Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Sherone smundjen e sheqerit nese doni

:: sport

Sherone smundjen e sheqerit nese doni Empty Sherone smundjen e sheqerit nese doni

Message  Perparimi Sam 4 Déc - 1:55

bishtajat(Pulses)Boranija

https://2img.net/r/ihimizer/img21/5971/bishtaje.jpg

Nuk ka njeri që s’i njeh të metat e tij, përveç atij i cili është budalla.

Po e meta jote kush është ?

Të folurit e tepërt.Qe njerezve u duket se po i genjeje me te verteta!
Mendja eshte ne mendim te dyfishte;Ne njeren ane kur duhet te bene mbrojtjen preventive,te thote mos e bene,por nese te nxite per te keq te nxite me be keq e nuk te ndalon!Ketu qendron aftesia e secilit qe ta mund te keqen e ansuar!

Fjalet dhe veprat e kqia nuk kan vlere,pos deme tjereve !

Mjeri ai qe mikun apo shokun e durone kur e shkel per budalla !

dafina=Laurus nobilis
Greqi (drys [δρῦς]) është pemë e shenjtë për Zeusin,Daphne nimfë, i cili ishte kthyer në një kaçubë dafinë për t'i shpëtuar persekutimit të Apollon. Apollo zot,

http://www.uni-graz.at/~katzer/pictures/laur_13.jpg

përmban kryesisht cineol 1,8 (50%), për më tepër,, acetil, eugenol metil eugenol eugenol, α-dhe β-pinene, phellandrene, linalool, geraniol dhe terpineol janë gjetur.

Fruta të thata përmbajnë 0,6-10% e vaj esencial, në varësi të origjinë dhe ruajtjen e kushteve. Si gjethet, aroma është më së shumti për shkak të terpenes (cineol, terpineol, α-dhe β-pinene, citral), por edhe cinnamic acid, dhe metil ester e saj janë raportuar.

Gjiri i frutave i papjekur

dafinë fruta të thata
Nga frutat dafine, një semisolid vaj e gjelbër (pikë e shkrirjes rreth 30 ° C) mund të nxirren, e cila përmban disa qind vaj esencial (komponente kryesore janë dy sesquiterpenoids, costunol dhe dehydrocostuslacton), por është i përbërë kryesisht nga të naftës yndyrore: Triglycerides e lauric acid (acid dodecanoic), acid myristic (acid tetradecanoic) dhe acid elaic. Greqi (drys [δρῦς]) është pemë e shenjtë për të Zeusin!

Frytet dafinë janë më pak të njohura, edhe pse ata duken si pjesë e përzierjeve erëz komerciale. Për shkak të shijes së tyre të fuqishme, ata përshtaten më të mira për salcat e shijshme dhe gravies, unë si ata më të madh për patate. Ata janë shumë të mira për mish dreri (së bashku me dëllinjë). Janë të paktë ata njerëz që kanë dëgjuar për kolecistokininën, por ky është njëri nga miqtë më të mirë në luftën kundër kileve të tepërta. Ky hormon tretës e zvogëlon apetitin në mënyrë të natyrshme. Shkencëtarët thonë se bishtajat kanë sasi të madhe të tij. Kjo vërtetohet edhe me studime të ndryshme, me ç’rast është vërejtur se te njerëzit që rregullisht ishin ushqyer me bishtaja, ishte vërejtur rritja e nivelit të këtij hormoni. Ka edhe të dhëna se bishtajat e mbajnë në nivel të dëshiruar sheqerin në gjak, gjë që d.m.th. se për një kohë më të gjatë qëndron ndjenja e ngopjes. Përpos kësaj, bishtajat zvogëlojnë edhe nivelin e kolesterolit në gjak. Përkujdesuni që bishtajat të gjenden rregullisht edhe në menynë tuaj.

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas