Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Eproret e uçk-es

:: sport

Eproret e uçk-es Empty Eproret e uçk-es

Message  Perparimi Mer 8 Mai - 16:02

Agim Ramadani (1963-1999) lindi në fshatin Zhegër të komunës së Gjilanit, në Kosovë, me 3 maj të vitit 1963. Shkollimin filor e kreu në vendlindje, të mesmen shkollën teknike në Gjilan në vitin 1980, ndërsa Akademinë ushtarake-drejtimi i komunikacionit në Zagreb të Kroacisë.

Ndonëse kishte të rregulëuar statusin e emigrantit, Agim Ramadani në vitin 1998, iu përgjigj thirrjës së atdheut dhe u inkuadrua në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, duke lënë në Zvicërr tre fëmijë dhe gruan
Ishte njëri ndër hartuesit e planit për thyerrjen e kufirit shqiptaro-shqiptar, gjë të cilën edhe e bëri bashkë me shokët e vet. Ishte i pari që shkuli gurin-piramidën-kufitare në Koshare.
..........................................................................................
...............

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

Eproret e uçk-es Empty Re: Eproret e uçk-es

Message  Perparimi Mer 8 Mai - 16:09

Agim Çeku
Agim Çeku
Ish-Kryemministër i Kosovës
10 mars, 2006 - janar, 2008

Emri: Agim
Mbiemri: Çeku
Lindi më: 29 tetor 1960
Vendlindja: Pejë
Profesioni: kryeministër, politikan
Agim Çeku, lindi në Pejë më 29 tetor 1960, është ushtarak, politikanë shqiptarë nga Kosova. Ishte kryeministër i qeverisë së Kosovës.

Shef i Shtabit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës gjatë muajve të fundit të Luftës së Kosovës, dhe me përfundimin e luftës mori drejtimin e Trupave Mbrojtëse të Kosovës, po ashtu si gjeneral.

[redakto]Karriera ushtarake

Ai kreu dy vite të akademisë ushtarake në Beograd dhe dy të tjera në Zarë të Kroacisë ku i'u bashkëngjit Armatës Popullore të Jugosllavisë. Kur filloi lufta në ish-Jugosllavi në tetor 1991, ai i'u përgjigj kushtrimit të gardës kombëtare të Kroacisë dhe fitoi komandën e njësive artilerike në Zarë, dhe pastaj u bë zëvendës-komandant i divizionit luftarak. Në shkurt 1992 i u besua komanda e divizionit luftarak Masleniçko (Masleničko), e pastaj komanda e divizionit anti-tankist e garnizonit në Gospiç (Gospić) në ushtrin Kroate.

Çeku morri pjesë aktive në luftën që pasoi me Republikën Serbe të Krajinës e cila kërkonte ndarjen nga Kroacia. Në shtator 1993 gjatë luftimeve në Medak, Qitluk (Čitluk) dhe (Počitelj), si pjesë e Operacionit “Toka e Zjarrtë”, Çeku u plagos. Aty ai e fitoi gradën gjeneral dhe pastaj mori pjesë në stërvitjen .ekun kur e nxuren kroatet,e shkembyen me lirimin e disa kroateve qe i kishte nxen armata serbe.

Çeku vendosi kontakte me Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës rreth mesit të viteve ‘90. Ai dha dorëheqjen nga posti ne ushtrinë kroate në shkurt 1999. Më pas i bashkangjitet UÇK-së ku caktohet shef i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së. Në ditët përmbyllëse të Luftës së Kosovës, UÇK-ja filloi t'i ofrojë NATO-s informata të rregullta si dhe të sulmojë forcat serbe për t'i vënë në pahë të avionëve të NATO-s.

Agim Çeku dhe Uesli Klark inspektojnë gardën e TMK-së
Me përfundimin e luftës në qershor 1999, Çeku mbikëqyri çarmatosjen e UÇK-së dhe transformimin e saj në Trupat Mbrojt
ëse të Kosovës.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Mer 8 Mai - 16:27

Tahir Zemaj lindi më 28 dhjetor 1951 në Strellc të Epërm, të Deçan , Kosovë. Shqiptar i angazhuar gjate luftes se UÇK-se ne Kosovë.
Shkollën fillore dhe tetëvjeçare i mbaron në Strellc dhe Isniq. Pas tyre ndjek gjimnazin “11maji”, në Pejë, pas vitit të dytë orientohet në drejtimin shkencor. Ai rrjedh nga një familje punëtore e fshatare, ka katër vëllëzër dhe tri motra. Dëshira e babës së tij, si e çdo prindi të etur për arsimin e fëmijëve të vet, ka qenë t’u krijonte mundësi fëmijëve për shkollim. Zemaj përmend dëshirën e babës së tij që njëri nga djemtë të studjonte në një akademi ushtarake. “ Vëllai i madh nuk ka qenë shumë i lidhur me familjen dhe prindërit, ndaj kam pranuar të konkuroj dhe kam fituar të drejtën për t’u regjistruar në Akademinë Ushtarake. Kam kaluar pa asnjë pengesë kontrollet psiqike dhe fizike.
Kështu kam filluar studimet në Akademinë Ushtarako-Teknike në Zagreb. Gjatë vitit të parë kam pasur vështërsi të jashtëzakonshme lidhur me gjuhën. Të gjitha provimet i kam dhënë duke përdorur fjalorët dy gjuhësh dhe
ia kam arritur.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Mer 8 Mai - 16:49

Ramush Haradinaj

Kosovelli
i/e regjistruar

Anëtarësuar
26-10-2009
Postime
2,384
Keshtu shkruan nje person nga peja ne nje forum shqiptar:

Pasi vi nga Peja desha te shkruaj ate qka une di dhe e dine e gjithe qyteti i Pejes, njerzit qe kane bashkpunuar me Serbine pra direkt me Arkanin me biznes (kotrabande) dhe tani bashkpunojne me Serbine.

Ekrem Lluka boshnjak perpara thirrej me mbiemrin Llukiq.
Njeri nder kotrabandistet me te medhenje qe ka pasur ndonje here Kosova, para lufte ka qene njeri me i afert i Arkanit ku se bashku me Arkanin kontrollonin kotrabanden me derivate te Naftes dhe cigareve ne gjithe teritorin e Kosoves, si mbulese kishte shtyp shkronjen Dukagjini.
Pas lufte ne Peje u muar nen mbrojtjen e Ramush Haradinaj, ky njeri kontrollon kotrabanden e Naftes dhe Cigareve per teritorin e Kosoves ku kotrabanda vien nga te njejtat rruge qe vinte dhe para lufte, Nafta nga Greqija-Shqipari-Mal te Zi-Kosove, Cigaret Serbi-Kosove. KFORI para ca muajve konfiskoj 40 ton cigare ku u arrestua vellau i Gjeneral Qekut.

Ekram Lluka posedon tani me:
1.shtyp shkronjen Dukagjini
2.TV Dukagjini ku kryesisht behet propagande per Ramush Haradinaj dhe vlerat e luftes.
3. Radio Dukagjini
4.Privatizoj klubin baskedbollistik ne Peje ku tani thirret me emrin Dukagjini.
Truprojet e keti biznismeni jane ish ushtar te Ramush Haradinajt, pra ky njeri eshte i pa prekshem nga qdo regjim.
Pasi ky "biznismen" meret me kotrabande dhe nuk i paguan shtetit te Kosoves asnje tatim, tatimin e paguan tek Ramush Haradinaj, pra ne stilin e mafis Italiane
Njerzit me te afert dhe bashkpuntoret e tij jane: Ramush Haradinaj, Ethem Qeku AAK tani ne parlamentin e Kosoves, velau i Agim Qekut gjeneralit, ku KFORI ne rastin e kapjes se kotrabandes burgosi 2 dite kete njeri.

Naser Kelmendi
Njeri para lufte merej me kotrabanden e Droges ne bashkpunoi me Arkanin, ne martesen e djalit te tij ne vitin 1996 ne diten e Hene beri nje banket te madhe ku ishin te thirrur kreret me te medhenje te policise se Jugosllavise ku ne ate darsem muar pjese dhe vete Arkani.
Pas lufte Ramush Haradinaj muar kete "biznismen ne mbrojtje dhe e shpalli permes gazete dhe radios qe Naser Kelmendi ndihmoj TMKen me 6.000 dm dhe ky njeri u be i pa prekshem, dhe tani Naseri posedon shume pasuri te pa tundshem ne Peje dhe Bosnje (sarajeve) ku dhe jeton diali i tije me te shoqen, Naseri dhe sote eshte bos i Droges ne Kosove dhe rajon me lidhje shum te ngushta me Serbine.
Tatimin apo haraqin e paguan tek Ramush Haradinaj.

Keta dy individ Ekrem Lluka dhe Naser Kelmendi posedojne nje rrjete shum kriminalitetit shum te forte ne Kosove dhe jane direkt ne lidhje me Serbine dhe te keqijat qe ndodhin ne Komunen e Pejes mendoj qe lidhen ngusht me ket
a individ (BOSA

http://www.forumishqiptar.com/threads/119414-Sh%C3%ABrbimet-Sekrete-Serbe-n%C3%AB-Kosov%C3%AB/page10

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Mer 8 Mai - 16:51

BEOGRAD (5 Shkurt) - Zëvendëskryeministri serb Nebojsha Çoviç e cilësoi sot si akt terrorist vrasjen e një agjenti kosovar të shërbimeve sekrete, i cili u qëllua më armë zjarri ndërsa po udhëtonte me të birin. Çoviç u shpreh se ka informaicone të sigurta se vrasja mban firmën e anëtarëve të ashtuquajturës Ushtria Çlirimtare e Preshevës, Medvegjeës dhe Bujanovcit (UÇPMB). "Ata nuk duan që të jetojnë në një shtet i cili ka ligje dhe rregulla dhe nuk duan që të punojnë dhe jetojnë në jetë normale", tha ai. (Ballkan Web)

Perparimi
Admin

Message  Contenu sponsorisé

Contenu sponsorisé

:: sport