Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

vehabizmi

:: politika

vehabizmi Empty vehabizmi

Message  Perparimi Sam 4 Jan - 14:15

Këshillë: Misjonerët mundohen të përhapin krishtërimin, Çifutët mundohen të përhapin fenë dhe mëndimet e tyre të shtrembëra, shtëpia botuese Hakikat me qendër ne Stamboll mundohet të përhapë Islamin, ndërsa masonët mundohen të zhdukin fenë.
Allahu teala në Kur’anin kerim në ajetin e 82 të sures Maide thotë: “Armiqtë më të mëdhenj të Islamit janë Çifutët dhe Mushrikët (ata që i bëjnë shok Allahut)”. Ai që ka nxjerrë shpifjen e parë për ta shkatërruar Islamin nga brënda ka qenë çifuti nga Jemeni Abdullah bin Sebe. Krijoi sektin (Shi’i) si alternativë e (ehli synetit) që është Islami i vërtetë. Çifutët që dalin në pah çdo shekull si dijetarë të sektit (Shi’i) vazhdojnë ta fuqizojnë këtë sekt.
qiell të Isait “alejhis-selam” dhe me shkrimin e Ungjillëve të gabuar shumica e Krishterëve u bënë (Mushrikë). Ata që nuk u bënë mushrikë, për shkak se nuk i besuan Muhammedit “alejhis-selam” u bënë (kafirë). Këtyre dhe Çifutëve u thuhet (Ehli kitab). Me zbritjen e Islamit priftërinjtë e humbën pushtetin e tyre që kishin në periudhën e mesjetës. Këto për të zhdukur Islamin krijuan bashkësi misionerësh. Ato që përparuan më shumë në këtë drejtim ishin Anglezët. Në Londër u krijua posaçërisht Ministria e Kolonive. E kanë sulmuar Islamin me ushtri, politikë dhe hile çifutësh që nuk i arrin mendja e njeriut. Hempher është vetëm një nga mijëra agjentë Anglezë që punonte nën urdhërat e Ministrisë së Kolonive. Ky në vitin 1713 (Hixhri 1125), u njoh në Basra me 14 vjeçarin Nexhdi Muhammed, e mashtroi atë për vite me radhë dhe e bëri që të krijonte sektin Vehabi. Në vitin 1737 (Hixhri 1150) me urdhër të Ministrisë së Kolonive e shpallën haptazi këtë sekt të ri. Hempher është një misioner Anglez, i cili nën urdhërat e organizatës Angleze të Kolonive ka kryer detyrën e agjentit në Egjipt, Irak, Iran, Hixhaz dhe në Stamboll, në qendrën e Islamit, me qëllim për të mashtruar muslimanët dhe për t’i shërbyer Krishtërimit. Muslimanët për 14 shekuj me radhë duke ndjekur rrugën e ndritur të Kur’anit kerim, kanë përparuar në dituri, shkencë, kulturë, zanat, tregëti, politikë etj. Kanë ndërtuar perandori të mëdha e të fuqishme. Rreth vitit 1789 (Hixhri 1204) pas revolucionit Francez shumë të rinj të Krishtere duke vënë re shthurjen e kishës dhe të priftërinjve, tiraninë, vjedhjet dhe gënjeshtrat e tyre, filluan të bëhen muslimanë ose të pafe. Me largimin nga feja të Krishterët filluan të përparojnë në shkencë, sepse Krishtërimi bëhej pengesë për zhvillimin e shkencës dhe diturive të nevojshme për jetën. Edhe disa muslimanë që kanë lexuar librat e këtyre të rinjve që shajnë të gjitha fetë dhe librat mashtruese të Anglezëve, janë bërë të paditur dhe janë larguar nga feja.
 Çdo njeri për të pastruar zemrën e tij nga gjynahet dhe nga kufri duhet të thotë sa më shpesh “La ilahe il-lall-llah” dhe për të mbrojtur zemrën nga shejtani, shokët e këqinj dhe kufri që vjen si pasojë e leximit të librave të dëmshëm duhet të thotë sa më shpesh “Estagfirrullah”.  Ministri pati besim tek unë dhe më dërgoi me detyre tek një firmë e cila punonte në Indinë lindore. Kjo në pamje të jashtme, kjo ishte një shoqëri tregëtare, por detyra e vërtetë e kësaj shoqërie ishte shqyrtimi i mundësive për të pushtuar Indinë. Qeveria jonë nuk kishte asnjë shqetësim përsa i përket Indisë, sepse India përbëhej nga rraca të ndryshme, gjuhë të ndryshme, dhe njerëz me qëllime të ndryshme. As nga Kina nuk kishim ndonjë shqetësim, sepse nuk kishte mundësi që fetë kryesore në Kinë Budizmi dhe Konfuçizmi, të ringjalleshin

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

vehabizmi Empty Re: vehabizmi

Message  Perparimi Jeu 9 Avr - 2:23

• “Vehabizmi është armiku numër një i botës së civilizuar sot. Ata janë që krijuan talebanët, Al Kaidën dhe së fundi edhe ISIS-in”
  • Vehabitë janë munduar në vazhdimësi t’i blejnë me para edhe bashkësitë e tona islame. Nuk ka dyshim se ata ndërtuan qindra xhami dhe pasi që i ndërtuan ato, përhapën vehabizmin.1-Pranimi i shkencës bashkëkohore, e në veçanti i Teorisë së Evolucionit. Unë besoj që fjala e Zotit (Kurani) nuk bie në kundërshtim me veprimin e Zotit (universin).
    2- Arsyeja e dytë -sipas tyre- është mohimi i shejtanit dhe sehireve. Unë kam deklaruar që gogoli, fantazmat, shtrigat dhe magjia janë bestytni dhe legjenda të cilat nuk mund t’i mvishen Kuranit. Ato çrregullime që i quajnë si “prekje e xhinit” sot është zbuluar se janë hipnotizime, ose kanë të bëjnë me epilepsi dhe sëmundje të tjera të njohura në shkencë dhe mjekësi.
    3-Pika tjetër që ma kanë zënë për të madhe është deklarata ime që edhe jomuslimanët mund të shkojnë në parajsë.

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

:: politika