Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Marsela Koçi poezi

:: sport

Marsela Koçi poezi Empty Marsela Koçi poezi

Message  Perparimi Jeu 15 Juil - 13:12

njerzit duhet {para se te vdesin} ta dine te verteten e historise njerzore)

HISTORIA e SHKRUAR , ...
... megjithe zgjerimet , zbukurimet , sajimet dhe mashtrimet qe mbart brenda vetes , eshte historia e perandorise se sotme (krijuar ne angli rreth 1500 vjet me pare) ose e konspiracionit (konsoliduar me rilindjen europiane) ... siç e njohin shumica e njerzve ... dhe nuk ka asnje lidhje me historine e vertete te njerzimit !
Ndaj ATA (qe komandojne boten) e quajten histori (fillon me luften e trojes = kurves ne italisht) dhe para kesaj kohe e quajten parahistori [paganizem , nga pagan = pa agan (padronin) mbi koke] ... po ashtu siç paten fuqine ta emertonin kohen , koha jone (e tyre) dhe para kohes sone (jo e tyre)...!
Ne HISTORINE e VERTETE (ku baza ishte KANUNI ne gjithe boten) ende te pashkruar te njerzimit , nuk kane ekzistuar : ... perandoria , mbreteria , qyteti , feja , skllaveria , paraja , kurveria , dhe shoqeria me klasa etj etj , ... NA KANE MASHTRUAR !
( krijim i konspiracionit) te malit te tomorrit apo greqi , por me ne thellesi te ballkanit , si dhe zhdukja perfundimtare e vetedijes dhe mitit te ketij kombi fisnik !E PERMBLEDHUR ne nje minute , HISTORIA e VERTETE e NJERZIMIT eshte kjo : ... (thuhet se jeta njerzore ka rreth 7.ooo.ooo vjet.Ne keto 7 milion vjet te historise njerzore , kane lindur me qindra mijera breza , qe kane lindur , jetuar , punuar , vdekur dhe harruar ... duke lene pas vetem VEPRAT qe ATA KRIJUAN ; ... ndaj u quajten 7 mrekullite e botes !Vetem kujdes o njerez , KEMBANA po bije per te gjithe njerzimin , jo vetem per ne , ... Shqiptaret !dhe pse greku F.Çakulli u tall me shqiptaret tek Fiksi , duke vene ne gojen e Rrogetarit Saimir , pikerisht emrin Shootaa ... dhe "shotat" (dosat) hop , me breke mbi tavoline ; ... kohen , kur , pse dhe nga kush u ndertuan kalate , nga Petrela ne kruje e me gjere , ... pse u quajt "dodona pellazgjike" pika vrojtuese e Temlareve ne malin e Tomorrit , roli i kembanave ne dodone , kur dhe kush e ndertoi Beratin dhe qytetet rreth Tomorrit etj etj te kesaj kohe . Keshtu i afrohemi pak me shume dhe te vertetes , mbi figuren e Gjergj Kastriotit...
KY ESHTE NJE MASHTRIM !
Mrekulli quhet nje veper qe nuk mundet te rikrijohet me , ndryshe nuk mund te quhet MREKULLI ; ... piramidat i bene njerzit (me beton romak)... dhe me krah apo me vinxh behen prape , ndaj nuk mundet te quhen mrekulli !E PARE me kete kendveshtrim , Njerezimi krijoi dhe la pas vetem DY MREKULLI : ... GJUHA Pellazgo-Arberore (sot Shqipe , gjuhe FUNKSIONALE , e afte te shpjegoj historine e vertete te njerzimit , NENA nga rrjedhin te gjitha gjuhet e botes) dhe KANUNI (antiteza e mbreterise dhe skllaverise) ... KRYEPERLA ME MADHE e veprimtarise njerzore ne keto 7 milion vjet !

Spartak Ngjela paralajmëron arrestime të mëdha/ Zbulon kush është cak i drejtësisë
Rreziku per trazira apo destabilizim nga “Busulla” gjeografike qe shndrrohet ne nocion etnik!për të gjithë ata që do të shpallen nongrata në Amerikë Korrupsioni i lartë në Shqipëri, shihet se është trembur dhe po paguan kudo”, shprehet më tej Ngjela.Korrupsioni në polici ka qenë deri tani shpresa e familjeve mafioze të korrupsionit të lartë shtetëror në Shqipëri – ministra, kryeministra e kryetarë bashkish, në mbi njëzet vjet.
Ribotim i perpunuar nga Koço Danaj
(Maqedonia Veriore si rrezik I luftes se trete ballkanike)
……..Per te gjithe eshte e qarte.Sot kemi nje shtet qe I ngjan nje orientimi te Busulles. Ky shtet quhet Maqedoni Veriore.dy kombesi , pas dekadash mos marreveshje me Greqine.Le te bejme pak analize.
Maqedoni Veriore Lindin disa pyetje: Po Maqedonia jugore kush eshte? A pranon Greqia te jete Maqedonia Jugore?
Nga Prof. Koco Danaj
Zoti Orban: Serbia eshte vendi kyc I destabilizmit te Ballkanit Perndimor
Kryeministri hungarez  …
udJsculyt Smprlcri7S ahcot sn1soicr:g2ed0 PMd  · 

