Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Pastruesja=sHPATI+Tail

:: sport

Page 2 sur 3 Précédent  1, 2, 3  Suivant

Pastruesja=sHPATI+Tail - Page 2 Empty Re: Pastruesja=sHPATI+Tail

Message  Perparimi Ven 16 Fév - 16:16

Te kuptoj. Shqiptaret jane rrace e poshter.E kam arritur dhe un kete konkluzion. Keshtuqe mos u bej me mire, mendo per jeten tende, shiko familjen tende, se rraca jon nuk perparon se ne nuk duam te perparojme. Kjo eshte e thjeshte. Prandaj shqiptaret thone jemi greke, jemi italian,etj etj se e kuptojne cfare rrace jemi. Ata qe thone qe jan te huaj ta dish jan me te miret nga ne, jan ata qe e kan kuptuar si esh soji jone dhe sduan te jene aq te poshter. Thjesht shiko jeten tende. E di qe esh zhgenjyse qe te kuptosh qe ne nipat e skenderbeut, ne rraca me nder, jemi kaq te poshter, por eshte realitet, dhe koha do ta sheroi dhe ate dhimbje ne shpirtin tend. Duke share ne forum nuk eshte zgidhje. Mos ja nxirr inatin ketyre biseduesve ketu per cfare kan bere ca shqiptare te tjere.

Mirak

E vertete eshte çka e keni cekur,por e di qe me sharje nuk arrihet asgje,dhe me beso qe nuk kam deshire ta ofendoja kekan ne kete forume,e ti me sa po me duket se po mendon se jam ka e ofendoi dike?Jo vella,por jam i mbushur ne vrere,sepse po te punosh 47 vite per kombin tend dhe ne fund me te etiketue me fjale qe si ke eshte vrasje per se gjalli,dhe me te debue,nga atedheu,e femit e mi me mi malltretue a e dine ore vella qe 7 vjet org.franqeze qe ma kan smure djalin 12 vjeqar dhe duke i dhene lloje lloje ingjikcionesh dhe nuk ma leshojne ne shtepi se mos po e qoje ne kontroll ne ndonje vend e mos tu del se çka eshte ka bane mjeksia e ketyre,por fajtor jane :qeveria e kosoves qe po bashkpunon me keta dhe ketu nuk me lene qetesi ore vella qe vetem nje zot ma ndjen se si po kallem?!Per sherr te shqiptareve!!!kam argumente por kerkujt si intereson se çka ke kontribue per shqiptar,secili duke genjyer e thene une kam punue per komb,une kam qen i burgosur e kur u beje pyetje mbesin mu si balta ne bythe!E hajte fole tani?

Me fale se te lodha edhe ju mesiguri keni problemet e juaja sepse çdo njeri sot ka telashe sidomos ne keto kohera te poshtera.

pershendetje te ngrohta

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

Message  Perparimi Sam 17 Fév - 4:02

Në linjë: Cerku , Furtuna2 , Anaa , Rrota , Venerisk , Drini99 , Shpatii , Buka , Akull_akull , Patosi , Tepelena , Stavri , Lucio35 , Km , Avanti , Faradema , Cindy , Xxxxx , Viviana , Mirakulous , Erushi , Schumi , Nosense , Menelaos , Ektoras , dhe 433 Vizitorë

Cerku :
• Mesazhet Private
• Profili Personal
• Çidentifikohu

HYRJE
REPLIKAT E DITËS
TEMAT E ZGJEDHURA
FOTOGALERIA
PROFILI
CHAT
KONTAKT

MESAZHE PRIVATE |

Shpatii

Switzerland

17/02/2007
Cerku shko tregojë te tema Himara Greke njërit për Panslavizmin se po thot njani atje se nuk kemi mundur të bajmi miq historikisht e kjo ska qenë e mundur se i ka lidhun Serbin,Greqin,Malin e Zi ,Bullgarin, Rusin e vetmja ide për zhdukjen e Kombit tonë Shqiptar e Evropa ju ka dridhur në atë kohë Rusis....dhe janë detyru si Franca,Gjermanija,Austrohungarija me i përkrah interesat e fqinjëve tanë[ në dëmin e shqiptarve.... Beton është shumë djal i mirë se kemi biseda me te.
Se jam duke e gëlqeros banesën e nuk po mundem rregullisht me hy në forum... atje është edhe Anaa te ajo temë.

Shpati

Jo qe keto shtete qe ju kan tute Rusise e kane punue ne deme tonin ore Shpati,por qellimi ka qen i iluminatit qe keshtu te vazhdohet nje lufte ne te ardhmen,per zvoglimin e njerezise,sepse shqiptaret jane pjelle e madhe dhe le te vazhdojne luftera kundra tjereve dhe vetes
Betoni me ka tregue
Dhe nuk po te pengoi se qenke tue punue

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Sam 17 Fév - 15:49

Nukdua ti dali askujte karshi kesaj teme,sepse po te flasi kundra njanit drejtesia po humb karakterin e vete.

Kush e ka lexue Sami Beje Frasherin,,vellezer me inati nuk mbrohet kombi,e verteta gjere sa te mbyllet brenda shpirtit tone edhe pavaresia shkone me te..

Vetem pakes dua te them:Luftetaret shqiptar perhere kane luftue me shpirt per bashkimin e trojeve tona,por komandantet qe kan depertuar nga qarqet e jashtme,duhet ta njihni historin qe nga ma te paret!Nese fillojme nga mbretnesha ILIRE Teuta kush e tradhetoi?Dihet Theodor Dhimitri nese nuk gaboi!Kush luftonte kundra Skenderbeut?Hamzai:Kush e nxiste ?Brankoviqet nese nuk gaboi:
Per ken luftoi Ali Pashai i Janines?Per qlirimin e Graqise,ku une kam liber qe eshte shkrue po ne ate vite qe ka luftue dhe shkruan:Se Ali Pashe Janina luftoi per çlirimin e greqise sikur per atedheun e tij,dhe e beri te mundur qe Greqia te Pavaresohet:!E historjanet shqiptar po mundohen me tollovit historin e tradhetareve tane qe vete po i perkrahim!Ketu eshte faji i shqiptareve,sepse spiunat po i ngrisim e ata qe po kontriboin per atedhe e per ne po i perbuzim!
Une kam lexue dhe tjera histori qe vertete shqiptaret shkojn e luftojn per LIRIN e shtetve e veten nuk e shohin,dhe mu ato shtete qe po ua japim jeten ,po na kundershtojn,epo mire na bejne!

