Kush ishte Mehe Uka?
:: politika
Page 1 sur 1
Kush ishte Mehe Uka?
|
|
Politika Diskutime të qeta e konstruktive rreth politikës dhe politikanëve... |
|
Thread Tools | Display Modes |
27-12-07, 00:32 | #1 |
Dilaver Join Date: 29-09-03 Posts: 2,294 | Kush ishte Mehë Uka [size] I burgosur politik si anëtar i LPRK-së. Në vitin 1996 është vra. Shtabi i UÇK-së e ka shpall hero i popullit të Republikës së Ksovës, i ka ndarë gradën e Gjeneral Major, e një brigadë e UÇK-së mbante emrin e tij, (Ukë Meha). Ka disa spekulime se pas hyrjës së forcave të NATOS i janë marrë të gjitha dekorimet/nderimet. A është e vërtetë kjo? __________________ Aj, që shkon tuj mjellë e tuj hapë fjalë të kqija e gergasa herë per njanin herë per tjetrin, me gojë të kanunit thirret »Argat i keq«.[/size] |
[left][left]
Nyje Interesante |
[/left]
28-12-07, 00:24 | #2 | |
Guri i madh Kafir Arrnaut Join Date: 28-08-05 Location: në klysyr Posts: 14,662 | Titulli: Kush ishte Ukë Meha? [size] Quote: [/size]
a ka mundsi ma shum informata ku ishte i lindur qka ka punue ma heret se une per her të par po ndegjoj per ket emer __________________ Kosoven nuk e pret rreziku nga Serrbija po te mos e kishte PDKen e SHIKun e pikrishit Hashim thaqin[/size] | |
28-12-07, 08:11 | #3 | |
luan_i Join Date: 08-12-05 Posts: 1,842 | Titulli: Kush ishte Ukë Meha? [size] Quote: [/size]
dëshira. Nga i ke ti këto informacione? Të lutem zgjerohu pak më shumë. Respekt[/size] | |
28-12-07, 15:32 | #4 | |
gjini Join Date: 13-11-04 Location: Midis Europes Posts: 3,091 | Titulli: Kush ishte Ukë Meha? [size] Quote: [/size]
Nese e keni fjalen per MEHë Uken ju tregoj se kjo qka shkruan ti ketu eshte rrene e kulluar e nese shkruani per ukë mehen ate nuk e njof.[/size] | |
28-12-07, 18:36 | #5 |
MemphiSx ZoT DhE KrenaR Join Date: 11-12-03 Location: StAteS Of GjAkOvA Posts: 12,416 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Une e di se nje Brigad e UCK-s e mban emrin e Mehë Ukes e sdi se mundet me kon njeri i UDB-s kur brigada e UCK e mban me krenari emrin e tij!!! __________________ Ndjehem krenar me ty Z.PRESIDENT....[/size] |
28-12-07, 18:47 | #6 | |
Guri i madh Kafir Arrnaut Join Date: 28-08-05 Location: në klysyr Posts: 14,662 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Quote: [/size]
me sa më kujtohet kjo brigad ka qen në zonen e SHALES __________________ Kosoven nuk e pret rreziku nga Serrbija po te mos e kishte PDKen e SHIKun e pikrishit Hashim thaqin[/size] | |
28-12-07, 20:01 | #7 | |
sunshine Join Date: 29-11-06 Location: Gjermani Posts: 328 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Për Dilaverin, Nëse kërko informata për Mehë Ukën, mund të gjesh në një libër të shkruar nga Reshat Badallaj, ku përshkruhet e tërë jeta e tij! Quote: [/size]
Unë nuk e di se ku qenke informuar që paska qenë njeri i UDB-ës, i ndjeri Mehë Uka? Mehë Uka ka qenë një atdhetar dhe veprimtar i madh i çështjes kombëtare. Ai ka qenë një urë-lidhëse para lufte në mes faktorëve ushtarak dhe atyre politik (jo LDK-së, se ata nuk kanë pranuar oferta të tilla!). Ai është vrarë në pritë nga policia serbe duke shkuar në Shalë të Bajgores në një takim me disa ushtarakë të UÇK-së. Andaj, nuk do ishte mirë të ia futësh kot, kur nuk di gjë për të! __________________ E gjithë Bota mundohet të na tregojë se nuk ka Pavarësi për Kosovën, por ka vetëm Bashkim Kombëtar, por ne nuk jemi duke i kuptuar![/size] | |
28-12-07, 21:01 | #8 | |
Murgesha Join Date: 24-10-03 Location: Diku nëpër botë.... Posts: 40,989 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Quote: [/size]
Kam pas rastin te lexoj monografinë e Reshat Badallaj kushtuar Mehë Ukës. Këtë monografi e bajnë të plotë Kujtimet e shoqes së Mehës, Resmije Badallaj. Ajo që kam kuptuar nga kjo monografi është se në te Meha paraqitet si veprimtar i madh i çështjes kombëtare, por që mjerisht lihet të nënkuptohet; Meha u vra nga policia serbe por ishte ose ishin shoku/ët e tij që e hodhën në pritë të tyre. Mjerisht as vet Resmija nuk i din cilët ishin apo me kë ishte Meha ditën e vrasjes së tij. __________________ Më duaj ose më urrej, sepse që të dyja janë në favorin tim. Nëse më do, do jem gjithnjë në zemren tënde, nëse më urren do jem gjithmonë në mendjen tënde![/size] | |
Dernière édition par Perparimi le Sam 16 Jan - 19:00, édité 1 fois
Re: Kush ishte Mehe Uka?
28-12-07, 23:41 | #9 |
MemphiSx ZoT DhE KrenaR Join Date: 11-12-03 Location: StAteS Of GjAkOvA Posts: 12,416 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Ne kete intervist te Rexhep Selimit dhene Gazetes Qlirimi si organ i LKQK-s,shihen disa perqarje dhe jon disa elemente te atentateve qe kan ndodh nga ky klan qe e mori ne dor UCK-n,dmth eliminoi udheheqesit kryesor te UCK-s,per t'u futur ne Kosove Hashim Thaqi pas marsi te vitit 98,ose pas Vrasjes(atentatit te pergatitut nga po kta njerz) se Adem Jasharit. Lexoni eshte shum interesante,ka gjasa se edhe Mehe Ukes i eshte pergatitur atentat!! DOSSIER Intervisë me Rexhep Selimin Idealistët (unë) krijojnë njerëz të mëdhenj (Hashim Thaçin) dhe shpeshherë janë viktima të tyre Intervistuar nga Shkëlzen Gashi Kur kanë filluar saktësisht negociatat për arritjen e marrëveshjes mes UÇK-së dhe LKÇK-së? Ndonëse kanë shkuar dhjetë vite kjo nuk do të thotë se janë harruar ngjarjet. Unë nuk dua t’i quaj negociata sepse natyra e punës që kemi bërë nuk më lejon t’i quaj negociata, por do t’i quaj përpjekje për t’u bashkuar njerëzit në luftën që e kishte nisur UÇK-ja. Kjo ka ndodhur fillimisht në fundin e vitit 1996. Kanë qenë disa rrethana të caktuara që kanë bërë që unë të jem protagonist i kësaj ngjarjeje. Në tetor të vitit 1996, pas shumë aktiviteteve si pjesëtar i UÇK-së, më është dashur të kaloj në arrati sepse për mua është lëshuar fletarrest nga Serbia. Prej asaj kohe kam qenë në zona të ndryshme, kryesisht në Prekaz dhe kam pasur kontakte të përhershme me Adem e Hamëz Jasharin, por edhe me Sahit Jasharin dhe shokët tjerë. Sahit Jashari më ka njoftuar se ka ardhur një njeri nga LKÇK-ja në një fshat në afërsi të Skenderajt, në fshatin Klinë. Me këtë njeri Sahit Jashari kishte lidhje familjare. Ky njeri ishte Mehë Uka. Mehë Uka kishte ardhur që të bie në kontakt me dikë nga UÇK-ja për të biseduar me ne për një çështje të madhe. Ne jemi dakorduar që të kontaktojmë dhe unë mezi s’kam pritur që të takohemi me LKÇK-në dhe atë për dy arsye: e para, sepse kemi dashur që të bashkohemi në mënyrë që lufta jonë të ketë përmasa më të mëdha dhe të jetë më e organizuar dhe, e dyta, të sqarohemi rreth qëndrimit të LKÇK-së për luftën dhe organizimin e UÇK-së, të cilin qëndrim ata e patën shprehur në një numër të jashtëzakonshëm të gazetës “Çlirimi”, i cili shkrim nuk më është dukur me vend... Ky shkrim për të cilin po flisni ju nuk është botuar në këtë kohë sepse “Çlirimi” i jashtëzakonshëm është botuar më vonë... Në atë kohë është botuar sepse unë po flas për fundin e vitit 1996... Po pra! E “Çlirimi” i jashtëzakonshëm është botuar në janar të vitit 1997, kurse ju keni bërë përpjekje që të bashkoheni në fund të vitit 1996... Ndoshta nuk ka qenë ashtu. Mund të gabohem. Sidoqoftë, shkrime të vazhdueshme në Çlirim ka pasur. Në kontaktin e parë me Mehën jemi dakorduar që të dy që të bisedojmë se çfarë mund të bëjmë në të ardhmen. Meha është prezantuar si i dërguari i Këshillit të Përgjithshëm të LKÇK-së për të bërë një takim të nivelit të lartë mes UÇK-së dhe LKÇK-s dhe ky takim të ketë karakter të një bashkëveprimi në terren kundër forcave të okupatorit serb. Jemi dakorduar pa asnjë rezervë dhe menjëherë kemi filluar të diskutojmë se ku dhe kur duhet të takohemi. Takimi më i lehtë do të ishte në një zonë të lirë, pra në Prekaz sepse Prekazi që nga viti 1992 ka qenë zonë e lirë ngase ne kemi vepruar dhe qëndruar hapur në Prekaz dhe ka mundur që shumë lehtë ta zhvillojmë këtë takim në Prekaz. Po-ja ime në këtë rast, kuptohet me mandatin e shokëve të mi, ka qenë ‘po’ pa rezervë. Kemi pasur nevojë për njerëz dhe lufta jonë ka pasur nevojë që të zhvillohet edhe më tutje. Pra, ky ka qenë takimi i parë me Mehë Ukën, do të thotë në nëntor të vitit 1996. I kam thënë Mehë Ukës se ne jemi të gatshëm që t’ju presim në Prekaz. Pas një jave ai është kthyer me shumë entuziazëm prapë tek ne dhe na ka thënë që shokët e LKÇK-së kanë kërkuar që takimi të mbahet diku tjetër, por jo në Prekaz. Ne jemi çuditur pse diku tjetër, e pse jo në Prekaz. Dhe pas disa takimeve duke u përpjekur që ta ndërrojnë vendin e takimit, Meha vjen sërish në Prekaz dhe thotë: a mund të takohemi në Mitrovicë. Unë jam habitur dhe kam thënë pse duhet të takohemi në Mitrovicë dhe të kemi shqetësim sigurinë tonë gjatë takimit, kur një takim të tillë mund ta mbajmë në Prekaz. Por, për shkak të rëndësisë së takimit, pas konsultimit me shokë jemi dakorduar, pra kemi thënë po, ndonëse nuk kemi menduar se ka qenë forma më e mirë që takimi të zhvillohet në Mitrovicë përkatësisht në Shipol. LKÇK-ja nuk na tha vendin saktë se ku duhet të takohemi, me siguri për shkak të konspiracionit, por, ata e morrën përsipër sigurinë tonë. Ka qenë shumë rrezik sepse atë kohë unë kam qenë njëri ndër njerëzit më të kërkuar nga Serbia. Ne e planifikuam sigurinë tonë gjatë rrugës. Më 29 dhjetor 1996, në ora 18:00, Mehë Uka vjen te shkolla në Prekaz të Epërm. Ka qenë e paraparë që unë dhe Sahit Jashari të jemi në veturën e Mehë Ukës, kurse një veturë tjetër me shokët tonë të jetë para ose pas nesh, ku ka qenë paraparë të jetë Sylejman Selimi, Mujë Krasniqi dhe Musa Jashari. Ka qenë dimër dhe ka pasur shumë borë. Diku rreth orës 15:00 Sahit Jashari përafërsisht 2-3 kilometra larg shtëpisë së tij plagoset aksidentalisht shumë rëndë nga një shok i tij, i cili tash nuk jeton më. Pra, plagoset në këmbë dhe nga ajo plagë që ka marrë atëherë vuan edhe sot. Unë kam qenë në shtëpinë e Sahit Jasharit. Më thërrasin përmes radio lidhjes që të shkojë te Sahit Jashari (diku 2-3 km larg shtëpisë së tij). Kemi shkuar dhe e kemi parë Sahit Jasharin të plagosur shumë rëndë nga qiftja do të thotë arma e gjuetisë. Ka qenë i plagosur në këmbë dhe njërin asht të këmbës e ka të këputur. Është dashur që ta dërgojmë menjëherë në shtëpi, t’ia japim ndihmën e parë dhe ta kërkojmë mjekun. Jemi angazhuar që të gjithë – Ademi, Hamza, unë dhe të tjerët – rreth Sahit Jasharit duke ia lidhur këmbën ngase ka pasur gjakderdhje jashtëzakonisht të madhe. Në ndërkohë kemi marrë masat për ta gjetur një mjek. Sylejman Selimi dhe Asllan Selimi e kanë gjetur mjekun në Mitrovicë, dr. Bajram Rexhepin. Derisa këta e kanë kërkuar mjekun, unë kam kërkuar prej Mujë Krasniqit dhe Bashkim Jasharit që të dalin në Prekaz në ora 18:00 te shkolla dhe të takohem me një njeri me syza dhe t’i thuhet se për rrethana të caktuara nuk mund të takohemi sonte ngase Xhema (ky ka qenë pseudonimi im para Mehë Ukës) ka një problem, pra nuk kam dashur t’i them se Sahiti ka problem për shkak të afërsisë familjare që Mehë Uka ka pasur me Sahit Jasharin. Pse nuk ke shkuar në takim?! Ju mjek nuk keni qenë?! Mjek nuk kam qenë, por meqenëqë është shtyrë tri-katër herë takimi nuk prishë punë që të shtyhet edhe një herë. Kjo ishte hera e parë që ne kërkonim të shtyhej takimi. Dhe, në fund të fundit, roli im ka qenë vendimtar sepse po të mos isha unë ndoshta nuk do të gjendej mjeku. Sidoqoftë, Mujë Krasniqi dhe Bashkim Jashari janë takuar me të dhe i kanë përcjellë porosinë. Meha ka thënë se nuk prishë punë. Takohemi ndonjëherë tjetër. Pastaj ka ardhur Bajram Rexhepi dhe është bërë sanimi i plagës dhe ka sugjeruar që të operohet. Cfarë ka ndodhur tash?! Atë natë ne nuk kemi marrë vesh asgjë. Të nesërmen kemi marrë vesh se Mehë Uka duke u kthyer për në Mitrovicë është vrarë. Lajmi i parë te ne ka ardhur se është vrarë, kurse te familja ka shkuar lajmi se ka pasur aksident dhe është vrarë. Pas vrasjes së Mehë Ukës, një kontakt indirekt, e më vonë edhe direkt, e ka mbajtur motra e Mehë Ukës, në shtëpinë e së cilës, siç e kam marrë vesh më vonë, ka qenë e paraparë të mbahet takimi. Pas disa ditëve, prej familjes së Mehë Ukës kemi marrë vesh se është vrarë Mehë Uka. Shokët që i kemi pasur në Prekaz të Epërm na tregojnë se diçka e madhe ka ndodhur ngase në rrugën Broboniq-Shipol ka pasur lëvizje të mëdha të forcave serbe dhe ka pasur fishekzjarrë. Bile-bile, thonë ata, kemi shkuar në vend të ngjarjes dhe kemi gjetur këto mjete ushtarake: bomba, gryka të trombllonit, lloj gazi helmues (prodhim i ushtrisë jugosllave apo ruse) dhe pastaj edhe vetë banorët e fshatit Lushtë dhe Shipol kanë dëshmuar se ka pasur forca të mëdha. Makina me të cilën është kthyer Mehë Uka nuk ka qenë e dëmtuar sikur të ketë pasur aksident trafiku sepse vetëm në derë e ka pasur një vijë nga një makinë për pastrimin e borës. Sido që të jetë, unë kam pritur javën e parë, por edhe javën e dytë që të vijë dikush në Prekaz dhe të pyes se çka nuk është në rregull, dhe të pyesin se si është vrarë shoku i tyre, në çfarë rrethana ka ngjarë një gjë e tillë dhe deri ku kanë shkuar punët rreth takimit e kështu me radhë. Kjo jo që nuk ka ndodhur atëherë, por, çuditërisht, një gjë e tillë nuk ka ndodhur asnjëherë. Këtë ngjarje jam përpjekur ta lë të shkruar edhe gjatë luftës që së paku të dihet se çfarë ka ndodhur me vrasjen e Mehë Ukës, ndonëse atë kohë është konsideruar si vrasje enigmatike. Këtu nuk ka asnjë pikë enigme. Ne jemi takuar me motrën e Mehë Ukës më pas, e cila e kishte ditur se ne do të shkojmë në shtëpinë e saj dhe që kemi pasur të takohemi me krerët e LKÇK-së. Prapëseprapë kam bërë përpjekje qoftë edhe përmes saj të takohem me dikë të LKÇK-së dhe t’ia shpjegoj se çfarë ka ndodhur dhe si ka ndodhur dhe të vazhdojmë kontaktet për bashkimin tonë. Deri në prill të vitit 1998 nuk ka pasur ndonjë shenjë për të vazhduar përpjekjet për bashkimin tonë. Gjatë kësaj periudhe UÇK-ja është rritur shumë. Në këtë kohë, pra në mes të vitit 1998, UÇK nuk ka qenë më e madhe se LKÇK-ja... Nuk e di! E di se ne në vitin 1998 jemi rritur shumë. Në maj kemi rënë në kontakt – me iniciativën e tyre - me krerët e LKÇK-së. Jemi takuar në maj të vitit 1998 në fshatin Açarevë. Qëndrimi i LKÇK-së ka qenë qëndrim parimor. Shumë korrekt. Ju pata thënë se ata është dashtë ta mbështesin UÇK-në të parët. LPK-ja veç e kishte mbështetur UÇK-në... Vazhdon.... __________________ Ndjehem krenar me ty Z.PRESIDENT....[/size] |
