Kur unë isha i përlotur,
Zoti qështë i harbuar.
Kur më ngordhnin bejkat malit,
Zoti tallej si i marr.
Unë gur merrja zallit
E godisja për ta vrarë.
E ç’të grindur e ç’të therur
Me tërbim e me potere
Mjekrrën zotit s’ia kam krehur,
Mjekrrën zotit ia kam çjerrë.
E pastaj me dru në dorë
E ndjekur e përzënë
Për mbi malet me dëborë,
Asnjë fron nuk i kam lënë.
I kam thënë Hajde, zhduku,
Fundi yt një fund të jetë
Ku të duash shko e struku,
Jam i zoti të rroj vetë.
Krishtit kryqin ia kam hequr,
Pa trokitur në kamban,
Muhametit ia kam djegur,
Çallmen gjyben e kuran
E nga kjo i dëshpëruar
Papa balli i vatikanit
Më ka nëmur e mallkuar,
Mua tercin e Ballkanit.
Shjteri, o rrënjë e vjetër,
Mbaje pak vehshe pas veshtro
Ç’po të flet nga bregu tjetër,
Një apostull Dritëro
S’kam qeder se psalle një Pap
Me karrocë, a po veturë
Po të ngjellet zoti prap
Unë prap do ta xe me gur.
Siç e shohim, këto vargje ia detyrojnë kritikës një maskë kontra gazi, përballë erës së qelbtë të kësaj bombe blasfemike. Me që po merremi me ktë budallallëk, le ta shohim thellësinë e tij.
Në fillim autori na thotë se si shumë vjet me perënditë është ende me to këmbëzbathur, si të kishte jetuar në kohën e adhurimit të shumë perëndive. Në vargjet tjera thotë: “Zoti qeshte i harbuar / Marrëzitë e frymëzimit delirant thotë edhe” fundi yt një fund të jetë. “Krishtit kryqin ia kam hequr, pa trokitur në kambanë, : Cili është kuptimi i trokitjes në kambanë?! Ç’do të thotë: “Mbaje pak vesh e pak veshtro?! A egziston ndonjë tjetër vargëzim kaq i dobët që ky të mund të krahasohet me të?! Nëse autori ka synuar arritjen e një rekordi të pa thyeshëm të antivlerave të gjithanshme, pa dyshim ia ka arritur qëllimit.
(Nga Gjokë Vata te gazeta nr. 3 "Shqipëria Etnike" shkodrane)
Enveristi që duke e mbrojtur Enverin del kundër Enverit!?!
Shqipëria e varfër dhe e shkatërruar nga lufta nuk mund të ecte në këmbët e veta.Duçja nuk ishte më. "Patericat" e para të mbështetjes i ishin afruar nga Jugosllavia që në kohën e luftës, që me krijimin e Partisë Komuniste. Dushan Mugosha, Tempo e të tjerë përbëjnë kapitujt e historsë enigmë mes Titos e E. Hoxhës.