Se fundi
Vete e perjetova luften e UçKes,dhe ju a nuk jeni ka e shihni qe ju genjejn per çdo dite se kinse ju kan çlirue,dhe jo qe nuk kane luftue fare sepse neper ate lufte te poshter e kam kalue jeten dhe tere ate kontribut qe e kam dhen per shqiptar 47 vjet torture,nga qeverija e kosoves ish komunistat e titos dhe tani mu keta e udhehoqen luften e poshter,duke e shtie popullin ne kurtha qe te vritet populli te plaqkitet e te debohet!Nese nuk eshte e vertete me thoni!Dhe tani kerkund nuk parafytyron fjala pavaresi,keta ju genjejn se kosova po shkon drejte pavaresise,vetem popullin ta hotoje qe mos ti kundershtoi tradhetaret sepse ju prishen qedhat e tradhetareve!
Perderisa nuk e thojm te verteten haptas kurr ska me pas liri e as bashkim i trojeve shqiptare sepse tradhetin e lem te gullefoje!

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Sam 17 Fév - 15:55

Histori te shkruar shqiptaret nuk kane,edhe bazohemi ne te shkruarit e te huajve
T'Holoni per historin qe e keni perjetue o vellezer!,si luftoi uçkeja dhe ashtu i kemi punet ska si ma mire,dhe ne te kaluaren te pareve tane u ka shkue qeshtu historia qe e çliruan kosoven dhe i bashkuan te gjitha trojet shqiptare !!!A ske fjale e Fatmir Limes e edhe e Jakup Krasniqit,dhe rrena mbase rrenave e hiq marre su vjen ,Jakupi na ka dhane pasosha tanve dhe kufinje skemi,shqiptaro shqiptar!!!
Folni te verteten pash ZOTIN qe e keni mbi koke ,se me rrena mes vendi mundemi me i marue qefe vetevetes siq po na bajne qefe keta qeveritar te sodit dhe te TITOSuroiVIQIT
Historia jone eshte oda qe ja kan percjell rrenat brezave hajteeee
Ku keto mekatet e ketyre po done me ua lare i shkreti Albin,tani ja ndini krismen si ta shtijne kosoven nere serbi dhe kan me ja fute Albinit e Demaqit qe keta e nderprene rrugen e pavaresise se kosoves!!!Dijne keta servila,me vazhdue sundimin e moqem! mbi shqipetar!!!!
Kush e tradhetoi TEUTEN?
Kush e dine per kane luftoi Ali Pashe Janina?Per pavaresin e greqise apo per bashkim te trojeve shqiptare?
Kush e ka lexue romanin"Shqiperia çka qen çeshte dhe çdo te behet"vetem shendrrone ne kosove!
Kush e pruni Enverin ne pushtet?
Kush e pruni Ahmet Zogun ne pushtet?
Kush e pruri Fadilin ne pushtet?
Kush e nensh.ne prizren me 1945 qe kosova ti bashkohet serbise?
Kush e pruri Rugoven ne pushtet?
Kush i shtini komandantet dhe udheheqesin e kosoves qe ta nensh.rez.1244
Sa here qeveria po genjen qe neser po hiqet kjo rezulute?Dhe neserat nuk po hargjohen fare!
Per çka ,luftuan te uçkes ne luginen e Presheves?Per me hyre prape nere serbi?
Per çka luftuan shqipet ne maqedoni?................................................................
Per te gjitha keto tjeret te huajte na komandojn mbi kokat tona,ne mua jo as qe e shohin kete filme

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 18 Fév - 3:43

Shpati
O vella mire e ke,por a e dine bre vellau im kush e vrau Hadrin?Dhe ja lene fajin serbit,po e zam qe serbi e vrau sepse shqiptari ja ka ba kurthen,dhe ai spiker e poet e kritikues qe e kami qene ne shkollen Normale sot krenohet me Hadrin!!!Une po te kuoptoi qe po mundohesh ti mbrone disa qe e dhane jeten per bashkim te trojeve,apo per çlirim,por me disa lule nuk vjene pranevera!Ata qe e deshten kombin iken ne amshim e neve na distancuan e na etiketuan siq iu konvenoi atyre,dhe ja ku mbetem,neper dyert e dynjas,e ata qe e shtypen kete te mjere popull,prape ne qeveri e tue vrare aktivistet qe po mundohen tua permiresojn gabimet e ketyre,por ketyre nuk u konvenone permiresimi sepse e dijne mire çka i prete!

Albjuve

Ti gabon shokit qe thuash se shqiptaret qe 300 vjet jane duke flejte,por ti jarani jem ate 300 shumzoje me 7 lirishte qe nga koha e TEUTES e ka me vazhdue deri ne kysmet!!

Per te gjithe e kam fjalen se e keni qellimin e perbashket,e po rrokeni per Vardarin me i ujit tokat ne Gjakove,po a vjen vardari ne gjakove?Si luftuan sot edhe para 2000 vjeteve kan luftue keshtu komandantet ne forma kaqakesh!E me qellime te zymta ne deme te kombit te tyre!

1)A e dini pse Sllovenija e maqedonija pa bere bame u ndane nga serbija?
2)Edhe per malin e zi e kam fjalen?
3)A e dini si iu be e mundur qe Skenderbeu te ndahet nga porta e sulltanit ,e nje grushte shqiptaresh mos te mposhten ?
4)A e dini Napolonin si e banen kryetar Jakobinet,dhe mu keta e nxuren si miun ne bire dhe e shtinen boten qe ta mposhtin francen,dhe e izoluan ne nje ujdhese Shene .Elene....disa mijera mile larg vendit ne afiken e jugut diku?Dhe e helmuan me arsenik duke ia hedhe ne vene?
5)A e dini qe Hitlerin po Jakobinet e banen Kancellar,dhe keta e nxiten qe ky ti vrete popullin e Jakobineve(jahudit),dhe baba i Bushit te pare ,apo gjyshi i ketije Bushit ,Preskot Bushi e paguante me mjete luftene e Hitlerit,dhe njesoje si Napolonin e vrane?
6)A e dini si erdhi gjere tek organizim i krijimit te UçKes,kush ishin komandantet,dhe ku e kishin cilin e kesaj lufte kinse çlirimtare?