28-12-07, 23:44 | #10 |
MemphiSx ZoT DhE KrenaR Join Date: 11-12-03 Location: StAteS Of GjAkOvA Posts: 12,416 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Pse nuk ka pasur përpjekje më herët për t’u bërë bashkë, pra pas 30 dhjetorit të vitit 1996 dhe para 11 majit të vitit 1998...?! Nuk dua t’i shmangem pyetjes, por mbase këtë pyetje është më mirë t’ia shtroni atyre ngase ata e kanë ditur se ku është adresa e UÇK-së, ndërsa unë nuk e kam ditur se ku është adresa e LKÇK-së... A mos ka ndikuar “Çlirimi” i jashtëzakonshëm që ju të mos afroheni?! Tek unë dhe te bashkëluftëtarët e mi “Çlirimi” i jashtëzakonshëm nuk ka pasur as ndikimin më të vogël. Kemi bërë punë të madhe që numri i “Çlirimi”-t të jashtëzakonshëm të mos ketë ndikim. Mua nuk më ka pëlqyer ajo që është shkruar në “Çlirimi”-n e jashtëzakonshëm. Pse s’t’ka pëlqyer? Nuk mund të them se është dënuar lufta e UÇK-së, por nuk është pranuar forma e veprimit të UÇK-së dhe është quajtur formë terroriste... Ju mendoni se nuk ka qenë terroriste forma e veprimit të UÇK-së në fillim?! Pse ju mendoni që ka qenë terroriste? Unë po ju pyes juve: mendoni se nuk ka qenë terroriste forma e veprimit të UÇK-së në fillim?! Të them të drejtën unë nuk kam nevojë ta arsyetoj se a ka qenë terroriste a jo. Objektivi i UÇK-së dhe forma e veprimit nuk ka pasur të bëjë asgjë me terrorizëm. Ti ndoshta nuk e kupton se çka do të thotë terrorizëm. Objektivi i UÇK-së kanë qenë forcat policore dhe ushtarake të Serbisë. Objektivi ka qenë në rregull, por, s’mund të thuhet se edhe forma ka qenë në rregull... Edhe forma ka qenë në rregull. Ma thuaj ti një veprim që s’ka qenë në rregull! Ka pasur raste kur ju keni sulmuar objekte që e keni ditur se janë me civilë... A është varrë ndonjë civil?! Kjo nuk është me rëndësi! Me rëndësi është që ju keni sulmuar dhe ka mundur të vritet ndonjë civil... Raste të tilla ka pasur! Në fakt, nuk ka pasur! Për shembull, aksioni në shkollën e mesme të mjekësisë “Dr. Ali Sokoli” në Prishtinë, të cilin aksion UÇK-ja e ka marrë përsipër dhe dihet fare mirë se aty ka pasur vetëm civilë të nacionalitetit serb... Ne e kemi marrë përsipër atë aksion dhe ne e kemi bërë atë aksion. Në oborr të shkollës nuk ka pasur asnjë njeri, pra bomba është hedhur në oborrin e shkollës dhe nëse iu kujtohet komunikata që ka nxjerrë UÇK-ja ka qenë një mesazh për kolonët serbë që janë kthyer nga një luftë në një luftë tjetër. Ky nuk ka qenë akt terrorist, por një manifestim politik. Këto gjëra ndodhin... A e keni ditur ju që në atë objekt ka pasur vetëm civilë dhe a e keni ditur se në bazë të Konventës së Gjenevës të vitit 1949 nuk keni të drejtë të sulmoni në një objekt ku ka civilë... Mua më ka interesuar liria ime. Dhe më ka interesuar që të përdor mjetet dhe format më të mira dhe prapëseprapë mendoj se e kemi bërë punën më të duhur. A është terrorizëm pse ata e kanë dëgjuar një krismë? Ju e keni ditur se aty ka civilë dhe keni hedhur bombë! I keni shqetësuar! I keni terrorizuar! Punë e madhe nëse janë shqetësuar! Ata njerëz kanë ardhur nga një luftë, pra nga Kroacia dhe Bosnjë Hercegovina dhe një krismë më shumë për ta nuk është asgjë. Më e rëndësishme është liria jonë! S’ka rëndësi se a e terrorizojmë dikë për ta arritur lirinë?! Po pra! __________________ Ndjehem krenar me ty Z.PRESIDENT....[/size] |
28-12-07, 23:45 | #11 |
MemphiSx ZoT DhE KrenaR Join Date: 11-12-03 Location: StAteS Of GjAkOvA Posts: 12,416 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Ok, kthehemi te 11 maji i vitit 1998! Çfarë është bërë më 11 maj?! Çfarë keni nënshkruar?! Në takimin e Shtabit të Përgjithshëm që është mbajtur në Likoc disa ditë para se të arrihet marrëveshja UÇK-LKÇK, e kam njoftuar SHP për idenë e LKÇK-së që të bashkohemi. E kam marrë mandatin e tyre që të takohem me LKÇK-në – në atë kohë unë kam qenë shef i drejtorisë operative – dhe në përputhje me detyrën time e kemi bërë marrëveshjen, e cila, në fakt, ka qenë marrëveshje teknike. Kjo marrëveshje më vonë do të implementohet në aspektin operativ, pra në aspektin ushtarak. LKÇK-ja ka insistuar që të bëjë një marrëveshje në dy segmente: në aspektin ushtarak dhe në aspektin politik. Jemi dakorduar dhe kemi bërë një marrëveshje, të cilën unë nuk e kam sepse në atë kohë e kam dorëzuar në SHP, pra në G1, do të thotë në arkivat e UÇK-së. Pra kemi bërë marrëveshje vetëm në aspektin ushtarak dhe i jemi përmbajtur plotësisht të dyja palët. Kurse në aspektin politik unë s’kam pranuar të bisedoj ngase nuk ka qenë lëmi imja. Kemi lënë rrugët e hapura që ata t’i vazhdojnë bisedimet me Drejtorinë Politike për arritjen e marrëveshjes në aspektin politik. Në aspektin ushtarak marrëveshja është realizuar plotësisht. Aty shkruan fare qartë se të gjitha efektivat që ka LKÇK-ja i bashkëngjiten njësiteve më të afërta të UÇK-së dhe futen nën komandën e UÇK-së. Çka ka përmbajtur pika e dytë, pra aspekti politik? Afërsisht ka qenë ndërtimi i një përfaqësimi politik mes UÇK dhe LKÇK-së. Në atë kohë kjo s’m’pat pëlqyer, por si formë ka mundur që të bëhemi bashkë... Ju keni nënshkruar se do ta bëni pra Frontin Politik Çlirimtar?! Nuk është e nënshkruar. Ne kemi nënshkruar për aspektin operativ dhe këtë e kemi realizuar. Në marrëveshje thuhet se do të hapet rrugë për realizimin e përfaqësimit politik. Pjesën time të marrëveshjes e kam realizuar. Vetëm pak: marrëveshja ka dy pika: aspektin ushtarak dhe aspektin politik. Është nënshkruar nga të dyja palët, pra nga Rexhep Selimi në emër të UÇK-së dhe nga Sabit Gashi në emër të LKÇK-së. Pika e dytë e marrëveshjes po thotë se duhet krijuar Frontin Politik të Luftës, i cili do të angazhohet në mënyrë intensive për bërjen e politikës së luftës dhe se rreth çështjes së Frontit Politik të Luftës u vendos që të punohet intensivisht nga të dy palët për të realizuar sa më parë këtë objektiv prioritar të luftës sonë të përbashkët. Pse nuk është realizuar pika e dytë?! Ju keni nënshkruar se duhet bërë Frontin Politik! Aty po thuhet u vendos që të punohet intensivisht nga të dy palët për të realizuar sa më parë këtë objektiv prioritar të luftës sonë të përbashkët. E tash a është punuar intensivisht apo jo nuk dua të paragjykoj. Kjo nuk i përket lëmisë sime. Të sugjeroj që në intervistat tjera t’u drejtohesh atyre që kanë qenë përgjegjës për politikë në UÇK. Ti nuk mban përgjegjësi për pikën e dytë të marrëveshjes?! Absolutisht jo! Dhe po pajtohesh që kjo pikë nuk është realizuar fare?! Pika e dytë nuk është plotësuar! Pse nuk është plotësuar?! Nuk e di, por e di se prej kur është nënshkruar marrëveshja mes UÇK-së dhe LKÇK e deri në Konferencën e Rambujesë ka pasur kontakte mes këtyre dy subjekteve për realizimin e pikës së dytë të marrëveshjes... Prej kur është nënshkruar marrëveshja mes UÇK-së dhe LKÇK e deri në Konferencën e Rambujesë, Drejtoria Politike nuk është takuar asnjëherë me përfaqësuesit e LKÇK-së edhe përkundër përpjekjeve të këtyre të fundit... Kjo nuk është e vërtetë! __________________ Ndjehem krenar me ty Z.PRESIDENT....[/size] |
28-12-07, 23:46 | #12 |
MemphiSx ZoT DhE KrenaR Join Date: 11-12-03 Location: StAteS Of GjAkOvA Posts: 12,416 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Kështu po thonë të gjithë anëtarët e LKÇK-së që kam intervistuar për këtë problem: Fatmir Humolli, Sabit Gashi, Agim Kuleta... Kështu po thotë Fatmir Humolli?! Kështu po thonë të gjithë! Kanë shkuar për t’u takuar me SHP dhe ata s’kanë dalë në takim... Kujtojau një takim para Konferencës së Rambujesë, pra pasi që është marrë vendimi që të merret pjesë në Konferencën e Rambujesë... Po, por në këtë takim nuk është biseduar rreth krijimit të Frontit Politik Çlirimtar... Mirë de, më lejo ta përfundoj tash unë. Kujtojau atyre që në Lladroc kanë pasur një takim ku është biseduar edhe për Rambujenë edhe për përfaqësimin politik të UÇK-së dhe është biseduar edhe për mosangazhimin rreth krijimit të Frontit Politik të UÇK-së. Nuk qëndron fakti se LKÇK nuk është takuar kurrë prej majit 1998 me Drejtorinë Politike të UÇK-së. Prej majit të vitit 1998 e deri në shkurt të viti 1999 nuk është takuar asnjëherë! Dhe në takimin që është mbajtur në shkurt të vitit 1998 nuk është vendosur gjë rreth krijimi të Frontit Politik Çlirimtar... Për më shumë, UÇK-ja e ka shkelur këtë marrëveshje të cilën ti e ke nënshkruar në emër të UÇK-së. Shkelja e parë është emërimi i zëdhënësit të UÇK-së... Ne jemi marrë vesh që të angazhohemi rreth krijimit të frontit politik... Por ju s’jeni angazhuar... Ku e di ti që s’jemi angazhuar?! S’jeni angazhuar sepse prej 11 majit të vitit 1998 deri në shkurt të vitit 1999 nuk jeni takuar asnjëherë... O vëlla, UÇK-ja ka qenë faktor. UÇK-ja ka pasur strukturë. Në këtë kohë ka pasur mijëra njerëz duke i strukturuar në radhët e saj. Në këtë kohë, ju e dini, UÇK-ja ka pasur një ballafaqim të tmerrshëm me forcat serbe. UÇK-ja edhe pse ka qenë faktor, nuk i ka nënçmuar faktorët tjerë. UÇK-ja nuk ka pasur mundësi që nga Drenica të thotë: kujdes mos ta bëjmë drejtorinë politike sepse nuk e kemi pyetur LKÇK-në... Po pse atëherë keni nënshkruar marrëveshje për krijim të frontit politik të përbashkët... Formimi i Drejtorisë Politike ka qenë qëndrim në përputhje me rrethanat shumë rapide që janë zhvilluar në atë kohë. Ne jemi angazhuar që të bashkëpunojmë me të gjithë, përfshirë LPK-në, LKÇK-në dhe me partitë politike në Prishtinë... Nuk është fer që të nënshkruash marrëveshje për krijimin e frontit politik bashkë me dikë dhe më pas të krijosh vet frontin politik! Shumë më korrekte do të ishte sikur ju t’i kishit thënë LKÇK-së se ne kemi nënshkruar marrëveshje me ju për krijimin e frontit politik, por po e prishim këtë marrëveshje sepse po duam ta krijojmë vetë frontin... Në këtë marrëveshje shkruhet shumë mirë, nëse ju dini të lexoni, që merret vendimi për shkrirjen ose bashkëngjitjen e të gjitha trupave të LKÇK-së në UÇK dhe kjo është zbatuar, kurse hapi tjetër s’ka mundur të arrihet... Pse s’ka mundur të arrihet? S’ka mundur të arrihet! Të dy palët nuk janë angazhuar në mënyrë të mjaftueshme! Pse po thua nuk janë angazhuar dy palët në mënyrë të mjaftueshme? Kjo marrëveshje nuk ka qenë obligative për UÇK-në sepse nuk është e specifikuar se çfarë duhet të bëjë UÇK-ja... Askund nuk shkruan që kjo marrëveshje nuk është obligative për UÇK-në! Aty shkruan që duhet të angazhohemi për frontin politik. Dhe s’jeni angazhuar për krijimin e këtij fronit sepse nuk keni pranuar të takoheni me LKÇK-në dhe ta krijoni këtë front... Ajo pjesë që më është dashur mua në terren është kryer dhe për këtë pjesën tjetër as që më ka interesuar... Nuk të vjen keq që e keni mashtruar LKÇK-në?! Ata ndihen të mashtruar dhe thonë se është dëmtuar interesi nacional me këto veprime të SHP të UÇK-së... Ndoshta ndihen të mashtruar, por unë nuk mendoj kështu... Mendon se është më mirë që nuk jeni bërë bashkë me LKÇK-në... Mos më thuaj mua kështu sepse unë kam qenë i vetmi që jam angazhuar dhe kam arritur diçka. Në rastin e parë kemi dështuar, dhe ky dështim na ka kushtuar me jetë njeriu, pra, me jetën e Mehë Ukës. Ne kemi arritur të bashkohemi në aspektin ushtarak... Sabit Gashi thotë se nuk ke pasur ndikim për realizimin e pikës së dytë se sikur të kishe pasur ndikim atëherë do të bëhej edhe Fronti Politik... Bile-bile, Sabit Gashi thotë se një anëtar i SHP të UÇK-së (Azem Syla) më ka thënë se po të ishim ne në Kosovë nuk do ta kishim lënë Rexhep Selimin ta nënshkruante kurrë një marrëveshje të tillë... Nuk dua ta komentoj këtë! Për pikën politike duhet t’i referoheni Drejtorisë Politike! Ti e ke nënshkruar këtë marrëveshje në emër të UÇK-së. Pika e dytë e kësaj marrëveshjeje nuk është respektuar. A ndihesh keq para këtyre njerëzve që kjo marrëveshje që e ke nënshkruar ti është shkelur?! Të them të drejtën po! Të them të drejtën po! Për shkak se unë mendoj që është dashtë që ne të jemi shumë më të zotë dhe që asnjë forcë politike mos ta kontestojmë. LKÇK-ja ka qenë shumë konstruktive. Edhe pas këtij mosrealizimi, prapëseprapë, LKÇK-ja nuk ka qenë destruktive sepse e ka marrë shumë seriozisht luftën e popullit shqiptar për liri. Unë nuk jam ndier mirë që nuk ka vazhduar angazhimi për krijimin e frontit politik dhe që sot të mos jetë temë kjo... A mendon se sikur të mos bëhej kjo marrëveshje do të kishte luftë vëllavrasëse? Në asnjë mënyrë! Asnjë ushtar i UÇK-së nuk ka pasur armë për LKÇK-në dhe anasjelltas. Krejt çfarë do të bëhej sikur të mos bashkoheshim është se anëtarët e LKÇK-së do të ballafaqoheshin me pushtuesin serb në mënyrë më të pavarur. Unë i kam takuar anëtarët e LKÇK-së në shumë zona dhe ata kanë qenë djem dukat dhe kurrë ata nuk do të bënin luftë vëllavrasëse... Shumë anëtarë të LKÇK-së më kanë thënë se ka pasur shumë probleme në terren. Shumë anëtarë të UÇK-së kanë tentuar t’i çarmatosin anëtarët e LKÇK-së... Unë nuk kam njohuri për gjëra të tilla. Luftë ka qenë. Megjithatë unë nuk besoj se do të kishte luftë vëllavrasëse. Pa marrëveshje do të ishte më keq, por luftë vëllavrasëse... Shumë herë anëtarët e UÇK-së kanë tentuar t’i çarmatosin anëtarët e LKÇK-së... Madje-madje, gazeta “Çlirimi” nuk është lejuar që të shpërndahet nga anëtarët e UÇK-së... Paramendo gazetat që janë nxjerrë në Prishtinë janë lejuar të shpërndahen, por jo edhe një gazetë që është nxjerrë në mal – “Çlirimi”... Kjo nuk është e vërtetë! Në terren është zhvilluar gjithçka! Puna jonë ka qenë që t’i strukturojmë këta njerëz në radhët e UÇK-së... Unë jam shumë i vetëdijshëm që kjo marrëveshje ka sjellë shumë të mira në terren. Ka mundur që këta njerëz të ndalohen dhe të pyeten se kush janë dhe çka janë e nga po shkojnë. Në ushtritë më të rregullta ndodhin këto gjëra. Ka mundur të ketë incidente. UÇK-ja ka qenë faktor. UÇK-ja ka qenë e fortë në terren. Urdhër që të çarmatosen ushtarët e LKÇK-së në terren nuk ka pasur. Është shqetësuese që gazeta “Çlirimi” është ndaluar në shumë zona të luftës, kurse gazetat nga Prishtina janë shpërndarë pa asnjë problem... Nëse është ndaluar “Çlirimi”, unë po them se është gabim! Unë nuk kam informacion se është ndaluar. Ne kemi pasur nevojë për më shumë informata... Drejtorinë Politike e kanë themeluar njerëz që kanë ardhur nga perëndimi, pra jo njerëz që kanë qenë brenda, dhe jo njerëz që kanë kontribuar në terren... Hashim Thaçi nuk ka qenë jashtë! Hashim Thaçi është futur në Kosovë diku në mars të vitit 1998, pra pas vrasjes së Adem Jasharit, ndonëse edhe më herët ka qenë në Kosovë, pra ka lëvizur, kurse në mars të vitit 1998 ka ardhur përfundimisht në Kosovë. Drejtoria Politike është formuar në qershor... Po pra, ka ardhur në Kosovë për ta futur nën kontroll UÇK-në... E ke gabim! Hashim Thaçi ka ardhur si të gjithë luftëtarët... Pse s’ka ardhur para 5 marsit?! Pse s’e ka pasur para 5 marsit mandatin për themelimin e Drejtorisë Politike të UÇK-së...?! Deri në qershor të vitit 1998 nuk ka qenë përgjegjës për Drejtorinë Politike, por vetëm shef i një departamenti për informim publik... Kush ka qenë përgjegjës për politikë në UÇK para Hashim Thaçit?! Ke qenë ti?! Jo! S’ka qenë askush! Struktura e SHP nuk ka paraparë drejtori politike. Strukturë politike nuk ka asnjë shtab ushtrie në botë... Drejtorinë Politike e ka themeluar SHP. Ne kishim dy drejtori: drejtorinë politike dhe të policisë ushtarake. E kemi vërejtur se na ka munguar përfaqësimi politik prandaj dhe e kemi themeluar drejtorinë politike... Mua po më intereson pse Hashim Thaçi nuk ka tentuar të krijojë Drejtori Politike para datës 5 mars të vitit 1998?! Mos thuaj e ka krijuar! Thuaj e keni krijuar! Ju e keni caktuar Hashim Thaçin përgjegjës për politikë? Ndoshta e kam pasur ndikimin tim për ta caktuar, pra, ndoshta i kam kontribuar faktit që Hashim Thaçi të jetë drejtor i Drejtorisë Politike të UÇK-së... Pse jeni pajtuar që Hashim Thaçi të jetë shef për politikë? Na është dukur njeriu më i përshtatshëm në atë kohë... N’ç’kuptim i përshtatshëm?! Dukej bukur?! Jo, por, kemi qenë dakord që të jetë shef për politikë dhe që ta udhëheq delegacionin shqiptar në Rambuje dhe që ai të jetë Kryeministër i Kosovës, dhe në tri këto drejtime kam investuar... Edhe s’mendon që ke bërë gabim...? Luftën e UÇK-së e kanë bërë njerëzit idealistë. Në mesin e tyre kam qenë edhe unë. Do të thotë idealistët bëjnë punë të mëdha... Dhe bëjnë gabime sikur puna jote që ke ndikuar që Hashim Thaçi të jetë shef për politikë i UÇK-së... Ky është qëndrimi yt! Idealistët bëjnë punë të mëdha. Në këtë rast, idealistët edhe krijojnë njerëz të mëdhenj... Doni të thoni se ju e keni bërë Hashim Thaçin njeri të madh?! Ushtarët e UÇK-së bashkë me mua e kanë bërë. Idealistët krijojnë njerëz të mëdhenj dhe shpeshherë idealistët janë viktima të frytit të tyre. Mos më pyet më për Hashim Thaçin! Ke për të shtuar edhe diçka për në fund? Unë e kam kuptuar qysh herët dhe e pranoj formën e intervistimit tënd sepse kjo është produktive. Është produktive më shumë për ty se sa për atë që e interviston, por mendoj se e rëndësishme është që të dal në shesh e vërteta që ti po pretendon dhe s’është e rëndësishme forma që e përdorë edhe pse forma që përdorë ti është unikate. Mendoj se kemi kaluar mirë në këtë intervistë. __________________ Ndjehem krenar me ty Z.PRESIDENT....[/size] |
18-03-08, 11:34 | #13 |
qifti_mf Join Date: 23-08-07 Posts: 12 | Titulli: Kush ishte Ukë Meha? [size] Deshira Me intereson te di ku e ke marre ti kete informacion , dhe me intereson ta di a je ne gjendje edhe para mediave ta proklamosh nje gje te tille , se kojo qka thua ti nuk eshte loje, Mehe Uka ka lene 4 Femije mbrapa duke flijuar jeten ,dhe eshte gjaku i tije qe te muneson sot te jetosh e lire. Mendoi se u a ke borxhe ter jeten femijeve te Mehe Ukes nje sqarim apo nese ke genjy duhet qe pa tjeter te ju kerkojsh falje. [/size] [size] Last edited by qifti_mf; 18-03-08 at 11:35.[/size] |
19-03-08, 16:16 | #14 | |
MemphiSx ZoT DhE KrenaR Join Date: 11-12-03 Location: StAteS Of GjAkOvA Posts: 12,416 | Titulli: Kush ishte Ukë Meha? [size] Quote: [/size]
Shko pyete Rexhep Selimin per keto fjale qe i ka thene ne interviste! Nuk eshte informacion,por interviste dhene gazetes Qlirimi! Kerkoje mund ta gjesh Intervisten! __________________ Ndjehem krenar me ty Z.PRESIDENT....[/size] | |
21-03-08, 08:18 | #15 |
qifti_mf Join Date: 23-08-07 Posts: 12 | Titulli: Kush ishte Ukë Meha? [size] Nuk e kame une fjalen per intervisten e Rexhep Selimit por per fjalet qe i ka shkru Deshira, Rexhep Selimi nuk e quan Mehe Uken tradhetar , Une kam vetem pytje per njerzit qe Mehe Uken padrejt e degradojne duke i dhane epitete qe vetem shkiet jane ne gjendje te prodhojne prandaj une jame i sigurte se "DESHIRA" jeton dhe enderron serbisht. Mem-pis-x lexo textin ma mire, apo e ke perkthyesin e dobet.[/size] |
21-03-08, 13:02 | #16 |
gjini Join Date: 13-11-04 Location: Midis Europes Posts: 3,091 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Kush eshte kjo deshira qe don kaq keq ta njollose fytyren e ketij patrioti te madhe dhe te pa nadalur te qeshtjes kombetare. Mehë Uken, e kam njoft ne ditet ma te veshtira te jetes se tij dhe ate ne kazamatet e shkaut, ku Meha ishte si shembull per qendrimin e tij ndaj dhunes dhe torturave qe na e bojshin UDB-et e serbise. Pra mallkua qofshin ata qe rrezojn gure ne punen dhe vepren e Mehë Ukes[/size] |
[left][left]
Nyje Interesante |
[/left]
23-03-08, 00:09 | #17 |
beku Join Date: 01-10-04 Location: gjermani Posts: 286 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Mehë Uka, i Shalës Nuk e di sa ja vlen per këtë temë me u zgjëru: Nuk mund të pajtohem , se për Mehë Ukën duhet të flitet negativisht . Ay ka qenë një aktivist qe unë e kam takuar si një bashkëqytetar, biles e kam pasur edhe një bisedë me të, fatkeqsisht qe e shkurtër. Më kujtohet shumë pak nga ajo bisedë qe e bëm tek kafenet e qytetit, pas "Shtëpisë së Mallrave", aty fshihej e strukej "elita" e kohës. Ka qen një djlosh i pashëm, shumë konspirativë, biles për tu bër jo superlativ i mbante sa letra te formatit "A4", që në atë kohë, po ti zinte milicia, do ti rraste në gojë. M.Uka ka vdekur aksidentalisht me një veturë te milicisë qe më pasë ju dha tretmani i një heroi qytetar. qe për mua akom fuqishëm qëndron fakti se ay nuk bëri diç të madhe. Dokrrat tona për ti bërë, njerzit e mëdhënjë pa e dhezë as një plumb mbi shkaun akoma nifestojnë kulturën tonë. Nëse do të duhej të ngritej një lapidar i tipit te Mehë Ukës, siç i është vënë në qender te qytetit ky hero do te ishte Artim Jashari. i cili vrau dy policë dhe plagosi disa në ditet më të vështira. në ditët kur ky qytet pati shumë lepuj... me nderime beku[/size] |
25-03-08, 09:00 | #18 |
qifti_mf Join Date: 23-08-07 Posts: 12 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Mehe Uka nuk ka qene vrases, por nje Ideolog i Lirise, njeri qe me intelektin e tije te ka ber te jeshe krenare qe je shqipetar, prej vitit 1981 deri ne vitin 1989 ka qene i burgosur politik,.Ne vitin 1989 serbet banje nje amnesti ku i liruan 114 ish te burgosur politik si Adem Demaqin, Hydajet Hysenin ... e nder ta ishte edhe Mehe Uka, Kure doli nga bugu ne nje tubim per pajtimin e gjaqeve qe u mbajten atehere, Meha pate thene: Kosova e paska fitu Lirine sepse kure kam hy ne burg shqiptaret kane degju ma shume muzike serbisht se shqip ndersa neve te burgosurve na quanin njerz te serbise, kurse sote mendoni te gjithe si ne te burgosurit prandaj edhe na kane liru ne, pra te burgosurit politik ia kish arrite qellimit te tyre,neve qka ishim pro serb e ne ate kohe ishim te gjithe te na kthejne ne rrugen e lirise, dhe per mua mjafton kjo veper e tije qe ti ngritet nje Lapidare. Por Meha nuk u ndale ai ishte nder te paret qe organizio mbledhjen e nenshkrimeve per shpalljen e pavaresise nga parlamenti i atehershem i kosoves ku dh pasoi deklarata e pamvaresise dhe ndarja perfundimtare me pushtetin serb. Ishte kryetari i pare i Unionit te pavarur te studenteve te Prishtines, te cilet ishin avangarda e levizjes kombetare.Meha ishte edhe ne ate kohe ne Ilegalitet kishte rene ne kontakt me LKCK dhe me UCK si dhe me grupin e Hasit ku ai mundohej qe ti bashkonte forcat ne nje ushtri tew vetme ku edhe ne keto perpjekje e humb jeten. Humbja e tije ka qene nje fitor e madhe per Serbet sepse ata ia arriten qe njerzit siq je TI BEKU ti bindin se ka qene aksident , sepse ne nuk bente ta marrin veshe se shqiptaret po organisonin lufte te armatosur kunder Serbise.Meha ka qene njeri enigmatik ai edhe sote eshte i tille. por ne qe e kemi njohur jemi krenare qe kemi pase rastin te jetojme dhe bisedojme me njeriun me komplet te asaje kohe.[/size] |
25-03-08, 19:06 | #19 |
Dilaver Join Date: 29-09-03 Posts: 2,294 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Ish shefi i Sigurimit Shteteror në Kosovë Zoran Stijoviq prezenton librin ”Kosmet, dëshmia ime”. ”Stijoviq zbulon se në Sigurimin Shtetëror serb kishte mbi 200 spiun të cilët në shërbimin sjellnin informata drejt nga burimet. Njeni i cili shërbente me emrin ’Jagliq’ ishte i infiltruar në udhëheqjën e UÇK-së në Gllogjan. I dyti ’Moravac’, ka ofruar për shum vite të dhëna të rëndësishme për veprimet e terroristëve. ’Ris’ dhe ’Zoran’ ishin të inkuadruar në krye të levizjeve separatiste. Disa për sherbimin kan punuar qysh si të burgosur në RSFJ. – Kur qeveria federale në vitet 90 solli vendimin për lirimin e të gjith të burgosurve politik, në liri u gjendën të gjithë anëtarët e LPK, projekti i të cilëve ishte UÇK, rrëfen për ngjarjet që kan pasuar Zoran Stijoviq. Në mesin e të liruarve ishin edhe ideologët kryesor: Adem Demaqi, Hidajet Hyseni, Mehmet Hajrizi, Bajram Kosumi, Ismet Hardinaj…. Shërbimi furnizohej me informata nga spiunet ’Moravac’ dhe ’Jagliq’………………………… Mehë Uka, i burgosur politik, ish anëtar i LPRK i cili edhe si i burgosur punonte për Sigurimin Shteteror të Serbisë: - Ka shërbyer me emrin ’Moravac’, e kur është liruar së bashku me të tjerët, detyrë ka pas të përcjellë grupin e Adem Jasharit. Ka pësuar me vdekje në një aksion në vitin 1996. Shtabi suprem i UÇK-së e ka shpall hero i popullit të Republikës së Kosovës, i ka ndarë gradën Gjeneral Major, e një Brigadë e UÇK-së ka mbajt emrin e tij. Pas terheqjes së policisë serbe nga Kosova ne vitin 1999, është kuptuar kush ka qenë ai. E ka zbuluar një operativc shqiptar nga Mitrovica e Kosovës, i cili ka mbet posht pas terheqjes tonë……dhe pasi është zbuluar mbrenda nate i jan hek dekoratat” Pohon Stjoviq në librin e tij………. __________________ Aj, që shkon tuj mjellë e tuj hapë fjalë të kqija e gergasa herë per njanin herë per tjetrin, me gojë të kanunit thirret »Argat i keq«.[/size] |
25-03-08, 19:20 | #20 |
Banned Join Date: 08-06-07 Location: In the battle of Love... Posts: 2,082 | AW: Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] keta qe po thojne e kena njoft Mehe Uken -Moravacin garant duhet mi pas njoft edhe Jagliqin o Risin e Zoranin. Gjini mos shkruj ma ne teme edhe ti beku te paski njoft shpiuna te shkijeve jo konspirativ njani shkrun, jo shembull i qendreses tjetri.[/size] |
25-03-08, 20:32 | #21 | |
gjini Join Date: 13-11-04 Location: Midis Europes Posts: 3,091 | Titulli: AW: Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Quote: [/size]
Per mos me shkrue nuk mundesh me than, por ti duhet te dokumetosh ate qka e fol dhe poqese ke ndonje fakt se Mehe Uka eshte kan i till athere do te kerkoj faljepor nje fakt me lene te jem shum i sigurt se serbia ne te gjithe ata qe ka pas frige nga ta i ka quajt pastaj si njerz te UDB. pra ska gje ne ate qka shkruan ky dyllaveri se shkijet kan shkrua per hesapet e tyre dhe po qese ishte kan ai i njeri i UDB nuk do ishte vrar menjiher pasi qe eshte kthyer nga drenica do thote eshtre vrare ne prite edhe ai qe te mbete si aksident. Keto jon faktet njeher pernjihere. Pra ai fare shkau qe ka shkrua e ka dite se sa jemi na te zotet te njohim faktet dhe Dinakerin e serbise ne lidhje me shqiptare. me te mira.[/size] | |
25-03-08, 20:36 | #22 | |
jadore Join Date: 23-08-05 Location: universe Posts: 7,225 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Quote: [/size]
.. pasha Zote'n , une nuk e dij..!![/size] | |
25-03-08, 20:38 | #23 | |
jadore Join Date: 23-08-05 Location: universe Posts: 7,225 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Quote: [/size]
me pelqej kjo qe solle Dilaaver, ja nje shembull konkret , ne gati qe mbytemi mes veti se cili me atedhetare dhe patriot se tjetri eshte .... e faktet e dhembshme shume here flasin ndryshe.. [/size] [size] Last edited by jadore; 25-03-08 at 20:38.[/size] | |
25-03-08, 21:02 | #24 |
gjini Join Date: 13-11-04 Location: Midis Europes Posts: 3,091 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] jadore, kush je spo e di por mos u gezoni dhe mos u bazoni ne te dhenat e nje shkau qe munden te jene edhe te dhan me qellim vetem sa me diskreditue personin e Mehe Ukes. Pra, mos u ngutni se arkiva ende nuk eshte hapur qe te dihet se kush eshte dhe kush qka ka qene ne te kaluaren. Nje gje mundem me te sigurue se Ky Mehe Uka ndjes paste nga ana ime ne kohen e burgut este mbajt si burr dhe per kete askush ska dyshue kurr as ne burg e as ne liri. Kan dal disa zera qe dojne tja nderrojne kahjen krejt levizjes se athershme. pra lutje mos shitni rrena te shkijeve ketu ne kete Forum.[/size] |
25-03-08, 21:08 | #25 |
Guri i madh Kafir Arrnaut Join Date: 28-08-05 Location: në klysyr Posts: 14,662 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] edhe pas lufte po shitet lufta psikologjike e serrbis __________________ Kosoven nuk e pret rreziku nga Serrbija po te mos e kishte PDKen e SHIKun e pikrishit Hashim thaqin[/size] |
25-03-08, 21:14 | #26 | |
gjin bre , mos te keqkuptohemi , anjerin nuk e njoh e as kete Mehe-n , perderi sa ka dhe ka pas vrasje tek ne per qeshtje politike , del qe tek ne ka pas dhe njerze te infletuar nga armiku ... ..e dine ku me dhemb mua , prap e perseris ne jemi ne gjendje te vritemi njeri me tjetrit ,vetem te deshmojme mes nesh cili eshte me patriot se tjetri ...[/size] | |
25-03-08, 21:23 | #27 | |
Banned Join Date: 08-06-07 Location: In the battle of Love... Posts: 2,082 | AW: Titulli: AW: Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Quote: [/size]
jo me kerku falje nuk ke nevoj askujna, po ata bashkpuntoret nuk jon kane te mbshtjellun me qarshaf qe nuk ke mujt me i pa. Ke mujt me taku diten e naten ai shoqi ka shkue ne stanice edhe ja ka krise ashtu keshtu, keshtu ashtu edhe te nesermen patriot u mbet.[/size] | |
25-03-08, 23:21 | #28 |
gjini Join Date: 13-11-04 Location: Midis Europes Posts: 3,091 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Ju gjithqka mundeni me than ketu dhe aty por nje gje nuk mundem me i besue ketu askujt per `Mehe Uken, kur e tham kete e zbukuroj me nje thenje se nuk besoj qe MEha ka qene i till. Kesaj i thon sikur ajo pyetja qe ja kan drejtue hocxhes: O hoxhe a bon vaki me ra bajrami ne ramazan? hoxha ish kon pas ngushtue se e pyeten mbi njeqind here e pastaj aj ju tha se nese bjen bajrami ne ramazan kemi me ja lujt e kemi me e hanger . keshtu eshte edhe kjo puna me kete fare marifeti qe nje budall e gjuan nje guri e tash ne bajme ketu luft ne mes vete se kush e ka ma mire dhe kush ka te drejt ai apo ajo qe ka hape kete teme nuk besoj se do jet vete i paster dhe üpara se ti thot dikush atij apo asaj doli e thot se Meha qenka shpijun e serbise. me duket shum e pa kapshme por asgje e pa mundur.[/size] |
26-03-08, 08:39 | #29 |
qifti_mf Join Date: 23-08-07 Posts: 12 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Dilaver po me intereson te dije si te lindi ideja qe te lexosh nje liber te nje shkau se qka shkruan per shqipetaret, apo mos ke frig se e gjene emrin tend dikun pari, une nuk e di se kush je ti por jam i bindur se ke qene ne sherbim te serbeve. Nese pret qe shkiet bijte tane qe kan vdekur dhe jane kalb neper burgjet serbe, te na i lavdojne dhe te na i quajn heronje , ateher mund te them se ti je nje Idiot dhe nje vrases i shqipetarve, Une e kam njoft Mehen shume mire dhe e di edhe si u vra, jame i bindur se njeri nga ju qe po shkruani kunder tije, keni qene bashkepunetor i serbeve, dhe keni gisht ne vdekjen e tije, nga friga se do zbuloheni, po mundoheni qe edhe per se vdekuri ta mbyteni. Njerzit si Meha jane te pa vdekshum. eshte turp per ju more Gomare te shkruani diqka te tille kur dihet se ai ka lan 4 femije qe neser do ju kerkojne llogari per keto qka po i shkuani. Nje njeri qe rrine 10 vjet ne burgjet e serbise Ai kurre nuk behet shpijun. Edhe diqka Dilaver Meha ka ra Me Jasharajt vone ne kontakt per ti spijunu ata, shkiet i kan pas shpijunat per Jasharajt shume ma heret e ti e dine fort mire se kush kan qene ????? prandaj edhe interesi i yte ne librat e fashistve serbe, per te gjete te verteten shqiptare, qfar poshtersije.....[/size] |
28-03-08, 18:34 | #37 | ||||||||||||||
Banned Join Date: 08-06-07 Location: In the battle of Love... Posts: 2,082 | AW: Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Quote: [/size]
kallezo drejt gjin cilla shifer je kon ti. Per morravacin e morem vesh jane mete edhe tri tjera me dalen. Mos u tut se nuk jemi tu detyru me kallezu shifren. Po mos ja fut llaf badihava, Serbia nuk ti ka vra do njerez te medhaj e te fort kombetar. Ti vjen kallezon per Zahir Pajazitin. O ti njeri 1997 ke mujt me kerr me shku ne prishtine me pi naj kafe a naj birre o je nis dikund me pi qaj dikund masdarke edhe rruges kane qellue policia te dehun ta kan jap kallash, heeeeeeeee e tani mule ta shpallim heroj lufte. Bile edhe ti me pas qellue ne vend tyne sot ishe kane heroj edhe ta kishin ngrite lapidarin 20 metra ne midis prishtine. A po kupton qitash !!!! [/size]
|
#62 | |
lirik Join Date: 09-02-07 Posts: 12,675 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Në qoftë se MEHë UKA KA QENë I BURGOSUR POLITIK at'her le te del dikush e le TE thot cili gjykats e ka denuar cili gjygj ësht mbajtur në vitin 1981 un për vete di me tregu me daten 9 prill 1981 jam arrestuar dit e mërkurë KA QEN DIT ME DIELL NE MITROVICë NE GJYGJ JAM DAL NE FILLIM TE KORRIKUT POR KA ZGJAT PROCESI DISA HER EDHE ME 29 QERSHOR JAM DAL NJIHER PRA KA VAZHDUAR DERI NE VENDIMIN PERFUNDIMTAR gjykats hetues ishte regjep kaqaniku ne krejt procesin e landes hetuese te gjygjit politik Më ka mbrojtur avokati Gjuran Demaj dibran NGA DIBRA E MAQDONISë që ushtronTE avokaturen ne Mitrovicë qe sa vite MA PARë ndersa disa shokë të mi TE DENUAR NE AT KOHë ne vitin 1981 i ka mbrojt i Ndjeri Bajram Kelmendi te cilin e kan vra me dy te bijt gjat masakrave te fundit ne kosov ne vitin 1999 Të gjith ne të burgosurit politik jemi gjallë POR GJALL JAN NJERZIT MITROVICA E RRETHINA PER DIQKA TE TILL NUK MUND TE GENJEHET SEPSE NUK ESHT MIZë KJO GJë POR QESHTJE GJYKIMI KU ISHIM ME VJET TE DENUAR E gjith kta qe ishim te denuar ne at grup pra grupi i parë që u denua në MITROVICë DHE ME DUKET SE EDHE NE KOSOV NGA NE KAN FILLUAR NUK E DI SE A U DENU NDONJI GRUP PARA NESH A JO VEQ E DI SE GJYGJI I MITROVICES ME DUKET KA PAS FILLUAR E MANDEJ KOMUNAT TJERA ME DENIME TE BURGOSURVE POLITIK MANDEJ DIKUND NE GUSHT APO NE SHTATOR JAN DENUAR GRUPE TJERA NGA KOMUNAT TJERA NE JEMI TE DENUAR me aktakuza ne secilen fletë dhe vendim burgimi E paraburgimi ekziston emri dhe mbiemri i te burgosurve politik te vitit 1981 ne krye me te akuzuarin e parë Xhelal Ferizi--- Me nickun liriku ktu ne forumin dardania kështu fillon aktakuza un at aktakuzë nuk e kam formulu vet por gjygji i qarkut në Mitrovicë dhe nuk mud te bejm histori të pa qenë e te qesim emra qka nuk ishin e njerz qe nuk ishin nuk kemni nevoj te rreh jm e te genjejm un flas vetem realitetin dhe nuk mund te fus njerz ne ne proces gjygjsor njerz qe nuk ishin Meh Uka mund te jet denuar ne vitin 1984 ose 1986 POR ME GRUPIN TON NE VITIN 1981 NUK ISHTE MA VONë NUK E DI ASPAK SE KAM HARRUAR SA NJERZ JAN DENUAR NE VITET PAS VITIT 1981 POR PER TE DENUARIT XHELAL FERIZI 8 VJET E 6 MUAJ BURG PER ORGANIZIM DEMOSTRATASH NE MITROVICë ME RRETHINë UJKAN ZENELI 8 VJET BURG SKENDER HAJREDINI 7 VJET E 6 MUAJ SABIT VESELI 7 VJET dhe NAZMI SHAQIRI i 6 VJET E 6 MUAJ BURG TE VITIT 1981 PER ORGANIZIM DEMOSTRATASH NE MITROVIC DIREKT ISHIN KETA PERSONA PRA SHTYPI I ATHERSHEM TELEVIZIONI AKTET DOKUMENTET QYTETI SHTETI NJERIT EDHE SOT JAN DESHMITARë NE KET VIT NUK ESHT NDEGJUAR PER EMRIN E MEH UKES NE MITROVICë KUSH DON TE KRIJOJ HISTORI TJETER QE NUK ESHT E VERTETë AI RRENë SHUM RRENë UN NUK EKAM PER ASGJA POR KJO NUK ESHT E VERTET DHE NESE THEMI NE SE ISHTE EDHE MEH UKA I DENUAR ME NE NE RREJM VETVETEN DHE JA ULIM EDHE ATI VLERAT SEPSE NUK MUND TE THEMI SE DETI ESHT KODER AS BJESHKA ESHT KOPSHT AS E BARDHA ëSHT E ZEZë VETEM MANJAKT Q EMUNDOHEN ME QDO KUSHT PER SHKAK TE SMUNDJES SH IZOFRENE Të LAVDISë MAJNAK GENJESHTARë MUND TE KRIJOJN HISTORI TE PA QENA EDHE NESE NE E KRIJOJM KET HISTORI TE PA QENë PROCESET DHE DOKUMENTET JAN GJALLë DHE NE NUK MUND TE KRIJOJM AKTE TE PA QENA AS NGJARJE TE PA QENA KETU DUA TE DAL E AS QE E KAM NDERMEND TA ULI VLEREN E DIKUJT AS ME INTRESON TE JA ULI DIKUJT VLEREN DHE NESE E KA VLEREN DHE MERITEN E FAKTIN AS KUSH AS UN NUK JA ULIN DOT VLEREN AS NUK KA KUSH QELLIM ME JA UL VLEREN MA VONë SE QKA U BA NE VITIN 1982 KUSH U DENUA NE MITROVICë ME RRETHINë nuk e di sepse un ather kam qen ne vuajtje te denimit i transferuar ne repuBliken e sllovenis me daten 14 nentor autobusi i njisiS speciale sllovene ka ardh e na ka marr NE te burgosurve politik qe kan pas me u transferu me urdher te sekretariatit krahinorë ne prishtinë me duket se ather ishte vesel latifi ISHTE ATHER KRYETAR ne jurispondencë ne prishtinë nenshkruante per te burgosurit i cili dha urdher te gjith te burgosurit politik nga kosova te transferohen ne republika tjera te ish jugosllavis dhe u transferuam Un as gjë nuk thash per keq per Meh Uken un nuk mud te them se e kan njoft skenderbegun nese nuk e kam njoft se rrej rrej ATHER AQ shum aq shumm RRej E GJITH BOTA QESH ME MUA MANDEJ sa qe edhe qielli bjen posht ë ME RREJT ASHTU me than e kam njoft skenderbegun pa e njoft hiq E ME THAN E KAM NJOFT JUL CZARIN rrena i ka kamt e shkurta me ja nis me rrejt tani mozomakeq shum keq esht me rrejt E DISA PO RREJN SE PO MUNDOHEN ME NGRIT KATUNDIN E VET MOZOMAKEQ kta pes e mra i tha TELEVIZIONI ATHER EEDHE GAZETA RILINDJA E ASAJ KOHE E ILUSTROVANA POLITIKA DANASI E TE GJITHA GAZETAT E JUGOSLLAVIS ATHER I THAN KTA EMRA si te denuar PER DEMOSTRATA TE VITIT 1981 kta pes emra qe i shkruajta ktu e po i shkruaj edhe nji her QE TA DIN KY QORRI I BARES se shum keq esht me rrejt jashtzakoionisht keq esht me rrejt ma shizofreni se me rrejt nuk ka pra Xhelal ferizi Ujkan Zeneli Skender Hajredini Sabit Veseli dhe Nazmi Shaqiri meh uka nuk ishet askund hiq ne ket grup te denuarish meh uka mund te jet denuar ne vitin 1994 ose 1996 as nuk edi ne cilin gjygj as me qfar grupi eshtdenuar as ku e ka mbajt burgun ka qen dikund ne sremska mitrovicë ne burg kshtu kamndegjuar ka qen i burgosur por nuk kam njohuri se ku dhe cili gjygj e denoi me kend ishte ne grup me kend veproi kur u denua per qfar aktiviteti konkret pergjigjej e qka shkruante e per qka engarkonte aktakuza me cilin grup dhe kush ishin emrat kush ishin avokatet cila gazet shkruajti --------------------------------------------------------------------------------- un nuk thash asnji te keqe per Meh Uken sepse nuk di e di s e mbas vitit 1981 gjenerata e parë e te burgosurve qe jemi denuar Mmë pas taj në vitin 1982 ka vazhduar dënimi i njerzve ne Mitrovicë JAN DENUAR GRUPE TJERA por ata jan te denuarit e gjeneratave tjera pra jan te vitit 1982 1983 1984 85 e me radhë Un ne burg e kam pa Bali Uken NE VITIN 1981 vllaun e Meh Ukes profesorin tim TE HSITORIS e di se e kan marr ne pyetje per disa dyshime KAN DYSHUAR NE BALI UKEN DIQKA E KAN MARR NE PYETJE E KAN LIRUAR MA VON PAS DISA DITESH NUK DI A DY JAV A TRI KA NDEJT NE BURG SAKT NUK E DI NUK DUHET ME RREJT DUHET ME PYET EDHE NJIHER VET PROFESOR BALIUN SA E MBAJTEN DHE QKA EKAN PYET NE SEKRETARIAT E DI SE E KAN PAS MARR DIQKA SI TE DYSHIMT PER QEWSHTJE POLITIKE POR NUK I KAN GJET NDONJI FAKT DHE KAN LIRUAR E DI S ENJERZIT I MERNIN I MBANIN DISA DIT NE IZOLIM I PYESNIN E I LIRONIN DISA I MBANIN NE ne burg NGA TRIDHJET DIT PER KUNDERVAJTJE Duke dalë në oborrin e burgut kur na qojshin ne vizita kur na vinin familjet ose kur na qojshin me u rru te berberi i burgut e kam pa me sy te ballit vet Bali Uken PROFESORINTIM TE HISTRORIS DHE BILE PATA MENDU VET ME VETE PER QKA THASH E KAN MARRE E QKA E PYESIN dhe e kam pa ne burg profersorin e historisë Bali Uken EDHE NJIHER PO THEM BALI UKA ESHT VLLAU I MEH UKES PREJ NANE E PREJ BABE PER MEH UKEN NUK DI NUK PO RREJ SE KEQ ESHT ME RREJT SHUM B VON KAM NDEGJU PER KET PERSON NDERSA BALI UKA ISHTE PROIFESORI I HISTORIS Që Më KA DHANë MSIM Në VITIN 1975 1976 Në SHKOLlEN TEKNIKE boris kidriq në Mitrovicë ne degen e elektroteknikes EKAM NJOFT SHUM MIR PROFESOR MA TE GJITH PROFESORT E MI I KAM NJOFT SE NUK PO RREJ NUK JAM BUDALL KY QORRI I BARES EDHE BUDALL PO KQYR ME ME BA UN SHQIP PO SHKRUAJ E SHQIP PO THEM NUK EKAM NJOFT MEH UKEN AS NUK ISHTE MEH UKA I DENUAR I VITIT 1981 NE GRUPIN TONë QE U DENUAM NE AT KOHë PO THEM MUND TE KET QENë I DENUAR MA VONë AS NUK JA DI MOSHEN ATIJ NJERIU QFAR GJENERATE ESHT DIKUSH DUHET TE DIJ PER KET NJERI DO TE DEL NE SHESH GJITHQKA KRYESORJA UN NUK PO FLAS ASGJE PER TE SE NUK DI ASGJE PER KET NJERI [/size] [size] Last edited by Bond; 11-10-08 at 19:38.[/size] |
12-10-08, 12:11 | #63 | |
lirik Join Date: 09-02-07 Posts: 12,675 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Quote: [/size]
Antarë i lprk s a ësht e vertetë kjo u vra ne vitin 1996 disa thonë u vra duke shkuar ne prekaz disa thonë u vra duke ardhur andej MEH UKA E PASKA PAS MOTREN TE DHANUN NE FSHATIN KLINë TE DRENICES DHE KA SHJKUAR TE MOTRA E NEPERMES MOTRES PASKA TENTUAR TE KONTAKTOJ ME DISA AKTIVIST ANDEJ SIQ PO LEXOJ KETU TE DISA NJERZ QE PERFLASIN E SHKRUAJN POSHT E PERPJETë PA KURFAR KRITERESH PRA PO SHIHET SE KURFAR INFORMIMI TE SAKT NUK KA SEPSE NUK ESHT TRADIT TE NE SHQIPTART NEPERMES MOTRES ME KONTAKTU ME DIKEND E ME I THAN MOTRES E PASTAJ AJO TI THOT DIKUJT KJO ME DUKET QESHARAKE SE QKA KAN SHKRUAR DISA NJERZ DHE MENDOJ S EPIKRISHT PER MEH UKEN DUHET TE MERREN MA HOLLSISHT NJERZ TE J KOHES S E TI QE E DIJN MA HOLLSISHT VEPRIMTARIN E KTI NJERIU Në kohen e millosheviqit rrugët ishin plot me pika policore kahdo që levizte njeriu ishte rrezzik jete në qdo hap Në at kohë un isha emigrant i vendosur që nga viti 1989 në gjermani në gazetat e përditshme që i blenim ne banhof kshtu quhej stacioni i qytetit ku shiteshin gazetat e ne lajme te ndryshme percillnim situaten në kosovë qdo vrasje e qdo # padrejtesi masaker burgosje ketrajtim e qdo detal tejeter që bëhej ndaj shqiptarve ne at kohë pra ishim te informuar nepermes lajmeve shtypit . LPRK levizja popullore per reepubliken e kosoves ne te cilen ka qen edhe Hashim Thaqi Gjavit Haliti NE FAKT GJAVIT HALITIN EKAM PA NJIHER NE NJI TUBIM NE GJERMANI POR HASHIM THAQIN JO KURR NE JETEN TIME ASNJIHER AS QE NJIHEMI AS QE E KAM PA PER DSE AFERMI DIKUND PRA LEVIZJA POPULLORE KISHTE EDHE LIBREZAT E ANTARSISSë nënshkrimin e shefit te partisë dhe caktonte edhe pergjegjsit e zonave dhe kishte kshillin dhe seksionet e saja neper regjione pergjegjsit e regjioneve le te dokumentohet tash kjo LE TE DOKUMNTOHET EDHE PER MEH UKEN ME FAKTE E SA I PERKET SI ISH I DENUAR NE VITIN 1981 NE ;MITROVICë MUND TE DAL NE TELEVOZION PARA GJITH BOTEES E TE DESHMOJ SE NE GRUPIN TON TE DENUARVE NUK ISHTE POR JO VETEM UN POR LE TE DALIN TE GJITH QYTETART E MITROVICES QE E DIJN SE KUSH ISHIN TE DENUARIT NE AT KOHë PRA TE MOS QOHET PLUHUR KOT E TE KRIJOHEN LEGJENDA TE GJALLA NGA QORRAT E BARES PA KURFAR DOKUMENTIMI PA KURFAR FAKTI E PA KURFAR TE VERTETE ku u antarsua dhe kur kush dinte për Meh Uken ku e kishte te caktuar regjionin e veprimtarisë kujt i jepte llogari kush ishin ata antar te lprk e te lkqk qe e dijn ket fakt te gjallë kush jan ata dëshmitarë Po në mitrovicë kush e din se ai ishte ne oret e para aty ne vitin 1981 dhe se ishte i burgosur i ati´viti ne gjygj apo dikund Vrasja e MEH UKES ëSHT KREJTSISHT E PA KJARTë[/size] | |
14-10-08, 12:05 | #64 |
lirik Join Date: 09-02-07 Posts: 12,675 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Nuk pask qenë ti XHELAL FERIZI NE VITIN 1981 NE DEMOSTRATA thot ky Agim Barja pa kurfar turpi por paska qenë Mehë Uka në vitin 1981 I ORVE TE PARA NE QYTET IN MITROVICë Ky agim barja paska dalë me e rrejt krejt Mitrovicen e gjith boten arkivat shtetrore e të gjitha dëshmitë e njerzve e ngjarjeve dhe vetëm pse M eh Uka qenka nga regjioni i ti tash vrap ta heqim faktin ta heqim ta spostojm grupin e Xhelal Ferizit e ta vendosim Meh Uken PER VITIN 1981 Në Mitrovicë Ky ësht turp i pa shembullt që nuk ka shembull në histori o Agim Barja po me të vërtetë njerzit krahinarist si ti nuk paskan pas kurfar fytyre dhe këtu haptas po dalin gjelozi dhe inate krahinore FISNORE . Pas lufte në Mitrovicë linden përmendore si këpurdhat menjiher por kur erdhi në pyetje të ndertohet nji bust i Adem Jasharit në at qytet ku adem jashari edhe ka vepruar u kundërshtua nga klanorët antikombtarë nga fisnorët me forcë dhe me hata të jashtzakonshme thue se ësht fjala për nji hata mbi dhe zhurma që bëhej e piskama kunder bustit të Adem Jasharit trondiste sallen në MITROVICë njejet si nga klanet e errsires fisnore në prishtinë dhe merret me mend se kush vepron kështu le ta dij e gjith bota se ky komb nuk del prej verbrive klanore fisnore krahinore se ka shum qorra e sakata si ky Agim Barja . Në Mitrovicë ka vite e vite që bëhet tendencë e jashtzakonshme për spostimin e të gjith atyre njerzve qe jan nga zona tjera nuk jan andej kah krahi i atyre qe tentojn te sundojn me fise si ne kohen e Mahmut Pashes PO PROVOHET që të ju shuhet gjurma e historia komplet edhe si banorë aty të qytetit të dënuarve të vitit 1981 në mitrovicë vetë m e vetëm që qorrat si ky agim barja po mendoj qorrat si ti o agim barja e qiftat tu mohues që nat e dit grryejn themelet e atdheut e shkaktojn përqarje e pezm nxitje klanore por asgjë të shëndoshë kombtare nuk ndertoni ----- Edhe ai Sabit Idrizi Qorri klanorë nga katindi cerajë njeri fisnorë me vetedije fisnore u bë përgjegjsi per kulturë në Mitrovicë gjoja poet ky i madh që nuk eka pa ma par ë qytetin e Mitrovices kurr në jeten e ti deri pas lu fte tha: Asnji varg POETIK I XHELAL FERIZIT Të MOS QITET në librin me titull Fjalë dhe Valë asnji tha KY FISNORI asnji varg te poetit xhelal ferizi te mos qitet NE LIBER urdher i prerë i qorrit në krye me qorrat TJERë UZURPUES TE POSTEVE TE KOMUNES SE MITROVICES Ata kan uzurpuar gjithqka në QYTETIN e Mitrovices KAN ARDH PREJ KATUNDEVE TE THELLA MALORE E KURR NUK KAN KONTRIBUAR ASGJë PER QYTETITN E MITROVICES VETEM PERFITUAN NGA SITUATAT E TRUBULLTA TE KOHES dhe vetem klani dhe krahu i tyre mund të shkruaj TASH NE LIBRIN FJALë DHE VALë VETEM ATA GRUPI I TIJ mund te jet aty në at liber që financon fondi i komunës s ë varfër të Mitrovices . Ja kush jini ju qorrat dhe fytyra e juve gjeloze me zemer bloze e katrani qe nuk duroni askend tjeter jashta mahalles tuaj fisnore u pa fytra juaj e zezë hijanetizmi juaj fukarallak ne shpirtë kishit maskrallak [/size] [size] Last edited by Bond; 14-10-08 at 12:33.[/size] |
14-10-08, 12:30 | #65 |
lirik Join Date: 09-02-07 Posts: 12,675 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Te ura e gjakut u vra ball per ball me qetnik u vra Selman vajvoda nga llausha mori plumbin në lule te ballit e Sadullah Dibrani PJSEMARRS AKTIV I DEMOSTRATAVE TE VITIT 1981 LUFTAR I UQK S ME MUSTAQE SI TE ADEM JASHARIT bashk me t e nipin U VRA DUKE LUFTUAR NE KATINDIN VAGANIC AFER MITROVICE duke luftuar heroikisht si oso kuka deri ne fishekun e fundit U VRANë NIP E AGJë NDERSA E GJITH FAMILJA DIBRANI LUFTOJ ME PUSHK NE DORë DHE TENTOJN TI SPOSTOJNë TI ANASHKALOJN ë PERMENDEN VETEM DISA QE JU INTRESON KLANORVE FAMILJA DIBRANI ISHIN TE NGJAJSHEM SI FAMILJA JASHARAJ E HARADINAJ POR PO TENTOHET TE SPOSTOHEN ME QDO KUSHT NGA KOMUNA TE MOS JUN JEPET ASNJI MERITë PER VIKTIMAT Q ë DHAN E KONTRIBUTIN KA S ATE DUASH KSI QE PO SPSOTOHEN TE FILLOJ MENJIOHER EMRIMI TASH NE MITROVICë NGA KUSH BëHEN KTO MARIFETE TE TURPSHME KUSH JAN ATA FIOSNORë PISA KATILA QE DUAN TE SPOSTOJN QDOI GJë ATDHETARE TE VEPRIMTARVE ndersa djali i tij tjetri I FAMILJES DIBRANI NGA GRADICA TE ARDHUR NE MITROVICë hodhi bomba mbi s e rbian kur shumkush e ikte prapanicen per te shfrytzu pastaj rastin me u fry pas lufte me marr poste per se gatshmi PO KUSHERIRI i Adem Jasharit ARTIM JASHARI që u vra fyt për fyt me serbian heroikisht duke vra e plagos polic serb ne lagjen tavnik te mitrovices nji vdekje e lavdishme heroike e tij te gjith kta nuk po meritojkan permendore në mitrovicë apo jo Agim Barja As AGIM HAJRIZI i njohur VEPRIMTARI MITROVICAS që vdiq trimrisht u masakarua me gjith djalë e nanen e vet pa ju tremb syri intelektuali i rrallë veprimtari dhe aktivisti i shkelqyeshëm i kohes kryetar i sindikatave te asaj kohe as Latif Berisha profesori i njohur në MITROVICë që kishte nji aktivitet te jashtzakonshëm e u masakrua nga serbet por as nuk bëri ah as oh tregojn dëshmitart PER TRIMRIN E TI përse këta njerz që historia e tyre ësht aq heroike e famshme perse nuk po meritojkan buste PERMENDORE NE QYTETIN E MITROVICES dhe duhet të shuhen nga historia dhe gjurmët e qytetit DHE HESHTET PER TA NE MENYRAT MA KLNORE E FISNORE sepse ne qytet erdhen uzurpatorë NJERZ Të PA DREJT QE NE SHPIRT NUK E KAN NDJENJEN KOMBTARE POR KLANORE MAFIOZE HIJANETE qe kurr nuk kan vepruar ne at qytet e nuk i ka njoft kush përveq bullicat e dHitë e veta në aher Në STALLë TE FSHATTIT A po do me na bë budall neve nji qytet budall ti Agim Barja jo jo agim barja shum gjëra duhet te pastrohen e te sqarohen se kshtu nuk do te shkoj kungulli mbi ujë nuk po lufton populli shqiptar per klane hijanete por për komb atdhe e liri drejtesia duhet te dal në shesh mjaft ma me padrjtesi te poshtra klanore me perbuzje spostiome anakronizma me uzurpime postesh nga njerz te pa aft klanorë që hiq asgjë nuk bëjn per qytettin PRANDAJ KOSOVA DHE MBAR SHQIPTARIA DUHET TA DIJ S ENE DUAR TE KUJT KA MBET QYTETI I MITROVICES E QKA PO ZIHET ATY EKUSH E KA NE DORë E PSE NUK ECET ASNJI MILIMETER PERPARA AS NUK NDRYSHON GJENDJA NE MITROVICë AS NIK KTHEHEN SHQIPTART NE SHTEPI TE VETA ANDEJ URE SEPSE KLANORT NUIK BëJN ASGJë PëR QYTETTIN PER VEQ PER DISA NJERZ TE MAHALLES S E TYRE FISNORE [/size] [size] Last edited by Bond; 14-10-08 at 12:33.[/size] |
14-10-08, 12:34 | #66 |
lirik Join Date: 09-02-07 Posts: 12,675 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Deri më tani kemi besuar në drejtësi kur i kemi pa disa padrejtësi në fillim na jan dukë të rastit por tash po e shohim se gjithqka u bë me plan me poshtërsi te hijanetve gjelozve të sëmurë të cilët jashta mahalles se vet nuk duan ta shohin kend me sy edhe ne qoftë ADEM JASHAR Mjaft ma he qena te bushtrave me padrejtesi se po me shtini me than tipat si ju e mertoni me ua ba kshtu e kshtu nanes shkjau se ua njohin fytyren juve e zemren qorre se ju jeni lindur me ja hanger hakun njeriut por zoti nuk ja han hakun jo [/size] [size] Last edited by Bond; 14-10-08 at 12:37.[/size] |
14-10-08, 12:54 | #67 |
lirik Join Date: 09-02-07 Posts: 12,675 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] KA ARDH KOHA TI DAL ZOT VETES TASH E NUK ME INTRESON FARE A ME DEL ZOT KUSH A JO SE PREJ QYQARVE NUK KAM PRIT KURR DIKQA POR PO E THEM --PA MARR PARA SYSH SE QKA FLITET-- E QKA SHKRUHET-- PER GRUPIN E XHELAL FERIZIT DHE SE EKZISTON TENDENCA NE KOMUNë TE NA SPOSTOJN NGA KOMUNA E BILE DESHTEN TE NA SHLYEJN NGA AKTET MEZI E KAM GJET NJI DESHMI QE JAM BANOR ATY E MUA MA KISHIN RRëXU EDHE MURIN E OBORRIT E U MUNDUAN ME MAR R EDHE ATA PAK OBORR HISE QE MA LA BABA NE MITROVIC E NJI SHTEPI TE VOGEL KAH RREXOHET PO JU THEM HAJNAVE SE KOT E KAN E PERGOJSAVE E LLAFAZANAVE E FALCIFIKATORVE TE HISTORIVE E NGJARJEVE SE EDHE PSE PO MUNDOHEN TA SPOSTOJN GRUPIN E XHELAL FERIZIT NGA NGJARJET NE MITROVIC NE VITIN 1981 EKET PO E BEJN ME KEMBNGULJE NUK DO TE ARRIJN VETEM FTYREN E TYRE E TREGOJN SE U MUNDUAN NE FILLIM TE MOS NA REGJISTROJN AS SI BANORë Të QYTETIT QE JEMI LINDUR ATY POR ME SHUM MUND ARRITA Të REGJISTROHEM NE KOMUNë DUKE ME NDIHMUAR DISA TE NJOFSHEM DHE VLLAU IM NE VITIN 2002 DHE MORA PASPORTEN E UNMIKUT POR ME SHUM MUNDIME SE PO TE MOS ISHIN DISA NJERZ TE NJOFSHEM E MUNDI I VLLAUT TIM QE KA SHUM TE NJOFSHEM NE AT QYTET UN AS QE ISHA REGJISTRU NE KOMUNë SI BANORë A S NUK KISHA MARR PASAPORT TE UNMIKUT NE VEND SE TE NA PRISNIN SI ISH TE BURGOSUR POLITIK VENDAS QE NUK NA KAN PA QE NJIZET E MA TEPER VJET PO MUNDOHEN TE NA SHUAJN TE NA FSHJIJNë NGA FAQJA E DHEUT POR NUK PASKA SKEJ A S FUND E KEQJA BRE HAJT SHQIPTARI HAJT S E KE ME JA PA VETI HAJRIN ME KTO SJELLJE GRUPORE FISNORE KLANORE DUKE JA HANGER HAKUN GJITHNJI TE MUNDUARIT PADREJTESIA BESA PO BEHET SOT LIGJ TE SHQIPTART DAL NGADAL E DO TE BEHET KULT MOZOMAKEQ ISHALLA PO PSHTOJM O MILETI I MEMLEQETIT SE SI JAN ARDH PUNET NUK PO DIHET KUSH ESHT RROGTAR E KUSH ESHT MBRET U PERZI PAZARI E DERI SA TE QEROHET PUNA E HANGER UJKU VATANIN [/size] [size] Last edited by Bond; 14-10-08 at 16:30.[/size] |
15-10-08, 12:16 | #68 | ||||
agim__barja agim__barja Join Date: 14-10-08 Location: veriu i shqiperise etnike Posts: 54 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] PERSHENDETJE LIRIK PO TE PERGJIGJEM EDHE UNE KESHTU ME DISA FJAL TE MIRA SE KAM DITE KUSH JENI MIR PASKE BA QE PASKE NGA PER REPUBLIKEN E TITOS PASKE HIJEK BOLLE UNE STE PASNA NJOFTE SE JAM KREJT PER TJETER SEN PER BASHKIMIN E TE GJITHA TROJEVE SHQIPTARE KU MA KA MESUARE KETE MEHE UKA DHE BETIMI IME I DHENE ESHTE DERI NE VDEKJE SE JAM LINDUR E RRITURE NE FSHTAT ATY KU GJITHEQKA MESOHEHET SE SI TE LUFTOHET PER BASHKIM KOMBETARE ATY KU UKSHIN KOVAQICA BERI NAM MBI SHKIE ATY NE ATO FSHATRA KU U LINDEN TRIMATE QE ZDIJTEN QKA ESHTE FRIKA DHE JA NGRITEN ZERIN SHQIPERISE EDHE PERTEJE OQEANIT TI LIRIK TE KOKE NJERI I SEMURE NE KOKE ASE VET SPO DI SE QKA PO SHKRUN PO I NJOLLOSE FIGURAT KOMBETARE E SIDOMOS ATA DJEMET SHALJAN PASKE ORATORI DIPLOMATIKE ME MJESHTRI PO DIJSHE PO NUK PO TE SHKO ZERI KERKUN HIQ E TI MUA SME NJEHE TI RRI ATJE MIR TE KOKE PASKE KQYR LUFTEN E SHEJT TE UCKse NE TV E TASH PO MAN VAJZE NEPER INTERNETA KUSH ESHTE MEHE UKA EDHE SELMAN VOJVODEN PO E PERMEND E TI [PER TA HIQ SKI QKA ME TREGON SE KAME PAS FATIN ATE DITE DIKU I TRETI RENDE ISHA NE DEMOSTRAT PO EDHE AI VORRIMI I TI ISHTE AQE I MADHE SA QE ME BEHEJ ZEMERA MAL DHE THOJE LUM UNE QE I TAKOJE KETI KOMBI ISHA UNE ME 4 VELLEZERIT E MI E TI PO MI SILLE DO FAR PERALLASH PO I NJOLLOS NJEREZIT PER TY SABIT IDRIZI ESHTE AKADEMIK E TI PO I URREJSHE PERSE ESHTE VETEM SHALJAN EDHE PER ARTIMIN TI MOS SHKRUJ FORT PREJ STAMI SE NA JENA KETU KENA QEN BASHKE NE NJE PARTI ATEHER NE PARTIN REPUBLIKANE KU UNE ISHA PER REGJIONIN TIME EDHE SEKRETARE I PARTIS REPUBLIKANE SKENDER HOTI KRY.. [/size]
|
askend Ne shalë kemi marrë e dhanë shum bija vajza e agjes tim ishte e dhanun ne terstenë e tri vajzat e vllaut jan te martauar per djem shaljan ndersa nji ësht e martuar në ferizaj me pas daSht un nuk ishte ba kjo punë po mos shit pallavra fshatareske injorante por dsiskuto PER DREJTESI mos ja jep kodrave bregut pa lidhje +# e koncentrou aty ku po të them re drejtesia Mua nuk me pelqen të krijoj kulte por me peklqen realiteti natyrisht kjo që ma ka shkaktuar sabit idrizi dhe të tjerët më kan shkaktuar lëndime neveri jo vetëm mua por shumkuj me ato sjellje injorante klanoro centriste tencencioze. Prandaj mbaje gojen e mos flliq Pa ldihje se kjo ësht akuzë e randë dhe kët po e shpifë ti Un nuk te thash ty pse eurren ket apo at prandaj koncentrou te drejtesia e fakti sa për sponzorizimin që thua ti qenke nji dhelpër e vërtetë qe po mundohesh me luajt me fjalë por ne kurtha po bjen vet por me mua e ke të veshtirë pak ti e paske pa qe sa kohë se un kam nevojë per sponzoor e paske fut bishtin nën shalë pra si i thonë nji fjal popullore ne shqipri e kam ndegjuar te ne ne kosovë thon bisht ndër këmbë pra ti qenke sjellë indfierent si behgjet pacolli gjon berisha veton surroi e shum tjerë që e dijn rastin tim e heshten per gjithqka ti nuk paske dasht pra me me sponzorizu nga urrejtja dhe gjelozija veq pse nuk jam prej shale apo jo a te them tash edhe un ty kshtu si te duket hë ------ un i kam gjykuar ne vargjet e mia dukurit negative agjenturat wehabizmin katolikocentrizmin klanocentrizmin fundmantalizmin e qdo veprim tejete r te dëmshëm e ksaj nuk i shpetojn as kta pshtjellsat ne mitrovicë qe po gabojn tash s avjet e po shihet me sy veprimi i tyre i njianshem nuk ekursej un askend mos hyfsh ne vargjet e mia s ebahesh pishman edhe ata karrieristat e shum kend i kam gjaujtur me shtiza e shigjeta kritike pra secilen dukuri begative ndersa ti per me pshtue me bisht te perdrdhur po ma qet ne teren tjeter mos po te peshperit t e veshi sabit idrizi e ramadan kelmendi e disa tjer klnocentrist aty Për gabimet e tyre KATATSROFALE nes e dikush ua terheq vrejtjen ti menjiher me intrighen e kalbur thuaj tash se edhe ata jan prej shale e per ata po i gjuan me fjal te kqija jo jo zotri u trashë shum zullumi prandaj e jo per tjeter as pse ky esht andej e ky kendej por per shkka te padrejtesive djalo une edhe me re te qiellit kapem e ngatrrohem per princip e per drejtesi e mos ngjit te zeza ktu se un ne asnji rast nuk e kam cekë askund konkret se eurrej dikend nuk jam un antikombtarë që të u rrej fshatra e krahina por kur ua them të verteten dikujë po i djeg fort e nuk po din si me u mbrojt e hajt hidhja nji fjalë lirikut ta nervozoj si serbia per shembull masakroi e bëri me miljona te zeza e kur u moren masat ndaj sajë krejt botes i tho po na urreni veq qe jemi serb jo jo zotri bota nuk te urren per ata po per veprimet tua qnjerzore Por publiku me qenë real e shohin ktu s e ku kam shprehë un urrejtje kshtu SI thua ti ASKUND NE ASNJI RRESHT PRA VEQ POSHTERSIA JOTE QPIFI KET ETIKETë un kam shum shokë prej atyre anëve DHE MBETEMI SHOKë TE PERJETSHEM dhe kjo qka thua ti nuk qendron aspak POR NUK JE NJERI QE EPERBALLON KRITIKEN po hajt te gjuj fjalen si lopa baglen ja qëllova s ja qëllova hajt te them diqka por veq veten po e pasqyron se ka njerz ktu qe dijn me analizu eme gjyku kush po flet per drejtesi e kush per urrejtje un edhe baben tem e vllaun e gjykoj nese nuk punon drejt e vepron shtremt e keq e padrejtesisht |
|
E SA I PERKET Fadil Shytit mona e agrigorei ka vite qe un atyra u kam kushtuar vargje
dhe kam thanë per qdo njeri qe tregon kshtu zell e vrull ne publicistikë e i diskrediton
armiqt si ti Fadil shyti si ti o Mona
edhe pse me bindjet politike me fadilin ndryshojm
ai esht enverist
e un nuk jam
por prap ne ato sfera ku ka kontribuar fadili
nuk ja kam ngranë hakun
MEQENSE PO E NJIFSHE FADIL SHYTIN ti Agim Barja
PO MUSTAF SHYTI PSE NUK KA PERMeDdORE Në MITROVICë
EDHE PSE ëSHT I FSHATTIT Të RETHIT TE MITROVICES
PREJ OSHLANI
A KA MA VDEKJE HEROIKE SE E TI
AI VDIQ ME PUSHK NE DORë SI TRIMAT DUKE LUFTUAR
PA
PSE NUK GUXON AS Të PERMENDET Në MITROVICë AS EMRI I TI S E LE MA TI NGRITET PëRMENDORE
PERGJIGJU NE KET PYTJE PSE
kush po ja bën kët gjamë Mitrovices
ndersa sa i perket meritave te Mustaf Shytit As të emrohet ndonji rrugë me emër të ti
NE MITROVICë
DHE SA TE FILLOJ NJI INICIATIVë E TILLë dalin sabotatorët menjiher e anulojnë
kush po i bën kto maskrallaqe në Mitrovicë
Që nga viti 1988 kur u lirova nga burgu
erdha ne shtepi
dy javë--
kam prit njerz për vizita ---
menjiher
ma kan qu thirrjen per shërbim ushtarak në nishë
donin direkt në kazermë me më dërgu
dhe un kam dal në ilegalitet
kam shkuar te shoku i burgut shefki shatri në katundin tomoc te istogut
kam ndejt gjith diten aty
e kam ngran pak buk
shum pak pare kisha me vete
nana e shefki shatrit qante se ja kishin vra djalin e madh në sarajevë
pikrisht kur ky e kishte kry shërbimin ushtarak duke dal te kapija
i kishin than ktheu se kemi diqka me te pyet e ksihin vra masakruar
siq tregonte nana e tij vllaun e shefkiut e kishin mbyt e kishin masakru
me bajoneta gruaja i kishte mbet e vejë me fmi
ME KUJTOHET NANA E SHEFKI SHATRIT ME FOTOGRAFI TE DJALIT PEPRARA QANTE PA NDERPRE
ISHTE JANAR I VITIT 1989 NE GJAKOVë
TEMERPARTURA MINUS 25 GRADë
E MA TEPER PO SILLESHA NEPER QYTET TE GJAKOVES
ISHTE JANAR VITIT 1989 ISHA NE ARRATI
pOE KERKOJA NJI TE BURGOSUR POLITIK SHTJEFEN MIRDITA SHOK BURGU
QE KAM NDEJT ME TE NE BURG NE SLLOVENI SHTJEFNI KA QEN ME GRUOIN E ABEDIN BALAJT
TE DENUAR NE USHTRI DHE TEPER TE MALTRETUAR
Kisha nevojë per qetsi e gjumë PER BUK E PAK PARE
E ME NGRAN NDOJ COP BUK
Kur pas nji mundimi te madh e gjej shtepinë ESHTJEFNIT
disa kojshi te ti me thon shtjefni ka dal diku jasht shteti
ka ik se e kan keRku policia baba e nana i kan vdek
e ka veq nji moter
nese don te qojm te motra e ti
nuk pranova
dhe deshta te nisem per katUndin dollashaj
te MALSIS SE gjakoves e ta takoj Hasan Kurtin
njeriun me te cilin kam ndejt ne burg
Duke bredh posht e perpjet nuk arrija ti takoj njerzit qe me duheshin per te me ndihmuar
s e kishin ik nga ndjekjet kishn halle per vete
mendova te shkoj ne prizren te nipi im nga polaci i drenices Regj Veliqi
NE AT KOHë Regja studjonte anglishten ne prizren
dhe merdhihej per vete NE KUSHTE TE KQIJA
as nuk kishte para as dru me u nxe
ndejta tri dit aty
TE REGJA
duke u munduar te bie ne kontakt me shokt te burgut NGA prizreni
asim badallaj nga zhuri e disa tjer q e nuk i gjeta
se kishin dal dikah jasht shteti DIKUN NE ZVICER SIQ ME KUJTOHET
U NISA nga prizreni per prishtin
pasi askend nuk e njifsha ma
dhe nuk isha i sigurt ne njerzit qe nuk i
njifsha
se qellimin e kisha me lshu jugosllavin e me dal ne shqiperi
E DIJA SE SI TE ME KAPIN ME DERGOJN NE KUFI E ME VRASIN
ISHTE KOHA
e tmerrit ather
Nejse vi ne prishtinë me autobus
kam meNduar te ndalem ne suharekë te shoku i burgut Gjemajl Sadiku
nga mushtishti
por nuk shkova shkova
arsyet nuk po i ceku pse
n e prishtinë në kam ndejt banesen e Isak Dibranit NGA GRADICA E DRENICES
aty kam ndejt disa dit i strehuar
kam hanger buk
Isak dibrani ishte ather student
ne kishim miqsi me dibrant e gradices katund ky në Drenicë
ATY E KISHA EDHE NIPIN
Halit Hasani
qe studjonte medicinen NE PRISHTINë
HALITI nga fshati kuqicë drenicë
TASH ESHT I PARALIZUAR INVALID NE QERRZE
NE KELN TE GJERMANIS
QE SHUM VITE NGA NDESHJA AUTOMOBILISTIKE NE GJERMANI
MBAS DISA DITE KAM IKë NGA PRISHTINA Në MITROVICë
JAM STREHUAR NATEN NE SHTEPIN TIME
NJA DISA DIT
POR DUKE FJET NE NJIFAR SHUPE
EMA TEPER PERJASHTA JO LARG SHPISë
POR BUK KISHA ME HANGER
SHUPA KA QEN E NDAR NGA SHTEPIA
KAM FJET NE MES TE FSHISAVE
NGANJIHER HER KAM FJET TE VLLAU Q E KISHTE BANESEN NE MITROVICë
Më vjen QUDI SA keq si shprehet ky agim barja
DUKE THAN se un gjoja nuk kam kaqik te jem dikushi
e ku ta di un se qfar flet ky
E PER QKA PO DASHKAM UN TE JEM DIKUSHI NE CILEN SFERë U N PO KONKUROJKAM TE JEM DIKUSHI
MUA NUK M INTRESON ME QEN DIKUSHI
SIKUR TE KISHA LUFTUAR TE JEM DIKUSHI NUK DO TE ISHA NE KET POZI CION Q E JAM
NDRYSHE DO TE ISHTE PUNA IME
POR NJERZIT PO TE URREJKAN KUR FLET DREJT KJO ESHT E VERTETA
TE JEM DIKUSHI PSE
FJaLES POSHT E PERPJET pa kurfar koncentrimi ne nji fakt as temë vetem e vetem pse
thash nuk e njoh MEH UKEN
PO DON ME EBA TE VOGEL THA TI THEMELUESIN E UQK S SE PO I URREJSHE SHALJANT
shihe ti qfar logjike e smurë katastrof
UN FLAS SHUM REALISHT DHE DREJT
JAP VREJTJE DHE PO TREGOJ PER JETEN DHE TE
KALUEREN TIME SHUM SINQERISHT
ME QFAR FAKTI ME THOT K Y NUK KE KAQIK
S E PO DASHKE ME U BA DIKUSHI
dhe kam thanë per qdo njeri qe tregon kshtu zell e vrull ne publicistikë e i diskrediton
armiqt si ti Fadil shyti si ti o Mona
edhe pse me bindjet politike me fadilin ndryshojm
ai esht enverist
e un nuk jam
por prap ne ato sfera ku ka kontribuar fadili
nuk ja kam ngranë hakun
MEQENSE PO E NJIFSHE FADIL SHYTIN ti Agim Barja
PO MUSTAF SHYTI PSE NUK KA PERMeDdORE Në MITROVICë
EDHE PSE ëSHT I FSHATTIT Të RETHIT TE MITROVICES
PREJ OSHLANI
A KA MA VDEKJE HEROIKE SE E TI
AI VDIQ ME PUSHK NE DORë SI TRIMAT DUKE LUFTUAR
PA
PSE NUK GUXON AS Të PERMENDET Në MITROVICë AS EMRI I TI S E LE MA TI NGRITET PëRMENDORE
PERGJIGJU NE KET PYTJE PSE
kush po ja bën kët gjamë Mitrovices
ndersa sa i perket meritave te Mustaf Shytit As të emrohet ndonji rrugë me emër të ti
NE MITROVICë
DHE SA TE FILLOJ NJI INICIATIVë E TILLë dalin sabotatorët menjiher e anulojnë
kush po i bën kto maskrallaqe në Mitrovicë
Që nga viti 1988 kur u lirova nga burgu
erdha ne shtepi
dy javë--
kam prit njerz për vizita ---
menjiher
ma kan qu thirrjen per shërbim ushtarak në nishë
donin direkt në kazermë me më dërgu
dhe un kam dal në ilegalitet
kam shkuar te shoku i burgut shefki shatri në katundin tomoc te istogut
kam ndejt gjith diten aty
e kam ngran pak buk
shum pak pare kisha me vete
nana e shefki shatrit qante se ja kishin vra djalin e madh në sarajevë
pikrisht kur ky e kishte kry shërbimin ushtarak duke dal te kapija
i kishin than ktheu se kemi diqka me te pyet e ksihin vra masakruar
siq tregonte nana e tij vllaun e shefkiut e kishin mbyt e kishin masakru
me bajoneta gruaja i kishte mbet e vejë me fmi
ME KUJTOHET NANA E SHEFKI SHATRIT ME FOTOGRAFI TE DJALIT PEPRARA QANTE PA NDERPRE
ISHTE JANAR I VITIT 1989 NE GJAKOVë
TEMERPARTURA MINUS 25 GRADë
E MA TEPER PO SILLESHA NEPER QYTET TE GJAKOVES
ISHTE JANAR VITIT 1989 ISHA NE ARRATI
pOE KERKOJA NJI TE BURGOSUR POLITIK SHTJEFEN MIRDITA SHOK BURGU
QE KAM NDEJT ME TE NE BURG NE SLLOVENI SHTJEFNI KA QEN ME GRUOIN E ABEDIN BALAJT
TE DENUAR NE USHTRI DHE TEPER TE MALTRETUAR
Kisha nevojë per qetsi e gjumë PER BUK E PAK PARE
E ME NGRAN NDOJ COP BUK
Kur pas nji mundimi te madh e gjej shtepinë ESHTJEFNIT
disa kojshi te ti me thon shtjefni ka dal diku jasht shteti
ka ik se e kan keRku policia baba e nana i kan vdek
e ka veq nji moter
nese don te qojm te motra e ti
nuk pranova
dhe deshta te nisem per katUndin dollashaj
te MALSIS SE gjakoves e ta takoj Hasan Kurtin
njeriun me te cilin kam ndejt ne burg
Duke bredh posht e perpjet nuk arrija ti takoj njerzit qe me duheshin per te me ndihmuar
s e kishin ik nga ndjekjet kishn halle per vete
mendova te shkoj ne prizren te nipi im nga polaci i drenices Regj Veliqi
NE AT KOHë Regja studjonte anglishten ne prizren
dhe merdhihej per vete NE KUSHTE TE KQIJA
as nuk kishte para as dru me u nxe
ndejta tri dit aty
TE REGJA
duke u munduar te bie ne kontakt me shokt te burgut NGA prizreni
asim badallaj nga zhuri e disa tjer q e nuk i gjeta
se kishin dal dikah jasht shteti DIKUN NE ZVICER SIQ ME KUJTOHET
U NISA nga prizreni per prishtin
pasi askend nuk e njifsha ma
dhe nuk isha i sigurt ne njerzit qe nuk i
njifsha
se qellimin e kisha me lshu jugosllavin e me dal ne shqiperi
E DIJA SE SI TE ME KAPIN ME DERGOJN NE KUFI E ME VRASIN
ISHTE KOHA
e tmerrit ather
Nejse vi ne prishtinë me autobus
kam meNduar te ndalem ne suharekë te shoku i burgut Gjemajl Sadiku
nga mushtishti
por nuk shkova shkova
arsyet nuk po i ceku pse
n e prishtinë në kam ndejt banesen e Isak Dibranit NGA GRADICA E DRENICES
aty kam ndejt disa dit i strehuar
kam hanger buk
Isak dibrani ishte ather student
ne kishim miqsi me dibrant e gradices katund ky në Drenicë
ATY E KISHA EDHE NIPIN
Halit Hasani
qe studjonte medicinen NE PRISHTINë
HALITI nga fshati kuqicë drenicë
TASH ESHT I PARALIZUAR INVALID NE QERRZE
NE KELN TE GJERMANIS
QE SHUM VITE NGA NDESHJA AUTOMOBILISTIKE NE GJERMANI
MBAS DISA DITE KAM IKë NGA PRISHTINA Në MITROVICë
JAM STREHUAR NATEN NE SHTEPIN TIME
NJA DISA DIT
POR DUKE FJET NE NJIFAR SHUPE
EMA TEPER PERJASHTA JO LARG SHPISë
POR BUK KISHA ME HANGER
SHUPA KA QEN E NDAR NGA SHTEPIA
KAM FJET NE MES TE FSHISAVE
NGANJIHER HER KAM FJET TE VLLAU Q E KISHTE BANESEN NE MITROVICë
Më vjen QUDI SA keq si shprehet ky agim barja
DUKE THAN se un gjoja nuk kam kaqik te jem dikushi
e ku ta di un se qfar flet ky
E PER QKA PO DASHKAM UN TE JEM DIKUSHI NE CILEN SFERë U N PO KONKUROJKAM TE JEM DIKUSHI
MUA NUK M INTRESON ME QEN DIKUSHI
SIKUR TE KISHA LUFTUAR TE JEM DIKUSHI NUK DO TE ISHA NE KET POZI CION Q E JAM
NDRYSHE DO TE ISHTE PUNA IME
POR NJERZIT PO TE URREJKAN KUR FLET DREJT KJO ESHT E VERTETA
TE JEM DIKUSHI PSE
FJaLES POSHT E PERPJET pa kurfar koncentrimi ne nji fakt as temë vetem e vetem pse
thash nuk e njoh MEH UKEN
PO DON ME EBA TE VOGEL THA TI THEMELUESIN E UQK S SE PO I URREJSHE SHALJANT
shihe ti qfar logjike e smurë katastrof
UN FLAS SHUM REALISHT DHE DREJT
JAP VREJTJE DHE PO TREGOJ PER JETEN DHE TE
KALUEREN TIME SHUM SINQERISHT
ME QFAR FAKTI ME THOT K Y NUK KE KAQIK
S E PO DASHKE ME U BA DIKUSHI
16-10-08, 07:35 | #83 |
lirik Join Date: 09-02-07 Posts: 12,675 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] përshëndetje agim barja du me shkru krejt me germa të vogla se po më bën problem tastatura e mandej kur po del prek t vogles po me qet telashe prandaj te mos me sheh kusur lexuesi ti bre djal agim barja po me vjen shum keq por po vuajshme shum prej kompleksit shaljan po shyqyr qe po te shohin ktu e po binden te gjith lexuesit se me qfar njerzish ka punë mitrovica ka kshtu shum si ti shyqyr zotit qe nuk jan krejt por nji numer bukur i mir kshtu si ti telashe jan duke e ba qytetitn njerz t smut si ti jan ata poq ysh po mundesh ti me thanë qdo qdo gja fjelne eparë qe e qet prej goje menjher thu po i urrejshe djem shaljan njeriu nuk po guxojka asnji vrejtje asnji gabim me u a thanë bre mozomakeq po njeriu kur ka gabime duhet me qen autokritik bre mozomakeq[/size] |
16-10-08, 10:56 | #90 |
agim__barja agim__barja Join Date: 14-10-08 Location: veriu i shqiperise etnike Posts: 54 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] z:lirik une po te pergjigjem ne disa pytje ashtu siq mi ke bere per Mustafe SHytin eshte e vertet qe nuk po dojn me ni edhe per shume te tjere a e di se familja e Mustaf SHytit ska ende vendstrehim e keta kauboja qe po thojn jemi dikushi nuk jan ne gjendje te bejn diqka per ket familje te nje deshmori te nje mesuesi te mje dijetari te nje pende nuk jan ne gjendje te ja ndajn nje banes une si veteran i uck jam shume i zhgenjyer per shume sene qe ase ne enderr skisha mundur ti shohe kete sot cfare po ndodhe ska emrime te rrugeve ska kush sot qe do i mbrone njerezit e penes ja shife se cfare po ndodhe sot. une e kam thene perse po rri e heshtur akademia shqiptare perse e mbajn dijuni te burgosure po ne te kunderten e them edhe vet kujt ti flet sot nje akademike ati me nje shkolle te mesme edhe ati me nje diplom qe e ka marr neper kafe te tiranes pa u ule asnje minut ne fakultete eshte e vertet kur eshte fjala per te mehe uka ju nuk po i dini senet se sa eshte bere zhurum per kete deshmore te kombit e kam pare se dikujt po i pengojke permendorja e ti edhe per ate ishim te vendosur qe pa tjeter duhet veq ajo te jet aty ku duhet te jet dhe ku eshte sot kan shkuajtur njerezi te nivelit te ulet propaganda cfare jo me nje gjuhe urrejtje ndaj atyre qe e dhane me te shtenjeten vetem e vetem qe te gezojm lirin e sot behen dhe pyesin kush eshte ky per deshmoret e kombit e une per juve nuk thash qe te etiketoje diqka apo me qellime te caktume se nuk ju njofe edhe skam qka kunder teje asgje vetem se me vrau ajo kur the kam ndejtur me bali uken e spo di per mehe uken une e mora kete nje si diqka jo te mire edhe mu gjuve ne fshatin bare ska patur kurr burra luftare e ase qe kan kontribuare per atdhetarizum gabim e ke kur nuk i di historikun e dikujt mos shkruj se ska pas asgje ndoshta e kam gabim une e kam kuptuare ashtu po nese nuk eshte keshtu te kerkoj falje veq le te vlersojn te tjeret e une per ju nuk di asgje se a ju duhet sponzorizim apo jo se te verteten po ta them nuk te njofe e ase qe kam lexuare diqka nga ju pse jam i deshpruare pse jam aqe sot dua te them edhe pak nervoz per nje liber me poem keta komunaret e mitrovicese nuk jan kan ne gjendje ta ndajn nje cent ishte fjal per librin Kaloresi i Lirise kushtuare Mehe Ukese e tani pyeta vehten dhe me shume shoke qe i kame sot edhe jemi perse kjo diqka dikujt po i dhembe a po po atyre qe ja benen mbrapa shpine po ju dhembe emri i mehe ukese dhe sot skan fort deshire te shohin shkrime per te e ase sot nuk ka perkraheje per ata qe e meritojn te respektohen apo diqka ne forma te ndryshme te nderohen apo te ndihmohen te pakten kan mundur perkraheje morale te ju ipet atyr qe sa do pak nese kan kontribue diqka ne interes te kombit nuk pres diqka me mire sot.nuk jam kunder askujt por nuk lejoje askend te na e humbase ate cfare e meritojmi po pamarparasyesh me cfare qmimi duhet ta mbrojmi te verteten e verteta sot spo shihet gjithekush sot thot si une ska veq une kame qen .a e vertet eshte se kemi reaguare ne se nuk mundet te rendite agim hajrizi ne ate rang me Mehe Uken se Mehe Uka renditet ne rangun shume me te larte E ketu deshten te ngrisin permendore sipase partive te tyre e ka dikush qe nuk i len me be kush qka do po veq sa e meriton edhe aqe do bejmi a e di ti zoteri lirik prishtina sot krejt qka jane nuk jan duke u brengosure fare per rrivarimin e herojit tone kombetare Isa Boletinit a eshte kjo e drejte me thuaj tani kjo eshte deshte te ndodhe moti po kjo eshte turp i turpit per ata qe nuk po e lodhin koken behen sikurse asgje spo ndodhe a e di ti zotri lirik se ne shale te bajgores asgje nuk po investohet perse vetem se jan njerezit e smur ne koke ne krye e ska asnje te kesaj ane ne prishtin edhe per ate jemi ku jemi e ketu deshta te tregoje se kush po bene ndasi me regjione edhe kush e ndau mitrovicen kush ti po i di senet me trego perse zona jone nuk bene te qendroje ne pjesen veriore kush tha zben se anje pjestar i UCKse po te gjithe u deshte te shkojn ne burgun e smrekonic veq nje po te them e vertet une skam thene e ase shoket e mi asnje permendore nuk eshte ne shale te bajgorese e kur i pam senet se cfare po duhet me veprue edhe veprum si burrat qysh duhet edhe e qitum permendoren e Mehe Ukese se do tjeter gjuhe zdeshten te marrin vesh e tash ndalu dhe mendo pak e benu i sinqert e thuaje te verteten a eshte kjo drejtesi a po behen ndasi keni kohe te mendoni veq nje sen ma trego te mire cfare kane bere mbas te gjithave cfare ka be per kete pjesa veriore e shqiperise etnike keta njerezit dyftyrsha qe jan betuare para flamurit tone kombetare se do luftojn per clirimin e te gjitha trojeve shqiptare dhe sot e harruan betimin e dhen dhe e perqafojn nje flamur nje lecke te ri i cili eshte vizatuare neper kafehane me 6 ylla nje ngjyr e kaltert e harruan se e kemi flamuri une them me i shtrejti ne bote se sa gjaku eshte derdhe per ket flamur sikur te kishte folur toka shqiptare edhe guret do te ja plasnin vajit une kete se bera lorik po gjithmon jam dhe do jem se kurr e kurres nuk do i lejoje te shkilen emrat e heronjeve tan dhe kurr zdo i rri i buzqeshur keti flamuri te kafehaneve me 6 ylla e tash po i dij kush cka eshte e une skam qellim te caktume ndaj tje asgje por edhe kush shkruan diqka qe nuk ja vlen une do i pergjigjem dhe nuk lejoje kush cka ti teket te flas dijt e pa dijt tung lirik a jame i kjaret tani [/size] |
-10-08, 10:56 | #91 |
lirik Join Date: 09-02-07 Posts: 12,675 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Të gjitha argumentet që po i jap PO MUNDOHESH ME U BULU FAJIN EMADH STYRE NJERZVE QE TE INTRESON TY por jo ata kan shum faje e dijm ne se qka po bën edhe Ramadan Kelmenid me shokë ne MITROVICë POR TI menjiher po kalon ne akuzë thuaj tash që po e urrejsha edhe drenicen se nuk e pakam njoft Adem Jasharin thuaj se po e urrej me e ba te vogel per shkak se ësht i drenices Un mendoj se ti lidhje nuk ke me realitetin o agmi barja lidhje me kry nuk paske ti flet vetem nga pozitat e inatit un nuk eurrej kombin tim as MEH UKEN AS ASKEND NUK E URREJ NESE Meh Ukes i del veprimtaria le ti del hallall i qoft edhe i lehgt i qoft dheu i kosoves por po e them e edhe ne sahat te dekes edhe para zotit e them un nuk i kam njoft AS meH uKEN as Adem Jasharin AS HAMZEN AS RIFATIN ekam fjalen per ma heret ne vitit 1989 e as ne vitet 1981 e ma parë Mua m♪7 VJEN SHUM MIR Që JASHARAJT R PREKAZIT po rrijn urt e qetë e nuk po bejn shum llafe kshtu e kan burrat ata nuk po lavdrohen as nuke shtojn ate qka nuk e kan vetem ate qka e kan askuj nuk ja han hakun POR AS NUK ESHT MIR ME UA HANGER HAKUN DIKUSH ATYRE[/size] |
16-10-08, 11:36 | #96 |
lirik Join Date: 09-02-07 Posts: 12,675 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] JO JO GURI SYLA ATY RRETH TEMES PO SILLEMI KONFLIKTI NE MES TE MEJE E AGIMIT RRETH MEH UKES LINDI Sepse Agimi tha se meh uka ishte ne vitin 1981 e un thash nuk qendron kjo hiq nuk esht j hiq e vertet ne vitin 1981 ne Mitrovicë nuk ishte i denuar as Meh Uka as Adem Jashari por Xhelal Ferizi dhe gruoi i ti nese kjo e vertet spostohet per qellime pse don dikush ne ather si popull jemi te mbaruar kemi me dal rrencat ma te mdhej ne botë dhe me qesh e gjith bota me ne PRANDAJ DUHET TE JEMI OBJEKTIV dhe real Nuk ishte Meh Uka ne vitin 1981 kjo nuk esht e vertetë le te hulumtohet se ne cilin vit ishte MEH UKA I DENUAR DHE ME CILIN GRUP E KU LE Të DIHET SAKT E Të MOS FALCIFIKOHET HISTORIA E ASKUJ NESE DIKUJ I DJEG MIZA NEN KAPUQ UN NUK MUND TA THEM JO BESA ISHTE FILANI E NUK ISHTE KY TJETRI NE NUK MUND TE THEMI SE ISHTE MEH UKA E ADEM JASHARI ATA QE SHPALLI PAMVARSINë Në VLORë SE BASHKU ME ISMAIL QEMALIN ME 1913 E GJITH BOTA DO Të QESHTE ME NE E DO TëNA THONIN JAN KRISUR SHQIPTART E NUK JAN Në VETE NUK PO DIJN QKA PO FLASIN' PO ATY ISHTE ISA BOLETINI E ISMAIL QEMALI E JO ADEM JASHARI E MEH UKA MENDOJ SE HALA NUK JAN QMEND NJERZIT TI FALCIFIKOJN NGJARJET VETEM PSE JA DO QEJFI DIKUJ[/size] |
FLIJIMI
Hieneva te nates
lemeri e frike:
c'na zuri belaja
me keta petrite
ne zemerat sketerre
s'kish vend trimera,n'shpirtin e tyre kazma
dominon tradhetia
fet fet shpirtzinjete
tradhtine pergaditen,
trimin e lirise,
mu ne kurth e qiten
vendin e mbuloi zia,
katilet e zinj
trimit jeten i moren.
nata ra ne heshtje
kudo zi e terr,
trimeria e Mehes
per armiqte tmerr.
ne fshatin lushte,
medet, ndodhi krimi,
nga shpirtzinjte
pabesisht u vra trimi.
nata e acarte,
nate dhjetori,
kumti i vdekjes
kudo dhen e mori.
nena gjylie
do ta marr hakun.
nusja e mehes,
bije e malsise,
Hieneva te nates
lemeri e frike:
c'na zuri belaja
me keta petrite
ne zemerat sketerre
s'kish vend trimera,n'shpirtin e tyre kazma
dominon tradhetia
fet fet shpirtzinjete
tradhtine pergaditen,
trimin e lirise,
mu ne kurth e qiten
vendin e mbuloi zia,
katilet e zinj
trimit jeten i moren.
nata ra ne heshtje
kudo zi e terr,
trimeria e Mehes
per armiqte tmerr.
ne fshatin lushte,
medet, ndodhi krimi,
nga shpirtzinjte
pabesisht u vra trimi.
nata e acarte,
nate dhjetori,
kumti i vdekjes
kudo dhen e mori.
nena gjylie
do ta marr hakun.
nusja e mehes,
bije e malsise,
16-10-08, 12:04 | #99 |
lirik Join Date: 09-02-07 Posts: 12,675 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] GJITHQKA DIHET NE CILAT KOHRA E DATA KA FILLUAR KUR ISHTE ADEM JASHARI I DENUAR NE MUNGESë ME NJIZET VJET DHE KUR FILLOJ NDJEKJA E TI KUR U AKTIVIZUA PER HIR TE VERTETES E HISTORIS DESHMOJ SE NE SKENDERAJ NE VITIN 1981 NUK KISHTE DEMOSTRATA PRANDAJ DRENICASIT U KONCENTRUAN NE DISA QENDRA TJERA NE PRISHTIN GLLOGOFC SOT DRENAS NE VUQITERN MITROVICë Drejtoria e vuqiternes e skenderajt trepqes stari tërgut zveqanit ka qen gjithmonë në Mitrovicë kjo dihet historisikisht keto vende kan gravituar ketu gjithmon prej se eksziston historia e u formua njeriu e trojet tona pra ndersa gllogofci epodujeva elipjani me prishtinë gjakova ka qenë nen drejtorinë e pejes suhareka nën at të prizrenit e kshtu me radhë PRA SI per kah burgu si per ka h sigurimi i shtetit si per kah tatimi planifikimi e pergjegjsia skenderaj ka qen gjithmon ne drejtorin rajonale të Mitrovices EDHE KOMUNAT QE I PERMENDA MA PAR ADEM JASHARI NJIHET PER HER TE PARë TE BETIMI I VORRIT T ETAHIR MEHES NE MAJ TE VITIT 1981 kur ka luftuar heroi trimi Tahir Meha me ushtrin dhe njisin speciale të serbisë por meqense Ne skenderaj nuk ka pas demostrata Adem Jashari Nuk njihet ne vitin 1981 si i burgosur politik ma vonë fillon e del ne skenë besoj s e po e them nji te vertet e kjo vlen edhe per Meh Uken per të cilin duhen edhe do fakte sepse vrasja e meh ukes po del ne rrethana ma te pasqaruara ketu dua te precizohem objektivisht ne edijm tash se Zahir Pajaziti u vra NE PESTOV ne arat e misrit po thuhet sepse nuk ka dasht ti ndlet policisë vet fakti se u vra ne ara dhe nuk ka dasht ti ndalet postbllokut flet se zahiri ishte aktiv dhe merrej me veprimtari ilegale ai e ka nuhatir se nese ndalet do te vritet sepse e ka dit s e me qfar veprimtarie po merret prandaj nuk i esht dorzu policis ashtu leht jan vra aty edhe hakif zejnullahu edhe edmomd hogja Simbas te gjitha gjasave kta do te ken qen ne prekaz per bashkpnime dhe kordinime veprimesh nuk perjasjtohet mundsia qe edhe Edhe MEH UKA TE KET QENë NE PREKAZ Deri sa dihet s ene prekaz ishte dhe komandant remi gjith kohen me lushtakt e me jshart ai esht end andej rreth nji vit PRA SIQ SHIHET VET SITUATA LEVIZJET QE JAN KORDINUAR ANDJE ESHT PROVUAR DHE ESHT PUNUAR Që TE FORMOHEN CELULAT E UQK S SEPSE KA QEN INTERESI I VLELZERVE TE NJI GJAKU SHQIPTARë QE TE NDZET FLAKA ELIRIS NE TE GJITHA TROJET NE TE GJITHA ANET E KOSOVES TE THEMELOHEN CELULAT E UQKS NE KKREJT KOSOVEN PREKAZI ISHTE QERDHJA E LIRISë ZONë EPA PREKSHME PER KET FAKT DUHET TE BINDEN TE GJITH PRA ATY JAN SJELL EDHE GECT EDHE REGJEP SELIMI EDHE DAUT HARADINAJ EDHE TE GJITH PRA EDHE MEH UKA E ZAHIR PAJAZITI BESO S E PER KëT QELLIM JAN SJELL ANDEJ THEMELIMI I CELULAVE TE UQKS DHE NISJA E KRYENGRITJES KA QEN CAK POR PA DYSHIM MERITA I TAKON ADEM JASHARIT VET LEVIZJET NE PREKAZ NGA TE GJITH E DESHMOJN KET MEH UKA MUND TE JET VRA NGA PRITA E ARMIKUT SERB POR TE HABIT FAKTI SE SI ASNJI MJEK SHQIPTAR NUK E VERTETON KET NE AT KOHë SE MEHA U VRA NGA PLUMBAT KJO VDEKJE E KTI NJERIU TASH KA SHKKAKTUAR PA KJARTSESI e probleme ARMIKU TE VRET DHE TII HUMB GJURMT KERI I MEH UKES E PASKA HUMB DREJTIMIN KY VARIANT MUND TE JET SHUM I BESEUSHEM SHUM INTRESANT ESHT EDHE PLAGOSJA E SAHIT JASHARIT MU AT DIT QUDIRA NDEGJON NJERIU TE SHQIPTART HAJR ISHALLA Kush q eju bjen ne fije punve tona nuk ka por nes e MEHA KA QEN I BURGOSUR POLITIK dUHET TE DIHET JU LUTEM ME CILIN VIT DHE NE CILEN DATë E TE MOS SPOSTOHEN NGA GJENDJA FAKTIKE TE BURGOSURIT POLTIK GRUPI I XHELAL FERIZIT NE VITIN 1981 PRECIZIMI I KOHES KUR U DENUA MEH UKA KA SHUM RENDESI DHE NESE ESHT VRA AI NJERI NGA DORA E ARMIKUT PER VEPRIMTARI KOMBTARE ATHER KY NJERI ëSHT DëSHMORë[/size] |
16-10-08, 15:51 | #100 |
lirik Join Date: 09-02-07 Posts: 12,675 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Nuk ësht fjala për konflikt Agim por me ato sulmet dhe etiketimet tua teper ngjitse dhe aspak reale se un gjoja i urrej regjionet e djelmninë shales e kso far inatesh ishte ky nji gabim i yti shum tejet i randë aq i randë sa s ka dhe teper etiketues qe nu pepruthet aspak me realitetitn fjalet tua fyese tua qe lshon ti ne ket drejtim me kan lenduar shum meqense e paske nip Meh Uken krejtsisht gabimisht je me ke akuzu se un edhe qielli ne tokë me ra veq ajo qka esht tjeter nuk flas as nuk them perveq qka esht e ti dole ne shum terene teper armiqsore te ndasive me ke bë akuza të rënda dhe të pa baza fjalen e sinqert ma neperkembe deklarimin se un nuk e kam njoft meh uken e quajte armniqsi rajonale #dhe të paska prek shum se un kam thanë per baren nuk njihet me ndoj kontribut te veqant per patriotizem un po ta them edhe nji diqka qe ti te bindesh Mikushnica nga esht babai im dhe fisi im esht ne mes te prekazit dhe galices por nuk ka njerz me za siq ka pasm prekazi Ahmet DElia Murseli Emin Lati Tahir Meha Adem Jashari e shum tjer ë dhe mua nuk me jet hatri hiq nese mukishnica nuk esht e njohur sa prekazi e galica Se galica kishte AZEM BEJTEN pra ka disa fshatra qe kan dhanë njerz t e mdhej ne kemi plot katune qe nuk kan ksi njerzsh e pse me te mbet hatri ty e mu Mikushnica esht ma pak e nbjohur edhe pse esht afer prekazit a po e sheh pra se un flas vetem sinqerisht pER SHEMBULL DOBERLLUKA KATUNI doberlluk a kqiq a pantina a ka pas ndojher Azem Bejt a Ahmet Deli jo pra kan q en fshatra bujqsore dhe nuk kan ndonji histori luftrash te veqant nuk duhet me i mbet hatri askuj secili duhet ta di se sa ka vepruar e sa ka dhanë per qeshtjen kombtare dhe askuj nuk duhet me i mbet hatri aq sa punon njeriu per atdhe aq i shkruhet e permendet me ket nuk dua ta fyej askend me ke keq kuptu un flas vetem realisht kush njihet nga fshatrat historike per kontribut kombtarë ne histori prandaj nuk ke pse me u idhnue aspak UN DO TE ISHA HIDHRU ME MA HANGER HAKUN POR NESE KATUNI IM NUK E KA KONTRIBUTIN SI PREKAZI PSE PO U DASHKA UN ME PLAS PREJ INATI JO HE BURR GJITHKUJ JA KA DHAN ZOTI TALENTIN E VET DIKUJ I VJEN ASI SOJ HISTORIA E SHANSI ME U TREGU NDOSHTA ME QEN I ORGANIZUAR KATUNI IM SI DUHET E ME I ARDH RASTI EDHE AI LEN NAM E HISTORI POR JA QE NUK KA LAN PER SHEMBULLL E QKA TASH TA KRIJOJM NJI HISTORI ME ZOR A jo qe besa nuk pajtohem asnjiher me diqka qe nuk ishte pra un fjalen nuk e pata te asnji lloj fyreje por te everteta cili fshat shquhet per veprimtari qe e njeh opinioni historia KETU E KISHA D FJALEN E TI FILLIM EMBARIM JA KE DHAN DALLASHES NGA TURRI MENJOIHER KALOVE NE TERENIN E URREEJTJEVE NDASIVE NUK U KONCENTROVE PER QKA E KISHA UN FJALEN DHE MOS E MBROJ ASKEND VLLA NESE E KE E NES E PUNON SHTREMT Se vargjet emia me qellim jan mohuar si shumqka tjeter qe po behet qellimisht ne mitrovicë pra gjykoj te shtremtat e veporimet e kqija te cilat shkaktojn paknaqsi MOS HARRO NE JEMI TE GJITH VLELZER NGA TE GJITHA ANET KAHDO QE JAN SHQIPTART POR KUR VLELZRIT FILLOJN E BAJN PADREJTESI NJERI TJETRIT E PUNA SHKON KEQ ATHER CILIT VLLA JA MAN KRAHUN NATYRISHT ATI Q EKA TE DREJT Mua me kujtohet rinia im e kur mbk lidheshin te ne me luajt shah kusheri vlelzer e nipa por qe besa jum mbetke hatri disave e dikush i gjuante figurat se njiher thoshin s ka me fol e mandej u perziejshin e i kthejshin figurat e me pyteshin mua a je tue more ti po valla thosha epash me sy te ballit ti ke faj ja thosha nder sy hiq nuk ja majsha krahun te shtremtes vlla vlla po ja maj krahun vllaut te drejt e jo vllaut te shtremt[/size] |
VDEKJA E QDO GJëJE PATRIOTIKE ATDHETARE PARAQET RREZIK PER NE RREZIK POTENCIAL
Kopili qe
qenka Agim Bajra,si i perkthelet si dhepera
16-10-08, 16:42 | #103 |
lirik Join Date: 09-02-07 Posts: 12,675 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] Në qoftë se edhe jasharajt ne ket menyr u perbuzen u mohuan u shkelen ku nji permendore per ta anulohet me poshtersi nji rrugë nji shesh kjo esht vula e turpit per jet te jetve per kosoven dhe kjo esht tapia e perjetshme e marres nuk ka njeriu ma ku shkon pertej kti zhgenjimi per tej ksaj pa ftyrsie e pashembullt esht kjo sjellje ne gjith historin njerzore Jasharajt ne te gjitha qytetet e kosoves edhe ne shqiperi do te duhej ta kishin sheshin e permendoret[/size] |
qenka Agim Bajra,si i perkthelet si dhepera
16-10-08, 22:12 | #104 |
agim__barja agim__barja Join Date: 14-10-08 Location: veriu i shqiperise etnike Posts: 54 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] o zoteri lirik nuk vuaj une nga kompleksi shaljan po e kam drejtesin ne shpirt e ne zemer po qka une zdi skam frike e them nersy edhe snij per kerkon e po du me te thene deri tash kemi nejt te heshtur e tash ma spo bejke keshtu se drejtesi nuk ka une krejt po te them se pabesit spo ndalen po vrahen njerezi e atdhetarizmit po shkilet mbi mundin e tyre perse keto dweri sot pse heshtja eshte pajtim e tash ma pa komandant spo bejke me nejt po u dufke gjithe me kan i veshun se ata lahperat qe po mundohen me perfitue mbi gjakun e deshmoreve atyre nje dit duhet me ja u ngre veshet edhe me i than trus se ketu jemi na e jo ju e ma ska falje edhe ma ska kauboja se per ato pune do jemi na vete e qysh na u kane vra me te miret ne pabesi dikush duhet me pague edhe te falun ska e ase shpetim edhe ne birucen e minit po te hynte kena me nxirr se nuk kemi vdek se nuk jam veq une po ketu po flase ne emere te shume shokeve edhe qielli mu rrutullue e me u bashkue me toke se skena me lane pa e zbulue kush e qiti ne prit Mehe Uken se kete e kan bere tradhetaret qe ja kishin friken e qe po mundohen te shiten patriota kete dikush duhet ta dije dikush edhe ka me pjell deri sa te thote te verteten po du me ta tregue nje gje mos e merr per nenqmim kete merre me mende aktakuza ndaj Adem Jasharit e shume shokeve te ti edhe nder ta edhe Ali Jonuzit shkruhet edhe numrat e armeve edhe sa fishek i kan pase serbia e kishte diture edhe me cfare armatim dhe kush ku do te sulmoje e ketu diqka nuk eshte ne rregulle evlija serbia su kan me i dite e me i pa edhe numrat e armeve e qka me thane sot kujt me i besue edhe rasti i Mehe Ukese diqka nuk eshte krejt oky a ka vende per bashkepuntore te serbis qe kane marr pjese ne atentatin ndaj nje trimi qe vetem qe e deshti kombin te bashkuare e jo ne pes shtete te ndare po sikur te ishte MEHE UKA e ZAHIR PAJAZITI e ADEM JASHARI do kudra skishin lehe sot ase zerin sja u kishe ndegjuare qe jane te gjalle ku ishin ate nate kur u vran familja e legjendarit tone ADEM JASHARIT shume do do qe po i thojn veti kemi qen bashke me te a fole burr thuaje mos ja ki friken askujt e kjo qe heshtet eshte pajtim e une kurr nuk heshti e nuk pajtohem se ADEM JASHARI ska luftue per kete qka na e beren sot po per bashkim kombetare e per clirimin e te gjitha trojeve shqiptare perse vella sot keta trima po pajtohen dhe po betohen para nje flamuri qe eshte vizatuare neper kafehanet e prishtines kjo eshte turp i turpit per te gjithe ata qe e shkelen betimin e dhene fole burr thuaju shkurt e shqip se perte nje shpirti ska kush qka te merr kete e kemi dijtur edhe ne kohen e luftes jan dokumentacioni se nuk pajtohemi me marveshjen e rambujese se asgje ska te beje me luften tone te shejt e per qellimet tona vella ma thuaj a jemi te tradhtuare sot kete per zonen e shalese po flase veq qka di sjemi pajtuare edhe nuk e kemi perkrahur kete marveshje kete cungim kete ndarje te trojeve tona se krejt me kohe i kemi thene senet se e kemi dijt cfare do na ndodhe sot po sna pyeten pse i deshten kotlluqet harruan se miliona 1 milion shqiptare u shperngulen nga shtepit e tyre e mija vete u vran e mija motra tona u dhunuan e qindramija shtepi u dogjen e mija e mija te burgosur politike ne menyren me baarbare jane jane maltretuare neper burgjet serbe ku nder ta ishe edhe ti respekt per kete z:lirik e mija vete te vrare e te plagosur e mija vete ende te pa gjetur e sot nga kush po presim a sa do te thote nje nate per nje nene shqiptare eshte qe nuk dijn agje per fatin e djemeve te vet a je prin ti si do e kishe ndije vehten te mos dijsh diqka per evladin tend a o zot na e qet ne rruge te mbarre se sjemi askunde e dikush ppes lek si jep ase qe e lodhe kryet per kete pune a pse e kane rroke interesin e vet personal qysh me be luxe e jet femijet e tyre shkojn neper shkolla me kerre te blinduara e me truproje deri sa te mbarojn ora e mesimit e femijt e deshmoreve duhet te rrijn e te presin kush bene rahmet me ja u shtri doren dikush diqka me ju dhen nje banes ka tri vite e kame kerkuar per familjen e deshmorit tone kombetare MEHE UKA nuk jane ne gjendje te ja u dhejn pse duhet me marr ata te cile skan bere agje e kush po thote se ne jemi per interesat kombetare e per deshmore jo jo z: lirik ketu eshte krejt ndryshe ketu ska me ja be rrafsh e me lemue thuaje drejt se ja kemi borgj te thojmi te verteten dhe drejtesin per te gjith ata qe dhane me te shtrenjeten per kombe e per atdhe[/size] |
agim__barja agim__barja Join Date: 14-10-08 Location: veriu i shqiperise etnike Posts: 54 | Titulli: Kush ishte Mehë Uka [size] edhe diqka perse u shty takimi ne prekaze ate nate kur shkoji MEHE UKA perse nuk dolen te ja thojn ata te cilet u deshte te bisedojn perse doli krejt tjeter kush e i tha MEHE UKESE se nuk ka mundesi takimi te mbahet sot ku ishin ata me te cilet eshte deshte MEHE UKA te kontaktoje refuzimi i takimit ishte te nje dyqan ne prekaz aty kan dal dhe i kane thene se per disa arsye qe MEHESE nuk ja kane then nuk ka mundesi te zhvillohet ky takim perse bashe ne te kthyer MEHA vritet po mos harro se edhe Bajram Rexhepi diqka dine kush ishin ata tre persona ne stom rruge ne lushte me maska qe e priten MEHEN sa ka pasure te shtena e dijn krejt ata qe i kan pas shtepit afer vendengjarejes dhe sot ata diqka dijn te thojne dhe nuk do rrijn te heshtur ketu ka vende per te thene se ju ka be MEHE UKES PUSI NE DIJMI MUNDEMI DHE DO JA DALIM ATA NJE DITE DO E MARRIN CMIMIN E MERITUARE [/size] |
Rasti i Mehe Ukes
askend Ne shalë kemi marrë e dhanë shum bija vajza e agjes tim ishte e dhanun ne terstenë e tri vajzat e vllaut jan te martauar per djem shaljan ndersa nji ësht e martuar në ferizaj me pas daSht un nuk ishte ba kjo punë po mos shit pallavra fshatareske injorante por dsiskuto PER DREJTESI mos ja jep kodrave bregut pa lidhje +# e koncentrou aty ku po të them re drejtesia Mua nuk me pelqen të krijoj kulte por me peklqen realiteti natyrisht kjo që ma ka shkaktuar sabit idrizi dhe të tjerët më kan shkaktuar lëndime neveri jo vetëm mua por shumkuj me ato sjellje injorante klanoro centriste tencencioze. Prandaj mbaje gojen e mos flliq Pa ldihje se kjo ësht akuzë e randë dhe kët po e shpifë ti Un nuk te thash ty pse eurren ket apo at prandaj koncentrou te drejtesia e fakti sa për sponzorizimin që thua ti qenke nji dhelpër e vërtetë qe po mundohesh me luajt me fjalë por ne kurtha po bjen vet por me mua e ke të veshtirë pak ti e paske pa qe sa kohë se un kam nevojë per sponzoor e paske fut bishtin nën shalë pra si i thonë nji fjal popullore ne shqipri e kam ndegjuar te ne ne kosovë thon bisht ndër këmbë pra ti qenke sjellë indfierent si behgjet pacolli gjon berisha veton surroi e shum tjerë që e dijn rastin tim e heshten per gjithqka ti nuk paske dasht pra me me sponzorizu nga urrejtja dhe gjelozija veq pse nuk jam prej shale apo jo a te them tash edhe un ty kshtu si te duket hë ------ un i kam gjykuar ne vargjet e mia dukurit negative agjenturat wehabizmin katolikocentrizmin klanocentrizmin fundmantalizmin e qdo veprim tejete r te dëmshëm e ksaj nuk i shpetojn as kta pshtjellsat ne mitrovicë qe po gabojn tash s avjet e po shihet me sy veprimi i tyre i njianshem nuk ekursej un askend mos hyfsh ne vargjet e mia s ebahesh pishman edhe ata karrieristat e shum kend i kam gjaujtur me shtiza e shigjeta kritike pra secilen dukuri begative ndersa ti per me pshtue me bisht te perdrdhur po ma qet ne teren tjeter mos po te peshperit t e veshi sabit idrizi e ramadan kelmendi e disa tjer klnocentrist aty Për gabimet e tyre KATATSROFALE nes e dikush ua terheq vrejtjen ti menjiher me intrighen e kalbur thuaj tash se edhe ata jan prej shale e per ata po i gjuan me fjal te kqija jo jo zotri u trashë shum zullumi prandaj e jo per tjeter as pse ky esht andej e ky kendej por per shkka te padrejtesive djalo une edhe me re te qiellit kapem e ngatrrohem per princip e per drejtesi e mos ngjit te zeza ktu se un ne asnji rast nuk e kam cekë askund konkret se eurrej dikend nuk jam un antikombtarë që të u rrej fshatra e krahina por kur ua them të verteten dikujë po i djeg fort e nuk po din si me u mbrojt e hajt hidhja nji fjalë lirikut ta nervozoj si serbia per shembull masakroi e bëri me miljona te zeza e kur u moren masat ndaj sajë krejt botes i tho po na urreni veq qe jemi serb jo jo zotri bota nuk te urren per ata po per veprimet tua qnjerzore Por publiku me qenë real e shohin ktu s e ku kam shprehë un urrejtje kshtu SI thua ti ASKUND NE ASNJI RRESHT PRA VEQ POSHTERSIA JOTE QPIFI KET ETIKETë un kam shum shokë prej atyre anëve DHE MBETEMI SHOKë TE PERJETSHEM dhe kjo qka thua ti nuk qendron aspak POR NUK JE NJERI QE EPERBALLON KRITIKEN po hajt te gjuj fjalen si lopa baglen ja qëllova s ja qëllova hajt te them diqka por veq veten po e pasqyron se ka njerz ktu qe dijn me analizu eme gjyku kush po flet per drejtesi e kush per urrejtje un edhe baben tem e vllaun e gjykoj nese nuk punon drejt e vepron shtremt e keq e padrejtesisht |
|
po më vjen mirë qe dole e po flet edhe per zenullah shalen
e di se ai ishte nji nder gjarpijt e rrezikshem te udb s se asaj kohe
por mbi të gjitha pis i madh ishte faruk mehmeti
kryeshefi shefi ma i larti ne udb
sigurimi i shtetit per mitrovicen me regjion
ja pra se nuk kam dasht te fyej askend i nderuar agim por kam pas hall me te vertet se un i njoh shum rrethanat e i njoh shum pisat lkura ime e din se qka ka hjek prejh tyre e brezat tonë familja ferizi qe nga stergjyshi qe treqind vjet e ma teper qysh prej turqve kjo familje duke u ndjekë
Per Meh Uken jo pra as per adem jasharin as per kerkend nuk qesin lule kta Mitrovicen ekan fut ne shenjester aty esht plani q ete shuhet gjithqka kombtare shqiptare dhe ju tremben pranisë s enjerzve qe ju dhemb shpirti per progres e perparim shoqror e kombtar qe juan tre sinqert e qe dojn ta qojn shoqerin shqiptare perpara
Sylejman arifi ka qen aty ne komunë gjoja si i pnsuar i thjest ne komunë por a e beson kush ket jo jo ai ka luajtur role shum ma te zeza antiokombtare aty
Te gjitha pervejtoret e MEH UKES ADEM JASHARIT E TE GJITH TJERVE
NE AT QYTET ME TE KALUAR TE BUJSHME HISTORIKE po mundohen ta shuajn ne menyr qe te mos ekzistoj fare historia e ati qyteti prandaj mohohet secili hero aty e secila rrug e secili njeri pozitiv
q emund te kontriboj per atdhe ka aq shum padrejtesi aty sa q emund esh me ldir njerz me vagona prej aty te cilet pengojn qe ti them emrat e te gjithve nuk ja vlen se nuk i kam kraht e Mic Sokolit
ME LUFTU ME NJI BATALION NJERZISH QE PUNOJN SHUM PADRJTESISHT
NUK PO MUNDEM ME U NGATRRU ME NJI DYNJA S E AS NUK JAM ASKUND I MBROOJTUN VEQ TE ZOTI AS NUK KAM KURFAR MBSHTETJE AS PERKRAHJE AS NUK KAM PAS KURR AS NUK DO TE KEM SE UN I NJOH SHUM NJERZIT E RRETHANAT JAM NJERI ME PERVOJ TE GJATë I KAM PROVUAR NE KURRIZ PADREJTESIT DINAKE E PRAPASKENAT