RADARËT E DROGËS DHE INSTITUCIONET MË TË LARTA SI BASHKPUNËTORË
Nga Dritan Goxhaj
Para 5 ditëve SPAK-u, me skenar të autoriteteve Italiane të antidrogës, kreu një mega operacion për arrestimin për trafik ndërkombëtar droge të një sërë nëpunësish të Republikës së Shqipërisë,  qeveritare paguanin me para policinë, që ajo,ruan drogen
JgruhgtSrldcpy 4 aitons 1o0ssm:lho1c7cc PmrcMed  · 
Une se kuptoj funksionin e nje fare Keshilli Kombetar Shqiptar me dege ne Luginen e Presheves e madje edhe zyre perfaqesie ne Fushe Kosove.
Cfare pune konkrete bejne, pervec selfie nje fare 20 vjecare.
Thone qe ka nje ere te embel ne lekure
Thone qe kur e ke perballe humbet ne shikimin e saj te thelle
Thone qe kur te afrohet e te flet ngadale terheq si mjalti bletet ne vere
Thone qe eshte unike ose pak jane si ajo dhe kur te perqafon e fytyren mbeshtet ne gushen e saj ere e trendelines, ere mali kundermon
E nje fllad i lehte fillon e fryn drejt asaj te shtyn e me s’te leshon ne nje trup humbet veten e shikon
Thone qe kur je me te asgje tjeter s’ekziston
Eshte veç ajo qe magji kundermon trupin, mendjen, shpirtin ti roberon
Memli arroganti (mangupi) që gjat luftës iki në Maqedoni së bashku me babanë e tijë titist i ndyr që shanin UÇK-në.
* Memlin para pak ditve në nji debat televiziv e caktoi (emroi) kryetar të PDK-së Baton Stanishiqi.
* Betimi i Memli Krasniqit matrapazit.(mangupit) me rastin e zgjedhjes si
kryetar i Prontos-PDK-së:* Shoku Hashko Unë të betohem
rrugës tënde të hajnis dhe korrupcionit
kurr nuk do ti largohem.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Brenda muajit korrik del nga shtypi vellimi I III-te i librit te Profesor Koco Danaj,
"Shqiperia Natyrale".
Kush eshte i interesuar te lajmerohet
Me respekt.Dr.Koco Danaj
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

JrduisdtlSpucasntny 2o gcnnsahot 9r:iheod00 PM  · 
I gezohem jetes sepse eshte e marre
Ajo eshte pa rregulla e marre si te dale
I gezohem jetes se ne Bote me solli nudo sikur linda ashtu rruges shkova
S dita kurre ne jete te veshe ndonje maske as te hiqem si tjeter njeri
Gjithmone une gezova siç me solle Ti
I gezohem jetes edhe shpesh kur qaj se melankolia eshte pjese e saj
I gezohem jetes,te mirave, gabimeve
emocioneve, gezimeve.I gezoj une jetes se cdo dite mesoj
Si te eci Bota timonin drejtoj
Duke mbajtur nder mend gjithmone nje mesim
Puno per drejtesi dhe me pasterti
I gezoj une jetes se kam shpirtin plot
E shkuara e tashmja me japin mesim
te ardhmen e shoh gjithmone plot gezim
02-07-2021Marsy, Londer17Marsela Koçi

JtueShnpneo 2afro7 ntastsd 2nuom:ar0rt3edl PSfMS  · Zhgenjimi?!

I kam syte e renduar
Sme mbajne me asgje
Per asnje imazh tjeter s'ka vend me ne ta.I kam pare te gjitha
I kam perpunuar e kthyer nga cdo ane
S'ka me force shpirti qe ato ti mbaje
Ndihem plote nje here.Pastaj ndihem bosh
Boshllek i mbushur me dhimbje qe me s'duron dot
E bere gjithcka, aq sa munde u mundove
iJunttScpeo n25 sgaraomsut rgced9tr:3r5gd PtfoM  · 
Me tregoni emrin e sikur vetem nje nga keta Atdhetaret e marrosur, qe gjoja e duan aq shume njeri tjetrin qe te kete bere nje restorant dhe t ja dedikojne, te pakten nje vakt, spo them dy, nje te pakten atyre qe skane as te hane. Vetem nje te pakten me thoni
Rraskapite neper sheshe.Neper flamuj kengen more.Fole me te gjithe
Me plot miresi.Sjellja jote e embel u shit per dobesi
"Duhet ti te jehs ende me e rrepte"
-"Si mundet nje shpirt I brishte egersi te nxjerre?!"
S'ka problem per ta, nuk ka fare rendesi
Por zhgenjimi me I madh per mua qendron ti.Ty qe me dashuri u mundova te ushqeje, nje plan hipokrit nga vetja pse je duke nxjerre?!
S'ka asgje, te fale vendos qe ne mendimin tend te le
Ndoshta ne erresiren e nates, do zgjohesh te kerkosh nje ze.
E di, s'ka rendesi, i thame ne te gjitha,
por ndjenja fisnike triumfon si drita.
E di qe do vazhdosh te jetosh njesoj,
por te mua reflektimi i se drejtes,
nje dite, jam e sigurte, se do te peshoje.
Gusht, 2020rsy ,Londer

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas