Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Reshat Badallaj e Avdi Ibrahimi i japin informata Demaqit

:: sport

Reshat Badallaj e Avdi Ibrahimi i japin informata Demaqit Empty Reshat Badallaj e Avdi Ibrahimi i japin informata Demaqit

Message  Perparimi Mar 16 Sep - 9:10

https://www.facebook.com/haxhi.kuci.7/posts/1505798722984710?notif_t=like

Haxhi Kuçi
27 juin · Modifié ·
Adem Demaqi,merr informata nga Avdi Ibrahimi,bashk me Reshat Budallen,nje udbash i rryer
...................................................................
http://www.botapress.info/index.php/opinione/item/233-mark-krasniqi-u-p%C3%ABrgjigjet-qosjes-dema%C3%A7it-ngjeloshit-e-kkrasniqit
Mark Krasniqi;unë paskam qenë një nga nënshkruesit e rezolutës së Prizrenit më 1945 për bashkimin e Kosovës me Serbinë, bile paskam kundërshtuar propozimin e Kardelit e të Bakariqit për Kosovën Republikë,
.......................................................
I nderuari Mark Krasniqi
Keto fjale qe ti paska thene Adem Demaqi,nuk jane fjalet e Demaqit,por jane fjalet e Avdi IBrahimit qe ja ka transmetue zotriut Adem Demaqi.Pse ?;Edhe mua ky flliqan ma ka pase tregue nje dokumente qe emri dhe mbiemri juaj figuronte qe e keni nenshkrue ate akte ne ate vit qe Kosova te mbesi nen ambrellen e serbise.Edhe une e kam pasur nje fotokopi,qe ma ka pase bere vete Avdiu ne qendren zejtare.A keni qen ai Mark Krasniqi nuk e di sepse edhe me ju kam bisedue permjet telefonit dhe ende e kam inqizimin ,ku ju me tregoni se eshte tjeter Mark Krasniqi.Por me duket se serbet ma kane djege biblioteken ashtu me thone fqinjet.Avdi Ibrahimi ;Kur u pate bere masakra ne Rahovec,erdhi ne shtepin time dhe mu lute qe te shkojme tek Aziz Morina ne Reshatane,qe mos ju ka ndodhur gje e keqe,dhe rruges me tregone se pasha zotin Demaqi ja nxorri hakun e Fadil Vokrrit qe Rahovecjanet e kishin pas rrahur ne nje ndeshje ne Rahovec,.Dhe Demaqi u kishte pase thene se keni me pague shtrejte mbane mend.Po kete muaj nese nuk gaboi,Demaqi kishte ardhe ne Suhareke tek Murat Berisha ,keshtu qe tek une e kishte que Riza Vaten me vella dhe Avdi Ibrahimin qe une ne kohen e luftes ,mendoni njerez me mend qe une ta ta krijoi partin "Republikane".U thash zoti ftyren ja marrofte,ne vend qe te me ftone ne fronte ai kerkone qe une te krijoi parti,per çfare arsye keshtu?Te betohem se keshtu kane qene bisedat ndermjet meje dhe ketyre qe ua permenda emrat
.Pushka top ju befte se as shkaut nuk ju kam pase frigue e as udbashave nuk e kam ndermend tjua kam frigen ,me njofin mire,ne rts shkofshin se me kan kalle e pervelue ma shume se shkijet .Kush e shtinte Millan Shipken te me malltretonte dhe te me pren me thike ne faqe?Avdi Ibrahimi apo komandanti i uçkes qe kam dyshime shume ku populli e perkrah me te madhe.Le ta kapin Millan Shipken e te dalim ne gjykim te hapur ky qetnik ka mi tregue emrat e te gjithe atrye qe kane bashkpunue me kete kasap,ku edhe vete kane prere shqiptar te pafajshem, e dhunue femra te shqiptareve te ndershem.Per çfare aktiviteti eshte denuar Adem Demaqi a bene dikush me tregue?A ka luftue kundra serbeve?Apo vetem pse e ka shkrue ne burg ",romanin Gjarperinjet e gjakut" ?Asgje ky roman nuk ka lidhje kundra serbeve .
Ai Demaqi pat qenë arrestuar më 1958, sepse kishte kritikuar dëbimin për
në Turqi të dhjetra mijëra shqiptarëve të Jugosllavisë, për arsye gjoja
se ata ishin turq. Më 1964 ai u dënua edhe me pesëmbëdhjetë vjet burg të tjerë për gjoja
organizimin e një lëvizjeje kombëtare çlirimtare në Kosovë e për shpërndarje traktesh
studentore me kritika ndaj sistemit politik jugosllav. Më 1976, ai u dënua përsëri nga një gjyq
i rremë me pesëmbëdhjetë vjet burg, ku ndenji deri më 1990 si një nga disidentët politikë më
të shquar të Jugosllavisë.
Është mjaft interesante se Gjarpinjet e gjakut nuk ka të bëjë drejtpërdrejt me kauzën
politike të Demaçit, as me problemet e dilemës politike në Kosovë. Ai merret me problemin
'tjetër' shqetësues për shqiptarët e Kosovës: gjakmarrjen. Ai është një botim në kohën e
duhur, jo vetëm për njohjen e autorit dhe rolit politik të vazhdueshëm të tij në Kosovë, por
edhe për fushatën e tanishme për t'i dhënë fund kasaphanës së pakuptimtë të gjakmarrjes. Ata
që mund të kenë kujtuar se gjakmarrja, e cila në fillim të shekullit shkurtonte një ndër dhjetë
meshkujt e krahinave të tëra në Shqipërinë e Veriut, nuk ishte gjë tjetër veçse një relikë e
çuditshme e së kaluarës, do të befasoheshin po të mësonin se ajo mbahet ende gjallë për
bukuri në Kosovë. Duke shfrytëzuar ndjenjat e tanishme për bashkim e solidaritet të
shqiptarëve të Kosovës përballë këmbënguljes së egër të serbëve për të sunduar me çdo çmim
këtë krahinë të varfër, si dhe përballë shkeljeve të tilla të të drejtave të njeriut të papara në
Evropë që nga rënia e Çausheskut, në Kosovë u ngrite më 1990 një komitet me intelektualë
kosovarë, i cili me manifestime publike plot skena dramatike e me pjesëmarrje masive, ka
mundur të pajtojë më se nëntëqind raste gjakmarrjeje, përfshirë edhe disa ndër shqiptaroamerikanë të SHBA-së.
Titulli i veprës është marrë nga një alegori për tre gjarpërinj gjigandë ngjyrash të
ndryshme, që iu sulën tre vetëve ne trupin e tyre,;Një turkut, rajes së tij dhe një shqiptarit, të cilët,ishin ne nje udhëtim për
të kërkuar fatin e tyre.Hynë për të kaluar natën në një shpellë të madhe ku banonte një plak. Rane me fjete, posa i mori gjumi i
errësirë , gjarpëri i verdhëi mbështillet rreth qafës së turkut dhe i pickon mu ne ball.
Gjarpëri i dytë i zi mbështillet rreth këmbës së rajes dhe ia pickon shputën. Gjarpëri me ngjyrë të gjakut (prej këtu vjen titulli) mbështillet në dorën e djathtë të shqiptarit dhe e pickon në gisht.
I zoti i shpellës u shpjegone fatin e secilit,pradmth e secilit qe kishin pare endrren:
Turkut i kish pas thanë: "Ty t'ka pickue gjarpni i sefasë! Ti ke per te be sefa sa t'eshtë jeta. Ty ta ka shkrue Perendia veç me ndejtë kambëkryq e me sunue Ballkanin!" Rajës i kish pas thanë: "Ty t'ka kafshue gjarperi i vimit. Ti ke me punue e me vye sa të jenë jeta! Ty taka shkrue Perenia me u zgjue me knojsit e parë e me ra ma i mrami prej tanëve!"
Shyptarit i kish pa thanë: "Ty t'ka pickue gjarperi i gjakut. Ti ke me e vrâ vllaun tan e vllau yt ka me t'vrâ ty e s'kanë me t'u da gjaqet sa t'jenë jeta! Ty ta ka shkrue Perenia gjak me pi
e gjak me vjellë!"
Gjarpintë e gjakut, e botuar dhe e shitur nën banak në Kosovë.Duke perfitue pare te majme është një rrëfim
pasionant për një konflikt brezash,qe na la truqia ne trashegim.Ne kohen e luftes neper Prishtine shetiste me nje autoperlonte dhe bertiste mos ikni e serbet as qe e prekshin dhe kinse paska qen trim 100 metra i gjate e me tesha te qelikta.......
Zotri Mark Krasniqi,nuk ka shqiptar qe nuk ka ngrer ashiqare e tinza ne sofer me serb.Jo qe serbet i kane ftue me dhune,pos ua ka kajt me jetue duke shpiunue njeri tjetrin.A eshte ky Adem qe ne fillim Fadil Hoxhen e quajti tradhetar,e ne nje emision per temen e Isuf Gervalles,Fadilin e beri hero.
A eshte ky Demaqi,qe mbas luftes e beri pajtimin ndermjet Hysen Terpezes dhe Fadilit?
A eshte ky Demaq qe haptas deklarone se i kam hy kesaj punes qe sot te jetoje ne parajse ?Dmth,se paska bashkpunue me serb.As nje shqiptar serbia nuk e ka denue pa ja dhene besen qe nuk do te punoi kundra serbise.Kete po e tregoje nga pervoja ime,duke me thene pa u be me neve ti ne ty me te burgos jo,sepse kur te dalish nga burgu ti behesh emer me fame dhe pasurohesh.Kete nuk e kam ditur,por me rikujtohen gjerat e kaluara.
Ndoshta paskna gabue pse nuk bashkpunova me serb,sepse shqiptaret e adhuronin ma se tepermi ate njeri qe ua nxjerr syt,kurse ai qe paska punue e shpetue shqiptaret qenka tradhetar.
Haxhi Latif Kuçi
perparimi@hotmail.fr
ose
ne fb haxhi kuçi

Mark Krasniqi u përgjigjet Qosjes, Demaçit, N.Gjeloshit e K.Krasniqit
Shkruan Mark Krasniqi Para së gjithash dëshiroj të them se nuk më pëlqen të merrem me reagime ndaj shkrimeve kundër meje të njerëzve anonim të nivel...
BOTAPRESS.INFO
J’aimeJ’aime · · Partager
Hajruš Džemailji, Bajrush Morina, Iliri Otr Elshani et 3 autres personnes aiment ça.

Haxhi Kuçi I nderuari publike ;Per ta njohur Mark Krasniqin me teper e kam biseden e prof dr.Kajtaz Rreces me dhjetra ore ne kaseta.I cili i ndjeri e tregone edhe qellimin e pajtimeve te gjaqeve,pse u nise ky emision,dhe nga kush ?Tregone se si me Kolen kane pire...Voir plus
27 juin, 03:01 · J’aime · 1

Haxhi Kuçi Ndoshta ka qen frigacak Ibrahim Rugove,sepse ka qen ne duarte e solldateskes serbe dhe une kishe me veprue ndoshta si ai.Dhe jo vetem une por çdo shqiptar se kemi qene mes dy zjarreve,se pari nga serbet,a se dyti nga shpiunat tinzak siq ishte Dmeqi me ...Voir plus
27 juin, 03:14 · Modifié · J’aime · 1

Reshat Badallaj · 13 amis en commun
https://www.youtube.com/watch?v=got42OzZsRg
Lire la vidéo
Bahtir Hamza njeri i trillimeve
A man who shows all the people of traitor and the women Albanian like prostituer...Afficher la suite
27 juin, 11:19 · J’aime · Supprimer l’aperçu

Haxhi Kuçi Oj goje vagine jep pyetje i pari,te japi pergjigje
27 juin, 11:23 · J’aime

Reshat Badallaj · 13 amis en commun
Ja kush eshte qeni i Arkanit dhe spiuni u UDB-es,Haxhi Latif KUÇI: kETE QENE TE ZI TE aRKANIT E DERGOI udb-JA PER TE SPIUNUAR STUDENTET: pOR KY QEN I ZI SERB E KA NJE TE MIRE SE E PRANON SE KA QENE SPIUN SERB;KU THOTE.:Ka biseduar me haxhi KUCKEN ZORAN...Voir plus
27 juin, 11:43 · J’aime

Haxhi Kuçi Tani Reshat zagari e ka humbur edhe drejte shkrimin e tij,dhe dje e shante Rexhep Qosjen,pse ka fole kundra Albinit e sot Reshati fole vete kundra Albinit.Paska rreshqite Reshati nga truni tij me hesap.Letër e hapur per Albin Kurtin, kryetarin e Vetëve...Voir plus
27 juin, 12:06 · J’aime

Haxhi Kuçi Tja botoje se ky qen i serbise i hek.Reshat Badallaj · 11 amis en commun
Ja kush eshte qeni i Arkanit dhe spiuni u UDB-es,Haxhi Latif KUÇI: kETE QENE TE ZI TE aRKANIT E DERGOI udb-JA PER TE SPIUNUAR STUDENTET: pOR KY QEN I ZI SERB E KA NJE TE MIRE SE E...Voir plus
27 juin, 12:07 · J’aime

Haxhi Kuçi Ooooooo ooo oo o Reshat une ua kam shkekerdhavur shpinen atyre qe kane shpiunue dike si ne demostrata si ne çdo vend.Thone nje fjale mos e vete se tregone vete.Hahaaaaaaaaaaa ma ke que pasha zotin .....Dhendrri yt Meha udbash,dhe eshte varer me grupin...Voir plus
27 juin, 12:20 · Modifié · J’aime

Haxhi Kuçi Posh zotin kqyrne Bashkim Hoxhen si i hyne ne bythe Reshatit ?Kurse Reshati e thirre vellaqko.Me kete Reshati e shendrrone Bashkim Hoxhen ne vllaqko.
27 juin, 12:16 · J’aime

Haxhi Kuçi Edhe klysh i Drazhes paskna qen!I quditur je ne keso skenare te stilizuar nga kuzhina e beligradit.Na trego pis kush ke misit qe motra jote Resmije Badallica te martohet me Arkan Mehe Uken?
27 juin, 12:23 · J’aime

Haxhi Kuçi https://www.facebook.com/reshat.badallaj?fref=ts
27 juin, 12:25 · J’aime · 1

Haxhi Kuçi Halit Elshani Te gjith ata njerez qe kan desht me u marr me çeshtjen shqiptare,fillimisht kan marr dore te armiqet tan e ma pastaj na u kan bere atdhetar!
27 juin, 12:25 · J’aime

Haxhi Kuçi Ne fb tend munden ta lexojne kete thenje ,ku vete ja beni laik,me kete e pranoni qe keni qen udbash i flliqur
27 juin, 12:26 · J’aime

Haxhi Kuçi Ja paska hek shkrimet e Halit Elshani se i djege zuza e pisafte e Reshat Badalles njeriu ma i besuari i udbes serbe.
27 juin, 12:39 · J’aime

Haxhi Kuçi Per Lumnije Rakaj (Badallaj) Shkruan Reshat Badallaj ..
Personalisht dhe familjarisht i uroj suksese Lumn.Lumnija ,motra jote o Reshat zeza ka qen kryetare e us ne prizren ne kohen e Miloshit.A ua merr mendja se kjo pa marr dore ne supin e prizrenit ka mujt mu ba kryekaruce e unionit studentor ?
27 juin, 12:40 · J’aime

Meti Genev Ha reshat budallaj gjithmon ka qen me serbi por sod serbija ka ber miqasi mat fort me reshat budallen po kaja nanen tish i mir nuk ish budall reshati npush nta
27 juin, 12:42 · Modifié · Je n’aime plus · 1

Haxhi Kuçi Une ne Normale kesh nxenes i shkelqyshem dhe as kryetar as te punsohem ne profesionin tim dhe me thua se diplomen e paskam pasur fallco hahaaaaa,a ka arkiva shkolla e Normales ne prizren ?Ne Gjakove SHNP e kam perfundue me sukses me noten mesatare mb...Voir plus
27 juin, 12:48 · Modifié · J’aime

Haxhi Kuçi Nje fale nuk do ta harroje te mbretereshes Donika Gervalla;Te merresh me biseda me Reshat Budallen dhe Bahtir Hamzen eshte mekate me humbur kohen.I nderuari Met ju pergezoi per mendimin e juaj qe e tregoni ndaj nje udbashit qe merr urdhera nga kuzhina e beogradit ky zagar qe shitet para kombit si atedhetar me bateria te sosura.I cili vetvetiu po bjen ne koshin e tij.
27 juin, 12:56 · J’aime

Haxhi Kuçi Ky Reshat merr neper goje gruan e vete qe nuk e meritone nje gje te tille,sepse eshte nga dera e nje famijes me ndere.Eshte mundue qe edhe vajzen e vete ta çnjerezoi qe tani eshte distancue edhe ajo e shkreta qe jetone ne Amerike.Ne zhur serbeve ua ka...Voir plus
27 juin, 13:04 · J’aime

Meti Genev Ha budalles nuk i duhet as shkolla
27 juin, 15:00 · Modifié · Je n’aime plus · 1

Haxhi Kuçi Reshat shpiunit ja kam trazue krymat,,Nuk i zihet vendi vend ka me lujte prej mendjes pasha nje zot.
30 juin, 21:05 · J’aime

Meti Genev Ha haxhi kuqi mir poe njofshe ket reshat budallen
30 juin, 21:08 · Modifié · Je n’aime plus · 1

Meti Genev Ha po ket krejt serbija e njf ket figur
30 juin, 21:08 · Je n’aime plus · 1

Haxhi Kuçi Ky ne gjermani ne Hanover serbet e kan nxite me formue nje shoqate me emrin "Gryka e Lumes"Me nje qellim qe ti zbuloj atdhetaret dhe ti shtine nen sqetullen serbe.Se kam njohur perpara,pos Xhon Badallen nje kusheri te Reshatit e njo si patriot dhe k...Voir plus

oi38.tinypic.com
oi38.tinypic.com
30 juin, 21:11 · J’aime · Supprimer l’aperçu

Haxhi Kuçi Ky eshte ne gjendje edhe jeten edhe femit mi flijue per nanen e tij serbi.
30 juin, 21:12 · J’aime

Meti Genev Ha kam histori moti koh per ket reshat budallen edeh femin e vet e pret per serbi qasi tipi ka qen ne kohen e millosheviqit dhe ne kohet e arkanit ka qen shum bashkpuntor i fort me ta
30 juin, 21:16 · Je n’aime plus · 1

Meti Genev Ha besa ka pas mardhenje tmira me sheshelin ne kohen e serbis reasht budallen asni poli se ka ndal ne kosov se ishte bashkputntori i serbis
30 juin, 21:16 · Je n’aime plus · 1

Haxhi Kuçi Po ky me Avdiun mundohen mua te mi hudhin te zezat e tyre
30 juin, 21:17 · J’aime

Meti Genev Ha po pleqt kan then berllogun tend mos ja qit dikujt ne ftyr po mbaje per shnetin tend edhe ky mutin e vet po kshyr me ja qit dikujt kurse nuk po nalet vet me henger
30 juin, 21:18 · Je n’aime plus · 1

Haxhi Kuçi Mesiguri pasi ky dhe Avdiu i permendin shume here keto emra te serbeve.
30 juin, 21:18 · J’aime · 1

Haxhi Kuçi Keta dy po mundohen me ja qite Haxhi Kuçit berllogin e vete,por nuk po u shitet.
30 juin, 21:20 · J’aime · 1

Haxhi Kuçi Ju ka hi friga ne bythe,qe kane shkrue per luften e flliqet te tyre.Sepse eshte ka pergaditet nje roman per luften se si ka qen.Ketyre po u djege tani si mi shlye ato shkrime.Keta dyte ate njeri qe e lavderojne,mbrapa shpines varrin ja pergadisin.Siq i kan shti neper burgje shoket e luftes.
30 juin, 21:23 · J’aime · 1

Haxhi Kuçi Ku eshte Kujtim Kurti ka po lexone ?
30 juin, 21:25 · J’aime · 1

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas