Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Intervenimi i OSCES,qe ta bombardon NATO sebine

:: politika

Intervenimi i OSCES,qe ta bombardon NATO sebine Empty Intervenimi i OSCES,qe ta bombardon NATO sebine

Message  Perparimi Mar 13 Déc - 10:18

[ltr]Drejtori gjeneral i Kosovatransit ne Prizren Liman Elshani.[/ltr]

[ltr]Përveç Fatmir Limës, ishte edhe Nexhmi Krasniqi (vozitës) ne Kosovatrans, ish shofer i autobusit Malishevë-Prishtinë-Malishevë, tash komandant i përgjithshëm i policisë për rrethin e Prizrenit në Prizren dhe “Bashkim Fino”, emri i të cilit ishte Naser Binishi. Gjatë rrugës më kanë sharë, më kanë fyer, më kanë kërcënuar me vrasje-pushkatim”, rrëfen Halili. Vijon/ SHQIPTARI.EU[/ltr]

[ltr]Me daten 15 janar ne mbremje ne ora 23 erdhen perfaqesuesit e OSCES ne shtepi qe banojshin tek une,isha i shqetsuar qe mos u ka ndodhe diç ketyre,por si erdhi kerri i blinduar e hapa porten dhe po i pyesi çka u ba qe u vonuat?[/ltr]
[ltr]Duke zbrite Ihasani,po i shkojn lotet rrjedhe,dhe u mpira ne ato qaste,duke mendue diçk i paska ndodhe ne shtepi.E vesi a jeni mire ju,dhe ne turqi a i keni prenderit mire?Po po mire Haxhi krejte,por serbet kane masakrue shqiptar civil ne Raqak.[/ltr]
[ltr]Po a ,ja bera?Po ma bejne,shume keq.Po lufte ja bana eshte dhe bejne çka dojne se na kane ne dore.Dhe hyrem brenda,sofra ishte e shtruat,sepse ishte muaji i Ramazanit.I lajten duart dhe u ulen ,por nuk besoj qe i kane hangere ma teper se tri kafshata te bukes,kerkuan qaj,ja qitem,as qain nuk mundin ta pinin,Ihsani me kerkoj raki.Une mendova se per plage,dhe ja bera po kam.Ja pruna,me tha mbushma nje gote te qajit,ja mbusha e ka que eks,o tha ment dojn mem dale se kurr ne jeten time qasi kufomash nuk kam pa,ma ka kape shishen e viskit dhe prape e ka mbush nje gote te qajit dhe e ka que te teren.Ja nisi po me thote te uçk es po i provokojn prej se larguet e serbet pastaj po hakmirren ne civil.Po ja bana skan me çka mi luftue,me kallasha a rrexohet tanku?Kane edhe kundra taksave por nuk luftojne as nje here kundra forcave serbe.Haxhi a ke deshire me nxite NATON me bombardue serbine?Jam ngritur ne kembe dhe e kam perqafue,si nuk kam qefe a ke mundesi o vellau im me na ba kete te mire.Me tha shko te fqiu Jashar Shala dhe kerkoja te na jep telefonin per me ftue OSCEN qe serbet po vrasin civil te pa armatosur.Kam shkue tek portat dhe i trokita,kur doli fqiu me tha ha kujshi çka eshte?Ja bana po u nevoitet ketyre te OSCES telefoni juaj une ta beje pagesen,se forcat serbe paskan masakrue shume civil ne Raqak,e po dojne me i tregue oSCES qe me shti NATON me bombardue serbine.Kujshi nuk po me intereson as NATO ,e as serbia,se a dojne me bombardue serbine,telefonin nuk ua japi,dhe e befshim naten e mire.Opa ,u ketheve hyra brenda dhe ja bana se telefonin per bese ja kishin nderpre te postes.Ne rregulle ma bani Ihsani ,i morri radio lidhjet dhe hyri ne koridor ku e mbylli deren dhe na tha qe mos ta qelim deren gjere sa e perfundon biseden me OSCE.Pasi e perfundoi biseden,hyri brenda dhe me thote;Haxhi ta plotsova deshiren,u morr vendimi qe ta bombardojne serbine.Ti duhet qe neser me çdo kushte ta leshoni kosoven se ja serbet ja uçk ka me te likvidue.Po si me dale ja bana qe te gjithe autobusat po i ndalin te stacioni i policise,si te me shofin kane mem marr dhe te gjalle nuk me leshojne.A ke mundesi neser ju te zgjoheni heret dhe te shkoni te stacioni i policise ,te intervenoni qe mos ti ndalin autobusat,?Po me premtoi se kam me shkue heret bashk me amerikanet.Jam que e kam shkue te Aziz Shala me fole ne telefon me drejtorin Gjeneral te kosovatransit Liman Elshani i cili eshte dhenderr i dhendrrit tim,i thash sa kerkon te me qesish gjere ne gjermani,dhe ti rezrevon neser ne mengjez biletat gjere ne Hungari.?Gjasht mij marka me tha te behet gjere ne Hungari e pastaj,prej aty gjere ne gjermani 28 mij marka.Rash i pajtimit se nuk kisha rruge tjeter,dhe e lam qe ne mengjez ne ora 6h vijen autobusi ne suhareke dhe ne me prite te ura e Zhivkut ashtu e quanin uren.Jemi zgjue ata perfaqesues te OSCES nga turqia,para neve ishin shkue te stacioni i policise e ne dolem tek ura e Zhivkut dhe pritnim kur vjen autobusi.Nder kohe komandiri i policise ishte duke shkue per ne stacionin e policise,dhe na pa neve,ne ishim nja 50 metra larg tij,por si me ka pa mua eshte ndale,dhe e nxirrte revolen e shtinte ne fotrolle,pastaj e ka marr tokivokin dhe fliste me kane nuk e di,por ne keto qaste ka ardhe nje kerr i zi,eshte ndale dhe ja ka hapur deren e kerrit dhe jane nise me shpejtesi nuk kan shkrue dy minuta apo edhe ma pakes arriti autobusi,dhe me vrape kemi shkue e hype ne te.Me neve ishte edhe nje vajze e Shaban Qerkin Kuçit,kur iu afruam stacionit te policise,nuk e ndaluan autobusin fare dhe dolem prej suharekes pa problem.Rruges gjere ne kufi me serbine ishin mbushur rruget ansore me takse e mjete te tjera te forcave serbe sikurse me pas lufte me ndonje shtete te fuqishem jo me nje popull duarthate e me nje çlirimtare,qe vete serbia e kishte armatosur per me masakrue shqiptar.Hyrem ne serbi kujt as qe i ka interesue se kush jemi gjere ne dalje te kufirit me Hungarin,ku vetem pasaporten time e moren me kontrollue ne stacionin e kufirit dhe pastaj pas nje gjysme ore ma pruren por duke me shique pa mi ndale syte edhe atehere kur ishte duke dale prej autobusit.Pasi dolem ne kufi te Hungarise u ndijsha ma i qet dhe me kete Limanin uu vendosem ne nje hotel,ku ja pagova edhe ketij hotelin dhe hajen.Te nesermen na ka que ne nje shtepi private ku me detyroi qe ta beje pagesen per 10 dite,per te gjithe dhe per te.Ja bana pas dhete diteve o burr jemi marr vesh qe mos me prite kaq dite me ke thene se te nesermen na qesish per gjermani.Duro ,se nuk eshte aq lehte me ju qite per gjermani se na kane zan shoket duke qite njerez,dhe gjere sa ta gjajna ndonje lidhje tjeter me dike tjeter.çdo dite keso fjale.E gjeta nje dite nje nip te Ajaz Kryeziut nga Gjinovci,edhe ai po qitke njerez me pare dhe ai vete me tha daja Haxhi pa te qite ne gjermani,mos me paguaj.I tregova edhe gruas se me ka thene keshtu per kete nipin,me tha prite se ndoshta ma mire kalojme me Limonin.Prite edhe disa dite ,prape ja bana ,une po shkoj me tjeter kanin ti bane çka duash me n tjeter kanin ,mjafte te kam prite.Prite ma bani te foli me njfare shoferin e Bellanices Avdylin?Ka fole se çka se di,me tha neser ne mengjez vijn dy taxi dhe ju qojn per ne gjermani.Te nesermen erdhi Limani me nje qant te zeze ne dore dhe hyri ne dhome dhe me thote mi jep paret 28000 markat se duhet mi pague njerezit.Une jo nuk doja por gruaja mu lute qe tja japi se e kemi tonin e nuk na tradheton.I morri paret taxit pritshin perjashta e ne hypem ne taxi dhe u peshendetem me Limanin,duke na thene se na percjell gjere ne kufi,gjere sa te dalim..Por çka u ba,na than nese i keni pasoshat duhet me nai dhene se ju kthejne prape ne kosove.Une temin nuk ua dhash,te tjereve po.Dhe ne vend qe me na qite ne gjermani na derguan ne nje hotel ne Budapest .Ku eshte Limani ua bera nuk e dim ne gjere ketu e kemi pas pagesen me ju prue tani gjindunu si te doni.[/ltr]

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas