Nahit Hasanin,xhavit haliti shfrytezoi mi vra antaret e uçk
:: politika
Page 1 sur 1
Nahit Hasanin,xhavit haliti shfrytezoi mi vra antaret e uçk
100 pyetjet e Murat Jasharit për Xhavit Halitin: Si e shfrytëzove Nait Hasanin për me i vra anëtarët e Shtabit të Përgjithshëm?
Letra Nr.5Le ta quajmë edhe këtë: Letër e shenjtë!“Shkrime-kujtime-testament“Fundi i vitit 1985 dhe fillim viti 1986 bëri një dimër shumë i madh. Në një prej atyre mbasditeve m’u lajmëru Rrusta (Mustafa Xhemajli) dhe më tha: “Nji shok i Organizatës ka mbërrij në Itali dhe duhet të shkosh patjetër me e marrë. Të lutem, gjejë disa pasaporta të moshës 28-35 vjeçarë”, dhe më dha adresën dhe nji numër telefoni fiks.I telefonova Rashit Rashitit dhe Selim Sejdinit dhe u tregova se sonte na duhet të udhëtonim gjatë, për të kryer një detyrë të Lëvizjes.Mirëpo, Unë e Rashiti nuk i kishim veturat të përgatitura teknikisht për këtë dimër aq të ashpër, ndërsa Selimi nuk kish fare veturë. Shkuam në Aeroport të Cyhrit e murëm një veturë Rentakard (me qera). Paguajtëm nja 380 fr zvicerane dhe u nisëm.Mbërritëm në Chiasso, te pika e fundit e karburantit që është. Pijtëm nga nji kafe. Rashitit i dhashë adresën dhe numrin e telefonit dhe ata të dy u nisën. Unë mbeta aty, jo se nuk kisha pasaportë, por më tha Rrusta të mos rrezikoja. Po prisja të ktheheshin. Mbas 3-4 orëve mbërrinën. Pimë kafe dhe nga nji sendviç dhe u nisëm.Udhtari i ri, që ata sollën me vete, ishte i moshës time, por nji çik ma i rritur. Kishte nji mantil e nji “shapkë“ të „zhelezniçkëve”, si të atyre që presin trenat dhe u japin lejen me u nisë. Emrin ia mësova rrugës. Më quajnë Zeka, më tha, dhe unë nuk e zgjata më tepër edhe pse e pash që ishte pseudonim.Aty afër mëngjezit mbëritëm në Richtersëil, kantoni i Cyhrit, kurse Rashiti shkoi me e çue veturën aty ku e morëm, kurse Selimi ka qen me banim afër meje. Me një fjalaë, ata shkuan të dytë, ndërsa Zeka ndejtë me mue.Unë kisha një dhomë e nji Sallon. Gruaja u zgjua nga gjumi dhe na bëri mëngjezin dhe, pasi e konsumuam atë, ramë për gjumë. Ramë që të dy në sallonë.Qëndruam në shtëpinë time nja katër ditë dhe në ditën e pestë e çova te Rrusta e Muhameti, (Mustafë Xhemajli e Emrush Xhemajli), në Biel/Bienne.Në Celulën e OMLK-së kisha dy shokë, Jonuz Musliu dhe Hajrush Ramabaja. Ata në fund viti shkuan për në vendlindje dhe nuk u këthyen më. Jonuzin në fillim të shkurtit 1986 e arrestuan.Më ra në hise që në Celulë të jem me Ismetin, (Gafur Elshani), dhe Zekën, (Xhavit Haliti).Ndoshta dikush mund të na thotë se është vonë me ba këto pyetje, por populli thotë: Ma mirë vonë, se kurrë.
Meqenëse na ka pasë bashkuar Programi i LPK-së, (për popull, çlirim e Atdhe), po fillojë me pyet z. Xhavit Haliti, Nënkryetar i Parlamentit të Kosovo*1244:Si munde të arratiseshe nga burgu i sigurisë së lartë pa të hy as nji gjamb në kambë, si askush deri atëherëKushë të paralajmëroi se kanë filluar arrestimet ?Ku ishe më 3 Nëntor 1985 ? dekonspirimi i rradhëve të organizuara të OMLK-së dhe nga kush ka filluar ai?
8.Tashmë është bërë e ditun se Sabri Novosella pat marrë prej shtetit shqiptar të Enver Hoxhës gjithësejt 2’ 000.000.- Dollarë, që sot bëjnë 20. 000.000 Dollarë. A e ke ditë më herët këtë fakt?
10.A ke qenë në dijeni për këtë lëvizje të Elezit (Elmi Reçica)?
14.Rrusta, Muhameti, I.Kelmendi e… , duke e mësuar të vërtetën se shteti shqiptar po jipka dollarë, atëherë i japin Elezit listën me emrat e shokëve të organizuar, a po jo?
24.Në një emision të KTV, kur të pyetën për kapitalin e bërë mbas lufte, pate thënë se ke kursyer gjatë qëndrimit në Zvicër. Si munde me bë pare në Zvicër, ndërkoë që ty vetëm dy orë ke punuar dhe aspak më shumë? A është kështu ?
28.Synimi i ytë, a ka qenë me hyp në maje të piramidës? A mund të shprehesh sinqerisht, nëse e ke atë?
30.A ke bashkpunuar me shërbimet e huaja? Po tash a vijon me bashkpunu me ato shërbime inteligjente?po me ato sllave,po me KGB?MeGoran Staniskovskin nga Kumanova?
44.A e ke ditur se Hajdin Sejdiu sëbashku me Tahir Zemaj kanë qenë në Kosovë në burg për drogë?45.A e ke ditur se Mira Markoviçi (gruaja e Millosheviçit) ka intervenu me i liru ng burgu ?46.Pse atëhere Hajdin Sejdiun e çove në Shqipëri, duke i bërë edhe shoqëri?46.Cili ishte qëllimi që Hajdin Sejdinë e takove me presidentin Ramiz Alia?48..Pse nuk i tregove se ky Hajdini është UDB-ash?49.Shaip Latifin e LDK-së, në diasporë, a e ke pasë shok dhe ç’u lidhte?300.automatika a dergoi Sali Berishes me marr pushtetin.60.Sa shqiptarë ke rekrutuar për UDB-në?
67.Ti dhe Fatosi a kini të njëjtin UDB-ash që u komandon?75.Ke njohur vetëm Nait Hasanin, a po jo?77.A është e vërtetë që je ti ai, i cili i dërgove nga Zvicra Naitit Telefona Paeger, a është kështu?78.Naiti ua shperndau komandantave ne kosove.79.UDB i përcjellke se ku po lipsen numrat dhe shumica e Anëtarëve ranë në burg dhe disa u vranë, a është kështu?83.Kush i kodoi Telefonat Jaeger?84.A e di këtë kurth Nait Hasani dhe të tjerët çka kanë mbetur gjallë?90.Më 9 Maj (e shtunë) 1998, a je ti që përgatite vrasjen e Mërgimit, a është kështu?91.Cili ka qenë Roli i Sokol Bashotës në këto burgosje e vrasje?92.Rexhep Selimi doli ma inteligjent se ju e padronat tuaj, a është kështu?93.A të lajmërova se Behajdin Allaçi e Shaban Rexhep Shala ishin të kidnapuar dhe po mbaheshin në Burgun e Kleçkës, pse nuk reagove që t’i lirojnë?94.Pse silirove?u i kanë eshtrat Behajdin Allaçi e Shaban Rexhep Shala?Mos vall ja keni djege ne furren e Klaqkes?98.Më 10 Mars (e martë) 1998 kanë ardhë me linjën ajrore Cyhri-Tiranë, vëllai im (Ismet Jashari) me Fatmir Limajn dhe Haxhi Shala, ndërsa unë nëpërmjet tokës mbërrina në Tiranë më 12 Mars (e enjte) 1998, dhe të pyeta ti Zekë se ku mundem me e taku vëllain. Dhe Ti më the: Ismetin nuk ke më për ta parë. Doli fjala jote. Bravo! A është kështu?
99.Të pyeta se pse nuk kanë shku shokët me i ndihmu Adem Jasharit. U përgjigje shkurt: Ne i kemi thënë me u largu, por ai ka dashtë me pijë çaj. A është kështu ?100.Mbasi u likuidua Shtabi Qendror, kush u dha urdhër të formonit Shtab të Përgjithshëm?
[color:645e=rgba(24, 24, 24, 0.]https://kosovari.press/100-pyetjet-e-murat-jasharit-per-xhavit-halitin-si-e-shfrytezove-nait-hasanin-per-me-i-vra-anetaret-e-shtabit-te-pergjithshem/
Letra Nr.5Le ta quajmë edhe këtë: Letër e shenjtë!“Shkrime-kujtime-testament“Fundi i vitit 1985 dhe fillim viti 1986 bëri një dimër shumë i madh. Në një prej atyre mbasditeve m’u lajmëru Rrusta (Mustafa Xhemajli) dhe më tha: “Nji shok i Organizatës ka mbërrij në Itali dhe duhet të shkosh patjetër me e marrë. Të lutem, gjejë disa pasaporta të moshës 28-35 vjeçarë”, dhe më dha adresën dhe nji numër telefoni fiks.I telefonova Rashit Rashitit dhe Selim Sejdinit dhe u tregova se sonte na duhet të udhëtonim gjatë, për të kryer një detyrë të Lëvizjes.Mirëpo, Unë e Rashiti nuk i kishim veturat të përgatitura teknikisht për këtë dimër aq të ashpër, ndërsa Selimi nuk kish fare veturë. Shkuam në Aeroport të Cyhrit e murëm një veturë Rentakard (me qera). Paguajtëm nja 380 fr zvicerane dhe u nisëm.Mbërritëm në Chiasso, te pika e fundit e karburantit që është. Pijtëm nga nji kafe. Rashitit i dhashë adresën dhe numrin e telefonit dhe ata të dy u nisën. Unë mbeta aty, jo se nuk kisha pasaportë, por më tha Rrusta të mos rrezikoja. Po prisja të ktheheshin. Mbas 3-4 orëve mbërrinën. Pimë kafe dhe nga nji sendviç dhe u nisëm.Udhtari i ri, që ata sollën me vete, ishte i moshës time, por nji çik ma i rritur. Kishte nji mantil e nji “shapkë“ të „zhelezniçkëve”, si të atyre që presin trenat dhe u japin lejen me u nisë. Emrin ia mësova rrugës. Më quajnë Zeka, më tha, dhe unë nuk e zgjata më tepër edhe pse e pash që ishte pseudonim.Aty afër mëngjezit mbëritëm në Richtersëil, kantoni i Cyhrit, kurse Rashiti shkoi me e çue veturën aty ku e morëm, kurse Selimi ka qen me banim afër meje. Me një fjalaë, ata shkuan të dytë, ndërsa Zeka ndejtë me mue.Unë kisha një dhomë e nji Sallon. Gruaja u zgjua nga gjumi dhe na bëri mëngjezin dhe, pasi e konsumuam atë, ramë për gjumë. Ramë që të dy në sallonë.Qëndruam në shtëpinë time nja katër ditë dhe në ditën e pestë e çova te Rrusta e Muhameti, (Mustafë Xhemajli e Emrush Xhemajli), në Biel/Bienne.Në Celulën e OMLK-së kisha dy shokë, Jonuz Musliu dhe Hajrush Ramabaja. Ata në fund viti shkuan për në vendlindje dhe nuk u këthyen më. Jonuzin në fillim të shkurtit 1986 e arrestuan.Më ra në hise që në Celulë të jem me Ismetin, (Gafur Elshani), dhe Zekën, (Xhavit Haliti).Ndoshta dikush mund të na thotë se është vonë me ba këto pyetje, por populli thotë: Ma mirë vonë, se kurrë.
Meqenëse na ka pasë bashkuar Programi i LPK-së, (për popull, çlirim e Atdhe), po fillojë me pyet z. Xhavit Haliti, Nënkryetar i Parlamentit të Kosovo*1244:Si munde të arratiseshe nga burgu i sigurisë së lartë pa të hy as nji gjamb në kambë, si askush deri atëherëKushë të paralajmëroi se kanë filluar arrestimet ?Ku ishe më 3 Nëntor 1985 ? dekonspirimi i rradhëve të organizuara të OMLK-së dhe nga kush ka filluar ai?
