Halil Kuliqi tan iken prej luftes
:: politika
Page 1 sur 1
Halil Kuliqi
20 février, 01:02 ·
Kartagjena duhet shkatërruar
Shqiptarë, kush po luan me ndërgjegjën e shqiptarëve? Ata që nuk kanë ndërgjegje? Apo ata që kanë ndërgjegje e që nuk po dijnë se çka po flasin? Kur flitët për komandantat e luftës duhet dalluar me emër e me mbiemër si për të mirë si për të keq. Pra kohëve të fundit është bërë shprehi e keqe e disa kokëboshëve që kanë zili pse nuk ishin vet Atdhetarë për të marrë pushkën kundër atyre që na kanë burgosur, na kanë vrarë dhe na kanë dhunuar femrat tona dhe pa asnjë fije turp i përqeshin, i shajnë dhe nuk lënë gjë të keqe pa thënë për të gjithë komandantat e luftës. Disa kanë plaçkitë pasuri. Ju që shani nëse keni guxim duhet përmend me emër e mbiemër komandatat e Luftës. Pra vëllëzër nëse i shajmë dhe i fyejmë të gjuthë komandatat pa fije turpi. Atëherë kush jemi NE? Matrapaz apo armiq të gjakut të derdhur për Liri të Atdheut? Pse po NA shani të gjithëve NEVE që ishim në Komandë Ushtarake. Pse nuk u aktivizuat edhe ju kur vëlla e femija vritej e digjej në zjarrë dhe kur Kosova shëndërrohej në flakë e hi? Tregoni kush jeni ju? Shqiptarë apo matrapazë që rrini veq duke qeshur vëllsun ? Komandantat që ranë për liri pse i shahën? Jasharët ishin komandanta. Komandanta ishin: Shkëzen Haradini, Mujë Krasniqi, Mehë Uka, Zahir Pajaziti, Ilaz Kodra, Fehmi Lladrovci, Sandokani, Rasim Kuqina, Ajet Rrukuqi, Gani Elshani, Paqarizi, Sokol Elshani, Ragip Halilu, Luan Haradini, Kolonel Adem Mula e shum të tjerë, që u vranë për liri të Adhetut. Kokandantat që mdetën gjallë të Zonës Operative të Drenicës, që nuk kanë fituar dhe që nuk kanë marrë apo plaçkitë asnjë pronë apo asnjë metelikë nga askush dhe sot ose janë si pesionera të punës apo veteranë të luftës dhe jetojnë me femijë ashtu të rendomtë si të zakonshëm janë: Nga Zona Operative e Drenicës janë: Kolonel Xhemail Bejta , Shaban Shala tani dëshmor pas lufte, Erfete Spahiu Komandante me gradën Gjeneral në Ferizaj në FSK, Agim Vrellaku, Sherif Tahiraj, Ramadan Krasniqi, klinë, Në Brigadën 113, Mujë Kranuqi- Komandant kolonel Hysni Shabani, Z. Komandant Nënkolonel Halil Bytyqi, Major Ajet Elshani, Ajet Gashi, Sheremet Zeka, Ndimës komandant për Zonën Operative të Drenicës dhe për Brigadë 113- Mujë Krasniqi - në Sektorin Civilo-Ushtarak Halil kuliqi Nënkolonell i luftës dhe Toger në TMK, që të gjithë Udhëheqës Ushtarakë gjatë Luftës në Likovc -Drenicë nuk kanë marrë dhe as nuk janë prefiterë të luftës dhe as të mas Luftës. Të gjithë këta jetojnë si pensionera ose si veteranë me këto paga sociale dhe nuk kanë jetës normale. Prandaj mos NA shani dhe mos na FYENI edhe neve që jetojmë thjeshtë se nuk ua kemi borq juve vëllëzërve tanë që po vjellni vrerë ndaj NEVE pa të drejtë. Lutem tregoni rrespekt sadopak ndaj neve që u munduam sadopak për këtë liri tonën dhe të jujën. Udhëheqja e Kosovës i ndaloi për të mos luftuar Sigurimin, Mbrojtjën Civile Territiriale më 11 mijë Ushtarakë dhe me katër Gjeneralë të shkolluar për luftë. Titoistat ua mundësuan pasurinë dhe plaçkitjën dasa komandatave për ta përqeshë luftën dhe Çlirimtarët të popullit të vuajtur me shekuj të Kosovës. Mos shani të pafajshmit se ju bie nallkimu mbi juve.
[size=11]20Vous, Halil Kuliqi et 18 autres personnes
6 commentaires36 partage
[/size]
Sali Muja Ne ushtrin amerikane ka mjaft generala qe kan gabue nji her ta esht gjenerali Flint i denue per gabimin por nuk thot kush gjeneralat por gjenerali Flint pra me emer ndersa tek shqiptaret emitohet ndryshe edhe nga politikajt ndervedi shprehen me kopili dhe shum me veshtersi populli i merr vesh dredhit e tyre .
