Kosovaret e vrare nga bugaret gjate ndertimit te hekurudhes
:: sport
Page 1 sur 1
Kosovaret e vrare nga bugaret gjate ndertimit te hekurudhes
Kastriot Iseini a partagé la photo de Ilmi Veliu.
22 min
Ilmi Veliu
Në këtë 100 vjetorë,të përkujtojmë kosovarët e ngratë, të cilët bugari i solli në Kërçovë si robër lufte (1915-1918) për të ndertuar hekurudhën e trenit te vogl. Disa i vranë e shumica vdiqën nga uria,etja dhe semundja e tifos. Kam lokalizuar varre te kosovarëve te tufkallarët,në Babunec-te Nëna Shqiptare,te varret e Tuhinit-afer hekurudhes vjeter,te shkolla e Tuhinit,afer Markulisë në Haranjell...etj. Edhe në luftën e fundit,1998, shumë kosovarë erdhen edhe ne Kërçovë ku u strehuan dhe qëndruan deri sa u çlirua Kosova.
J’aime Commenter
22 min
Ilmi Veliu
Në këtë 100 vjetorë,të përkujtojmë kosovarët e ngratë, të cilët bugari i solli në Kërçovë si robër lufte (1915-1918) për të ndertuar hekurudhën e trenit te vogl. Disa i vranë e shumica vdiqën nga uria,etja dhe semundja e tifos. Kam lokalizuar varre te kosovarëve te tufkallarët,në Babunec-te Nëna Shqiptare,te varret e Tuhinit-afer hekurudhes vjeter,te shkolla e Tuhinit,afer Markulisë në Haranjell...etj. Edhe në luftën e fundit,1998, shumë kosovarë erdhen edhe ne Kërçovë ku u strehuan dhe qëndruan deri sa u çlirua Kosova.
J’aime Commenter
Vous et 13 autres personnes aimez ça.
Muarem Selimi Popo kytren ashte treni historin kercove fshateve garan serbic tuhin berikove etjeter
17 min · J’aime
Haxhi Kuçi Eh medet more Kastriot Hiseni,ju flm shume per kete postim,se gjate ndertimit te kesaj hekurudhe afer Kerçoves ,migja im ishte i presekutuar nga ushtaret bugar pasi e kishte mbyte nje komandant te ushtris bugare me qekiq ne koke.Kam ndegjue se me bojaneta bugaret e kane masakrue.Emrin e ka pas Rrahman Ismail Krasniqi(Kuqi),nga fshati Jancist,,Banues ne Suhareke.Ja keni borgj ......
16 min · J’aime · 1
Haxhi Kuçi Ju lutem a mos rastesishte keni ndegjue per kete raste qe ky migja ime e ka pas mbyte ate komandant te bugarise me qekiq ?Ju kisha dite shume per ndere neqoftese dini diçka lidhur me kete ngjarje.
12 min · J’aime
Kastriot Iseini Sabri Maxhuni-Novosella Ajo luft ende vazhdon...!
Ato Armiq prap i kemi...!
Sa i perket ne Kercov Bullgarve vaj thej hunden Kalosh Dani e Maqedojve Mefailat e Zajazit!
3 min · J’aime
Écrire un commentaire...