Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Murtez Kuçi ja demanton shpifjet e Mehmet Mocit

:: sport

Murtez Kuçi ja demanton shpifjet e Mehmet Mocit Empty Murtez Kuçi ja demanton shpifjet e Mehmet Mocit

Message  Perparimi Sam 29 Avr - 17:20

Murtez Kuçi ja demanton shpifjet e Mehmet Mocit 548851_105237389621115_1222888083_n

Murteza Kuci
5 avril 2015 · 

Propaganda antishqiptare
Nëpërmjet shpifjeve krijohet konfuzitet
Krijimi i një konfuziteti të tillë ka qenë dhe do të jetë strategjia e UDB-së, në atë mënyrë që kur Serbia të bëjë hapjen e dosjeve (që është kusht i BE-së), t’u japë forcë bashkëpunëtorëve të vet në Kosovë, që ata të kenë mekanizmat e tyre mbrojtës. Pas hapjeve të dosjeve, do të krijohet një konfuzitet edhe më i madh, e madje mund të ndodhë që të ketë edhe pasoja dramatike për ndonjë familje.
Pas daljes në skenë të Fadil Kajtazit dhe Mehmet Locit, në tërë shtypin dhe në rrjetet sociale shqiptare kanë vërshuar artikuj, deklarata, opinione dhe analiza të ndryshme. Të gjitha këto shkrime mund të ndahen në dy kategori: 1) spiunët sulmojnë dhe afishohen si patriotë, 2) patriotët mbrohen dhe i akuzojnë spiunët. Në tërë opinionin shqiptar është krijuar një rrëmujë mendimesh, në atë mënyrë që më askush të mos jetë në gjendje të formojë opinion objektiv mbi aktivitetet e një personaliteti.
Një strategji e punuar në Beograd
Krijimi i një konfuziteti të tillë ka qenë dhe do të jetë strategjia e UDB-së, në atë mënyrë që kur Serbia të bëjë hapjen e dosjeve (që është kusht i BE-së) , t’u japë forcë bashkëpunëtorëve të vet në Kosovë, që ata të kenë mekanizmat e tyre mbrojtëse. Pas hapjeve të dosjeve do të krijohet një konfuzitet edhe më i madh, e madje mund të ndodhë që të ketë edhe pasoja dramatike për ndonjë familje. Ka shumë familje të cilave u kanë vdekur bijtë e bijat e tyre gjatë torturave burgjeve jugosllave, për shkak të ndonjë dëshmie të rrejshme të fqinjit, shokut, mikut...Shumë të tjerë kanë vuajtur dënime me vite të tëra burgim të rëndë, e me qindra e mijëra të tjerë ua kanë humbur të drejtën e punësimit dhe shkollimit. Të gjitha këto sakrifica, morale dhe njerëzore, janë bërë më urdhër të Beogradit, por përmes zyrtarëve, si Fadil Kajtazi, Mehmet Loci, Selim Brosha, e dhjetëra të tjerë. Me urdhra të këtyre emrave të lartpërmendur janë torturuar djemtë dhe bijat tona vetëm pse kërkuan Kosova Republikë. Ky është një fakt i pakontestueshëm, që nuk mund ta anashkalojë as Mehmet Loci, i cili e di shumë mirë, sepse aso kohe ishte kryeinspektor i katër komunave: Pejë, Gjakovë, Klinë dhe Deçan, e me urdhër të të cilit u torturuan të rinjtë shqiptarë të këtyre anëve.
Si është e mundur që sot gjakpirësit e popullit tonë, të cilët ia zgjatën jetën sundimit serb në Kosovë, të kenë sy e faqe të dalin në televizion dhe të shkaktojnë huti dhe konfuzitet në popull?! Kur Fadil Kajtazi apo Mehmet Loci paskan qenë të njohur se filan fisteku punon si deputet apo ministër në qeverinë e Kosovës, si nuk dolën publikisht të informonin opinion tonë që ata të mos i votonim?! Pasi atëherë nuk i paskan dhënë emrat e tyre, pse atë ditë në televizion nuk i bënë publikë emrat e deputetëve dhe personaliteteve publike të cilët punojnë për Serbinë?! Mendoj se përgjigja do të jetë se këta, duke mos i dhënë emrat, u bëjnë shantazh shokëve të tyre spiunë që punojnë në Qeveri dhe Parlament, që edhe këtyre t’ua gjejnë nga një post kyç. 
Fadil Kajtazi e quan vetën pionier të Shërbimit Sekret të Kosovës, por gjatë tërë asaj deklarate në televizion dhe gazetë, shikuesi dhe lexuesi i logjikshëm mundet të krijojë një profil të tij shumë të thjeshtë, që do të jetë kështu: Fadil Kajtazi, zyrtar në Shërbimin Sekret të Serbisë, me mision special për kundërzbulim të qëllimeve të personaliteteve të Kosovës. Një njohës i dobët i Shërbimit Sekret të Shqipërisë, me njohuri të mjaftueshme për ruajtjen e integritetit të shqiptarëve me Serbinë. I betuar që deri në vdekje t’i shërbejë çështjes kombëtare serbe dhe në momente të caktuara të krijojë dezinformata kundër personaliteteve shqiptare në Kosovë dhe Shqipëri. Çuditërisht, në deklaratën e tij Fadil Kajtazin e pengon më shumë rinia kosovare që ishte proenveriste sesa ata që ishin titistë. Madje nuk heziton të krijojë huti kundër Adem Demaçit, kur thotë: “Në këtë paketë parashikohej edhe zgjidhja e çështjes së Kosovës, duke u ofruar një “autonomi të zgjeruar në kuadër të Serbisë”, të cilën Drashkoviqi e kishte pranuar. Nga faktori politik në Kosovë kërkohej që t’u bashkëngjitej protestave që organizonte e djathta e bashkuar serbe, e udhëhequr nga lideri i SPO-së, Drashkoviq, në mënyrë që t’i ndihmohej ta rrëzonte Milosheviqin nga pushteti. Rugova këtë nuk e kishte pranuar. Ishte kategorik dhe insistonte në vullnetin e shprehur në referendumin e vitit 1991, ndërkohë që Demaçi, Qosja me një grup të kryesisë së LDK-së, që me vonë e formuan LBD-në, si dhe kryeministri Bukoshi e kishin pranuar ofertën evropiane.... Dhe, nëse në ato kushte e kanë shkelur, këtë do ta bëjnë çdo herë kur t’u jepet rasti”. Në fakt, vetë Ibrahim Rugova i shkruan letër të hapur Parlamentit Evropian dhe institucioneve të tjera botërore, ku kërkon që Vuk Drashkoviqi të lirohet nga burgu, e jo Adem Demaçi. Fadil Kajtazi, si ekspert i spiunazhit shqiptaro-serb, di të manipulojë në dëm të aktivistëve të LPK-së dhe PDK-së, duke shtuar: “Di që agjentura serbe ka influencuar në LPK, e pastaj në PDK, dhe ka krijuar një klimë të tillë”. Çuditërisht, ky njeri para opinionit tonë të gjitha partitë e tjera, bashkangjitur edhe LDK-në, i bën të pastra si loti, thuajse Serbia në këto parti të tjera nuk e paska asnjë spiunë të infiltruar. Si është e mundur një gjë e tillë, kur vetë Fadil Kajtazi, si kryespiuni ndër kryesorët, që është vetë anëtar i LDK-së, e akuzon PDK-në dhe LPK-në e jo partinë në të cilën aderon?!
Sinkronizimi i bashkëpunëtorëve të Serbisë
Pas mjegullës së ngritur nga vetë ish-spiunët, është gjë normale që opinionistët, analistët dhe njerëzit e tjerë japin mendimet e tyre. Si mund të qëndrojmë të heshtur kur vetë bashkëpunëtorët e UDB-së po e nxisin debatin?! Sipas deklaratave të tyre, po rezulton se të gjithë ne të tjerët që kemi qenë aktivë për daljen e Kosovës nga robëria shekullore kemi qenë spiunë, ndërsa spiunët paskan qenë patriotë, sepse, sipas tyre, ata e kanë ditur kohën dhe momentin kur duhet të dalin ne demonstrata masive, kur është dashur të burgoseshim, kur është dashur të sakrifikohemi, kur është dashur të luftojmë, kur është dashur të vritemi... Të gjithë ish-bashkëpunëtorët e kanë të njëjtin diskurs. Të gjithë i kanë sinkronizuar fjalët dhe propagandën që kryesisht është antishqiptare. Unë habitëm se si kanë arritur t’i sinkronizojnë mendimet e tyre kur njëri shkruan nga Maqedonia, tjetri nga Kosova, e ndonjë tjetër nga vendet e largëta të diasporës dhe të gjithë janë në një vijë propaganduese - ata janë patriotë e shpifin kundër të gjithëve që kanë vepruar për çlirimin e Kosovës.
Cili shqiptar po na mbetet patriot?
Pak vite nga paslufta filluan thashethemet kundër veprimtarëve të devotshëm shqiptarë. Fillimisht njolloseshin disa figura më pak të rëndësishme e më vonë këto thashetheme nisën t’i “konkretizonin” disa gazetarë të të përditshmeve tona. Këto tri vite të fundit u bë modë se cili më shumë po mund të gjejë “fakte” kundër personaliteteve të shquara shqiptare dhe filluan të shkruanin në gazeta se Skënderbeu duhet të hiqet nga historia kombëtare, sepse, sipas tyre, ai paska luftuar për Vatikanin e jo për pavarësinë e Shqipërisë. Menjëherë pas Skënderbeut, filluan ta njollosnin figurën e Nënë Terezës, e duke mos lënë asnjë personalitet të gjallë e të vdekur pa e qitur në kampin e tradhtisë kombëtare, duke filluar nga Hashim Thaçi, Ramush Haradinaj e deri të komandantët më të panjohur të UÇK-së, të veprimtarëve të ndryshëm e të burgosurit politikë. Aktualisht, asnjë shqiptar në Kosovë nuk mund të mburret për veprimtari patriotike, sepse spiunët kanë përhapur dezinformata të tilla që sot askush më nuk ka besim në askënd. Çuditërisht, ish-spiunët që punuan legalisht dhe ata ilegalisht, të infiltruar në grupe dhe organizata të ndryshme shqiptare, gjejnë hapësirë në televizionet dhe shtypin tonë më prestigjioz. Është për t’u habitur se si moderatori televiziv apo gazetari këtyre ish-zëdhënësve legalë të Serbisë nuk ua gjen një bashkëbisedues që ka mundësi t’i kundërshtojë. Asnjë debat televiziv nuk mund të jetë profesional nëse moderatori nuk i fton dy palët. Të ftohet vetëm njëra palë është antiprofesionalizëm dhe haptas shihet se pala e ftuar po favorizohet. Sikur në “Rubikon” të ishte ftuar, për shembull, Ibrahim Kelmendi, Reshat Sahitaj apo ndonjë tjetër që pikërisht kanë qenë viktimë e shantazheve dhe presioneve të UDB-së, debati në atë emision do të kishte marrë kahe tjetër. Mendoj se moderatorët e emisioneve para se të ftojnë mysafirët, duhet të hulumtojnë veprimtarinë e atyre që ftojnë dhe të përçojnë mesazhe pozitive e jo zhgënjyese. Të gjithë shqiptarët nuk kanë punuar për UDB-në.
Cila është detyra e AKI-së?
Çdo shkrim i botuar dhe çdo deklaratë televizive duhet të analizohet nga zyrtarët e AKI-së. Duhet të kërkohen arsyet dhe qëllimet e atyre shkrimeve dhe deklaratave, se a janë në favor të shtetformimit të Kosovës, apo në disfavor. Po qe se bazohemi në deklaratën e zyrës së OVL-së së UÇK-së, menjëherë pas paraqitjes publike të Fadil Kajtazit në “Rubikon”, duket se kryesia e kësaj organizate i vlerëson dy ish-spiunët se paskan pasur guximin të flasin hapur dhe prej tyre kërkon t’i zbulojnë emrat tjerë. OVL e UÇK-së ka bërë një gabim të rëndë, duke i falënderuar këta ish-spiunë. Këta nuk deklaruan asgjë të re për opinionin tonë, sepse është ditur se këta kanë punuar për UDB-në, është ditur që nga deklarata e Bernard Kushnerit, kur deklaroi se në Kosovë ka dhjetëra mijëra spiunë që paguhen nga Serbia, e prej tyre janë në poste kyçe. Andaj, pse të falënderohen udbashët e të mos falënderohet Bernard Kushneri?! Të tillët duhet të ftohen në zyrat e AKI-së e të kërkohet prej tyre t’i zbulojnë ata që i kanë rekrutuar këta vetë. Të kërkohen prej tyre emrat e atyre që kanë raportuar kundër aktivistëve dhe i kanë burgosur. Të kërkohet prej tyre që të zbulojnë rrjetin e spiunëve ende aktivë në Kosovë, dhe të cilët i shkaktojnë dëme Kosovës. Të kërkohen prej tyre emrat e disa gazetarëve, shkrimtarëve, analistëve, këshilltarëve të ministrave, deputetëve, të cilët ende janë aktivë. A janë të vërteta fjalët e Mehmet Locit dhe Fadil Kajtazit se ka ministra dhe deputetë që ende janë aktivë, apo këta kanë shpifur kundër tyre për të krijuar konfuzitet?!
Mendoj se detyra primare e AKI-së është t’i analizojë librat e ish-spiunëve që botohen, t’i analizojë çdo analizë dhe opinion që botohet në gazetë dhe të marrin masa konkrete që askush të mos shkruajë sipas dëshirës kundër atyre që kontribuuan për çlirimin e Kosovës.
Parlamenti i Kosovës duhet të dalë me një ligj ku mbrohen figurat kombëtare të verifikuara, ndërsa ato ende të paverifikuara të verifikohen. Opinioni në Kosovë është i vetëdijshëm se ne e kemi shpallur dëshmor ndonjë që asgjë nuk ka kontribuar për Kosovën. Kemi emëruar shkolla me emra dëshmorësh që disa vite më vonë pas hapjeve të dosjeve kanë për të na dalë spiunë që i kanë shërbyer Serbisë. Sido që të jetë, Kosova herët a vonë duhet të bëjë verifikimin e dëshmorëve dhe mbrojtjen e tyre nga analistët dhe shkrimtarët e paguar nga shërbimet e huaja.

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

Murtez Kuçi ja demanton shpifjet e Mehmet Mocit Empty Re: Murtez Kuçi ja demanton shpifjet e Mehmet Mocit

Message  Perparimi Sam 29 Avr - 17:30

Nuhi Fetiu Eshte shpifje e rende dh duhet ta ndjekish deri ne fund profesore se si duket ikin qe te nxjerrin ne sheshe bashkepuntoret e Udb 's ne kosove e ikun large dil publikisht dhe sqaroje njerzit te fala
4 avril 2015, 21:06 · 1

Murtez Kuçi ja demanton shpifjet e Mehmet Mocit 548851_105237389621115_1222888083_n

Murteza Kuci Ju falemnderit per mire kuptimin dhe mbeshtetjen e dhen, si edhe per polimike qe mundet te bahet, por jo me ikje bishtin ne shpine
4 avril 2015, 21:33

Murteza Kuci Po une i gjalle per pa i nxijerre ne shesh keto gjana nuk e la e ata edhe ne cofte se jan dukevepruar me direktiv te Hashim Thacit, apo kushdo qofshin ata
4 avril 2015, 21:37

Murtez Kuçi ja demanton shpifjet e Mehmet Mocit 13322035_10154290842604306_7080379452718882762_n

Kujtim Bekteshi Keto dokrra te gazetes expres dhe ati perkthyesit qe ka punu per UDB jane rrena me qellim te keq ke perkrahjen tone.
4 avril 2015, 21:48 · 1

Murteza Kuci Ju falenderoj shum qe te gjitheve qe kan besim ne personalitetin tim, si edhe ata qe dyshojne, por kurr mos u koft hallall atyre qe e hedhin nje fjale, dhe ikin si kurvat...
4 avril 2015, 22:42

Murteza Kuci Lete provoin "patriotet" si Izet Baraliu, e Alban Kosova, qe te ballafaqohen me mua, ky nukasht sulem vetem ne individualitetin tim, ky asht sulm edhe ndaj djemve te vllaut tim Agim Kuqit si dhe Shefki Kucit, te cilet e kan bartur te gjithe luften ne rrethine te Suharekes...
5 avril 2015, 13:34

Murtez Kuçi ja demanton shpifjet e Mehmet Mocit 16602943_1851174035126101_3697168909945194245_n

Reshad Kabashi Burimi i kesaj "informate" eshte nga Bosnja. Meqense te njoh mire, u intrigova, hulumtova dhe e gjeta burimin e regjistrit te nje autori te librit " Rojet e Jugosllavise" Beshliq. Ja adresa: http://hrvatiamacforum.yuku.com/topic/571#.VSElsMYq4zc. Ne kete regjister, nen shkronjen "K" figuron emri i ngjashem me emrin tend.

Murtez Kuçi ja demanton shpifjet e Mehmet Mocit Safe_image.php?d=AQD-pL6FQ1Ngnr5v&w=90&h=90&url=http%3A%2F%2Finvalid

POPIS ''CUVARA JUGOSLAVIJE'' in Politicke aktualne teme - Otvoreno o…
HRVATIAMACFORUM.YUKU.COM

5 avril 2015, 14:27

Murtez Kuçi ja demanton shpifjet e Mehmet Mocit 10354686_10150004552801856_220367501106153455_n

Gafurr Kabashi I nderuar Murteza, nuk i kam lexue keto shkrime ne FB, por mendoje qe Izeti, nuk ka shkruar per ty gje te keqe dhe aq me teper nuk eshte njeri qe ik nga faqet e sidomos nga ballafaqimi me ty.Sepse mendoj qe te respekton. E sa i perket patriotizmit, une mendoje qe Izeti dhe tere familja e tij ka merita per ndertimin e rruges te patriotizmit, por e ka edhe nje te mire , nuk i cenon meritat e te tjereve dhe nuk mburret me patriotizmin.Une po te shkruaj keshtu lireshem sepse te njof ty dhe tere familjen, qe ju uroje ne punen qe keni bere dhe kontributin qe keni dhene ne dobi te qlirimit dhe arritjes te nje te mire.
6 avril 2015, 03:01 · 2

Murteza Kuci I nderuari Gafurr, gjat koh kam mendue qe te te mos pergjigjem, ne fund vendosa me tu pergjigje me nje anekdot te vjeter: E kishin denuar nje njeri, qe ta fusnin ne dhe deri ne supe dhe kalimtaret ta gjuaqnin me gur... E bene gjak duke e goditur, por ai nuk leshonte kurrfar zeri... Tani po kalonte nje miku i tije, dhe ai ia hodhi nje trandofile; Ne ate momente u degjua nje klithem e hatashme...Aaaauuu. Qke i tha miku, une ta hodha mbi koke vetem nje trandofile... Po, dhe kjo me dhimti me seshumti, se sekam prite prej teje.
12 avril 2015, 17:23 · 3

Murtez Kuçi ja demanton shpifjet e Mehmet Mocit 10354686_10150004552801856_220367501106153455_n

Gafurr Kabashi Une nuk po e kuptoje kete mesele Murteza, sepse nuk te shkruajta asgje me dyanesi. Pasi te njohe shume mire ty dhe tere familjen tende ne Suhareke, te shkrova si mik dhe shok.Nuk po te pergjigjem me mesele, por sinqerisht.
13 avril 2015, 09:59 · 1

Murteza Kuci I nderuari Gafurr kjo mesele ishte, dh asht per Izet Baraliun... Te lutem mos me keqkupto, une ty te kam kuptue shum drejte. Pershendetj te sinqerta dhe te perzemerta
15 avril 2015, 18:17 · 1

Perparimi
Admin

Murtez Kuçi ja demanton shpifjet e Mehmet Mocit Empty Re: Murtez Kuçi ja demanton shpifjet e Mehmet Mocit

Message  Perparimi Sam 29 Avr - 18:30

KUÈI (BAJRAMA) MURTEZA, 1942. .- SUVA REKA/SRBIJA – »TOPLICA« 
LUFTI (HALITA) SAHITI, 1952. – GLOGOVAC/KOSOVO – »SAFIR«

RUKIÆI (HAMITA) ADEM, 1943. – GLOGOVAC/KOSOVO – »RADE« 
RUŠITI (RUŠITA) IDRIZ, 1946. – TETOVO/MAKEDONIJA – »MONTENEGRO« 
SELMANI (RAIMA) OSMAN, 1940. – GOSTIVAR/MAKEDONIJA – »SNJEŠKO«

Tani, Bashkim Hisari duhet të del publikisht të flet dhe të tregojë se, kush ishin spiunët koduar; "Kobra", "Luboteni","Hilton", "Sheji", "Kobra"," Çakorr", 
"Juniku","Arlati","Çupi", "Reporteri", "Skela", "Sedefi","Zhurjani", (ky është spiuni nga një fshat afër Zhurit, po thotë se ështe nga Zhuri, -a te kujtohet ai që ta mbante pallten si nuse në lokalet e komitetit në Prizren, t´i lante këmbët dhe të merrte "temena). Poashtu, fol se kush ishin spiunët Alush Gashi, Nazmi Kursani, Haxhi Latif Kuçi, Latif Dulla e të tjerë... 

Ne, kemi shkruar për spiunët; -Mehmet Maliqin, Selim Broshën, Ibush Kllokoçin dhe të gjithë lukuninë, spiunë e tradhtarë të kombit... 
Nuk e keni të vështirë të lexoni në: www.google.de dhe shkruani Reshat Badallaj, për spiunët tradhtaret, - vetem kaq. 
Përshendetje shqiptarisht nga unë, RESHAT BADALLAJ, Zhur, Republika e Shqipërisë.

Perparimi
Admin

Message  Contenu sponsorisé

Contenu sponsorisé