Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Anaa=Nazmije Gashi,apo Nazmije Gerbeshi

:: shoqeria

Anaa=Nazmije Gashi,apo Nazmije Gerbeshi Empty Anaa=Nazmije Gashi,apo Nazmije Gerbeshi

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 11:02

Anaa
Elsalvado
26/11/2007
une jam nazmije gashi nga prishtina jetoj ne zvicerr qe 19 vite dhe nga viti 1981 kam ikur nga kosova kam jetue deri ne vitin 1987 ne shqiperi ne vlore dhe shkoder dhe e kam pasur kosoven te ndaluar per 18 vite keshtu qe kam shkue pas 18 viteve ne kosove per here te pare vet koha me ka futur ne politik dhe e dua shum e dua atdheun me shum se cdo gje keshtu endrra ime eshte ta shikoj te perparuare .

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

Anaa=Nazmije Gashi,apo Nazmije Gerbeshi Empty Re: Anaa=Nazmije Gashi,apo Nazmije Gerbeshi

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 11:06

RE: ‏
De : Nazmije Gerbeshi (ana-oxa35@hotmail.com)
Envoyé : mar. 26/02/08 13:21
À : perparimi@hotmail.fr

flm ,per mesazhin ,ate qe thue ti une e kam cekur me disa shoke ,dikush qe kontriboj ,nuk muer pjes ne pavaresi dhe ne nenshkrime ata qe ishin me shkaun disa ata vuen nenshkrimet ,por kjo bote qenka e poshtersive ,dhe me duket qe kur eshte ndertue kjo jet eshte ndertue per ata qe skan dinjietet dhe moral ta gezojn ndershmerija e njrzve nuk e gezon eshte e then per te vujture ,por ky ishte fati haxhi ,nuk mund te thom as gje ,une per vete po shkoj drejt pleqenis dhe me mbete ta gezoj ket pension jo me shum , >From: hagi krasniqi <perparimi@hotmail.fr>>To: "ana-oxa35@hotmail.com" <ana-oxa35@hotmail.com>>Date: Sun, 24 Feb 2008 08:11:40 +0100>>>E nderuara zonjusha Nazmije Gashi:>>Edhe une ta uroi Pavaresin e Kosoves si shtet formues me i riu ne europen e >zgjuar.Ta uroi mr trtr qenjen shpyrterore,sepse per kete kam punue dhe >shkatrruar jeten time dhe te femive te mi!Ku edhe tani femiu im po e vuan >ne vend timin dhe e mbajn kinse si te smur psikik !?>E nderuara Nazmije>Nje ta dine se a ke ndegjue qe me shpalljen e shtetesise se vendit ky vend >te jete i pavarur pa ushtri,pa kushtetute,pa simbole,?Me çka do mbrohet >nese serbija na sulmon,siq e morri Mitrovicen e veriut dhe tani valon >flamuri i serbeve ?>Zonja Nazmije shkoi yndyra ,neser dhe hirra!Dhe çka do behet me neve ?Vetem >nje pavaresi ne roberi!>Dua vetem nje te vertete ta them:Sa kontribova per kosove?Mundem me u mate >me cilin do shqiptar!!!Dhe ne fund mua me debuan keta qe e shpallen >pavaresin e kosoves!!!!Dhe as qe me permendet zeri im per punen qe kam >dhene!!!!¨se?,pse kerkush nuk thote bile nje mirenjohje per Haxhiun ,sepse >kam shkomizur gur e gamur per qeshtjen e kosoves.Kur kam guzue tju >kundershtohem sistemit te jugosllavise,shqiptaret as Demaqi nuk ka pasur >pallazusen tia thote fjalet e mija ne mbledhje!Dhe a nuk eshte interesant >nje tjeter qe dy here parlamenti franqez me ftone thirrje qe te marri pjese >dhe nuk shkoi Zonjusha Nazmije!Pse franca me nderon,kur kam bere shume >gjera kundra ketyre dhe jam kacafytur me disa deputet franqez!!E parlamenti >i shpiunave te kosoves na çenka ma i madhi se i frances !!!!!!Po Zonusha >Nazmije kurr mos e trashegofshin pavaresin personale kjo qeveri >tradhetaresh!Sepse e di mire se çfare pavaresije e kan shpallur >!!!!Pavaresi eshte vetem per keta qena qeveritar e per popull vetem nje >roberi e moderuar!!!E shofim me vone dhe ke mu shtangitur me marifetet e >kesaj qeverije shpiunash dhe gjakpirese ne vend te serbise!>_________________________________________________________________>Comme 9 millions de français, créez un compte Hotmail !>http://www.windowslive.fr/hotmail/default.asp _________________________________________________________________Ihr Blog. Ihre Fotos. Ihre Erlebnisse. Jetzt auf MSN Spaces. - http://spaces.msn.com/SignUp.aspx Jetzt anmelden!

Perparimi
Admin

Anaa=Nazmije Gashi,apo Nazmije Gerbeshi Empty Re: Anaa=Nazmije Gashi,apo Nazmije Gerbeshi

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 11:07

RE: ‏
De : Nazmije Gerbeshi (ana-oxa35@hotmail.com)
Envoyé : jeu. 21/02/08 13:00
À : perparimi@hotmail.fr

une isha ne kosove sod jam kethye te uroj pavaresin ,dihet serrbija kurr sdo te ketheht me haxhi ,ket ta garantoj me koke aty ajo e ka humbur kosoven do ta ket vetem nji fatazi te saj na duhet te punojm ta ndertojm dhe ti tregojm botes se dijm te bejm shtet ,por dihet qe do te kemi emisionin edhe te BE per nji kohe te gjat deri sa ta ndertojm shtetin tash na duhen herojt e gjall tash na duhet lufte me vetvehetn te bejm te jemi te ndergjegjeshem ta bejm shtetin ton te forte dhe te lakmoj ter rajoni jemi afer evropes jemi ne zemren e saj shqiparet treguan nivel maturi dhe zgjuaresi festuan ne ter trojet shqiparet qe nga qamrija e ilirida e kosova lindore edhe diaspora duhet te jemi krenare kah shikojm serrbet te pergjakur nder veti serrbis ja futem fitilin ,boten civilizuese kemi ne krahun tone kjo eshte nji pune e madhe qe beri kosovari me popullin e vette pershendes ty dhe familjen gezone festone mduhet pune tash ndertim dhe lulzim te kosoves te kemi . >From: hagi krasniqi <perparimi@hotmail.fr>>To: "ana-oxa35@hotmail.com" <ana-oxa35@hotmail.com>>Date: Mon, 18 Feb 2008 23:02:44 +0100>>>Anaa>Pavaresia u shpalle,pa hymnin e Kosoves!!!Po ikesh anash !Pastai,kushtetuta >kerkund nuk figuron draft i saj ?>>Pastaj rezuluta 1244 nuk hiqet nga brendija e pavaresise !!!!Dhe kesaj i >thone:Se serbija ka te drejten nje dite te kethehet ne >kosove!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!>Une te kam konsiderue si princeshe,por kur princesha bene laka,zbehet >princesha!>Haxhiu i vogel,por i tjerri mire sendet.>>_________________________________________________________________>Microsoft vous recommande de mettre à jour Internet Explorer.>http://specials.fr.msn.com/IE7P25 _________________________________________________________________Die neue MSN Suche Toolbar mit Windows-Desktopsuche. Suchen Sie gleichzeitig im Web, Ihren E-Mails und auf Ihrem PC! - http://desktop.msn.de/ Kostenlos downloaden!

Vous voulez plus de fonctionnalités, de personnalisation et de possibilités ? Essayez la version complète de Windows Live Hotmail !

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 11:16

Anaa

Elsalvado

27/07/2008
hahahaha cerku ,nuk mund te jem psikologe ,por mendja ma thot edhe truri sepse ska mundesi me qen as kush afer veq robve te familjes apo antarve te familjes ,me fal qe u shpreha rob ,sefjala rob per mua ka kuptim tjeter rob i zen ne lufte ose rob i bler me lek ,ju pershndeti ju edhe familjen e juaj ,ku do gje jeni ,shpresoj dhe mbes me mendim te plot qe bota perparimtare do te na kuptoj ne si popull me ne fund do te zem miq ata qe nji dite i patem armiq te kombit ,sod jan kethye nga ne me naj hapur syte .
Jeta eshte e gjate ,por per dike dhe e shkurter!Fjala e vertete eshte ilaq e e provokushmja eshte helem.Me injorime nuk arrihet gje pos egos se pafundshme!Ti dhe une kemi shume gjera te perbashketa qe na afron edhe jeta bashk me fatin!Tu kam lajmrue disa here por nuk e ke ngritur telefonin.tung pershendetje pa shaka.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 11:17

Anaa

Elsalvado

26/11/2007
une jetoj ne zvicerr dhe aktivitet nuk bej momentalishte sepse kam tre femije qe dua ti rris njiher ti aftesoj ti bej te pamvarun keshtu pse ika ne shqiperi isha e re ne moshen 17 vjeqare dhe isha marr ne pyetje dy her per demostrata dhe isha nen percjellje keshtu ishte rruga me e shkurte dalja ne shqiperi aty me shkolluan dhe ne vitin 1987 kerkova te kethehm nuk me pranoj sistemi i athershem me quejte te padeshiruar dhe dola ne itali ne vitin 1988 keshtu nga italija ne zvicerr ku dhe u kyqem me burrin ne levizjen qe ishate alevizja me adres ku ishte vllau i rexhep males pastaj kjo u shkri ne ldk dhe une me nuk jam marr me asnji gje kisha mbi te gjitha femijet qe kam tre sod jan rritur dhe mendoj qe te bej dicka i madhi eshte 22 vjet vajza 20 dhe i vogli 16 vjet keshtu po te shkoj poshte te filloj ne poltik sun i le vetm se i kam pa babe ,jam edhe babe edhe nen per ta pse jan pa babe sun e spjegoj ketu ne mesazhe dhe kjo me qet pak pengesa qe sun aktivizohem ne procese poltike ne vendin time te jem e rregullt por e dua politiken dhe gjakun me duket e kam te ushqyer me te jam e mavrne kam te mabruer historin ne shkoder .

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 11:18

Anaa
Elsalvado
27/11/2007
cerku per mua nji njeri qe ben ket qe nuk me duket hiq normale dhe te them une jam nen nuk jam rrugaqe qe ti te hedhesh bisedat ne forum nese don merr telefonin dhe flasim se bashku ti ke ndrrue nika derte nuk kah do te doja te jesh i sinqert ne jet me ke do une vet nuk ndroj nika ti po bukur shum qenka me mire nji emre siq ta ka ven nena me fol me te dhe me shkrue une nuk jam poete por edhe jo trathetare as njeriut e as ekombit time dhe kurr ne jet nuk do te jem ,dhe nder nji jetoj ,frymoj per shqiptari jo per tratheti as ne moral ,dhe as ne kombe ,dhe mbi te gjitha dua atdheun time ti ke shkrue ne mesazhe urdhno bej cde duash nuk kam ske cka shkrime te keqeija ti bej cte duash dhe mi dergo kasetat qe me ke then se ke incizime une ta kam dergue adresen dhe ato pres me qense jam gati kur doher te takohem me ju ne cdo vende edhe pse jam nji nen e cila krenohem me femijet e mije kam nji emer te madhe nena eshte emre i shenjt ashtiu siq ke ti nen edhe mua me ka dikush nen por kur vjen puna per kombin cdo qe sakrifikoj .

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 11:18

Anaa

Elsalvado
11/12/2007
shiko emisionin aj qe i thot vetit shqipatre kurr smund ta kryej ne jet sa te jet gjall per kombin ,dhe ti merre si te duesh ket emison tendinnese don ti une te jep foto timen dhe gjit cfar te duesh edhe me foto jo me nik nuk jetoj une per ambisje me askend as per karrier nuk vuej nga keto smundje dhe une nuk kam profilaksi ne koke keshtu bej cfar te duesh ti

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 11:19

Anaa
Elsalvado
13/12/2007
falenderoj per respektin qe keni ndaj meje une ne ate forum jam kyqur te jap mendimet e mija rreth temave qe keni hapur keshtu nuk me duket e udhes te shruesh mesazhet qe ne kemi korospodue se bashku ketu ,as pak nese ke mundesi hidhe fshije se nuk ka as gje thelbesore ne te njerzit kan nevoj te lexojn ,ko korospodenca por mendime si e shikojn te radhmen ,ne shoqeri ,ne tregti ,ne atdhe,ne e konomi ,si mund te ju ikun helmimeve te femijve qe sod eshte droga nji kangren qe eshte perhapur tek ne si shoqeri ,dhe me ket eshte ne ballafaqim rinija jone ,si ta ruejm ket ku ti gjem menyrat ,si te luftohet korrupcioni ,si te vehet ne jet ligji legjislativ ,si te vehet ligji ekzekutive ,keshtu qe e kaluara duhet te jet tem e cila mbyllet haxhi ,thot ne psikologji nese ,a kaluara e hidhur nuk mbyllet hermetikishte si anija kur hyn ne oqean qe ju kan mbyllur uji njeriu nuk e c perpara ,mendo te sotmen ,mendo te ardhmen ,jo te kalueren ajo iku nuk ,kethehet me mrapa .keshtu kjo zonja anaa ket ja deshiroj vendit dhe shoqeris sone ,ne vdo vend ku eshte ku jeton ku punon dhe vepron ,mbetq me shendet ne mund te shkrejm ,dhe njerzit replikojn ,kjo eshte e bukur kurr rrehet mendime ne mes njerzve ,as kush smund te jet i gjithanshem ,ne jet pa gabime ,duhet te jemi auokritik ,por edhe te pranojm kritika as filozofet qe i njeh biota mos mendo se ishin te perkryer ishin per kohen ,e atehershm por jo per te sotmen sod bota ka ecur perpara ,njeriu ecen nji uje qe nuk ec nuk pihet ,te uroj shendet me familje ,ku do qe je uroj gezime ne familjen tuaj dhe progres ne jet .

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 11:26

Anaa
Elsalvado
27/07/2008
se dije ndoshta ,me sa dije une qe tre jav jam kah punoj jam vetem te shtuneve ne banese ,por diten kam qen ne banese qudi e madhe skam pare numer sepse telefoni ata numra qe thrrasin i mban te pa shlyer .
E nderuara Nazmije;ti se pari me thuash se mbiemrin e ke gashi,pastai Gerbeshi se di cili eshte i verteti?E per telefonat se di a e ka regjistrue une jam ne france,por jeten e shoh me ty,dhe ti ke mundesi qe jeta jone te ndryshoi se di !

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 11:30

Cerku
Albania
Ana oxa
Po me duket sikurse mu kan') afer meje duke marr fryme,!!!! vetem ti je psikologe imja!
SHYQYR ZOTIT, JAM ATEIST/E! Ky qe e ka formua kete teme vetvetiu shifet se beson ne zot menjeheri kur e permend fjalen shyqyr zotit ...

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 11:46

Anaa
Elsalvado
27/07/2008
une kam dy mbierma njeri eshte i ish burrit ende skam prishur kunore me te keshtu mbaj te dyja ne dokumente ,eh nuk ju kuptova si e shikon ti jeten me mua isha shum e pa qaret cerku
E nderuara Nazmije
Une ceka se femive mos tja prishim qetesin dhe familjen se bashku te punoim dhe dya familjet ti ngrisim ne forme materiale qe ta kapin te ardhmen e tyre si nje familje e perbashket.
Nese nuk ke prishe kurore me burr,atehere ju kisha preferue nese keni mundesi te bashkoheni,nese burri juai ka bdekur aksidentisht per ket eshte tjeter bisede mes nesh.
Pershendetje pa shaka

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 12:07

Anaa
Elsalvado
27/07/2008
burri ime eshte i vdekur ,keshtu qe skam si bashkohem me te ,mendoj dhe flijohem vetem per femijet e mije ,keshtu per mua jan gjithecka femijet e mije punoj per ta jetoj per ta .
......te njejtin mendim e ndai me ty,dhe per kete ste kisha lene ne balte kurr,dhe femit e tu do ti kisha konsiderue sikur te ishin dhe te mit,ta kuptoi tere ate qe te mundon,dhe mendoi qe jeten tende ne çdo forme kam me ta ndryshue!Nuk e kam bashkimin vetem sa per sy e faqe por per rrugullim ne aspektin njerezor.Nuk di pse jam aq afer teje me kete perballim tendjoz me seriozitet pa prapavia te zymta,por jeta duhet te vazhdoi perpara ne progresivitet.
Nese je lodhur nga keto fjale te mija mos te shkruaim pa lidhje,sepse vertete jeta çenka lufte e kunderthenjeve,me pasoja dhe me te mira.Dhe kurr nuk eshte vone te nderrmirret diq per te ardhmen e familjes dhe femive.
Me te mira Nazmije

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 23:53

Anaa
Elsalvado
Gjini dhe ju inderuar kerkushi pse vlla nuk delni me fakte ka njerz qe jav mundesojn keto fakte ne ekran dhe te flisni hapur per padrejtesit nese ju ka ber dikush dhe nese ju kan anashkalue dhe ju kan qujtur spiun ndonjerin jemi ne demokraci ku gjerat duhet te thuhen si jan jo me i mvesh dikujt epitet qe nuk e ka por me argument thune te verteten mos hezitoni dhe pa emocione sepse e verteta eshte gjeja me e mira anese keni then kontribut per te zen vede ne qeveri dhe karrika eshte dicka tjetr secili shqiptare e ja kah borgj vendit te vet aq sa ka mundesi te jap kontributin e vet ne nji menyr nuk mund te jen te gjithe ne paralament dikush ka mbet jasht por prap po ju them organizoni tryeza ku ne mes mdjave eloktronike keni te drejten e juaj ta nxirrni te drejten dhe ta hudhni te shtremben .

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 23:54

Fati_008
Germany
Secili ngulet ne kujin e vete-Fjale popullore.
Respekt per ata bije e bija te Kombit qe rane ne Lufte,meritat e veqanta per UCK.Trimin nuk ka nevoje ta mbroje askush,se ta lene shpirtin ne Grusht,fakte per drejtesi,tradheti,koha i tregon te gjitha,edhe nese kalojne 50 vjete drejtesia del mbi dhe

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 23:55

Ixhah
Albania
e kungje po ngulen te drejtet qe po i perbuzni ju servila te serbit.
Respekt per ta qe rane per liri==kjo eshte fjale e lidhjes komuniste e jugosllavise .

çfare merita ka uçk ?
Trimin nuk ka nevoi me mbrojte sepse nuk e lini me jetue ne kete bote !!!

Per qe ta lene shpirtin ne grusht a po,por ju e vrisni mbrapa shpines se do qe trimi ta lene shpirtin ne bythe!!

Edhe nese kaloin 50 vjete drejtesia dele ne drite a kadal beg e coftina rugoves,kur te vdes trimi ne mjerime dhe pastai drejtesi per te !!!A komuniste a komunist i RANKOVIQAVE

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 23:56

Fati_008
Germany
Jo more,sipas teje krejt Kosova qenkan Komunista apo jo?Ku po te dhembe a ban me dite,UCK ka meritat e veta,o zotni nese nuk i kupton fjalet qe perdoren ne Kosove atehere me vjen keqe,skam si te ndihmoi,ketu ne kete forum vetem fjale sevila po ndegjoj nga disa persona te SHqiprise.
Lere Rugoven ore se nuk ke prirje si kane rrjedhe gjerat ne Kosove,ende je i pa informuar te duhet ende kohe.
Personalishte nuk jam ne asnje parti,as nuk kam qene,se babe e babgjyshe jam Balliste,a po ta rroke hiq a jo
Fati_008
Germany
Clarion,
Te lumte ore vlla,se qeky Ixhaha po me duket se nuk eshte i joni,po i shkive, se vetem per gjera te poshtra po shkrun e zoti e vrafte.
.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 27 Juil - 23:57

Anaa

Elsalvado
kush ka keqeperdoruru luften le te sillenfakte ne prokurori edhe ajo besoj se do ti vej ne aktakuzen e drejtesis secilin qe e ka keqeperdorur,tash kemi do istutucione kemi nji kushtetutu qe eshte miratuer .