8.Tashmë është bërë e ditun se Sabri Novosella pat marrë prej shtetit shqiptar të Enver Hoxhës gjithësejt 2’ 000.000.- Dollarë, që sot bëjnë 20. 000.000 Dollarë. A e ke ditë më herët këtë fakt?
10.A ke qenë në dijeni për këtë lëvizje të Elezit (Elmi Reçica)?
14.Rrusta, Muhameti, I.Kelmendi e… , duke e mësuar të vërtetën se shteti shqiptar po jipka dollarë, atëherë i japin Elezit listën me emrat e shokëve të organizuar, a po jo?
24.Në një emision të KTV, kur të pyetën për kapitalin e bërë mbas lufte, pate thënë se ke kursyer gjatë qëndrimit në Zvicër. Si munde me bë pare në Zvicër, ndërkoë që ty vetëm dy orë ke punuar dhe aspak më shumë? A është kështu ?
28.Synimi i ytë, a ka qenë me hyp në maje të piramidës? A mund të shprehesh sinqerisht, nëse e ke atë?
30.A ke bashkpunuar me shërbimet e huaja? Po tash a vijon me bashkpunu me ato shërbime inteligjente?po me ato sllave,po me KGB?MeGoran Staniskovskin nga Kumanova?
44.A e ke ditur se Hajdin Sejdiu sëbashku me Tahir Zemaj kanë qenë në Kosovë në burg për drogë?45.A e ke ditur se Mira Markoviçi (gruaja e Millosheviçit) ka intervenu me i liru ng burgu ?46.Pse atëhere Hajdin Sejdiun e çove në Shqipëri, duke i bërë edhe shoqëri?46.Cili ishte qëllimi që Hajdin Sejdinë e takove me presidentin Ramiz Alia?48..Pse nuk i tregove se ky Hajdini është UDB-ash?49.Shaip Latifin e LDK-së, në diasporë, a e ke pasë shok dhe ç’u lidhte?300.automatika a dergoi Sali Berishes me marr pushtetin.60.Sa shqiptarë ke rekrutuar për UDB-në?
67.Ti dhe Fatosi a kini të njëjtin UDB-ash që u komandon?75.Ke njohur vetëm Nait Hasanin, a po jo?77.A është e vërtetë që je ti ai, i cili i dërgove nga Zvicra Naitit Telefona Paeger, a është kështu?78.Naiti ua shperndau komandantave ne kosove.79.UDB i përcjellke se ku po lipsen numrat dhe shumica e Anëtarëve ranë në burg dhe disa u vranë, a është kështu?83.Kush i kodoi Telefonat Jaeger?84.A e di këtë kurth Nait Hasani dhe të tjerët çka kanë mbetur gjallë?90.Më 9 Maj (e shtunë) 1998, a je ti që përgatite vrasjen e Mërgimit, a është kështu?91.Cili ka qenë Roli i Sokol Bashotës në këto burgosje e vrasje?92.Rexhep Selimi doli ma inteligjent se ju e padronat tuaj, a është kështu?93.A të lajmërova se Behajdin Allaçi e Shaban Rexhep Shala ishin të kidnapuar dhe po mbaheshin në Burgun e Kleçkës, pse nuk reagove që t’i lirojnë?94.Pse silirove?u i kanë eshtrat Behajdin Allaçi e Shaban Rexhep Shala?Mos vall ja keni djege ne furren e Klaqkes?98.Më 10 Mars (e martë) 1998 kanë ardhë me linjën ajrore Cyhri-Tiranë, vëllai im (Ismet Jashari) me Fatmir Limajn dhe Haxhi Shala, ndërsa unë nëpërmjet tokës mbërrina në Tiranë më 12 Mars (e enjte) 1998, dhe të pyeta ti Zekë se ku mundem me e taku vëllain. Dhe Ti më the: Ismetin nuk ke më për ta parë. Doli fjala jote. Bravo! A është kështu?
99.Të pyeta se pse nuk kanë shku shokët me i ndihmu Adem Jasharit. U përgjigje shkurt: Ne i kemi thënë me u largu, por ai ka dashtë me pijë çaj. A është kështu ?100.Mbasi u likuidua Shtabi Qendror, kush u dha urdhër të formonit Shtab të Përgjithshëm?
[color:645e=rgba(24, 24, 24, 0.]https://kosovari.press/100-pyetjet-e-murat-jasharit-per-xhavit-halitin-si-e-shfrytezove-nait-hasanin-per-me-i-vra-anetaret-e-shtabit-te-pergjithshem/
Re: Nahit Hasanin,xhavit haliti shfrytezoi mi vra antaret e uçk
R]Reshat Sahitaj[/url]
KUSH DIN ME TREGUE NJË VEPER PATRIOTIKE TË XHAVIT HALITIT NGA 1970-2021? KUSH DIN ME TREGUE NJË FJALIM TE XHAVIT HALITIT NË KUVENDIN E KOSOVËS NGA 2008-2021?
Kur Adem Demaçit i bëja takime zyrtare në P.Evropian, Xhavit Haliti vinte si truproje e Demaçit deri te dera e P.EV.
Në Konf e Rambujës Xhavit Haliti i eliminoi shokët e LPK-së të mos e përfaqësonin Kosoven por ta perfaqësonin te zgjedhurit e Xhavitit. Kur nga Min.Mbrojtjes franceze te habitur me pyeten pse e kishin eliminuar njêrin nga më te miret e LPK-së, mbeta pa pergjigje. Kur Adem Demaçit i bëra njê takim me Solanën dhe e kerkova ndihmen e Xhavit Halitit ky u pergjigjë negativisht duke thënë se ka kush e fton Demaçin e jo ti. Me gjeresisht e keni ne Librin mbi A.Demaçin.]
Isuf S Hoxha
Mund te kete be shume gabime Xhaviti, por ai eshte njeri nder themeluesit kryesor te UÇK-së!
Valon Avdijaj
Deshte nuk deshte Baci Reshat, kurr eshte vra Luan Haradinaj , eshte Zeka pra Xhavit Haliti qe eshte taku mas varrimit me Kudusi Lamen per bashkpunim dhe armatim te Ushtareve te UÇK-se.
Haxhi Kuqi
O goja te lumt,po shume me vend e keni then.I pari eshte Xhaviti qe e ka dite qe ka mu vra Luan Haradinaj me Ali Ahmetin .Ali qenefi strofullen e udbashave e ka ne suhareke bre nanen e udbashave
]Reshat Sahitaj
Lexoje librin e Ibrahim Kelmendit nëse deshoron te din historikun e UCK-së.
Te gjithë komentuesit nuk dinë asgjë me shumë perveç se Xhaviti ishte themelues i UCK-së. Po pajtohem që është themelues, por a e dini edhe sa tjerë janë themelues?! A e dini që nese je themelues nuk ke te drejt te mos e respektosh ligjin e shtetit per te cilin ke veprue?! Ju e dini vetëm një se eshte themelues, por lexoni libra te personaliteteve politike të LPK-së. Pyetja ime ishte vetem një test çka din opinioni per veprimtarinë patriotik te Xhavitit. Unê e njoh Xhavitin qe nga dalja e tij në Perëndim, Unë di cili e largoi Demaçin nga drejtuesi politik i UCK-së, pse e larguan, kush e takoi sherbim sekret te Shqiperisë i cili i takoi me CIA dhe si DHE CILET shkuan (3 ) nga UCK-ëja ne Amerikë menjpherê pas Rambujes. ETJ
Haxhi Kuqi
Xhavit Haliti eshte themelues i bandes krliminele,qe e ka pergadite vrasjen e Ahmet Krasniqit,Vrasjen e Luan Haradinajt bashk mme Ali Ahmet Antiqin .Xhavit Halitin e ka dergue udba ne diaspor . Murat Jashari i pate dal ne itali me marr me rentakerr duke i genjye kinse udba po e ndjek.Dhe kur shkojne me marr ne itali bashk me Xhavit Halitin ka qen edhe nje serbe qe e kishte pas kapuqin ku ne te shkruante zhelezniqar.Xhavit Haliti me Suzanen kan ba dallavere.....