Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

KOSOVAPRESI

:: bota

KOSOVAPRESI Empty KOSOVAPRESI

Message  Perparimi Jeu 14 Sep - 15:02

Dernière édition par le Ven 15 Sep - 13:33, édité 1 fois

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

KOSOVAPRESI Empty Re: KOSOVAPRESI

Message  Perparimi Jeu 14 Sep - 15:59

Dernière édition par le Ven 15 Sep - 13:06, édité 1 fois

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Jeu 14 Sep - 16:22

Udheheqesat e kosoves,ishe udheheqesa ne ishe jugosllavi!
................................................................................
Udheheqesat e kosoves,ishe udheheqesa ne ishe jugosllavi!
................................................................................
Qeveria e Kosoves as qe lodhet per pune ma qensore,sidomos per zgjidhjen e qeshtjes madhore,pos per ti ruajtur prestigjet e veta te ishe udheheqsise komuniste mbi popullin e vete ,dhe ate pa meshire!
Keta qeveritar kosovar vetem per ti ruajtur fotelet,jane ne gjendje jo vetem tua pltesoin deshirat e minoriteteve ne shkalle ma te laret se shumicat,por keta per hire te interesave vetiake komunista qe me dekada na shtypen bashk me serbet,edhe tani jane ne gjendje qe nga losova ta krijoin nje mini Jugosllavi me shume identitete,ku pakicat ta udheheqin popullin shumice!
Keta po ne kohen e Jugosllavise na qeverisen,na udhehoqen ,na denuan kur ne kerkonim republike,kur kerkonim barazi me kombet e tjera.Keta edhe luften çlirimtare na udhehoqen ashtu siq e paten ne tryeze?!Dhe tani na qeverisnin(sundojne),dhe na zgerdhihen qe kinse na çliruan dhe e beren punen qe te intervenoi NATO sa genjeshter e poshter!Dhe tani keta edhe pa serbin vetem po na shtypin por tani me nderkombetaret,ku po lozin me shumicen sikur maqorri me minjet!Se fundi me decentralizimin,keta po lozin me fatn e kombit,por nje gje ta dine i tere populli shqiptar se serbet nuk kane qene e as jane fajtor per keto negociata sepse vete udheheqesat shqiptar,ku pamarr parasysh te gjitha partit jane ne kete sofere te ndyte,ku eshte qellimi i ketyre une e dije mire,sepse mua qe 37 vjete keta qe jane e qe e kane udhehequr kinse luften me detyruan ta leshoi kosoven sepse paskna punue me serb?A vete te poshtrit kane ngrere balte te derrave,dhe mu shpifen kinse po ua marri pushtetin!
Pra keta i afruan edhe komandantat e uçkes ne negociata me serb,por pa deshiren e serbeve siq eshte edhe Thaqi,e Fatmir Lima ,a per kete paska bere lufte ky e ata?Nje ta dine i tere populli se serbija nuk ka qen dhe as qe eshte e interesuar me u mbetyr gjandar i kosoves,eshte pare gjyshe ma heret dhe tani,por kush po i ngarsen?:Udheheqesat shqiptar kosovar qe i nxisin edhe nderkombetaret qe ta frigojn popullin e me ju thene heje shqiptar me na lujte pushtetin tone ja bijna serbin!Po ku ka qen serbija trim me luftue,me pralla,po sepse ne lufte kur iu bashkohen bashkpuntoret( spiuna )shqiptarofolesat,shpirtshiturit qe jane ne gjendje me hanger femiun e vete per interesa personal.Dhe populli prape ata qe kane qen ne roberi prape nuk po u hiqet roberija dhe skamja nga pragu i dyreve,per te mbijetuar!
Dhe per se fundi me perpikshmeri po zbatohet rezuluta 1244 qe antaret e delegacionit kosovar e nenshkruan ne Rambuje,!!!
Si,se pari:
Ne piken kater e gjashte ne rezulute thuhet:Qe pas terheqjes se forcave te serbise duhet te kethehet nje pjese e policise se serbise,duke rikonfirmue thirrjet e rezulatateve te meparshme,per nje autonomi substanciale,dhe me vetadministrim!
Pika nente:Qe UçKeja te demilitarizohej!
Ne piken dhjete:Qe sekretari i OKB me ndihmen e organeve te veta ,te vedos nje prani nderkombetare civile ne kosove,per me sigurue nje administrim te perkoshem ne kosove,me ane te se ciles populli i Kosoves mundet ta gezoi nji autonomi substanciale brenda jugosllavise(serbise)
Pika 11.)Pranija nderkombetare civile,edhe pas zgjidhjes se statusit,do te rrije gjere sa te zene vend autonomija substanciale,sipas marveshjes se Rambujes me çdo kusht!Dhe kur populli i kosoves e pranon kete gjendje nderkombetaret do ta leshoin kosoven atehere!!!
Pika 11/e:Te letsohet procesi i negociatave menjehere qe kosoves ti caktohet nje status i ardhshem!Une them:Nese hyne kosova prape nere serbi le ti fshin duart per te ardhmen,po nje lufte me permasa sikurse ne kohen e <fadil Hoxhes,kur ne drenice vrau Shaban Polluzhen edhe ndaj Adem Jasharit keshtu vepruan forcat keqdashese,dhe treni eshte ka shkon ne dem te kosoves,po as ne te mire te serbise,pos ne dobi te spiunave komunista shqiptar.
Pika 11/.JTi mbrojne te drejtat e njeriut.Une po ne cilin shtet i mbrojne te drejtat e shqiptareve?A ka shqiptar ne zvicer,a u njihet e drejta e gjuhes shqipe si gjuhe zyrtare?
Ne gjermani nje milion shqiptar jane a ua njohin gjuhen shqipe si gjuhe zyrtare,ku jo qe nuk ja njohin por i shkelin me te madhe te drejtat e njeriut qe as Hitleri si ka shkel!
Ne turqi sa milion shqiptar ka ?A ua njohin gjuhen shqipe si gjuhe zyrtare,po ti thejne dhembet!Ne serbi a nuk ka shqiptar,e kam fjalen per luginen e Presheves,B.e Medvegjes,pastaje ne Sangjak e gjetiu dhe çfare te drejtash gezoin shqiptaret?
Ne Maqedoni edhe pse u be marveshja e Ohrit qe te njehesohet gjuha shqipe me ate maqedonase ,a po e zbatojne?Pastaje ne Mal te Zi,por edhe ne Amerike a e zyrtarizoijn gjuhen shqipe?A jemi edhe ne njerez si tane njerezia,apo mos valle jemi te ardhur nga ndonje planet kush e dine!
Pika 15)UçK ja te çarmatoset dhe te shendrrohet ne TMK,ku kete si bajraktar e nenshkroi vete me doren e tije Hashim Thaqi,pse?
Ne aneksin 2,pika 5):Vendosja e nje administrimi te perkohshem,kosovaret mund ta gezojn nje autonomi sub.brenda jug.(serbise)dhe te mbikqyren krijimi i institucioneve te perkohshme si administrim kalimtar,per te sigurue nje paqe per banoret e kosoves!Une OKB i zgjodhi vete njerezit qe do te nenshkruajn çdo fjale qe u detikohet,edhe nese eshte me roberue e me masakrue popullin shqiptar!!!
Pika 8)Ratifikimi i marveshjes se rezulutes 1244 per nje autonomi substanciale,dhe parimet e sovranitetit te jugosllavise(serbise),si dhe negociatat mos ti prishin institucionet e kosoves?Une :A nuk po rrjedhin mu keshtu punet ska koment,duro ore popull skamjen,roberin e historise se perseritur!
Pershendetje nga poeti i popullit
KUSH ISHIN KREATORËT E POLITIKËS...NË STRUKTURAT PUSHTETORE TË KOSOVËS-1945-1990 A jane edhe sot ne krye te kosoves,a mos po u genjeje ore populli i im qe ju deshte dhe per ju luftova e jo per shkini e as per derra!!!

Pas”çlirimit” të Kosovës(1945...)u formuan edhe strukturat udhëheqëse të pushtetit.Kryesinë e “Komitetit Qarkor për Kosovë e Metohi/Kosmet/” e përbënin:
1.Miladin Popopviq-sekretar politik
2.Dushan Mugosha-sekretar organizativ
3.Pavle Joviqeviq-anëtar
4.Fadil Hoxha-anëtar
5.Boshko Çakiq-anëtar
6.Xhavit Nimani-anëtar
7.Kërsto Filipoviq-anëtar
8.Spasoje Gjakoviq-anëtar
9.Ismet Shaqiri-anëtar
10.Mito Milkoviq-anëtar
Nga 10 komitetli vetëm 3 shqiptarë...!!!
Asokohe në”Kosmet” kishte 7 komitete të rrethit të PKJ-së... dhe sekretarë të komiteteve ishin:
1.Sekretar i Komitetit të Prishtinës-Zhivojin Quraqiq-Sërgja
2.Sekretar i Komitetit të Mitrovicës-Milija Kovaçeviq
3.Sekretar i komitetit të Pejës-Misho Miqkoviq
4.Sekretar i Komitetit të Gjakovës-Xhevdet Hamza
5.Sekretar i Komitetit të Prizrenit-Predrag Ajtiq
6.Sekretar i Komitetit të Ferizajit-Tankosava Simiq-Ana
7.Sekretar i Komitetit të Gjilanit-Vlada Popoviq
Nga 7 sekretarë vetëm 1 shqiptarë...!!!

Ndërkaq në pozita më të larta partiake e pushtetore:
-Në kryesinë e Federatës jugosllave;
-Në Komitetin Qëndror të LK të Jugosllavisë;
-Në Këshillin Ekzekutiv Federativ;
-Në Komitetin Qëndror të LK të Serbisë;
-Në Këshillin Ekzekutiv të Serbisë;
-Në Kuvendin e Serbisë;
-Në Komitetin Krahinor të Kosovës;
-Në Kuvendin e Kosovës;
-Në Këshillin Ekzekutiv të Kosovës;
dhe në strukturat tjera të pushtetit në Kosovë,
nga vitet 1946-1990 ishin:

1.Gjoko Pajkoviq,
2.Dushan Mugosha,
3.Mehmet hoxha,
4.Sinan Hasani,
5.Kolë Shiroka,
6.Veli Deva,
7.Pavle Joviqeviq,
8.Elhami Nimani,
9.Fadil Hoxha
10.Mita Milkoviq,
11.Kërsta Filipoviq,
12.Predrag Ajtiq,
13.Ismet Shaqiri,
14.Asllan Fazlia,
15.Misha Miqkoviq,
16.Mehmet Maliqi,
17.Ali Shukria,
18.Xhevdet Hamza,
19.Ymer Pula,
20.Iliaz Kurteshi
21.Dushan Ristiq,
22.Jovo Shotra,
23.Millosh Sekuloviq,
24.Katarina Patërnogiq-Cica,
25.Ibrahim Tërnavci,
26.Ilia Vakiq,
27.Pajazit Nushi,
28.Enver Rexhepi,
29.Enver Gjergjeku,
30.Ilaz Ilazi,
31.Bogolub Nedelkoviq,
32.Mustafa Sefidini,
33.Ymer Jaka,
34.Sali Nushi,
35.Bahri Oruçi,
36.Rrahman Morina,
37.Azem Vllasi,
38.Ekrem Arifi,
39.Nebih Gashi,
40.Negjo Borkoviq,
41.Nazmi Mustafa,
42.Rexhep Gashi,
43.Hysamedin Azemi,
44.Riza Sapunxhiu,
45.Isen Kajdomçaj,
46.Shefqet Jashari,
47.Branko Shkemaroviq,
48.Bajram Selani,
49.Kaçusha Jashari,
50.Remzi Kolgeci,
51.Jusuf Zejnullahu,
52.Mazllum Beqa,
53.Muhamet Bicaj,
54.Jusuf Karakushi,
55.Seladin Skeja,
56.Lekë Vuksani,
57.Isa Mustafa,
58.Momçillo Trajkoviq,
59.Tomisllav Sekuliq,
60.Ismail Ramajli,
61.Ramë Alihajdari
62.Rexhep Hamiti,
63.Shaban Hyseni
64.Ferat Ymeri
65.Sylë Maxheraj
66.Muhamet Mustafa
67.Daut Jashanica
68.Vukashin Jokanoviq
69.Melihate Tërmkolli
70.Bashkim Hisari
71.Xhymret Selmani
72.Musa Juniku
73.Hazir Susuri
74.Rexhep Hoxha(goran)
75.Zoran Stijoviq
76.Mehmet Ajeti
77.Bajram Haskaj
78.Gani Jashari
79.Sonja Shqepanoviq
80.Sreten Martinoviq
81.Momçillo Trajkoviq
82.Shefqet Hoxha
83.Radoica Zhizhiq
84.Raif Vërbnica
85.Ferat Ahmeti
86.Kurtesh Salihu
87.Ismet Jashari
88.Çerkin Bytyqi
89.Sanije Veseli
90.Syrja Popovci
91.Ymer Koçinaj
92.Iliaz Ramajli.....
93Nekibe Kelmendi

Haxhi Latif Kuçi(Krasniqi)........

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Ven 15 Sep - 15:11

Kush jane keta qe e nenshkruan ne Rambuje rezuluten 1244 qe kosoven ta shtin per se gjalli ne dhe?per çka paskan luftue pra?Ja emrat e dahijve te Rambujes:
Ne Rambuje te parisit e nenshkruan roberin 17- te qelbanak:1)I.Rugova titisti,Mak Krasniqi rankoviqi,ku per se dyti ja rrasi popullit te kosoves!Veton Surroi i biri i R.qe kur erdhi nga Rambuja i tha Demaqit se nga Ollbrajti ish sek.amerikane e ka marr me nenshkrim qe mbas tri vjeteve do ti jepet e drejta shqiptareve per referendum ?Kaluan tri,kaluan gjashte,dhe sot Xheraqina thote qe statusi mundet te zgjasi edhe per nje kohe?opa shqiptar durone... ,,Hidajet Hyseni qe shkonte here me Rugoves pastoje ne LPK,pastaje ne PDK,dhe ren gjykse qe ky i ka nis demostratat ne menzen e studenteve me 11 mars 1981 a rrene e kulluar eshte se keto demostrata i kam nis vete une ore helem u kofte qe ma shtypet shpirtin ore te marr!!!Hashim Thaqi qe edhe ky ka qen i Rugoves, dhe ma e keqja si pati guximin me nenshkrue qe ushtria e tije te shendrrohet ne TMK ne zjarrefiksa,Fehmi Agani i cili vete e krijoi UçK dhe ja ketheu shpinden siq me tha ne Sufreke e dijne shumica,Rexhep Qosja ,çka lypi ky intelekt?Qe dinte me'm shtie me rrezue bustin e vukut para universitetit!!,Pstaj,Hajrizi,Blerim Shala ,ky kordinator edhe para luftes me negociata, Syla,,Xhavit Haliti. i cili ua shiste popullit aemzt e me luftue armikun,ku keni ndegjue keso marrinash?,,Idriz Ajeti beogradas,Edita Tahiri.gruaja e rugoves e tjere ,dhe tane keta banen parti qe me na shtype si deshirojn,a nuk po sheh qe ata qe ne kohen e rankit prape po na sundojn?
Pershendetje nga poeti i popullit
Haxhi Latif Kuçi(Krasniqi)........

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Sam 16 Sep - 17:21

Pershendetje

Ju falenderojme per emailin e derguar. Ju lutem na jepni ma shume sqarime rrethe juve sepse emri i juaj eshte i panjohur per redaksin.

Gjithe te mirat nga Koosva Press

----- Original Message -----
From: hagi.krasnigi
To: webmaster@kosovapress.com
Sent: Friday, September 15, 2006 11:10 PM

Pritne pritne kosovaoress

çfare sqarimesh me teper doni per biografin time?A mos jeni udbashet e serbise,a mos doni mi nxan njerezit qe dhane veprimtarin e vete per kosove,per shqiptar,ju mos heni zbulimi sekret serb se kush eshte ka punon per lirin e shqiptareve te roberuar?E zoti ju vrafte siq ka me ju vrare ore te marr,edhe ne do te dim tua marrim punet e juaja dhe kena mu zbraz ne ju e ne femit e juaj ore tradhetar qe po e genjeni popullin e roberuar shqiptar,ju jeni dhe keni qen ne sherbim te ogurezise,vetem nje ta dini mos ma harroni kete thenjen time(hipotezen)si e ka perjetuar populli i izraelit nga HITLERI,qe ky ka qen i nxitur nga kombet qe ta masakrohoi nje popull qe i mungon sensi per velladashuri,dhe nje popull genjeshtar .jo qe e genjeni boten,por e genjeni nje popull te juajin qe ska perkrahje nga ju e pastaj as nga nderkombetaret,Dhe ju jeni keta te fundit qe i nxitni qe ta frigoni popullin shqiptar,dhe ju keni me qen kasapet e shqiptareve edhe pse shiteni si shqipofolesa!Ju vrafte drejtesia ore te marr,ju kerkoni edhe se kush jam?Po jam Haxhi Latif Kuçi nga Sufreka,me profesion jam :1)Jurist,qe kam studjue ne Prishtine 2)Mesues(qe kam te kryere shkollen e akademise pedagogjike ne Prizren,3)Arsimtar i historis dhe gjeografise qe kam studjuar ne Gjakove,etje,etj.Dhe jam poet ,a mos deshironi edhe gje tjeter?
Per tu treguar ma teper veprimtarin time :Me 1971 kur serbet na rrethuan ne Sutjeske ne nje akcion ,brigadat serbe na dhane oltimatum qe deri neser me heke flamurin shqiptar e jo serb,dhe 50shqiptar e ma teper vendosen ma mire po e hekim nje pelen e shkojna gjalle ne kosove,....Dhe te nesermen ja lane ne besim qe flamurin ta heke nje serb nga <kosova,dhe po sa ja ka nisur me hek jo vetem ate qe e kam hudhe per toke dhe flamurin e lidh qe te valoi,e tje.Dhe shqiptaret nga friga qe serbet do't na masakroin,vendosen qe mua m'em grushtue,dhe Fadil Hoxhiqi ,ky qe i ka shtjere ne dru e vrare shqiptaret,edhe mua me shpalli tradhetar jugosllave,bashk me deputetin e ishe kosoves Ymer Gashin nga komuna e Sufrekes dhe tani ky qen eshte gjalle e tjere shqiptar qe kan qen ne akcion.
Me 11 mars 1981 une i kam nisur demostratat ne menzen e studenteve ne Prishtine,dhe prape tradhetar jugosllave,dhe sa here qe kam konkuruar ne mardhenje pune ,ne leter me shkruanin:Se nuk i plotesoi kushtet moralo politike.Ka pasur raste kur neper oda po ua permendi nji akcionist ne nje vdekje dhe po lavderohet duke i then mases keshtu:A e dini qe qeky gjykes eshte rok per flamurin shqiptar ne Sutjeske?A mua ky Smajl Berisha nuk me shihte qe edhe une jam,dhe ja prita o mut kush eshte rroke?Au ste kam pare,por nese edhe une kam qen aty afer teje!!!!A kuptoni?
Edhe demostratat e vitit1981 une punen ,tjeret mollat,dhe keta qe i pervetsuan demostratat ,munden mu punesue neper puna e une edhe kesaj dite jo,duke bredhe si iriq neper rruget e europes.Serbet nuk me kane malltretuar kurr njehere,pos keta qe sot jane ne kuvendin e Kosoves,ku me shumicen e deputeteve kam edhe inqizime,dhe mu keta e udhehoqen edhe luften,dhe mu keta ne Rambuje e nenshkruan qe kosova ti mbesi si prone e serbise ,por pa pelqimin serb!!!Pse sepse po te pavaresohet Kosova,keta gjelat tone qe jane ma te keqinje se serbet,sepse bashk me keta kan prere shqiptar,dhe ndegjoni zotnija e juaje:Sa qe koha e serbise(Ju.)qesh i papershtatshem mu punesue,por ç'te keqe u bera popullit shqiptar kosovar ,qe disa komandanta te UçK es te mos me marrin ne lufte kundra olupatorit,qe keta e kan quajtur okupator,sepse vete na kan shtie nere serbi!Nje po ua permendi:Mark Krasniqi a nuk eshte e vertet qe se ka nenshkrua me 1945 ne Prizren qe kosova ti mbesi si prone e serbise?Dhe ne Rambuje a nuk qe ky qen qe e nenshkruajti qe kosova ti mbesi prone e serbise,pa pelqimin e serbise!Dhe e dina qe do te me thoni kush nuk me pranoi me luftue armikun?Po :Eshte Uke Bytyqi qe disa here mi ka que ne shtepi qe se pari mos ta hapi gjelltoren e kryqit te kuq me 1996 per me i ju ndihmuar skamnoreve,duke me thene se nese e hapi ka me shkrue neper gazeta qe une jam tradhtar i shqiptareve,dhe ne lufte me ka refuzuar.Tjeter kush eshte :Vete Fatmir Lima jo qe nuk me ka marr,por ma ka nxerr revolen,duke me thene qe mos tja mbushi mendjen me bere tjeter gje ne mua,pastaje:Kur disa ushtar te tije deshten ta sulmojn policineSufrekes,e pastaje serbet kane me masakrue popullin kur te nesermen i shkova ne shtab mu kercnue se une po beje propagande kunder UçKes,dhe nje ushtar i tije i tha se eshte e vertete se çka po thote Haxhia.......Tjeter me ka thene se une mbasi po punoi me taxi jam spiun dhe iu drejtue edhe njerit qe ishte prane meje dhe e nxorri revolen dhe ky djalosh ne shtabin e Fatmirit i kishte me dhjetra ,si djemt e migjes,migjallaret dhe nipa te vete e per kane ky paska ardhe me soiunue?Folni.....Dhe vetem sa nuk u vran dhe une i ndala kacafytjet qe mos te vjen gjere te ma e keqja!Pasi nuk me mirreshin me luftue kundra serbeve une mbeta ndermjet dy zjarreve,tutu nga serbet,e tutu nga UçK ja,mos po ju vjen zapar?Ika ne drejtime te ndryshme duke kerkue strehim per shpetim si nje shtaze!Dhe se fundi ja mesyva ne Marali te do Sternipa te babes,dhe nje dite kush mi qoje policin e UçKes qe t'me çarmatosi qe ate arme e bleva nga UçK ,dhe mu kercnuan se une po baje propagande kunder uçkes,dhe se une po i organizoi disa fshatar qe nese vijn ketupari serbet,se si tju kunderpergjigjemi,dhe me thane se kush jam une me organizue nje gje te tille?Dhe me thane se une po e dikam qe serbet kane me ardhe ketupari,dhe kinse une po u japi informata serbeve!!!!!
NUK eshte puna qe nuk me kan njohure,por nxitja nga tjeret ish spiuna,ai i cili i ka bartur arme Fatmirit_Nusreti miku im qe para nje vitit pa krise lufta kishte thyere shtepin e migjes se vete,_dhendrrit tim,qe e kishin paguar komandirin e serbeve Millan Shipken me'm likvidue,ja per çfare arsye nuk me ka pranue Fatmir trimi,dhe tjere komandanta?Do te me pyesni?A ke qen i burgosur politik?Kete pyetje ma ka bere edhe para tri javeve ne Gjeneve,Xhafer Shatri,dhe i thash :Jo nuk kam qen!Pse ,?Po zotni,me kane then serbet ti puno sa te done kundra neve ne tye me't denue jo sepse me't denue tye te bajna te popullarizuar ne popull,a me kane thene:Nese ua japi fjalen qe nuk ua rrehi spiunat shqiptar dhe bahem vegel e serbeve dhe spiunave shqiptar,siq i kam then ne shtepin e Rexhep Qosjes me 1996,serbet me thane:Ne menjehere ty ta egzekutojme denimin dhe gazetat i shtim me shkrue per ty,a ti denim me majte hiq,por ke me fjete ne hotel e femra cila te perlqen,dhe Xhafer Shatri u tret nga une pa me dhene pergjigje.Asgje nuk u kam genjyer,as nje te katerten e veprimtarise sime nuk ua kam shkrueNuk po e zgjasi ma teper,nese jeni te interesuar me dite edhe ma teper per mua kerkoni ne forumin tim dhe lexoni çdo gje per jeten time.
https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net/viewtopic.forum?t=126

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Ven 22 Sep - 15:39

Kosovapressit

Shtator 2006 RTK lajmet e ores 19/30 min.

KOL BERISHA,si kryeparlamentar i kosoves:
Jepe nje deklarat ne kuvednin e Sllovenise:

Kryetari i parlamentit te Sllovesnise FRANCU K.,ka pasur nje takim te nje grup parlamentaresh nga Kosova te kryesuar nga kryetari i kuvendit te kosoves Kol Berisha.
Kryekuvendari i kuvendit te Kosoves Kol Berisha ka vleresuar se nese vendi nuk behet i pavarur,atehere Kosovaret do te revoltohen?!Kol Berisha ka thene se bisedimet ne Vjene kane deshtuar,keshtu qe komuniteti nderkombetar duhet ta njohe Kosoven e pavarure!

Deshtimet e bisedimeve ne Vjene ka thene Kryekuvendari i Sllovenise nuk duhet te jene pengese qe kosova mos te shpallet shtet europjan dhe i pavarure!!!!

Me kaq dhe perfundon
E realizoi :

Haxhi L.Kuçi(Krasniqi)

PERGJIGJE:

.....................

Mos more kryekuvendar mos po done me tute arushen me shosh?Po e dini se çka keni hanger ne Rambuje dhe tani kinse ju kane faje bota!Jo bota per butha e juaje ore zotni komunista sepse ua ka lene ambel sistemi jugosllave,qe e keni hanger per lezet dhe tani prape e mashtruat popullin dhe ju ka ardhe fundi e po doni me i shpetue tradhetise!!!
...........................................................................................................

BOMBASHAT e KOSOVES?

Bombat neper automjetet e funkcionareve kosovar(ish komunistave me pervoje te madhe)...Te cilet ne kohen e jugosllavise,vete keta qena i shtinin spiunat e vete qe ti likvidonin njerezit qe e donin kosoven e lire,ose bashkim me nanen shqiperi,dhe krijojshin keshilla te pajtimeve qe mos mi lane me i vrare hasmi spiunat e ketyre!A qena!
...............................................................................
.Kopilat e LDK-es
..........................................................................
Keta vete te vrasin,dhe skan dallim nga te LPK(PDK),sepse kane pervoje te medha!Po e dinin mire qe kosova po roberohet dhe me qellim i qesin bombat neper kerret e veta,kinse po sulmohen ne kohen kur po definohet statusi i kosoves(roberia e perseriture),dhe kinse po e ngadalesojne kete status te ndyre,sepse vete e kane ndyre kosoven dhe roberue popullin shqiptar,dhe mbasi kosoven po e shtijne nere sundimin e serbise,.Sepse RAMBUJA i ka rrenjet e sherrit,te 17 partit qe e nenshkruan roberin dhe tani donin me la mutin me shurre!Ah Hazir Llutfiu ore belban i poshter ore tradhetar me tradhetar tjere qe po bani negocijata e ua dheft qeni mendet e pord....Nuk po mundem me gjete nje fjalor te paster me u shpreh me juve e kam fjalen edhe me ata qe ne Rambuje e nenshkruan rez.1244 qe na morret ne qafe,si gjate lufte ,si tani me negociata!!Dhe tani i shtytet edhe zgjedhjet me qellim qe nere popull me bere trazira(huti),qe populli ta hrroje pavaresin,duke hedhur bomba e bane shaka e lozur si kemikaza ore tradhetar,dhe e keni pergaditur qe Fatmir Sejdiun me hjek nga kryetari i kosoves e me ja leshue kambet e arushes ndonje budalles dhe ne momentin e roberise me thene ja ne nuk ju tradhetuam !!!!O ska as zot e as drejtesi qe duhet me ju q.. jeten e te gjitheve,e me ua humbur rrenjet e spiunave komunistash qe punoni kundra popullit te juaje,per interesat e juaja,dhe i keqperdorni njerezit qe e dhane jeten per kete liri,dhe ju e shfrytezoni per vete pavaresin,ne çdo kohe,dhe tani e mbas roberise dhe ska kush qe mundet me ju zbritur ne kurrizi i shqiptareve!çfar kombi jeni ,nuk po ju kuptoi ma te keqinje ska pjellur as nje nane ne kete ruzull te tokes!!E di qe jeni me shumice,por e kisha lutur popullin qe mos te mashtrohet qe nese e roberojn nere serbi me u kacafyt me serb,por me bismila me ju q... nant juve me femit e juaje,dhe simpatizantet qe ju perkrahin???..........
E sa i perkete votes se rusise ne keshillin e sigurimit qe mundet me pengue eshte perralle e 1001 rrenave se a mos e veten kur i meshuan afganit,irakut e serbise,hajte se kur done luani se vete kan!