O sa veshtire eshte ta thuani te verteten,sepse e verteta te djege,te frigon,te bane fjuuuuu,fjuuuuu, mbrapa e me shkruar histori te vertete mundet me shkrue vetem ky jarani juaj qe po u shkruaj dhe pushka tope ju bafte edhe tradhetareve edhe OKBes!
Rrofshin popujt e roberuar,vdekje tradhetareve se mjaft jetuan me mijera vjet,e duhet edhe per ne te na lind nje pranvere e RE---AMIN,kengen po e di, por nuk ma ndegjone publiku,sepse paniku friga eshte ne pyetje a jeni ka e dini tani realitetin dhe revalitetin?
Mos u frigoni shkruani ashtu siq e shihni,sepse njeriu vdes nje here e dy here nuk lindet ne te njejten kohe,e as dy here nuk vdiset!
Shkruane realitetin,sepse edhe relativiteti vjene nga permbajtja e mases se krijuar informative.Jetone jeten ashtu ne realitet e mos iu frigoni rrenave,sepse si armiku si qeveritari kane zuze edhe atyre u dhimbeset jeta,edhe ta shendrrohen ne rober dhe skllever per ju????Bashkohunu ju qe keni ide,dhe fitoren keni me pase besen po ua japi,dhe tere populli ka me ju shkue mbrapa.

A e ndegjuat ate zevendesin e policise kur e pyeten pse demostruesin e rrahet vetem qe briti vetevendosje mos ikni vellezer?Si iu pergjigje Jetes Veton Elshani :E burgosem dhe e rrahemm sepse ajo fjale ka qene per mi grumbullue protestuesit dhe me u dhene force!!!

Hajte veellezer te dashur nese keni nevoje se si mundeni me e thirr popullin e me ju ardhe mbrapa kjo eshte pune e lehte..
Peshendetje atedhedashamireve,dhe nese e filloni ju kisha keshilluar qe qeveritaret dhe komandantat e ish UçKes ti masakroni dhe ska ligj qe ju denon per vrasjen e tradhetareve dhe armiqeve!Keto fjale jam ne gjendje ti mbroje edhe para Zotit,por edhe para OKBes(gjygjit te Hages)!

profili
mesazh
2007-02-18

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Lun 19 Fév - 2:50

Shkruane
Haxhi Latif Kuçi

Motrave tona jo qe ua pruren punen mi ba ka dy burra,por nga 170 burra te tana kombeve!Kete poshtersi ja bani te mundur komanda e UçKes,dhe luften e tradhetise,dhe dobesia ma e madhe eshte niglizhenca e popullit?Sepse hajte po e pranojme qe kinse luftuan luftetaret?Dhe pallu neper sheshe uçk,uçk!!Ata qe luftuan penjemend shkuan e vllaqiten si qeni ne vreshte,dhe po na kullotin ata qe na shtypen!Hajte atehere serbit ja linin fajin,a tani?Keta kane qen qe vete na kan vrare e lane serbit fajin!

Fole e rruje ve a veja a ka lesh?Une po u qesi argumente te gjalla,dhe e ngreri magarin ujku e magari thonte inshalla jam ne enderre!!

Kur une nuk kam çene i mire per popullin shqiptar edhe perendija me iu zbrite ne mesin e shqiptareve nuk keni me tikirellur,si jeni dhe vllaqiteni,sepse po shkoni mbas atyre qe po ju debuan nga KOSOVA,mbas atyre qe ju plaqkiten,mbas atyre qe ua pruren punen me ju dhunue policia e serbit dhe disa te UçKes!!!

O shqiptar,e dini kush eshte ai njeri qe ju pavaresone por nuk ua kana e verteta se u dhimbeset jeta me luftue,dhe peshurrne UçKen,e çohunu i madhe e i vogel nese e doni mu pavaresue apo mu bashkue me nanen e juaj shqiperi,por edhe ka ka shqiptar qe nga shqiperia duhet te ngriten e ti kerkojn copat e tyre te ndara,dhe krijone USHTRIN çLIRIMTARE POPULLORE,e lene uçken e hordheve sepse kjo ka qen pjelle e shpiunave TITISTE siq po shihet!!!Populli duhet mu que e me ia dhene kesaje qeverie ate se çka e meriton e sa i perkete serbise,e greqis e bugarise mos iu tuteni,sepse armiku i brendshem eshte ma i keqi se dhembpiresi i nates!Po keta jane dhembepirest e juaje!!!A jeni ka kuptoni??????Apo duk doni me zane fajtorin por doni ta zini ate qe ju keshillone ju done?????E mi thene fajtorit hejeee pash zotin vetem na lejo te jetojna edhe naje dite se kete qe po na meson ja kajme nanen......Ani bre ani veq keshtue vazhdoni.
O hajdeni bre tju çliroje,ju:jo ti hyne e çlirona!A hrdhen ma lepifshit,a moret vesh mjafet ma keni qit per birat e hundes tamblen e nanes NAXHI,e tani qone bythuqken shqiptar,sa nuk ju ka bamur voneeeee,se ju dele gjumi sikur magarecit kur te mbesi vetem ne koke me kocka!!!!!

Une po ua tregoi GJELATIN e juaje,ju po e kerkoni FERKEMIN e lepurit,dhe po iu turreni atij qe po jua done te miren.Nuk po mundem me ju kuptue,por e di nje qe ne kompjuter nuk ka shance me lexue i shtypuri shqipetar,sepse ai nuk ka buke e ku i dele rend mu marr me internet!!! O ZOT i rrenave e i perfenave!!!Shkruani magji,e banjuni magji ketije popullit te shume pervuajtur e te perveluar nepermjete tradhetirave vellazerore,........

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Lun 19 Fév - 17:48

Syri i njeriut as gje nuk sheh realitet,kete po ua japi nje foto dhe kush dini mundeni edhe ta kupjoni e ta veni ne foto me ane te kompjuterit te secilit!çdo gje eshte e vertete ne kete jete dhe asgje nuk eshte e vertete,pos nje anderr apo nje magji,(rrene)

http://www.sapdesignguild.org/resources/optical_illusions/images/motion.jpg

Ju lutem ndrydhene linkun qe tju aktivizohet fotografija ,pastaje afrohunu afer pikes ne mes fotografise,dhe ngadale largohunu dhe a po shihni si levizin rrehet,!Kete mundeni edhe me doren e juaje ta vizatoni dhe ta besoni veteveten se syri eshte rrenci ma i madhe

http://www.forumishqiptar.com/attachment.php?attachmentid=530&stc=1&d=1020705922

Kurani dhe Bibla,jane te shkruara nga pervojat e medhaja te dietareve,ne menyra shkencore,por me nje filozofi qe mos me kuptuar secili njeri!Edhe une shkruaj dhe ju,por domethenjen time e interpretoni ne menyrat e juaja,dhe nganjehere folni e nuk ja qelloni kerkund!

Mjekrra

Egziston diçka,nje fuqi spo di si ta quaj ne gjuhen shqipe?
Shume here mua personalisht permjet endrrave mu kan lajmrue siq me thene isharete,qe do te vershohet qyteti dhe vertete ashtu me ka dale!!!Ka pas raste ka nis shtepija e re me mu kalle,dhe per te saten here duke me thirre qe te zgjohem nga gjumi dhe hajte te zgjoem çka eshte kjo pune çka me pa vertete shtepija e re digjeje ne flake ku kishte marr kontakt rryma,kjo ka qen edhe se dyti ne tjeter shtepi,Por edhe pe luften e kosovese tera çka eshte zhvillue me 1997 me 8 mars ne promovimin e veperes sime mu luten miqet e poezise,si Qerim Pllana,Mejdi Elezi,Kajtaz Rrecaj,Behram Hoti,Avdi Ibrahim,Refki Reshitaj,etje etj qe tu tregoje se çka ka me ndidhe ne Kosove?Jo vetem qe ua tregova nje lufte te pa shmangshme,e me tradheti te komandanteve ,por qe ka me pase dhunime qe kan me ua bere te mundshme keta qe i permenda,por kane me plaqkitur popullin,kan me debue masovikisht,dhe OKB ka me nderhyre ne kosove dhe kane me kethye popullin qe mi tregue se ne jemi shpetimtar te juaj,a jo ne te vertete,sepse u tregova kush jan fajtoret genjeshtaret(ata qe premtuan( qeveritaret titistat)dhe popullin e nxiten qe tu besojn ketyre,sepse keta jane me shejtanin,dhe pa iu drejtue perendise ky popull e me kajte me shami per gabimet e veta kurr pavaresi nuk kane me pare me sy!Atehere do't u kethehet vetebesimi ne zot e ne veteveten!Ne te kunderten kurr keta kombe nuk kane me dal nga kosova,duke ju thene hajte se neser ua japim pavaresin!Keto fjale i ka te inqizuara Behram Hoti ne kaset,sepse ndaqit me dite qe te gjitha ia kam bere pagesat dhe deshti kaseten time me ma shite,dhe ja lash per kujtim?????????????????????Keshtu ta bejn shqiptaret edhe u jep peshqesh dhe kane deshire me ta shite mallin tend!Me kete fytyre qofshit para drejtesise se perendise(drejtesise)

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Lun 19 Fév - 19:20

Drini99

Albania

Pershendetje!

Cerku, edhe disa pseudonime tjera qe po i perdor por gjithmone te njejtin shkrim e ke. Cka e ke kape kaq keq me UCK-ne bre burre, leji njerezit secilin ne punen e vet.

UCK-ja nuk e ka pushtetin ne Kosove as njerezit qe e kane udhehequr UCK-ne, ajo as nuk ka qene e krijuar prej Titisteve e as shpijunave. Mendo pak me koke, cfare arsye do te kishin titistat e shpijunat me kriju UCK-ne, mos ju paten merzite fotelet e buta aa, shkinat aa, shkijet aa, serbija aa... e shume shume tjera ???

Keto shkrimet e tua jane propagande antishqiptare.

Drini 99
Pershendetje drini nga K...e Prizrenit

Mos je ka punone ne sigurimet e pronave?

Me fale pakes shaka te lutna!

Jo qe ketyre ju kan merzit fotelet,as shkinat,!!!

Por po te pyesi tye:A cili shqiptar eshte antishqipetar?Ai i cili deshiron te luftoi kundra armiqeve,apo ai i cili te kercnohet e te thote se nese organizon e i lufton serbet ke me pas pune me neve dhe me te thane se kush mutin je ti me organizue ndonje sulme ndaje shkive e me te etiketue si tradhetar.Dhe me te ardhe ne shtepi e me ti que fqinjet me te tregue se me ba e me gjuajte ne serb kena me te shpalle tradhetar.
..................................................................................................................................
Jep per kete pergjigje

Apapaaaa çfare propagande zotni e une jo zotni por nere zotnit kam qen jo qe ma kan pire fenen,por ne pune sme kan lejue te punesohem?Kush?
Qe nga komiteti krahinor e gjere tek kuvendi i komunes,dhe mu ata qe e ken udhehequr luften uçkes Uke Bytyqi a ka qen ne OBI te Shirokes sekretar i PKJ ne kete organizate,dhe kur kam konkurue, ne pergjigje me ka shkrue :Se nuk i plotesoi kushtet moralopolitike..,Bashk me Fadil Hoxhen ma heret ky Fadil coftina qe (UçK)TMK e vorrosi me nderime ma te medhaja,kush na çenkan keta ish luftetar te uçkes?.As ne arsim nuk me kan pranue,keta qe edhe sot jane drejtor,me keshillin e arsimtareve!çfare shkrime tjera deshirone ti nderuar qe te shkruaje mire per keta tradhetaret?Ma ngadale!!!

Po ky Fatmir Lima nje soje siq ma kane bere keta qe ti permenda beshk me Uken, e tjere nuk me pranuan ne lufte kundra shkaut???A deshte ti lavderoi?Y pafshe hajrin nese te pelqejne,dhe bani miq!Ti a e ke njohur ndoje njerin nga komandantet,a ke qen neper granatime ty pas frige si nga shkijet si nga uçkeja,a te kane rrethue te UçKes e me tu kercnue qe nese bane e organizon ndonje sulme ndaj shkive kena me te likvidue me familje,dhe tani me thojne here ashtu e here jo ne kerkujna si kemi thene qe mos me luftue kundra shkive ,a done argumente e jo ererima me fale se me depresionove!Edhe qindra here kam me shkrue po me te njejtin tone hajni hajne,tradhetari tradhetar e qe popullin po e genjejne e mashtrojne me ,me sehire kjo qeveri. Nuk i kam faje ketije popullit gjytyryme,dhe qe i frigohet ma teper tradhetareve se sa serise,dhe nuk hakmirret ne tradhetar por vrapone ne shkije,e tani shkije e tradhetar po bahen bashk dhe po e shtypin popullin shqiptar si ma lehte e ma mire.Dhe keshtu kurr pavaresin skeni me pare, pos neper endrra,!!!!!Vollkerin a e ndegjuat?si ju maron qefera,se po pavaresohet kosova veq fleni,Surroi tani po thote:Se kosoves i duhet ushtria dhe duhet me cek ne Vjene hordhen,sepse treni ka shkue ne Beligrad,dhe gjumi po u dele kur po u hyne kungji!!!!A pakes me ngadal zotni,une mundin tjeret vijedhmena mundin,dhe shpallur mua tradhetar,une lufto per flamur e tjeret heroizmin,une kerko pavaresi e mua me burgos e rrahur policet shqiptar keta qe kane qen komandanta????Ua kam permendur me qindra here dhe me mijera here kam me ua permend le te me ndegjoi jo vetem zoti,por dhe bota se çfare populli eshte shqiptari!!

Heje a je njeri? A ke ndonje ndjenje te njeriut,a ke zemer,?Une per shqiptar veq shpirtin qe se ka marr i gezuari,zoti e dine e dini qe te gjithe . E ju ,kundra meje?Pse ?

Ti qe thuash se keto Fjale jane antishqiptare, nuk jane antikombetare,por jane fjale ANTI TRAFDHETAREVE shqiptar .Keso fjale mi kane thene edhe ne kohen e Fadil Hoxhes ne zyren e vete ne komitetin krahinor,qe une jam kontrarevolucionar jugosllave,nacionalist,iredentist,dhe me thonte se gjere sa eshte ky regjim ti kurr ne pune ske me mujte e me u punesuar!!!!????çka po doni ma teper nga une???????A po doni ju me u perfen me kangetarkat e kurvat qe jane dbue me shkije si ne kohen e Rugoves dhe gjate luftes,e une me ua prue Pavaresin?Hajte beg se keni me gjete hendekun e merituar!Dhe perkrahni ata qe ju shpetuan drejte humneres,ata qe luftuan Pavaresin,ata qe luftuan patriotat,,,?Edhe ndihma humanitare kur u kam prue mijera shqiptareve ,per ty une çenkna antikombetar ;,Neper granata kam shkrue e kam marr ilaqe per popullin dhe ndihmat ua dorezuan shkive dhe kush u shperndaui ndihmat ?shpiunat shqiptar!!!Pse keshtu gjere kur ky popull te shtypet nga tradhetaret????Une edhe nje here po te tregoje:Kur kam luftue per republiken e kosoves,me kane rrahur keta polic qe edhe sot jane dhe kan qen komandanta te uçkes a je njeri apo kan po done me ta mbrojte o dahi?Ata qe e deshten kosoven,ja rrasen dhe shkuan ne boten e enddrrave,neper varreza,dhe u ndertuan lapidardha,duke ua lene femit sokaqeve,e keta bejne tregeti me deshmoret(babat e ketyre) se sa duhet me ju pague ne muaje femive te tyre nga 250euro,...Kurse keta neper fotele si perpara ne kohen e Rankoviqit,edhe sot poveteshpallen si te burgosur politike nga RTK si Azem Vllasin etjere,e me pagesa ka 2500 euro ne muaje e tjera peshqeshe!!!

Keta jane qe edhe ne kohen e Sllobodanit na thonin çka hamami po kerkoni ma mire,çfare republike,çfare kushtetute,?Kurse kushtetuten e kemi pas a pisat nuk e kan dite qe e ka kosova e ka pasur kushtetuten e vitit 1974????Edhe tani e genjejne popullin ate popull qe keta e kan pas shtype ne kohera ne kohen e titos,dhe tregojne se kosova po shkon drejte pavaresise,!!!Keta lypin prere ne koke bashk me femijet e tyre e me farefisni,sepse rrenje e felliqet jane vetem etileni ketyre ua thane faren, sepse jane morra te keqinje!!
Rroft populli i roberuar shqiptar
Rroft Albin Kurti profeti i arberit
Rrofte Mandele Demaqi
ngritu ore popull ,bashkonju Vetevendosjes dhe vetevendosni per ardhmerin e breznive qe do ti leni pase?E mos tu mallkojn femit e juaje,e tu peshurrin tek varret
,per serb moti ishte pavaresue Kosova apo bashkue me shqiperin nane!Hajt e bal se qeni i keq e bjene ujkun ne kope te deleve,dhe burri i poshter ja bjen gruas jaranin .Edhe tradhetaret shqiptar nuk na lene drite me pa driten e Pavaresise,a per vete per here e paten qeverisjen ne duaret e veta!!!!

Nuk e dinja sa je i vetedisuar more jo vetem ti por populli i roberuar?

Allahile mos u preke se nuk po te drejtohem tye personalishte,por spo kam çka mi ba samarit e po te hudhena ty!!A e sheh ti mi shkruve pese rreshta dhe sa nxorre nga une?

Tung,tung

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Jeu 19 Avr - 6:02

Shok e mik i nderuar une kam respektin ma te madhe ndaje teje dhe nuk e humbi kursesi besimin qe e kam qysh moti.Nese te kam ofendue ne ndokund kerkoj ndjesme qindra here.dHE TA DINE QE NUK E KAM PASUR FJALEN ME QELLIM TE OFENDOJ KURSESI?POS JAM FRIGUE QE MOS PO BJEN PREH E KETYRE SEVILAVE§
jU PERSHENDESI NGA ZEMRA I NDERUAR VELLA E SHOK I DASHUR M.SHPATI°NESE NUK TA KAM HARRUE EMRIN E VERTETE§

Shpatii

Switzerland

19/04/2007
Krateri per kete arsye te postimeve te cilat i kam bere drejt dhe pa dallavere ma kane hjek postin e moderatorit ...... dhe nga replikat qe i kam bere me Tail dhe Kunderajrorin.
Une nuk kam shkruar qe dhjet dite ne kete forum as qe do te shkruaj me ... me dallavergji qe nuk lene te drejtit.... une kohen ma te madhe te kam perkrahur ty Krateri por me vjen keq qe kishe derguar mesazhe pv duke me ulur deri ne nivelin e Tail dhe Kunderajrorit duke me thene se jam pseudopatrit etj,. Kete nuk e kam pritur nga ti. Kur shifet se pjesa me e madhe e ketij forumi jane ngritur kunder padrejtsis qe me eshte bere.

Te fala Krateri une di edhe qe te fali por duhesh te kerkosh se pari ti te falur dhe ta pranosh gabimin qe e ke bere ne adresen time.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Jeu 19 Avr - 7:27

Po mire more Blic,nese ka gjera ma interesante ,pune te mare te deshirija,ska probleme fare!
Blici

Albania

19/04/2007
ca ishte kjo se nuk e kuptova, nuk me interesojne fare keto ceshtje, ka gjera me te rendesishme se kjo.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Jeu 19 Avr - 7:33

Shkruan Haxhi Kuçi
I nderuar shpati,edhe Betoni me dergoi nje mesazhe dhe po te njejtat fjale mi tha si tuat,por per qudira nuk vonje aq shume e shlyven po sa ish duke e lexue artikullin e tije!.Pse si eshte e mundure?Kunderajrori,eshte vertet si Tail,dhe e di qe mire te kane mjelur kudrat bija te ish komunistave qe vellaznit e tyre jane shkollue ne Beograd,dhe çfare te mire pret nga keto dy prostitutka te servilizuara?

Te fala vella dhe kerkoj per çdo send ndjese,nese dine diçka qe kam shkrue keq per ty me trego dhe nese ka ne forumin tim diq do i shkoqisi e hudhi ne ajer.
Shpati pse vella nuk shkruan ne forumin tim e ta angazhojm dhe Betonin dhe ne trete mundemi te bajm diq ma shume

Dernière édition par le Dim 22 Avr - 8:42, édité 3 fois

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Jeu 19 Avr - 7:40

I shkruan Kunderjrores:Haxhi Kuçi
Ju lutem pse Shpatin e keni suspendue nga stafi si moderator?Ti e ke bere kete gjeste bashk me Tillin dhe nuk ka tjeter njeri qe i bene keto gjeste jo njerezore!Per kete me tregoi M....nga Kanada,dhe besimin e ketije forumit jeni ka ja poshteni dhe secilen here e per çdo dite po largohen individet.
Une per veten time te tham te verteten kam pasur besim te madhe ne ty,por me te vertete po habitem shume
!
Nuk vanoi shume ,mesiguri bushtra pasi e ka marre mesazhin tim eshte piskulluar ne zemer dhe me nderpren nga forumi Diskutime .com.

Dernière édition par le Dim 22 Avr - 8:46, édité 2 fois

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Jeu 19 Avr - 7:42

Beton

Switzerland

19/04/2007
Krater lexo se üka i ka ndodh Shpatit i cili i gjithmon ka pasur dhe me ka folur mire per ty ... per kete arsye qe ai i ka aprovuar shume postime e kane hjek nga moderimi .... shkak jane Tail dhe Kunderajrori.
..............................................
Krater lexo se üka i ka ndodh Shpatit i cili i gjithmon ka pasur dhe me ka folur mire per ty ... per kete arsye qe ai i ka aprovuar shume postime e kane hjek nga moderimi .... shkak jane Tail dhe Kunderajrori.

I nderuar vella Beton
Me shqetsove aq shume dhe une e kam ditur qe Kunderajrori,dhe Taill jane ka na pergjojn qe te na dresoin ne nje rruge ka jane vete me derektivat e babve te tyre qe kane krye shkolla neper Beograd,dhe i kane pasur komunista te felliqet antikombetar
.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 22 Avr - 8:48

Beton
shkruan per Shpatin vellaun e dashure te shqiptarise:
Me ka marre malli per Shkrimet e shpatit.

Amal nje ndodhi po ta tregoi,per Shpatii-n

Emri Shpatti.
A thua nuk ishte Shpatii antare i familjes te keti Forumit.?

A thua ku eshte tani?
Kohene me te madhe ja kushtonte Forumit.....mendonte per te miren e forumit per te ecure para forumi.

.. me perkujtone ne shume gojetar qe kishin mundure te kene me shume suksese,por qe nuk e kan vetem se nuk dijne te diciplinohen.U takonje atyre njerezeve,te cilet,sikure Shpatii ku deshiroin te perpunoin sa me shume matrial.jam i sigurt se i keni degjuare edhe ju dhe, ne mes te fjalimit,jeni pyture.

Ku eshte-tani?

Edhe gojtaret më me pervoje e bejne ndonjeher te njejtin gabim.Kjo ndodhe,ndoshta.per shkak se kane aq vetbesim,jane te vedishem per shkatethite e veta ne lemijt e tjera,prandaj edhe mendoin se mund te arine gjithçka dhe nuk e shohin rrezikun nga fjalimet e stengarkuara.
Per kete ju keshilloi qe te mos beni si ata,sa me teper ti permbaheni temes kriesore.Nese deshironi te jeni te qarte,sepse degjusite ne çdo ore mund t'ju thone:E kuptoi,E percjell.Di per çka flet.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 22 Avr - 8:56

E sa interesant=tema kjo qe eshte e kesaj Kunderajrores para pakes qe me Xhefenika,dhe ka qen e aprovuar qysh ne mengjez dhe kjo qenka moderatore ne kete forume o shqiptar,he kuku per ne?!Ma rrofsh oj komuniste
Here Xhefenika
e here Kunderajrore

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 22 Avr - 9:05

Mirsada
Paulina ne rregull je ti....madje je prova qe mund te martosh serbin me shqiptarin. Gjithsesi, mbase ne ne Shkoder na duket e lehte sepse duke i pasur prane kemi pasur kontakte te shumta, hyrje e dalje.....nje pjese e konsiderueshme e shkodraneve kane gjak serb

http://www.diskutime.com/disk/thread.php?id=2551&faqe=5

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 22 Avr - 9:24

Mjeku -ks

Surfuri

Mshtyen te perdor nje fjale banale qe zakonisht kurr nuk e perdori por ti koke hajvan more burr,a je more normal more vella apo ku i ke ment, a mendon najher more per popull more qka i ka nevojat populli edhe qka ai ka nevoje apo vetem si te dukem para bashkesise bderkombetare,ti qenke sikur ato prostituat qe zbukurohen para klientit i cili masnej i shfrytezon.
Ti je me pak ai qe guxon te merr guximin te flase ne kete forum pasio qe shihet se qfare shenja te identifikimit ke vendosur,aty me se miri po shifet se kush eshte shqipfoles.

Rperani

Kerkoj ndjese sepse jam i ri ne kete forum dhe nuk e dija qe vendosja e flamurit do te thot vendbanimin por neper forume tjera nderkombetare asku nuk kam pare qe nje gjerman ta vendos flamurin shqipetar, sa per informacion gjermanet ndodhta na kane ndihmuar por ne nje kohe edhe ata kan qene okupues te vendit tone, edhe pse ata nuk kane vrare shume njerez gjate okupimit te luftes se dyte boterore prap se prap ishin okupues.

Prijani

Kur nuk din mos fol,nese don te informohesh se sa njerez kane qene neper demonstrata tona atehere hyn ne www.vetevendosje.org dhe mund ti shikosh fotot vete dhe poashtu mund ta shohesh moshen e pjesmarresve.
Me te vertete ky eshte nje forum ku mund te japesh nje mendim por te lutem kontrolloje veten qka po flet.

Shpati dhe Anaa mendoj qe jeni shume te drejte ne kete forum,beni tekste sipas mendimit tim shume te arsyeshme vetem qe Arianes pak i mungon besimi ne vetevete por mos e ki dert se do te vije ate dite kur te marrim ate qe na takon, pra te drejten e qdo populli per vetevendosje.

Surfur sa per info pako e Ahtisaarit askund nuk i referohet popullit.
me t'mira.
Iliri.

profili
Postime: 5

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Mer 25 Avr - 16:49

Tail;
Ania mi Ania sa zili te kam (pa te keq Wink ) ..... e kam enderr nje shtepi buze detit e mundesisht nga jugu qe te mund te shijoj detin sa me shpejt.
Deti ne kete kohe duhet te jete nje mrekulli e aq me teper shume pak njerez rreth e rrotull teje ...... lum si ti ... shpresoj se e di shancin qe ke Smile))

Virgjiniteti
Pra kush eshte i/e pavirgjer eshte i/e pamoralshem/e?!
Atehere i bie qe shumica e njerezimit te jete e pamoralshme!!!
Shume interesante
si hipoteze ..... nuk e dija qe morali qendronte tek nje cipe

Anaa mua s'me djeg fare miza por ti je mikja e atij personi qe me ka thene serbe keshtu qe eshte me se e drejte nga ana ime te mendoj se po me drejtohesh mua! Ok, sipas teje nuk jam une, kush eshte atehere????!!!!!

Ti thua qe jane serbet qe e kane larguar mikun tend nga forumi; i vetmi person qe mund te heqi nje anetar eshte administratori i ketij forumi.

Pra ti shoqja Anaa po akuzon pa asnje fakt, thjesht per te nxjerre mllefin tend ndaj nje X personi, administratorin e kesaj faqeje qe te jep ty te drejten te shprehesh lirshem (perbrenda rregullave te forumit!!!)

Personalisht me duket sjellje e ulet nga ana jote, por secili mendimin e vet, apo jo shoqja Anaa???!!!

PS: sa per informacion mikun tend nuk e ka larguar njeri nga forumi se ndryshe nuk do te kishte mundesi te hynte ne kete forum. Mos ki merak se do te vije prape se ........ ja sa ti beni edhe pak elozha ju ...... keshtu qe jepini se mezi po pret ...

Dernière édition par le Mer 25 Avr - 17:04, édité 1 fois

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Mer 25 Avr - 16:55

KUNDRAAJRORI
... ?!? ... virgjiniteti eshte shtylla kryesore e moralit,kush pranon ta thyaj kete rregull eshte i pamoralshem... ?!? ...eshte shtylla kryesore e moralit

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Mer 25 Avr - 17:05

Mirakulousi
Mirakulosi duhet se pari te analizoje se pari vendin ku ai jeton sepse ka puntore shqiptar... siç ka edhe ne Amerik,Gjermani,Zvicer, Itali, Greqi ,po ashtu edhe pse gjendja shume e keqe ne trojet tona, ka puntore te cilet nuk ndalen duke punuar. ""

Shpati, ato jashte punojne per shtetin ku jan, qe permende ti. Bejme fjale per shqiptaret qe punojne per kombin. Per veten e vet dijne te gjithe te punojne, se me i afti do mbijetoi, dhe te tere duan te mbijetojne. Por kombet si mbijetojne e zhvillohen?????

Shpatii, faktin qe shqiptaret sjan punetor e tregon niveli i shqiperise, vendit me te varfer te evropes, zezaket e evropes. Dhe faktikisht, ne qe punojme jashte marrim namin e keq si ata ne shqiperi, dhe jo anasjelltas.

Blici mos u merzit me ca thot ai per serbet. Sot e kesaj dite eshte me mire me thene jam serb se sa shqiptar, megjithese sma ben zemra ta them. Serbia beri 3 luftera para 10 vjetesh, ju copetua shteti sa copash dhe po i ecen ekonomia tani me hapa gjigande, e ta shofim kur te futet ne BE para shqiperise. Kurse shqiptaret pijne kafe e shajne serbine. |Duhet mbledh mendja. Te shash serbine ste ben patriot, ta konkurosh e tja kalosh je burre i mire per vendin tend.
Un sjell per shembull ato 3 shqiptaret qe moren peng nje autobuz ne athine para ca kohesh. Gjithashtu sjell shembull mafian shqiptare te amerikes, qe me ne fund pas shume pune, mundimi, dhe gjaku(ne plot kuptimin e fjales) arriti vendin e pare ne listat e FBI-se. Kjo eshte dicka qe duhet ta festojme si komb.

Dernière édition par le Mer 25 Avr - 17:15, édité 1 fois

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Mer 25 Avr - 17:09

Gjethja
Po mendoj qe amali e ka gabim, se popull me grindavec e qe spunon se shqiptaret ska.

Se pari Mirakulos jam Gjethja dhe jo Shpatii, sepse nuk e dija kujt po i bene replike, por ato fjale i kame thene une me lart.
Shiko lart e ke thene nuk jane puntor, dhe asgje me shume..... po ta plotsoje mos punen e shqiptarve do te pergjigjesha pak ma ndryshe.
Mos mendo se shqiptaret jash kufijve te Shqiperis nuk jane puntor per kete duhet te analizosh me shume situaten neper dekada qe ta thuash fjalen shumes per shqiptaret ... se: " nukj jane puntore".

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Mer 25 Avr - 17:11

Ama
lPo mendoja kot, shqiptar ishte ai Avni Rustemi qe ne mes te Parisit ja mbushi trupin me plumba nje fare Esat pash Toptanit? Per Shqiperine ja kendoi kullufruthin ai Satit?

Po mendoja kot qe po te mos kishin punuar shqiptaret per vendin e tyre, per memedhene, per dheun flori dhe balten e embel, sot do te flisnim gjysma cirilikshe dhe gjysma grekce. Po mbase "do te kishte qene me mire", do te thoshin ca ashtu duke menduar kot per te na e bere jeten interesante.
Po mendoja kot, ai Aleksander Moisiu, gjeniu i skenes dhe artit, qe punoi per te tjere a nuk beri qe emri Shqiperi te fekste ne qiellin evropian?
Po mendoja kot, ai Skenderbeu qe punonte per Turqine e Sulltanin, ca pati qe u kthye ne Shqiperi dhe u be kaloresi i mbrojtjes se krishterimit duke shpetuar evropen nga turqifikimi?
Po mendoja kot, mijera shqiptare qe punojne jashte, por qe jane atdhetare te vertete, a nuk kontribuojne ne ekonomine e drobolitur prej hajduteve te memedheut te tyre?
Po mendoja kot, a nuk ka plot shqiptare qe kthehen te punojne e jetojne ne vendin e yre?
Po mendoja se ky eshte nje proces. Keto nuk e bejne shqiptarin zevzek e dembel.
Une ftoj te tjeret qe te sjellin shembuj shqiptaresh te famshem ne bote qysh nga Sandri i Maqedonise e sot. Ftoj Shpatin te na sjelle shembuj shqiptaresh qe thone jo nuk ka zevzek e dembela ne shkallen qe pretendohet ketu nga jabaxhinjte e moderuar.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Mer 25 Avr - 17:21

Un sjell per shembull ato 3 shqiptaret qe moren peng nje autobuz ne athine para ca kohesh. Gjithashtu sjell shembull mafian shqiptare te amerikes, qe me ne fund pas shume pune, mundimi, dhe gjaku(ne plot kuptimin e fjales) arriti vendin e pare ne listat e FBI-se. Kjo eshte dicka qe duhet ta festojme si komb.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Mer 25 Avr - 17:22

Kunderajrorija

Une sjell shembull shqiptaret e famshem " qe hypen per me pak se 15 vjet" ne koken e mafies Italiane, per ata shqipetare qe i dhane emrin e shquar dhe te ndritur "mafioz" ne Zvicer, ku jo rralle emri i shqiptareve eshte i lidhur me transportin e droges.
Sjell shembullin e grupit te hajduteve, trafikanteve, falsifikatoreve te kapur ne Paris para pak kohesh pas me shume se 5 vjete pune nga policise franceze, sikunder per "emrin e mire" qe kane shqiptaret ne Lion.
Une sjell shermbullin e trafikut te makinave te vjedhura qe shtihet deri ne qeverine shqiptare ... sikunder eshte akoma shembulli i skafeve dhe i trafikut te armeve, droges dhe prostitutave per vite e vite me rradhe ! Shembullin e 1997 ku shqiperija rrembeu armet te luftonte kunder vetvetes !!! Ku u vrane me shume civile se sa edhe ne luften e Kosoves ku tek e fundit ishte nje lufte ....

Shembullin e atij "luftetari te shquar " Zani Caushi, qe vrau me qindra te pafajshem ... dhe per shoqaten e "Nenave vlonjate ne mbrojtje te Zanit"
Per Barren, kriminelin "rekordmen te botes" apo "Kaloresin e krimit dhe te terrorit" qe edhe ata me kriminelet do ta kishin zili , per numrin e viktimave dhe kohe zgjatjen ...

Per kete "proçes" sikunder kane qejf ta quajne disa, e qe po zgjat per 17 vjet me rradhe . 17 Vjet "proçes demokratik" qe i ngjan me teper me "17 vjet proçesion funeral". 17 Vjet ku qeveritaret jepen me gjithe zemer ne hakmarjet personale dhe ne vjedhje masive. 17 Vjet ku nuk mbahet mend te kete kaluar nje dite pa nje vrasje !

Meqe amali solli si shembull Avni Rustemin qe mbushi trupin e Esatit me plumba ne paris, un them se Esati vete eshte shembulli ne kete ceshtje. Dhe ai shqiptar ishte. sikunder ishte shqiptar edhe ai qe vrau Avni Rustemin ne qender te Tiranes me tre plumba mbrapa shpine ...

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Jeu 26 Avr - 2:12

Gjergji t ja degon keto forume ustelnik
Ja disa reagime te gazeta "Shekulli", pastaj aty siper shkruhet qe "Sunday Times” do te nxjerri të dielën, faqe me reagimet e shqiptarëve për Gill.

http://www.shekulli.com.al/index.php?page=shownews&newsID=98971

kerkoni reagimet edhe ne kete faqe.

http://www.shekulli.com.al/index.php?page=renditsimple&keywords=gill&mode=search

Perparimi
Admin

Message  Contenu sponsorisé

Contenu sponsorisé

Page 2 sur 3 Précédent  1, 2, 3  Suivant