Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Ibrahim Rugova+manipulimi si u rrezue ne Suhareke nga pirja

3 participants

:: politika

Ibrahim Rugova+manipulimi si u rrezue ne Suhareke nga pirja Empty Ibrahim Rugova+manipulimi si u rrezue ne Suhareke nga pirja

Message  Perparimi Jeu 25 Mai - 7:42

Ibrahim Rugova+manipulimi si u rrezue ne Suhareke nga pirja Dddyj0

https://2img.net/r/ihimizer/img213/5147/kkkst7.png

!
[img]Ibrahim Rugova+manipulimi si u rrezue ne Suhareke nga pirja Kkkst7[/img]Ibrahim Rugova+manipulimi si u rrezue ne Suhareke nga pirja Dddyj0
Xhevat Kryeziu,Cen Desku,Une Haxhiu,dhe Rrahim Buzhala,ne nje pajtim ne Baje te Malisheves,dhe foto  e dyte  _ mars 1997 ne promovimin e vepres:Eshte Prof Mejdi Elezi

PERFAQESUESIT SHQIPTAR QE E NENSHKTUAN NE RAMBUJE REZULUTEN 1244
Qe Kosoven ta varrosin me tere popullin per se gjalli ne dhe!Jane keta:
------------------------------------------------------------------------------------------------------

1):Blerim Shala i cili edhe para luftes ishte ne negociata,dhe e nenshkroi ne rambuje roberin e shqiptareve,2)Veton Surroi,slogan dhe komunist i rryer,i cili tue zbritur nga aeroporit i tha Damaqit,se nga zonja Ollbrajt ka sigurua qe mbas tri vjeteve na ipet e drejta qe me mbajte referendumin gjithepopullor?Dhe shkuan gjashte vjete e Surroi nuk e permend kete fjalt te meparme,(i pa bese)!3),Fehmi Agani,e formoi uçken dhe u largua nga ajo,dhe ne vitin4)Hashim Thaqii  i cili deshironte me dhune te behet ne Skenderaje kryetar i LDK es,ishte komandant i uçkes dhe çka lypi me shkue ne Rambuje?A per kete u ba komandant me na roberue?5)Ibrahim Rugova,ish bire i nje partizanit dhe demagog e pijanec,te cilin populli frigacak e zgjodhi duke mendue se ky do ti shpetoi nga ma e keqja,,i cili mbeti si nje qyqe ne shtepin e tije me Fanen dhe gazetaren gjermane dhe sorrat e kosoves,dhe iku per ne Itali dhe pa pike te fetyres erdhi prape ne kosove dhe populli e pranoi per kryetar,fajtor per kete gjendje vete eshte populli sepse po mashtrohet i gjori!6),Idriz Ajeti,akademik nga biligradi,7),Rexhep Qosja,demagog dhe karierist dhe frigacak,tek i cili ne vitin 1996 kur shkova ti kerkoi ndihme qe isha ne vuajtje e siper,me nxisti ta rrexoje bustin e Vukut prane universitetit,e kur e ftova te vije me mua nuk ja mbajti,dhe çka lypi o zot ky me neshkrue,apo me majte ndonje evidence ,kuku per ne 8)Jakup Krasniqi, tani i sheh gabimet,por nuk eshte e vertete,na premtoje pasaporta kosovare dhe bashkim e na rrasi ska si ma keq!9)Xhavit Haliti,kantrabandiste i armeve qe u pasurue me to nga populli,ku keni pare ore shqipe qe me luftue per liri e me ble arme,e me u çlirue?11)Bujar Bukoshi,ish drejtor ne kliniken interne ne prizren dhe bane bisnes me paret e emigranteve,12)Mark Krasniqi,delegat ne mbledhjen e prizrenit  me 1945 qe e nenshkroi qe kosova te mbesi pjese e serbise dhe tani po ku klysh shkon ne rambuje dhe u qet pluhur me nenshkrue qe prape kosova te mbesi nere serbi,13)Hidajet Hyseni,ky qe mi vodhi meritat e mija me shoket e vete dhe ky mundi mu inkuadrue ne pune gjate regjimit te jugosllavise e une jo dhe nuk me burgosen,pa ua dhene besen qe nuk kam me punue kundra roberise se shqiptareve dhe per kete nuk me burgosen,sepse po te me burgosin,do te rritem ndere popull si i burgosur politike!Per ma teper ky ka qen zevendes i LDK
http://listserv.buffalo.edu/cgi-bin/wa?A2=ind9509B&L=albanews&D=1&F=P&P=852&D=0
,15Bajram Kosumi qe na premtoi me rrenat e tija se kosova ka mu pavaresue ne qerdhor te vitit2006 dhe u largue si bukla me la mut me shurre16Mehmet Hajrizi ,Ram Buja hero i rrencave,dhe antar i LDK17Azem Syla,Edita Tahir-aqka gruaja e Rugoves dhe qe te tane bre nanen zoti ketyre krijuan parti politike,dhe tani pa prezencen e serbise po e shtypin popullin shqiptar te kosoves.

Last edited by Perparimi on Sat 2 Sep 2006 - 9:14; edited 1 time in total

Originally posted by: Qika
Ibrahim Rugova u lind më 2 dhjetor 1944 në fshatin Cerrcë, komuna e Istogut, në Kosovë.
Më 10 janar 1945, komunistët jugosllavë ia pushkatojnë babain e tij Ukë Rugova dhe gjyshin Rrustë Rugova, që kishte qenë luftëtar i njohur kundër çetave çetnike që po depërtonin gjatë Luftës së Dytë Botërore në krahinën e Rugovës.
Ibrahim Rugova mbaroi shkollimin e mesëm në Pejë më 1967. Diplomoi në Degën e Albanologjisë të Fakultetit të Filozofisë të Universitetit të Prishtinës më 1971.  
Zoti Rugova qëndroi gjatë një viti akademik (1976-77) në Paris, në Ecole Pratique des Hautes Etudes, nën mbikëqyrjen e Prof. Roland Barthes-it, ku ndoqi interesimet e veta shkencore në studimin e letërsisë, me përqëndrim në teorinë letrare.
Ibrahim Rugova mori doktoratën në letërsisë në Universitetin e Prishtinës më 1984.
Më 1996, Dr. Ibrahim Rugova u zgjodh anëtar korrespondent i Akademisë së Arteve dhe të Shkencave të Kosovës. Po në këtë vit ai u shpall doktor nderi i Universitetit të Parisit VIII në Paris. Dr. Rugova është zgjedhur kryetar i Shoqatës së Shkrimtarëve të Kosovës më 1988, i cili u bë bërthamë e fuqishme e lëvizjes shqiptare që po kundërshtonte sundimin komunist serb/jugosllav në Kosovë. Nën udhëheqjen e Dr. Ibrahim Rugovës, LDK-ja,kurr nuk bashkpunoi me partit tjera shqiptare ne kosove kete e thote edhe Ismet Saliu prof.e se d.penale,Deklarata e Pavarësisë (2 korrik 1990), shpallja e Kosovës Republikë dhe miratimi i kushtetutës së saj (7 shtator 1990), referendumi popullor për pavarësinë dhe sovranitetin e Kosovës mbajtur në fund të shtatorit të vitit 1991, qenë prelud për zgjedhjet e para (deklarat te pavaresise nuk kane shpalle,por po rrejne,e referendumi eshte mbajte neper kiosqe pa nderkombetaret..presidenciale në Republikën e Kosovës më 24 maj 1992,pa kundershtar tjeterDr. Ibrahim Rugova u rizgjodh Kryetar i Republikës së Kosovës në zgjedhjet e mbajtura në mars të vitit 1998. Partia e tij, LDK, fitoi shumicën e vendeve në Kuvendin e Republikës së Kosovës në atë vit. Ne kohen kur ne vend qe te zgjidhet udheheqja e luftes e pergadiste shkamin e ri prapepa konkurenc te ndonje partie

Autor i dhjetë librave (shih më poshtë), Dr. Ibrahim Rugova ishte në nismë redaktor në gazetën e studentëve "Bota e re" dhe në revistën shkencore "Dituria" (1971-72), që botoheshin në Prishtinë. Pastaj për afro dy dekada, Dr. Rugova punoi në Institutin Albanologjik të Prishtinës si hulumtues i letërsisë. Për një kohë ka qenë kryeredaktor i revistës "Gjurmime albanologjike", që e nxirrte ky Institut.

http://www.activeboard.com/forum.spark?forumID=36283&subForumID=70262&action=viewTopic&commentID=1233795&topicPage=
Rugoves vertete serbet,apo shqiptaret ja kane vra babe e babegjysh
,por e di qe sa shqiptareve ua kane vra por djemt e tyre kane qene shpiuna,sepse shqiptarit kur ja kalle zemren,ai nga friga bahet shpiune,e tjere kombe nuk i harrojne?!DIDIBE29-07-2003, 07:07
JO KURR NUK DO TA ARRIJ QE PAVARESIN TA BEJE REALITET NESE NUK BASHKPUNON ME TRIMAT TE CILET NA SOLLEN LIRIN,ME ATA DJEMA QE SAKRIFIKUAN JETEN PER PAVARSIN E VERTET TE KOSOVES.

E JU O ANTI SHQIPETAR MOS SHKRUANI KUR JENI NEN NDIKIMIN E ALKOOLIT,APO E KENI TRASHEGIM NGA PRIJESI JUAJ ALKOOLIST.
PO MEQ RA FJALA PYETNI SE SI NJE MANIFESTIM NE SUHAREK GJATE ZGJEDHJEVE ,PYETNI SE SI ALKOORUGOVA RREZOHET NGA PIRJA.-------------------------------------------------------------------------------
Llapi29-07-2003, 09:29
Postuar më parë nga eri_19
Ka te drejt llapi se ketu ne llap disa si ai te zezes nuk i thon e bardh po e kuqe sepse kan zemer komunisti .
Sigurisht qe mendoj se Rugova ne rrugen qe eshte nisur duke i pasur aleat se pari SHBA shume shpejt do te vij deri te NJOHJA FORMALE E PAVARESIS
U rritsh edhe pak ore se tani per tani ti duhet te pish qumshtin e drejt ne gjum se gjumi te rrit e jo te merresh me politik !!!
Pasha nje zot:Sa here i kam nxene ashiqare me shkije tue pi neper hotele,e popull i marruar po me duket se te gjithe jeni lujte preje mendeve.Me tradhetira nuk jetohet!
Strellc

Anėtar
Mesazhe: 55
Regjistruar: 25-7-2003
Lokalizimi: Strellc
Anėtari ėshtė JoNėlinjė
Humori:
Postuar mė 25-7-2003 nė 13:33    

Komunistet na vrane perseri

Une jem nga Strellci. E di se qka eshte e djadhta.

Por paska edhe njerzi te Enver Hoxhes en ket faqe.

gjithkund po shduket kommunismi, por vetem Hashimi dhe Babaj i ti, Nano po don per te kthyar edhe njer komunizmin en trojat shqiptare.
Me gezon mua personalisht, se aga Brahim do ta shpall parvarsin e Kosoves me 2.07.2005 e jo Hashim me 29.09.2003.
Kommunistave po ju vjen fundi. Nisja me Fatmir Limaj dot ti vazhdojn edhe Kommandant Gjerpni (Thaqi)

Ju pershendes te gjith njerzin e djathtes ku do se jan.

Strellci
   pergjigje strellcit ====kaluan vitet po tretet populli,dhe spo done me hac e mu pavaresue vendi i kosoves,as nga Hashimi,e as nga Ibrahimi

http://www.freeblognetwork.com/kosovo/910/
Ky eshte artist,kaskader,ka dy religjione sikur une,komunist e demokrat,jo si une
ky çesh,dhe pin,une dehem dhe e shuai etjen duke shikuar tjeret
ky shkoi ne amshim dhe e banen heroin ma te madhe se Adem Jasharin

ore shok nuk ka faj ky sepse ka ma te keqinje se ky bile qe te qohen thingilluar perpjete floket,tjeret jane ata qe e kane pergjue kete pra ky ka qene kukell,dhe ka lozur si i kane mshue tarambukes!!
Ka vdekur i gjori mos ja shihni per te madhe,por hapni syt kush po jua shlon atin ,shalen mbi  supet e juaja,dhe kush me kane po martohen dhe po flini sikur qukat e peles.
http://www.freeblognetwork.com/kosovo/650/

http://www.msnusers.com/_Secure/0TAAKA*IWEm9KYJ!lXyo4Eud9V2cVfU!UQu0Xyt7RQND1T!85750CkJO4093kv7jVYlQhoe9TtgSwRtV9lEvcHU9um9RQDvwAw5t4PNTjQRK1et6kOqvn!A/Rugi%20me%20shki.bmp?dc=46754877297734189

Rugova mbylli kapitullin mė tė rėndėsishėm

Dėshmia e tij u shoqėrua me frymėmarrje tė thellė nga pothuajse tė gjithė kosovarėt dhe, pse jo, edhe te gjithė shqiptarėt. Tashmė mund tė thuhet pa frikė se janė sqaruar disa prej atyre qė cilėsoheshin si skutat mė tė errėta tė njė periudhe sa dramatike, aq edhe pėrcaktuese
fotgrafi tė Dr. Rugovės gjatė seancės

http://www.lobi.com.mk/izdanija/65/1905.jpg

dhe sllobodani duke u djersitur

http://www.lobi.com.mk/izdanija/53/1401.jpg

Franko EGRO/HAGĖ
Vėshtirė se mund tė gjendet, madje edhe nė mesin e mė skeptikėve, prej atyre
qė kanė dyshime, se cili e fitoi "dylyftimin e tė fortėve nė Hagė ". Nė
kryqėzimin e shumėpritur tė akuzave dhe kundėrakuzave, Ibrahim Rrugova
replikoi me qetėsi dhe maturi, ēka reflektoi siguri. Nė pėrgjigje tė
pyetjeve, ai u pėrpoq tė krijonte nė mėnyrė tė qartė dhe sistematike njė
tabllo realiste, e cila pasqyronte aspektet mė tė dhimbshme tė asaj qė ka
hyrė tashmė nėpėr analet e historisė ndėrkombėtare si "tragjedi kosovare"[b]. Lideri tradicional i saj shtjelloi qysh " me rėnien e gongut " pikėpamjen
sipas sė cilės shqiptarėt nuk kanė qenė asnjėherė agresivė ndaj banorėve tė
tjerė. Pėrkundrazi, shtoi Rrugova, njė gjė e tillė ka qenė pjesė thelbėsore
dhe e frikshme e politikės serbe. [b]"Nuk duhet harruar se janė helmuar puset.
Kėtė e ka inicuar regjimi i Beogradit, tė cilin e ka udhėhequr i akuzuari nė
vitin '98 dhe '99, " e ilustroi ai pikėpamjen e vet.

http://www.lobi.com.mk/izdanija/65/1905.jpg

dhe sllobodani duke u djersitur

http://www.lobi.com.mk/izdanija/53/1401.jpg

Dernière édition par Perparimi le Lun 5 Jan - 16:46, édité 14 fois

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

Ibrahim Rugova+manipulimi si u rrezue ne Suhareke nga pirja Empty Albanuri per Rugoven

Message  Perparimi Jeu 25 Mai - 7:45

2/13/2006 - Untitled Comment
Posted by Anonymous
More mire ja ka ba Rugoves nese e ka kryque,ky far katoliku!
Por deshta me ua ba nje pyetje ketije katolikut qe e paska kryque Rugoven a ja ka ngjite zhangen e karit Rugoves ,sepse ne te kunderten nuk e pranon kryqi;ose nese e pranojne keshtu,pra feja katolike paska mu kethye ne ate muslimane ,ku neper disa forume te botes katolike po shkruajne se tane bota e krishter deshiron te kaloi ne fene muslimane?Dhe nuk eshte per tu habitur se mu nga Rugova e tere feja katolike ka kalue ne fene muslimane !Rrofsh o presidenti yne,vertete ke ba ndryshime jo vetem ne Kosove por edhe tane boten e krishter e shtive ne nje vorber!
Link Permanent

2/13/2006 - Drantafila
Posted by Anonymous
Trandafili me shume fleta qu Rugove se na shkoi jeta!
na shkoi jeta ,dhe kosova
nuk dijne burrat ku eshte Azem Bejta

Azem Bejta nuk bane za
shqiptaret kane dale ne mal
kane dal ne mal e bane beterin
po e lypin ende Rugoven!

O Rugove a shpirti jem
mire na lave ne kete vend
ne kete vend t'uje blegerue
tue ngrere kashte neper perrue!

TYJe Rugove nuk kem m'et harrue
se pavaresin na ke prue
na ke prue e na ke konzervue
dhe shqiptaret nuk kane mu tranue!
Link Permanent

2/13/2006 - Untitled Comment
Posted by Anonymous
ma mirë me papen se me bin laden se ta q..... n.....n bushi

Link Permanent

2/13/2006 - ati muslimanit qe po don me ba boten musliman
Posted by Anonymous
jo fatkeqsisht nuk ka mujt mja ngjit zhanglen se ja kishpa hanger nana jote po dhe boten jeni te ba musliman si shtajnerin se pe nrrojn fen per mjau qi motrat tuja he idijot
Link Permanent

2/14/2006 - Untitled Comment
Posted by Anonymous
Bin Ladenit ja hankshit mutin kush e qeshe,sepse fjalen e nderit po ua japi se ky eshte PROFETI Isai

dhe ta dini sa nuk ju ka bare vonese kaloni ne fene muslimane se ma mire e kani dhe keni ma te drejta se ne fene e rrenave!E per Rugoven ai qe u bamur katolike ,jo katolik por karuci ma i madhe le te bahet se shqiptaret pi provon tane bota sa jane te luhatshem per bythuqken e vete,qe ka çene dhe vdiq parazit,dhe tane shqiptaret qe e perkrahin jane parazita dhe shkerdhaqa!
Heje njerez Adelina dhe Nexhmie Pagarusha pram ne mbremje i peshurren ne vorr te kryet e Pjetrit,pse ja banen kete marri?dhe ata qe e rujshin,ja nisen e po qeshin,dhe ju thane a ja treguat pidhin,Rugoves?
Link Permanent

Perparimi
Admin

Ibrahim Rugova+manipulimi si u rrezue ne Suhareke nga pirja Empty Ibra duke bere dolli me braqat

Message  Perparimi Mer 7 Juin - 7:05

Enver Hoxha tungjatėjeta

http://www.enverhoxha.com/shqip/fotoalbumi/vizitoret/1/15.jpg

shpejt i vėrejti truqet sllavo-komuniste... i pėrzuri si larojt tė gjithė me rradhė...
---------------------------------------------------------------------------------

A e keni parė ndonjėherė Rugoven kėshtu mjedis popullit?

Kurrrrrrrrrė!
pėrveq me shki de... qy

Predsedniku puthador nė dolli me shki

http://www.msnusers.com/_Secure/0TAAKA*IWEm9KYJ!lXyo4Eud9V2cVfU!UQu0Xyt7RQND1T!85750CkJO4093kv7jVYlQhoe9TtgSwRtV9lEvcHU9um9RQDvwAw5t4PNTjQRK1et6kOqvn!A/Rugi%20me%20shki.bmp?dc=4675487729773418991

Si ka ngelur me gotė nė dorė i vetmuar,... nc nc nc...
as shkitė s'pe bojnė hesap tė gjorin e tėrė jetėn ka punuar pėr ta!

Sahanlėpirėsi serbo-sllav

Perparimi
Admin

Ibrahim Rugova+manipulimi si u rrezue ne Suhareke nga pirja Empty Re: Ibrahim Rugova+manipulimi si u rrezue ne Suhareke nga pirja

Message  Perparimi Mar 25 Juil - 1:53

Rugova dëshmoi se më 31 mars 1999, shtatë ditë pas fillimit të sulmeve ajrore të NATO-s, një grup ushtarësh kanë hyrë me forcë në shtëpinë e tij në Prishtinë dhe e vunë atë dhe familjen e tij nën një “arrest shtëpie” të vërtetë. Atë mbrëmje shefi i degës lokale të shërbimit të sigurimit të shtetit e vizitoi atë dhe i tha se të nesërmen do të udhëtonte në drejtim të Beogradit për t’u takuar me presidentin Millosheviq. Ai u shpreh se ai fillimisht e kishte kundërshtuar këtë, por pastaj me insistimin e policëve ai u frikësua për pasojat e mundshme. Si rezultat, Rugova u nis dhe policia e ushtria e shoqëruan atë në pallatin presidencial në Beograd më 1 prill.

Takimi i tij me Millosheviqin ka zgjatur më pak se një orë, ka thënë ai. Rugova shtoi se kur ai shprehu shqetësim rreth dëbimeve masive, vrasjeve dhe krimeve të tjera, i akuzuari ishte përgjigjur se “fajtor për këtë ishte komuniteti ndërkombëtar”. I akuzuari më pas kishte ngulur këmbë për të nënshkruar një deklaratë të përbashkët për shtyp, ku të theksohej “se dy politikanët kishin rënë dakord për dedikimin e tyre të përbashkët për procesin politik dhe zgjidhjen paqësore të krizës në Kosovë”.

Rugova tha se ai kishte kundërshtuar nënshkrimin e një deklarate të tillë, por kishte pranuar “kundër dëshirës së tij”. Pasi një ekip i televizionit kishte filmuar takimin, fotografia e Rugovës me buzën në gaz dhe e Millosheviqit ishte botuar në faqet e para të gazetave serbe të nesërmen, e shoqëruar me një kopje të firmave të tyre në deklaratën e përbashkët.

Rugova tha se policia sekrete kishte organizuar disa takime të tilla në muajin prill dhe në fillim të majit, në të cilat ai ishte takuar me presidentin serb, Millan Millutinoviq, edhe ai i akuzuar për përgjegjësi në krimet e luftës në Kosovë, dhe edhe me patriarkun ortodoks rus, Aleksei.

Ai është vizituar gjithashtu në Prishtinë edhe nga ish-zëvendëskryeministri jugosllav, Nikolla Shainoviq, një i akuzuar tjetër për ngjarjet në Kosovë, i cili është dorëzuar javën e kaluar. Në dëshminë e tij Rugova e ka përshkruar Shainoviqin si një “person me autorizimin e nivelit më të lartë në Kosovë”.

Në fund të muajit prill, ka thënë Rugova, ai është detyruar të nënshkruajë një dokument tjetër ku shprehej “marrëveshja politike” për një zgjidhje të krizës së Kosovës, të cilin ia kishte sjellë Millutinoviqi. Më 4 maj 1999 ai është dërguar në Beograd për një takim tjetër me të pandehurin. Tema kryesore e bisedës ishte dëshira e tij për t’u larguar jashtë vendit, gjë të cilën Rugova e kishte kërkuar edhe në takimet e mëparëshme me zyrtarët e Beogradit, por pa sukses. Millosheviqi kishte thënë se ai mund të largohej, por familja e tij duhet të qëndronte në Kosovë. Kur Rugova e kishte kundërshtuar këtë, më në fund i pandehuri kishte pranuar që Rugova së bashku me familjen të shkonte në Itali.

Manipulimi ishte bërë për qëllime propagandistike

Dëshmia e Rugovës jo vetëm ka shërbyer për të treguar se si Millosheviqi, bashkëpunëtorët e tij dhe policia sekrete e kishin manipuluar atë për qëllime propagandistike, por edhe se ish-drejtuesi i Beogradi kishte dijeni të plotë për atë që po ndodhte në Kosovë.

I pandehuri, megjithëse pranoi se Rugova ishte “manipuluar”, ka ngulur këmbë që kjo gjë ishte bërë nga pala tjetër. Në fillim të pyetjeve të tij për Rugovën, ai e pyeti nëse Rugova pranonte që ai dhe shqiptarët e Kosovës ishin manipuluar duke “u përdorur si instrumente për të realizuar interesat e fuqive të mëdha?”

Perparimi
Admin

Ibrahim Rugova+manipulimi si u rrezue ne Suhareke nga pirja Empty Re: Ibrahim Rugova+manipulimi si u rrezue ne Suhareke nga pirja

Message  Perparimi Sam 2 Sep - 3:51

www.vreme.com/arhiva_html/434/3.html - 36k - En cache - Pages similaires
Dr Ibrahim Rugova je predsednik Demokratskog saveza Kosova (LDK) i predsednik "Republike Kosovo". U Rambujeu je samo zamenik šefa pregovaračke grupe Hašima Taćija. Rođen je u selu Crnce, opština Istok, 2. decembra 1944, kao sin jedinac u porodici "narodnih neprijatelja". O tome ima dve verzije. Prva: "Otac je bio partizan. Od SUBNOR-a imam potvrdu da je on 'nestali borac' koji je odmah posle oslobođenja bio prvi predsednik NO odbora sela" (1989). Druga: "Otac i deda streljani su 1945" (1994). Osnovnu školu završio u Istoku, a srednju u Peći (1967). Studije albanskog jezika diplomirao u Prištini 1971. Prvo zaposlenje dobio još kao student-nastavnik albanskog jezika u selu kod Prištine; radio i kao novinar u studentskom listu "Bota e re", a kasnije u listu "Dituria". Asistent istraživač od 1972. u Albanološkom institutu i glavni urednik časopisa "Albanološke studije". Magistrirao 1984. s tezom o istoriji

6 vjetori i Konferencës së Rambujesë - Forumi Shqiptar... Blerim Shala , Idriz Ajeti , Xhavit Haliti dhe Zejnullah Gruda ? ! ... Persa i perket rajonit te Ballkanit , konferenca e paqes ne Rambuje deshmoi se ...
www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=44488 - 111k - Résultat complémentaire -

Ko su pregovaraciDoktorirao je 1971, pred komisijom u kojoj su sedeli Idriz Ajeti i Mark Krasnići. ... Rambuje bi sličio bezličnim mjestima u okolici Pariza. ...
www.vreme.com/arhiva_html/434/3.html - 36k - En cache - Pages similaires

6 vjetori i Konferencës së Rambujesë - Forumi Shqiptar... Blerim Shala , Idriz Ajeti , Xhavit Haliti dhe Zejnullah Gruda ? ! ... Persa i perket rajonit te Ballkanit , konferenca e paqes ne Rambuje deshmoi se ...
www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=44488 - 111k - Résultat complémentaire - En cache - Pages similaires
6 vjetori i Konferencës së Rambujesë
Shkruan: Mr. Jakup Krasniqi-Konferenca e Rambujesë gjashtë vjet pas

Mr. Jakup Krasniqi

10 Janar 2005
Konferenca Ndërkombëtare e Rambujesë për Kosovën, edhe gjashtë vjet pas vazhdon të jetë temë interesimi për qarqe të caktuara intelektuale në Kosovë. Vlerësimet janë edhe për edhe kundër saj. Nga ata që sot janë kundër, konsekuent është vetëm njëri – Adem Demaçi, të tjerët janë jo serioz dhe të pasinqert. Për hirë të vërtetës dua të them: Të gjithë shqiptarët që kanë qenë brenda Kështjellës së Rambujesë, si anëtarë të delegacionit, ekspertë a përkthyes, kanë qenë për nënshkrimin e Marrëveshjes së Rambijesë. Vetëm Shinasi Rama, studjues i shkencave politike në SHBA (nga Shqipëria), thoshte për paragrafin e përfolur për „Referendumin“, se nuk nënkupton vullnetin e qytetarëve të Kosovës.
A rugove a rrota sames mire jau rrase tane shqiptareve
nuk je vetem dhe Hashimin por shumicen e shqieve

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Mer 6 Sep - 15:40

www.nspm.org.yu/komentari%25202005/2005_vreme_rugova.htm+otac+ibrahim+rugove+je+bio+partizan&hl=fr&gl=fr&ct=clnk&cd=2&lr=lang_hr|lang_sr" target="_blank" rel="nofollow">http://66.249.93.104/search?q=cache:qtrereJO0ScJ:www.nspm.org.yu/komentari%25202005/2005_vreme_rugova.htm+otac+ibrahim+rugove+je+bio+partizan&hl=fr&gl=fr&ct=clnk&cd=2&lr=lang_hr|lang_sr

Ibrahim Rugova rođen je 2. decembra 1944. u selu Crnce, opština Istok, kao jedinac oca Uka (po kome je dao ime sinu prvencu od ukupno troje dece, danas najčešće poređenom sa Markom Miloševićem) i majke Sofe. Postoje dve verzije životopisa njegovog oca Uka i dede Rusta: prema tvrdnjama nekadašnjeg Okružnog komiteta Soc-saveza Istoka, obojica su posle rata pogubljeni kao albanski separatisti. Sam Rugova je tvrdio da potiče iz partizanske porodice ("Otac je bio partizan. Od SUBNOR-a imam potvrdu da je on nestali borac, koji je odmah posle oslobođenja bio prvi predsednik NO odbora sela."). Za potrebe imidža borca za nacionalne interese, kasnije je dodao objašnjenje da su mu se otac i deda borili da nađu globalno rešenje za Kosovo. Srpska režimska štampa obilato je koristila podatak o pogubljenju Uka i Ruste godinu dana nakon rođenja Ibrahima Rugove, pokušavajući da objasni javnosti bivše Jugoslavije odakle potiču Rugovini "koreni mržnje" prema Srbima i Srbiji.

POETA : Osnovnu školu (na sprskom jeziku) završio je u Istoku, a srednju u Peći (mediji tvrde da je u to vreme pisao kratke ljubavne pesme i intenzivno čitao albanske klasike). Studirao je albanski jezik na Prištinskom univerzitetu, i tad ga je "zakačio virus": učestvovao je na studentskim demonstracijama 1968, tokom kojih su prvi put formulisani albanski zahtevi, a isticana je i albanska zastava i grb. Diplomirao je 1971, magistrirao 1984. Godine 1976. stažirao je u Parizu, na Školi za visoke studije društvenih nauka, kod jednog od najvećih teoretičara književnosti Rolana Barta. Doktorirao je književnost na Prištinskom univerzitetu 1984. na temu "Pravci i premise albanske književne kritike 1504–1983". Bio je urednik studentskog časopisa ???Bota e re" ("Novi svet") i ???Dituria" ("Znanje"), književni kritičar, asistent na Albanološkom institutu u Prištini, profesor književnosti, predsednik Udruženja književnika Kosova, oko koga se okupljao albanski pokret na Kosovu (na toj funkciji zatekao se prelomne 1989. godine).

Političku karijeru započeo je u Savezu komunista, iz koga je isključen zbog potpisivanja peticije "Apel 215" kosovskih intelektualaca protiv usvajanja amandmana na Ustav Srbije, kojim je ukinuta autonomija Kosova. Međunarodna javnost ga je brzo prihvatila kao disidenta i borca za ljudska i politička prava

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 10 Sep - 7:52

Drenica98 shkruajti me 2003-08-28 09:10 :
O Bodi edhe une jam shqiptar dhe e dij se qka eshte stupci dhe e kam hnger por ate prej shkaut e ate vetem se jam shqiptare,e stupca nga shqiptaret nuk i kam provuar sepse se kam ber punen,por le te me tregojn ata qe kan henger stupca nga shqiptaret per arsye se kan qen TRADHTAR.
Me shendet ti ZEDHENDSI I PREZIDENTI te vete quajtur.

Eh lum Drenica! ngo knena:
Ne zonen operative te Prishtines,pasha mu me ba me sha rugoven rrehesh deri sa t'bjen n'men qfare uji i ke qit gomarit t'Brojes me pi,a po merr vesh a po ngo knena...

Kadale bacit se ZAP nuk bahet pushteti...njehere qito 100 vjet e para e ka LDK-ja e masanej jau lshojm rendin juve tjereve...

Me t'mira nga zedhensi i Dr.Rugoves,bile kesaj radhe kemi me qesh edhe me gjate me juve si gjynaha qe jeni...

Body

Anėtar qė nga: 24.04.2001
Afishime: 4096
Vendbanimi: ne Llap
Afishuar me: 28.08.2003 09:46
--------------------------------------------------------------------------------
Po valla edhe ra RAMBUJEJA edhe sot po i mbledhin sikur zogjt e pules "komandantat"...E bre qi s'koke kerkund n'toke te bukes...Se veq hatri i Hashimit kokan mbledh burrat...
Se lufta koka nis prej Hashimit nga Hajmi ne Zvicerr...hajt ta pafsha hajrin...
Shko lexo histori pak...si filloi dhe si u zhvillua levizja kombetare...

http://72.14.221.104/search?q=cache:3WRY4RYI7MYJ:forum.kosova.de/forum/viewtopic.php%3Fmode%3Dviewtopic%26topic%3D8259%26forum%3D17%26start%3D220+une+nga+shqiptaret+ika&hl=fr&gl=fr&ct=clnk&cd=4&lr=lang_hr|lang_sr

Pse a vetem shkau ka qen armik i shqiptareve,si shqiptaret qe me ja nise nga Ahmet Zogu Enver Hoxha,Fadil Qen Hoxha,Ibrahim Pjeter Rugova,,dhe tane ishe udheheqesat shqiptar kane qen te lidhure me shka e grekun,ne bashkpunim;por ju ja jeni kopilat e ketyre udheheqesave qe i mbroni!Ja i keni baballaret te punesuar ne partit e ketyre gjakatareve shqiptar,!Dajak ke hanger edhe nga shqiptaret,bile ore majmuna i kane shtye kapadahit me i vrar njerezit qe kane punue per qeshtjen shqiptare,e vete keta qena kane krijue keshillin e pajtimit per mi pajtue,me qellim qe familja e patriotit mos tja vret shpiunin,!Kete inciative e ka marr vete njeriu i shkaut Anton Qeta qe birin e vete e ka ne beograd si komandir te policise me emrin LLazar Qeta!Por populli jo qe nuk e dine kete pisllakhane,por nga zori shuan dhe nuk bane za!Ska zot e as drejtesi ne kete bote,ska as gjygje qe e ndajne drejtesin,ska as feje qe te gjitha jane te dalura nga shtypsit qe ti shtypin te tjeret ja me ane te fejes ja me gjygje e ti mbushin burgjet me njerez si skllever.

Perparimi
Admin

Ibrahim Rugova+manipulimi si u rrezue ne Suhareke nga pirja Empty KUSH FOL KEQ PER I.RUGOVEN JA Q... KREJT ROBT

Message  mbue Sam 4 Aoû - 9:09

[code]

m.b.u.e

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
qysh bre nuk po ju vjen marre klloshart e thivt kishe po folim kieq per dikon e vet 1 dit shkol nuk e kin bre robt e kishe po folim per rugoven se qaj u ba sebep e kena njek serrbin bre robt juve kush fol keq per ta

mbue

Numri i postimeve : 1
Registration date : 04/08/2007

Ibrahim Rugova+manipulimi si u rrezue ne Suhareke nga pirja Empty *********************

Message  fondaj Jeu 13 Sep - 16:14

fondaj

Numri i postimeve : 3
Registration date : 13/09/2007

Message  Contenu sponsorisé

Contenu sponsorisé