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Dim 3 Aoû - 2:35

Anaa
Elsalvado
03/08/2008
haxhi nuk dije pse humbet kohe ,per nji te kaluer ,as kush mos e dit ka zot zoti e din per secilin ,keshtu qe nuk po e shikoj te arsyeshme ,me u marr mej thirr njerzit e mej pyet ne telefon ,a e njeh filan fistekun apo a te kujtohet ,e kaluar duhet te harrohet dhe te mendosh per te sotmen dhe te ardhmen qe ke perpara ,kjo bote keshtu eshte ndertue dikun me drejtesi dikun pa dretesi ,po te ishin ter njerzimi njerz te mire cfar do te ndodhte ,ose e kunderta e te mires ,njeriu duhet me u pajtue me jeten ,dhe me njerzit ashtu si jan mej akceptue ,nuk besoj se ka njeri kohe te te hedhur ,ekjo koha qe humbet ti me njerz ne tel.dhe ben zhpenzime nuk me duket plotsisht e arsyeshme ,duhet ta largosh ate nga mendja se cka kam ber une ku jam sod ,eh rendesishmja e njeriut eshte shendeti ne jet por drejtesin ne ket bote sun e ven ti as une ,po te ishin ter njerzit me te verten e kesaj bote sdo te kishim nevoj as per avokat as per polici as per prokurori sepse njrzit do te ishin te ndergjegjeshem ne cdo sfer te jetes e kjo nuk ndodh ne asnji shtet ,
.............................................................

Nazmije Gashi
Ti me thua pse e humbi kohen per te kaluaren e hidhur timen qe me malltretuan keta qeveritar shqiptar ?!Quditem me ju,se keto fjale mi kan thene edhe te Rugoves !
Ateheri te beje pyetje edhe ty;Pse i larteson qenat qenefat si Ramush Haredinat ?Pse lavdrojshe Fatmir Limen e tjeret e tjeret Pse lavdron Adem Jasharin ?Pse humbeni kohe pa lidhje me tradhetirat e ketyre qeveritareve shqiptar e me antikombetaret akademiket shqiptar!!
Ne pyetje i kam marr ata qe ma kan qie nanen ma kan shkattrrue jeten time dhe te femive dhe ty Nazmije nuk po te vika mire une me i marr ne pyetje dhe une ju kam prezentue jo si Haxhi por si Hetemi!Dhe nese paskna mbrojte flamurin e qenave shqiptar une duhet me harrue kete,nese kam nis demostratat une duhet me i harrue e mbasi te vdesi mem shkrue histori te karit a ?Une duhet me harrue ate qe komandazntet e uçkes mu kercnuan qe mos tju shkoi neper shtabet e tyre qe kishin mercenar serb ne uçke po te vika rende a Nazmije Gashi !
Une shpenzova qe pasardhesit e mi e te tut ta kuptoin aktivitetin REAL qe kam bere per shqiptari e paskam bere per tradhetar sepse ata qe na varane e qe na shkerdhyen femrat tona shqiptare na qeverisin prape:Nuk eshte e vertete kjo qe e them ?Dhe per mua kujt si hane pallazuqka ???Histroia e shqiptareve eshte e zhytur ne mute gjere ne fyt dhe femive tan neper shkolla u mesoin si kan luftue tradhetaret serbofilat a nuk eshte keshtu ?
Dejtesi dhe avokate te drejte e di qe nuk ka sepse jane te lidhyr me tradhetar si zigjiret!!!

Perparimi
Admin

Message  Contenu sponsorisé

Contenu sponsorisé

:: shoqeria