A egziston nacionalizmi shqiptar?Jo.
:: sport
Page 1 sur 1
A egziston nacionalizmi shqiptar?Jo.
Haxhi Kuçi Nese doni me ja thye qafen njeriut,lavderoje.Po te egzistonte nacionalizmi tek ne shqiptaret,nuk i kishim humbur tri beteja;Ne kosove,ne iliride,dhe ne luginen e presheves.Ata qe ishin nacionalist te vertete i vrati kjo qeveri,per ti humbur krimet e tyre.Tjeret i etiketojne si tradhetar,e disa i kane debue nga shoqeria si te kishin qen ndonje berllog.Tek greket egziston ultra nacionalizmi dhe tejet i rrezikshem per shqiptar.Tek sllavomaqedonet po ashtu,tek serbet po,e ku jo?Ne kemi fjale shume,une ja baje e ja kethej shkaut e tradhetareve,por gjere me tani kerkujt mutin nuk ja kemi hanger.Me vjen keq kete qe e thash,por eshte e vertete.Na tregoni se cili shqiptar e vrau historikishte nje tradhetar,apo nje kasap sllave gjere me tani?Dhe e pranoje nje gje te tille,e jo me thene ti nuk çenke shqiptar.Une per me rreh kam rreh si shpiuna e serb,sa kam mujt,por me vra ,nuk me lejoj Fatmir Lima,dhe pike.Kjo eshte e vertete..I nderuari Afrim Caka edhe une ne disa shkrime ju kam lavderue,por ne veper jemi shume large.Une per vete po them jam mundue me veper por e tregova rastin se kush nuk ma nderpreu turrin.Kam fakte me dhjeta shqiptar qe kane qen ne lufte,por emrat nuk po ua permendi se ja rrezikoj jeten e tyre.Nuk po them qe te vdesish per atdhe,se me vdekje nuk shejohet liria e as nuk mbrohet atdheu me te vdekurit,por te fitone e ta udheheqish atdheun.Por jo me marr pushtetin e me zavendesue serbin dhe me ja regje lekuren popullit.Te vdesish sot per patriotizem eshte budallaki,dhe sllogan i rilindaseve qe ishin te paguar nga qarqet antikombetare shqiptare.Keta rilindase e kane pasur per obligim qe rinin sa ma shume me nxite me hyre ne lufte me ra kundershtar,apo te vriten kinse per atdhe.Cili nga rilindaset vdiç ne fronte?