=AZU6UCT4rMk-MOuYcjccup7D5EGwjC-mR-ZIHp752SmtZwiuisjiOZf7eoFoWZ37PhwdCj8INsTgAHX8WgM90H5QhGzERK6LsANqkOg-4KEmnTZncapd66V9OBxwJfm6J9U&__tn__=R]-R]Reshat Sahitaj,ti duhet me dite se çfare dallaveresh?100 pyetjet e Murat Jasharit për Xhavit Halitin: Si e shfrytëzove Nait Hasanin për me i vra anëtarët e Shtabit të Përgjithshëm?Cili ishte qëllimi që Hajdin Sejdinë e takove me presidentin Ramiz Alia?48..Pse nuk i tregove se ky Hajdini është UDB-ash?Murati i dergoj Xhavitit telefona Paiger,dhe Xhaviti tanve ua ka dit kodet dhe kujt ja ka dhan ne uçk ,serbet kan mujt mi pergjue.Nje nga vrasjet nga pergjimi Xhavit kureci ja ka ba Fehmi Lladrovcit.?Ku i kanë eshtrat Behajdin Allaçi e Shaban Rexhep Shala?Mos vall ja keni djege ne furren e Klaqkes?O Xhavit Haliti,a eshte e vertete qe Nait Hasani i ka krijue celulat e para te uçk es ,mua me ban po o Haxhi Kuçi.Rrenat pa krype te xhavit kurecit,dhe nanen ketyre qe e perkrahin Xhavitin ate nane ne vorre.Jo qe e perkrahin qe e adhuroin per kete ja shaj nanen edhe kan nuk duhet,por po i shaj sepse e dojne per interes mos po ja shtin ndonji qime te qenit ne bythe.nëpërmjet tokës mbërrina në Tiranë më 12 Mars (e enjte) 1998, dhe të pyeta ti Zekë se ku mundem me e taku vëllain. Dhe Ti më the: Ismetin nuk ke më për ta parë. Doli fjala jote. Bravo! A është kështu?O =AZU6UCT4rMk-MOuYcjccup7D5EGwjC-mR-ZIHp752SmtZwiuisjiOZf7eoFoWZ37PhwdCj8INsTgAHX8WgM90H5QhGzERK6LsANqkOg-4KEmnTZncapd66V9OBxwJfm6J9U&__tn__=R]-R]Reshat Sahitaj,i lumt Xhavit Halitit,pakes paska mbyte,nuk i paska njoft mire shqiptare se pasha kete nate nanen ne p... ua kish shke..dhye ,as nje shqipec nuk e kish lane ne toke.Po te me ndegjon mua Xhavit Haliti e ju =AZU6UCT4rMk-MOuYcjccup7D5EGwjC-mR-ZIHp752SmtZwiuisjiOZf7eoFoWZ37PhwdCj8INsTgAHX8WgM90H5QhGzERK6LsANqkOg-4KEmnTZncapd66V9OBxwJfm6J9U&__tn__=R]-R]Reshat Sahitaj kishit bashkpunue me nderkombetar e mi beind se shqiptaret lypin me ua q..i.. nanen ku e kan e ku se kan.Te paska malltretue pakes o =AZU6UCT4rMk-MOuYcjccup7D5EGwjC-mR-ZIHp752SmtZwiuisjiOZf7eoFoWZ37PhwdCj8INsTgAHX8WgM90H5QhGzERK6LsANqkOg-4KEmnTZncapd66V9OBxwJfm6J9U&__tn__=R]-R]Reshat Sahitaj,kalon edhe kjo ,por te kisha lute bashkpuno me Xhavitin e q...i..jau majken tanve rend,se pasha nje zot edhe keta qe paraqiten kinse te perkrahin lypin nanen me tju q...E njoh edhe kete Hoxhen hajna e shpiuna te serbise.Po kush leshin ne kohen e titos ka mujt me pas shitore te nameshtajave,pastaj shitore te ushqimeve,pastaj nanen tereze.Ramush Haradinaj po thote une jam ai qe e kam krijue celulen e pare te uçk es.Thaqi po ashtu.Nait Hasani me pas qen themelues i uçk es po serbet shtete qind nana ja kishin shkerdhye.Njei qinde tjere ne burgun e Dubraves i masakruan e themeluesin e uçk es po e lajn gjalle dhe po e lajne mi u dhan ndihmen e pare te plagosurve.Perralla me Daulla e me surla ne enderr .Bre nanen e udbashave