Halil Kuliqi
20 février, 01:02 ·
Kartagjena duhet shkatërruar
Shqiptarë, kush po luan me ndërgjegjën e shqiptarëve? Ata që nuk kanë ndërgjegje? Apo ata që kanë ndërgjegje e që nuk po dijnë se çka po flasin? Kur flitët për komandantat e luftës duhet dalluar me emër e me mbiemër si për të mirë si për të keq. Pra kohëve të fundit është bërë shprehi e keqe e disa kokëboshëve që kanë zili pse nuk ishin vet Atdhetarë për të marrë pushkën kundër atyre që na kanë burgosur, na kanë vrarë dhe na kanë dhunuar femrat tona dhe pa asnjë fije turp i përqeshin, i shajnë dhe nuk lënë gjë të keqe pa thënë për të gjithë komandantat e luftës. Disa kanë plaçkitë pasuri. Ju që shani nëse keni guxim duhet përmend me emër e mbiemër komandatat e Luftës. Pra vëllëzër nëse i shajmë dhe i fyejmë të gjuthë komandatat pa fije turpi. Atëherë kush jemi NE? Matrapaz apo armiq të gjakut të derdhur për Liri të Atdheut? Pse po NA shani të gjithëve NEVE që ishim në Komandë Ushtarake. Pse nuk u aktivizuat edhe ju kur vëlla e femija vritej e digjej në zjarrë dhe kur Kosova shëndërrohej në flakë e hi? Tregoni kush jeni ju? Shqiptarë apo matrapazë që rrini veq duke qeshur vëllsun ? Komandantat që ranë për liri pse i shahën? Jasharët ishin komandanta. Komandanta ishin: Shkëzen Haradini, Mujë Krasniqi, Mehë Uka, Zahir Pajaziti, Ilaz Kodra, Fehmi Lladrovci, Sandokani, Rasim Kuqina, Ajet Rrukuqi, Gani Elshani, Paqarizi, Sokol Elshani, Ragip Halilu, Luan Haradini, Kolonel Adem Mula e shum të tjerë, që u vranë për liri të Adhetut. Kokandantat që mdetën gjallë të Zonës Operative të Drenicës, që nuk kanë fituar dhe që nuk kanë marrë apo plaçkitë asnjë pronë apo asnjë metelikë nga askush dhe sot ose janë si pesionera të punës apo veteranë të luftës dhe jetojnë me femijë ashtu të rendomtë si të zakonshëm janë: Nga Zona Operative e Drenicës janë: Kolonel Xhemail Bejta , Shaban Shala tani dëshmor pas lufte, Erfete Spahiu Komandante me gradën Gjeneral në Ferizaj në FSK, Agim Vrellaku, Sherif Tahiraj, Ramadan Krasniqi, klinë, Në Brigadën 113, Mujë Kranuqi- Komandant kolonel Hysni Shabani, Z. Komandant Nënkolonel Halil Bytyqi, Major Ajet Elshani, Ajet Gashi, Sheremet Zeka, Ndimës komandant për Zonën Operative të Drenicës dhe për Brigadë 113- Mujë Krasniqi - në Sektorin Civilo-Ushtarak Halil kuliqi Nënkolonell i luftës dhe Toger në TMK, që të gjithë Udhëheqës Ushtarakë gjatë Luftës në Likovc -Drenicë nuk kanë marrë dhe as nuk janë prefiterë të luftës dhe as të mas Luftës. Të gjithë këta jetojnë si pensionera ose si veteranë me këto paga sociale dhe nuk kanë jetës normale. Prandaj mos NA shani dhe mos na FYENI edhe neve që jetojmë thjeshtë se nuk ua kemi borq juve vëllëzërve tanë që po vjellni vrerë ndaj NEVE pa të drejtë. Lutem tregoni rrespekt sadopak ndaj neve që u munduam sadopak për këtë liri tonën dhe të jujën. Udhëheqja e Kosovës i ndaloi për të mos luftuar Sigurimin, Mbrojtjën Civile Territiriale më 11 mijë Ushtarakë dhe me katër Gjeneralë të shkolluar për luftë. Titoistat ua mundësuan pasurinë dhe plaçkitjën dasa komandatave për ta përqeshë luftën dhe Çlirimtarët të popullit të vuajtur me shekuj të Kosovës. Mos shani të pafajshmit se ju bie nallkimu mbi juve.
[size=11]20Vous, Halil Kuliqi et 18 autres personnes
6 commentaires36 partage
[/size]
- Haxhi Kuçi Halil Kuliqi,Une po flasi per veten time;I pari jam lajmrue mu kyq ne shtabin e Qelikut ne Deberdelan te Fatmir Lima;Deshmitar eshte Bajram Bekteshi,Remzi Shala,Sami Kuçi,Xhevat Kuçi,Agim Sadri Kuçi,edhe vete Fatmir Lima.Nuk me ka pranue ne lufte,duke me thene pse kam ba shoqeri me Avdi Ibrahimin.çka ka lidhje qe kam ba shoqeri me Avdi Ibrahimin,une nuk e kam njoft se kush ka qen Avdiu.Une kam mendue qe eshte atdhetar.Bilem te Bajram Bekteshi disa here kemi fjet me Avdiun.Edhe me Rexhep Morinen kemi ndejte,edhe me Bajram Kurtin,edhe me Riza e Rame Vaten.Kerkujt nuk i ka shkrue ne ball qe eshte tradhetar. Pas disa herave qe ju pata lajmrue Limes ne fudn ma bani ty ndoshta po te dergon Rugova ose policia me marr informata,por fati edhe nje dajes se Remzi Shales ,djalit te Elmi Sali Kuçit,djalit te vellaut te Sami Sali Kuçit si mua ja bani te kan dergue me marr informata.E tu rroken ,me Limen duke ja ngre tytat e duke i than kujt pi thua te kan que me shpiunue?Menxi i pajtova duke e qite Limen mbas shpines.Jam paraqite edhe te Uke Bytyqi,disa here as qe ka dal mu pershendet me mua,deshmitar eshte M.Krasniqi komandant,dhe Naim Bugari mekanik.Jam paraqit edhe te Ylfeta Fondaj,as ky nuk me ka marr ,duke ma ba ;Haxhi e kemi urdherin qe ty mos met marr a kan ta bjen ti e pranojna e tani nje here e pranon pastaj ma ban a jo une kerkujt si kam than jo ai qe ka dashte me luftue serbine.Kur ja bana a e dini o Ylfet qe po te inqizoj,?Pse ma bani po bahesh i poshter,?Ja bana due me te qite e me pa njerezit realitetin.Mu lute qe mos ta botoj dhe ende se kam botue..Ka qen Korrik 1998 kur ra Rahoveci,dhe per te shpetue jeten kishin ik Rahoveci dhe ledinat e Maralis ishin stermbush me njerez e duke vajtue ne kup te qiellit.Dolem perjashta me sternipin e babes Hazir Dalip Ollurin dhe i pyesim çka u ba bre?O vella na kan masakrue poilcia serbe.Ne keto qaste vjen nje ushtarak me nje par dyrbi e automatik rrethe qafes,dhe drejte te une dhe pershendetet pa nje ma ban nanen ja kam qie i kemi vra 100 serb.Ky civili ja bana ju ndoshta 100 serb por ti mbrapa shpines ke vra ushtaret e tu.Jam habit u shtangita eu çka je ka thua bre jo bre nuk ka shanca komandanti me vra ushtar?O po e njoh une kete.Ja bana nese eshte e vertete zoti ju marroft.Iku nga ne .Une po kete dite organizova me dy te ri qe nese vijne kendej pari serbet, gjere sa te ikin civilet ne te rezistojm duke rrezikue jeten per popull.Se cili ka tregue si mburje kinse ,te nesermen ne mengjez edne pa lind dielli,me therret Dalipi djali i Hazirit ,daj qu se pot thirrin do perjashta.Kur dola per jashta i pergjumur,,ma bajn a je ti Haxhi Kuçi?Po,merre automatikun e hajde me neve ne shtab.Pse çka u ba?E din ti çka u ba?Ah nuk me rrahu mire veshi nga kjo thenje.Ja bana pa me tregue as kemben nuk e luj. Me maska ishin,njani ma bani ti po e keqperdoron armen?Ev kur bre e kam keqperdorue armen?Le tregon dikush kur e kam keqperdorue e nanen shpiunave mos meqa pa ja ladrue?Jo armen spo e keqperdor ,por arma jote po na vyn neve se sonte dojna me sulmue Rahovecin!A keni mbete ne armen teme me ba sulme?Nese doni me sulmue Rahovecin une vij me juve ne lufte.Jo ti nuk na vyne neve .E po as arma ime nuk ju vyn juve ,ja japi mi ketheni paret qe e kam ble prej komandantit te juaj nga Sami Lushtaku 1600 marka dhe ja kam fal nje koke te mercedesit.Nje tjeter ma priti;Kush mutin je ti qe po organizon lufte kundra serbeve?Pse çka u ba?Ti pasi po don me mbrojte popullin nga serbet ti koke me serb dhe me shajti ne nane.Atehere kam bertit kush jeni ju bre tradhetar,nuk mujta mu permbajte,Ju nuk mundeni mua te me ndalni me mbrojte populin tim?Kujt po i thua?Juve po me kan jeni ju bre a jeni uçk apo kush jeni te me ndaloni me mbrojte popullin tim nga serbet?Vinin fshataret ka ne sepse ua prishem gjumin dhe me pyesin çka eshte bre Haxhi?O vellazni keta a jan uçk a çka nuk po e di,po ma bajn nanen ta qijm nese ju mbroj juve nga serbet.çka je ka thua bre?Po per bese qeshtu pom kercnohen.Ja kan ba djemve o bir shkoni merrni armet se me serb nuk paskemi pune .I kam ndal ua bana pasi ju nuk me mirrni ne lufte dua edhe nje here me shkue te Uke Bytyqi ska qare pa me marr,e Hazir Dalipit ja bana nese vishem pa ti pre dy veshet skam me lan bre spiun i serbise.Ata ma banen skuxon me prek ani e shofim ua bana .Dhe njani ma bani a nese shkon te Uka hec.Ma kan lirue rrugen,por te portat e medhaja e kishin pas parkue traktorin Rakovica me rimorkio te porta e vogel nje gjip te bardhe mbi haumbe policia e uçk es.Ma poshte ne rruge kamioni qe ka bart serb civil.Kam hec nja 200 metra nje aeroplan mbi qiell,e kam ndal kerrin jam shtri me gjuajt ,kur kan bertit mos gjuaj se shosh te bajna.E lash ,hypa ne kerr dhe kam vazhdue rrugen.Kam shkue te Uka ka dal Naim Bugari une me automatik tri bomba dhe revolen.Ma ka ba o shyqyr baca Haxhi qe erdhe qetashti nuk tutna prej serbeve.Ishalla me marrin ja bana se nuk po dojne me bacin o Naim ,se di pse?A po shkon mi tregue Ukes qe kam ardhe mu kyq me qef?Ka shkue , kur u kethye ma bani prite pese minuta me ka than Uka.Prite pese e prite nje ore Uka nuk vjen.Shko bre Naim çka u ba pse nuk vjen?Ka shkue erdhe me M.Krasniqin nga Studenqani,dhe jemi perqafue.Ma bani mire se ke ardhe Haxhi,Uka me tha thuaj Haxhies edhe pese minuta vij.Prite pese e prite nje ore si me Naim Bugarin Uka nuk vjen .O M.Krasniqi shko bre vete pse nuk don mu pa me mua,thuaj harroi ato qe te ka than Haxhiu zbrit nga ballkani i shpise time qe i gjuante serbet ne fabriken e ballknait te suharekes qe ja pata ba o Uko a po ju tregon serbeve se cilen shtepi me bombardue?Kjo ka qen qe Uka nuk vinte.Halil Kuliqi,ty ta kam lan me marr nje pushk e me dal ne ara e mi gjuajt sorrat.As te arat e mija nuk me kan lan me gjuajt o Halil Kuliqi,a hajgare po ban me mua.Mehe Uken a e njeh mire?Kur ka qen komandant allahile,as nje sekonde ska luftue.Mehe Uka ka pseodonimin Marovac dhe kete pseodonim e ka si hero serb ne arenen e nderit te BIAS ne pllake ne Kalamegadan dhe si hero shqiptar ne Mitrovice.A e dini ate dite kur u vra Meha,kush ka qen hypt ne kerrin e tij?Kush u pate plagos?pasi paske qen i angazhuar në Këshillin Financiar .Ne Malisheve ka qen Gani Krasniqi ,ky duhet me dite pse mi quan policine e uçk es me mi tranue femit dhe mua.
Modifier ou supprime - Halil Kuliqi Haxhi Kuçi , nuk ke pasë nevoj me u lajmërar fare. Merre pushkën e dilë të ara e jote dhe pikë.
- Haxhi Kuçi Halil Kuliqi ti si ke luftue,a e ke zan nji pozite ne aren tende dhe ke luftue me serb
Modifier ou supprime - Haxhi Kuçi Halil Kuliqi A e ke harrue betimin e uçk es?a e keni pas mi çlirue trojet e roberuara dhe ne fund mi bashkue me shqiperine,pse se benet kete,e se quat betimin ne vend?Pse e niset luften ne lugine?Pse i roberuat?Pse e niset luften ne maqedoni?Pse i roberuat shqiptaret e maqedonise?
Modifier ou supprimer - Halil Kuliqi Haxhi Kuçi, betimi ishte i të gjithë shqiptarëve por ikën të gjithë prej lufte. Veq një ushtarë serbë u grahke me qinda njerëz burra. Me siguri me 100 ushtarë si unë nuk kisha mujt me i latguar nga shtëpia as 20 vetë prej Aborrit të tyre se me kishin luftu me sopatë.