Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Joe Biden kritikon senatin amerikan

:: politika

Joe Biden  kritikon senatin amerikan Empty Joe Biden kritikon senatin amerikan

Message  Perparimi Lun 3 Nov - 11:33

WASHINGTON, nëntor 3 (Reuters) - Nënpresidenti amerikan Joe Biden parashikoi demokratët do të mbajë kontrollin e Senatit amerikan në zgjedhjet e kongresit të së martës, por ka thënë se çfarëdo që të ndodhë, republikanët do të duhet të punojnë më shumë për të bërë gjëra që të merrni per te bere per Uashingtonin.

Në një intervistë me CNN, Bajden tha se ai nuk ishte dakord me parashikues të cilët thonë se republikanët janë gati për të kapur gjashtë vendet që ata duhet të marrin përsipër Senatit. Ata pritet gjithashtu të zgjeruar shumicën e tyre në Dhomën e Përfaqësuesve.

"Unë nuk pajtohem me mosmarrëveshje-bërësit", tha Biden në intervistë të transmetuar të hënën. "Unë parashikoj që ne jemi duke shkuar për të mbajtur Senatin."

Biden mohoi Shtëpia e Bardhë do të duhet të ndryshojë mënyrën se si ai punon për të akomoduar kontrollin e plotë Republikane të Kongresit.

"E pra, unë nuk mendoj se do të ndryshojë ndonjë gjë, në drejtim të asaj që ne jemi gati," tha Bajden. "Dhe, krejt sinqerisht, duke shkuar në 2016, republikanët kanë për të marrë një vendim nëse ata janë në kontroll apo jo në kontroll.

"A janë ata do të fillojnë të lejojë gjëra të ndodhë? Apo ato do të vazhdojnë të jenë të obstructionists? Dhe unë mendoj se ata do të zgjedhin për të marrë gjërat e bërë."

Sepse, shtoi ai, "mesazhin nga populli, dhe unë jam duke marrë atë në të gjithë vendin, është se ata janë të lodhur nga Uashingtoni nuk qenë në gjendje të bëjë asgjë."

Republikanët kanë bërë jopopullariteti Presidentit të SHBA Barak Obama një çështje e lartë në zgjedhje, dhe Obama ka qëndruar jashtë vëmendjes së fushatës në shtetet që mbështeten republikanët.

Biden tha se nuk kishte asgjë të pazakontë në lidhje me atë për shkak se për shumë nga Senati dhe gara guvernatorët, fushatat sillen rreth çështjeve lokale, dhe çdo kandidat duhet të përcaktojë nëse përfshirja e presidentit do të ndihmojë.

Sa i përket vetë aspiratat e tij presidenciale janë të shqetësuar, Bajden tha se ai nuk kishte vendosur nëse do të kandidojë në vitin 2016.

"Unë, i sinqertë për Perëndinë, nuk e keni bërë deri mendjen time," tha ai. "Është vetëm se bazë, kaq e thjeshtë." (Raportimi nga Doina Chiacu; Editing nga Lisa Von AHN)

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

Joe Biden  kritikon senatin amerikan Empty Re: Joe Biden kritikon senatin amerikan

Message  Perparimi Lun 3 Nov - 11:33

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas