Tema te qelikta
:: sport
Page 1 sur 1
Tema te qelikta
Lufta e uçk es u ba per mi çlirue fshaterat e qyteteve le tju shkone flaka !!!Po me vend e ke thene kete fjale o
Reshat Sahitaj
.Me kete deklarate tenden apo te Rrustem R.Berishes,po del se edhe Rrustem R.Berisha nuk paska luftue neper qytetet e kosoves.Nese nuk e kan lejue me zhvillue lufte neper qytete,ka vy me deklarue edhe kete..Per kete nuk e çliruan as Kosoven,as Iliriden,e as Lugninen e Presheves.,Por sidoqoft shume mire e ka dhene kete deklarate.
Eshtë Rrustem R. Berisha i cili ka bërë mbi 10 vite per të hulumtuar ne biblioteka të shumta e për te argumentuar çdo ngjarje ne menyrë shkencore. Emrin dhe mbiemrin e ka te njejtë me ministrin qe ishte ne pushtet, por ky nuk i takon asnje partie politike. Libri është në tri vëllime dhe eshte voluminoz qe ilustrohet me fotografi, harta, ngjarje, gazeta te huaja per masakrat qe janê berë ....
ME 28 tetor 2019 në orën 12.00 në Hotel SUISSE DIAMOND promovohet libri i jashtëzakonshëm nga një studiues i zakonshëm RRUSTEM R. BERISHA.
Duke u bazuar në këtë vepër historike për herë të parë populli ynë do të mësojë se forcat serbe qe nga dyndjet e para të tyre në trojet tona, ata kanë përdorur dhunën si armë më e fuqishme për ta nënshtruar një popull tjetër. Për ta nënshtruar popullin tonë, ata gjithnjë përdorën një strategji të sofistikuar dhe të programuar , ndërsa para ardhësitë tanë, dhe ne pas ardhësitë zhvillonim dhe zhvilluam rezistenca parciale që nënkupton çlirimin e fshatit dhe rrethinës se vetë e tjerët të digjën flakë. Kështu është luftuar gjatë tërë historisë e kështu u zhvillua edhe lufta e fundit ku në Prishtinë festohej e vetëm disa kilometra më largë vriteshin e masakroheshin popullsia jonë e pafajshme.
Reshat Sahitaj për këtë vepë
A eshte e afte serbija mi nxite shtete qe na kan njohur pavaresine mi nxite mi terhek njohjet,apo gjestet e shqiptareve ja kan prue shpirtin te hunda shteteve duke thene po budallenje paskemi qen qe i paskemi ndihmue me nxjerr nga serbia Kosoven,sepse shqiptaret vertete ja tejkalojne edhe shtazeve !
Sa e sa shqiptar e shajshin Erdoganin?Pse Erdogan ne serbi nderton fabrika e ne kosova asgje?Sharni shani.
Pse franca ka nis me na kethye shpine?
Prej te mirave tona kan nise shtete mi terhek njohjet?
Ka kan shkue shqiptaret kan bere zi e terr qe as kriminelat nuk bejne.
Thojne pleqe;Qingji bute i thithe dy nana e i poshtri as nanen e vete !
Gjestet e shqiptareve kan me i shti tana shtetet mi terhek njohjet e pavaresise,se Kosoves,sepse jemi pis popull.Shaje francen,shaje turqine,shaje ate e ate shtetepa kurrefare logjike te shendosh.Na jemi popull buke permbyses.As zoti nuk ka mundesi me na kuptue .Turqine e shtinen mi ndertue fabrika serbise,ne vend qe qeveria jone me kerkue ne kosove me ndertue fabrika.Nji rast timin po ta tregoje,;Ne vitin 1996 kryqi kuq nderkombetar ma dha lejen me hape gjelltoren e kryqit te kuq ,erdhi Fehmi Agani me LDK en e suharekes dhe ma bani nese ti e hapish kete gjelltore ,kena me shkrue per ty qe je ka bashkpunon me serbi.Jo ua bana une skam lidhje me serbi.Ata ma banen na qeshtu pot thojm e ti ban qysh deshiron?Jo ua bera nuk e hapi une kam mendue me ushqye popullaten e komunes per skamnor,dhe e lash inciator ka qen Daut Hoxha dhe Shukrije Gashi Gazetare,Malush Berisha.Dhe e nderpreva si lash me hape ne shtepine time gjelltoren.Te nesermen ne mengjez e kishin hape serbet.Ja kush jan shqiptaret.Te gjithe jan anti shqiptar a shiten si atdhetar idiot
5Nehari Skenderi, Enver Shala et 3 autres personnes
Mesoni permeq keto fjale se kurr nuk keni me qen te humbure;
Shtepija e bekuar e secilit eshte shpirti paster i njeriut.
çfare lirie i thuhet,kur qeveria e nje shtetit,ja bjen skamjen popullit.Dhe nga skamje,bejne vetvrasje?
Sa te beni vetvrasje bani atentate mbi qeveritar tradhetar,qe ua kan prue gjendjen e mjerimit.
Binjau punen ju ketyre qe ta leshojne atdheun!.
Kur te folni me ata qe ju shpetuan,mos i ofendoni!
Nuk eshte e thenun ta lufton vetem armikun e jashtem,ta dini se armiku i brendshem eshte ma i poshter se ai i jashtmi!
Te keqen qe ta bene i yti,ju duket e pa dukshme!
Vajtoni per njerezit e kqinje,mbani dite zie per ta,trgonju se vendin e shkretetuat!
Barku i zbrazur ,te nxite me vjedh,me vra,per ta mbushur stomakun.
Mos i injuroni ata qe ju japin keshilla?
Kur dikush ju injurojne,me butesi kethenjau pergjigjen,nese nuk e kan ndermend mu terhek,largoni prej tyre.
I vdekuri nuk ju hakmirret,por i gjalli.
Mos e ofendoni ate njeri,qe nuk ju ka ofendue!!Ta dini se kur ti vjen dita nje qinde here ma teper ka me ju hakmarr!
Kur e shifni qe e keni ofendue dikend pa ju pasur borgj,shkoni e kerkonju falje!Sepse nuk i dihet se nesermes!
Mos kqyrni vellaut me ja marr paurine se ju del harami per birat e hundes.
Secili nga ju o njerez i dini ka i keni pasur megjet,dhe muret e oborrave dhe strehet e shtepive ,mos u besoni kesaj qeverise,dhe gjendjes(katastrale) qe ua ka stermbeshtjell secilit megjet,me qellim qe ju te vriteni ndere vedi.Te gjitha keto tollavira i kan bere me nanen serbi.Pse?
Sa ma teper qe ju e shtin qeveria mu vra mes vedi juve o shqiptar,qeverise i zgjatet mandati me ju qeverise e me ju shtype si limonin.Secilit shqiptar ja kan perzie megjet.Mos lakmoni me thene kuku kqyre me paska hy ne megje idioti fqiu,e serbia atehere nuk me paska tregue.Dhe nga kjo lakmi,nxitese keni mu vra.Pastaj Kur ta vritni fqiun vellaun çka fituat?Duhet mu mshel,dhe nuk ju bjen ndermend me protestue kundra diktatures,se kesaj qeveries idioteske.
Qonu ne protesta o popull,qe qeveria le ta shtine katastren ,ka i keni muret dhe megjet,le te mbesin ashtu,ne te kunderten kurr rahati mes juve nuk ka me pas.Kesaj o popull i thuhet lufte nxitese vellavrasese.Nga keto tollovirat e megjeve perfiton gyjykata dhe avokete,e ju punoni tere jeten per keta..
Ju kisha lute mos i kqyrni hartat e katastres,idini secili ka i keni punue arat dhe ka i keni pas megjet e shtepise.Ka qe e mundur qe shtepia ime mu ndertue para 100 viteve ne oborr te fqiut,kurse e fqiut tjeter ne oborrin tim?Ndoshta shkau i ka dallashit me qellim,por shkarravinat e shkaut po i zbaton kjo qeveri e kosoves.Me kete po del qe kjo qeveri eshte ne bashkvperim duke jetue ne preher te shkaut.
23.10.2019
Haxhi Latif Kuçi
Disa mendime te Reshat Sahitaj,qi munda te shkoqisi ma interesantet.
A ka pasur dhe a ka ende kurtizane për shqiptarë?
Aty ku atdhetarizmi nuk është shuar me gjak dhe dhunë, Serbia ka përdorur vajzat e bukura, në fillim serbe më vonë edhe shqiptare. Janë të njohura femrat të specializuara nga UDB-ja, të cilat u dërguan në Shqipëri e që arritën madje edhe të martohen me personalitete politike të rëndësishme, pasardhësit e të cilave sundojnë edhe në Shqipërinë e sotme.
Gjatë luftës disa nga gjeneralët tanë u joshën pak nga bukuria e vashave e pak nga kompleksi i inferioritetit të tyre. Kujdes! Them disa, e jo të gjithë gjeneralët. Këta kapedanë e gjeneralë deri në luftë ishin figura anonimë dhe për një çast fama e tyre u rrit në tërë territorin e Kosovës. Me rritjen e famës rritej edhe mendja, e me rritjen e mendjes mendonin se kishin të drejtë të bënin çka të donin e të posedonin kë të donin.
Ato që iu ngjitën gjeneralëve dhe personaliteteve politike kosovare e kanë për
detyrë të shpëtonin kokat e prindërve të tyre e të rrethit të njerëzve të Serbisë. Këto përhapin dezinformata dhe ia mbushin mendjen me “argumente” të “dashurit” të saj se kështu duhet vepruar e ashtu duhet bërë. Secili prej nesh jemi dëshmitarë të gjallë, se filan komandanti apo gjenerali nuk e lejoi të vritej apo të dënohej ose të denoncohej filan fisteku, që sot gjendet në listën e zezë për krime kundër popullsisë shqiptare të përpiluar nga ekipi i Nait Hasanit(Kazanit)....
Qe në ditët e para të pasluftës, mbizotëroi idea që lufta e luftëtarëve të lirisë të zhvlerësohet dhe ideali i tyre të shuhët. Ato ditë, muaj e vite uniformën e UÇK-së e veshen edhe disa kolaboracionistë duke i lënë nën hije luftëtarët e lirisë, duke i injoruar ushtarët tanë të cilët kishin lënë gjymtyrët e tyre maleve duke luftuar me armikun. Sot e asaj dite u harruan bijtë dhe bijat e dëshmorëve të atdheut, u harruan të zhdukurit, u harruan veprimtarët e çeshtjës kombëtare dhe u kyçën në institucione komunale dhe qendrore një pjesë e madhe e atyre që deri dje e penguan pavarësinë e Kosovës. Nuk ishin të huajt që po i zhvlerësonin luftëtarët, por ne ishim ata që ua shtrinim dorën atyre që deklaronin dhe vepronin kundër interesave tona kombëtare.
Të padëshirueshëm shqiptarët me biografi kombëtare
[url=https://www.facebook.com/reshat.sahitaj.3?
Reshat Sahitaj
[url=https://www.facebook.com/reshat.sahitaj.3?_,ju pergezoj per guximin qe e posedoni per te gjitha keto shkrime te sakta .Dhe qe ua tregoni nje racionale popullit te pervuajtur.Keto fjalet e tua duhet te hyne ne histori,te hyne me qellim qe gjenerate e reja te mesohen me realen.Ne te kunderten,e pate qeshtje shqiptare.
Il y a 2 ans-Ps
Perendia e ka per detyre me ua fale mekatet kriminelave,por te demtuarit duhet me nxjerr hak.
Cilin kriminel e ndeshkuan shqiptaret,me ligj,apo me kanune?
............................................................................................
Cilin shpiun,cilin tradhetar?Ka ngordhe koha e profeterve,nuk ka ma drejtesi,por ka qafirllak.Qafirat po jetojne,qafirat ne krye te ogjakut.Qafirat po na udheheqin si ne lufte si ne roberi,Liri per drejtesi nuk ka tek shqiptaret.Nese eshte vertete se egziston shejtani ne toke,atehere une them me plote bindje te fjales,se jan vete shqiptaret qe ja tejkalojne edhe shejtanit..Nuk e di ku e kam keq,me tregoni, mos u beni si komunistat me arsyetue krimin.Ja nisim si te keni deshire,o me Kuran,me Bibel,me budizem,apo edhe me norma njerezore.Ama me fakte jo kam ndegjue por ne faqe kaq shkruan ne kuran ,bibel,apo norma e kanune.Gjynahu pa dashje ka dallim nga ai me dashjeNe te drejten penale thuhet se disa vepra penale bejne prijashtime si vepra te cilsuara penale.Si prijashti te vepres bene prijashtim ;1)vrasja ne niglizhenc,2)vrasja ne pamaturi.Shqiptaret jan qafira qe dijne vepren penale me ba nen ndikimin e ketyre formave dhe dalin te paq kriminelat.Me mijera raste kan egzekutue njerez shqiptaret ,dhe gjykata i ka lirue nga burgu per vrasje te ketyre llojeve.Shqiptaret per keso poshtersira e zejne vendin e pare ne bote,dhe jan profesionista .Edhe Allahun keshtu po e mashtrojne qafirat.Cilin kriminel,apo tradhetar e denoj populli yne apo Allahu?
Njanit ja kish pas varar gruan nji njeri per nje zingjir te dukatit te qafes,dhe ik.,Burri i saj prej merzise ma nuk martohet dhe vendos te sherbej ne kishe.Dite pas dites kalojne vitet dhe ky vrases pendohet shume ,dhe vendos me shkue ne kishe me ju lute priftit per tja fale gjynahet(mekatet).Hyne ne ate dhomen e pendimit dhe e pret priftin qe tja sqaroj historin .Prifti e pyetmekati ke bere biro?O Ati shejt e kam vra nje grua duke hec rruges dhe ja kam vjedhe zingjirin e qafes,tani jam pendue,dhe kerkoj nga Perendia qe te ma fal mekatin.Prifti i drejtohet;Po biri im Perendia eshte i gjithefuqishem,ai ti fal mekatet qe ti i ke bere.Prifti e nxjerr revolen nga fijaoka dhe i thote perendia ti fal mekatet po une jo,dhe ja shpraze revolen ne trup.
Kujtim Kurti ;Sazan Papraniku....
Villen e Adem Demaqit ne Sarand ja ka bler Ethem Ramadani me pare te Mahmut Bakallit dhe aty Demaqi ben pushime qdo vite...
Keto pare jane te vjedhura nga nderrmarrja Kosovodervo me vlere 430.000 DM te cilen e kan shitur Muharrem Ismaili dhe Mahmut Bakalli tek Braça KARIÇ te cilet i kan blere edhe shume prona tjera shtetrore te Kosoves...shefe vajza e Remzi Kolgecit,e dashura e Fatmir Limes
Keta jane kriminel dhe Demaqi bashkpunon me keta kriminel te UDB-se qe 36 vite....
Por populli injorant i Kosoves nuk eshte i interesuar te mesoje historin e tyre te hidhur,kan mbetur primitive ashtu siq ishin edhe ne periudhen e Ahmet Zogut dhe Haxhi Qamilit....
Kriminelet i kan ber hero,ndersa herojt e veretet i kan ber tradhtar...
Popull i degjeneruar.....
8Kola Petrit, Enver Shala et 6 autres personne
Reshat Sahitaj
[url=https://www.facebook.com/reshat.sahitaj.3?__Pse Adem Demaqi me dergoj te une ne kohen e luftes Avdi Ibrahimin,Riza Vaten e Rame vaten qe une sa ma pare ta krijoj Partin Republikane?Ishte provokim ndaj meje,sepse Adem Jashari me Hamez Jasharin ishin ne Partine Republikane.Shakaku ;kur e paten rrethue Adem Jasharin ja bana Avdi Ibrahimit hajde i shkojm ne ndihme?Ma bani nese ke deshire me vdek shko vete une ma beri nuk vij.Kur vran e kishte venue foton e Adem Jasharit sa krejte muri.Disa here e kam pyetur Adem Demaqin pse mi dergove keta ,per me krijue une Partin Republikane ?E ne vend qe te me ftoni ne lufte!!!!Nuk mu pergjigjete kurr, pos me bllokonte dhe ndryshonte pseodonimin si grat e karakykut(Princ Bardhi)princi tradhetareve.I posedoj ato biseda deshmitar eshte =AZXHvYCztq82gBIgNrG5vv12Fjch97ipgi8qCmhIrutMvdJhrzOswOafMU4IS5KSoo_tjnrcaLtOrXwABqRJMCo9cS6m5JrsgIKRSBAWy5YyTLG1DTVZKVoBpRtN1Adov2ex0osiyJH4Q2OEudw-Di6R&__tn__=-]K-R]
Hasan S Zeneli
[url=https://www.facebook.com/hasan.zeneli.9?.Bilem ja pata ba Hasan ti here me Rugoven e here me Demaqin.
=AZWdwmihF1xSrZoLfB2dLYWseyCdQDkGm5WKZQqdh_kcQ0my2CDI7D_u3KUcnMeI6OFd6wb5asB0hWBBuKVjwKA0MNIJnC0eUXl0Nbb-thhpatAzwfP4b9HlL1SyQ0j21MOZVvF4mUhgab1VM60Iiv6f&__tn__=-UC%2CP-R]Haxhi Kuçi
tdSm2hpumo6n ocdrotonSshosrbhreel 201cld8 ·
Partagé avec Public
Ruzhdi Saramati per Nait Hasanin ,
Une;
kush e Krijoj uçk en o kom.Ruzhdi S.?
Ruzhdi Saramati;
NAITI NUK KA LIDHJE ME KTE PUN.SEPSE EDHE JU KENI QEN E BURG DHE MERRENI ME MEND SHKA MUNDET NJERIU ME BE BRENDA KATER MUREVE...NESE TE INTERESON POTA THEM NJE TE VERTET!CELULAT E PARA TE UÇK-SË KREJT JAN THEMELUAR NGA PATRIOT TE TJER,SIQ JAN ADEM JASHARI ALI AJETI RUZHDI SARAMATI.HALIL ALIDEMA AZEM SYLA AVDYL KRASNIQI.GJELADIN GASHI .REXHEP MALA.NUHI BERISHA.KAM
Une;
Disa po,per disa ja fute kot,ti ku ke qen?Ne kosove a ne diaspordhe?
:: sport
Page 1 sur 1