Zotri te Kosovapressit mos po u nxitin djallet komuniste qe te kerkoni drejteshkrim,per me mi botuar ne faqet e juaja,!Jo se kam mendjen ne faqet e kokes,por ne faqen e rubrikes per diskutime!Po çfare drejtshkrimi dini ju ore patriota,sa pervoje keni ne studime albanologjike?Sa vjetorin e gjuhes shqipe e festoni!Ndalunu me keso slloganesh,sepse edhe kur dikush ne kohen e Sllobodanit dhe Rankoviqit po shqiptaret qe u shkolluan ne SERBI,e erdhen ne kosove dhe kerkonin dretshkrim nga njerezit perparimtar,kur donin ta botonin ndonje veper letrare,dhe ja linin qe ti vdesi!
Cili eshte i pari i shqiptareve qe na ka lene ne trashigim drejtshkrimet,dhe çfare fjalori pati e çfare keni ju e akademiket tane qe u shkolluan ne serbi e rusi,dhe na mesuan çka eshte atedheu dhe si me tradhetuar njeri tjetrin!

Haxhi L.Kuqi(Krasniqi).......

Dernière édition par le Ven 22 Sep - 16:26, édité 1 fois

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Ven 22 Sep - 16:23

Kosovapressit

Kudo ne Kosove veprojne pjestaret e MUPIT te sebise

Kjo parashihet edhe ne rezuluten 1244,ku jane ata qena qe ne rambuje nenshkruan qe Kosova te roberohet?
Qeni yt ,e qeni i im po mi hane mushkerit e mija e te popullit tim!
Dhe mu keta qe na udhehoqen luften kinse çlirimtare(tradhetare)po flasi per veten time sepse shume ish koandanta,sidomos Fatmir Lima ,Ylfeti,e Uke Bytyqi jo qe nuk me pranuan me luftue,por me quajten spiun,a vete qenat kan qen spiuna,dhe tani ja kan nisur me negociata,statuskoha eshte ne pyetje,dhe fundi roberi apsolute nga dy palet(serb e shqiptaret qe vete e nisen luften,vete na shtypen ne kohen e Rankut,Sllobodanit,Fadil Hoxhes,Rugoves,Limes,Thaqit Kaqushes,Edites,Mark Krasniqit,Veton Surroit,Halit Xhavitit,,Tasi(Jakup Krasniqi)Syla,Regjep Qosja etj!
O zoti ju vrafte ore spiuna qe jeni bere me vagona mbi gjysma e popullit dhe tere qeveria e shqiptareve ka jane neper pushtete,e zoti u vrafte ne maje te kokes ,bashk me familjet qe i keni u shuafte fara e juaje........!?.

Haxhi L.Krasniqi

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Sam 23 Sep - 3:02

Drejtshkrimi ne veprat letrare para vendosjes se rregullave te drejtshkrimit.
--------------------------------------------------------------------------------
Formimi i gjuhes letrare shqipe te njesuar zyrtare ka qene nje fryt i nje pune shume te gjate dhe ka perbere dhe perben sot nje problem te nderlikuar gjuhesor dhe kulturor me rendesi kombetare. Si i tille ka qene dhe mbetet i nderthurur me aspekte te historise shqiptare dhe te viseve jashte saj, per kete arsye ka qene edhe ne mendjen e dashamiresve te gjuhesise. Krijimi i nje gjuhe te njejte e te perbashket ka ushqyer edhe diskutimin dhe debatin shkencor qe nga gjysma e dyte e shek.XIX, kohe kur gjuhetaret shtruan problemin e “mbrothesise” se gjuhes shqipe.
Kongresi i Drejtshkrimit i mbajtur ne Tirane ne nentor te vitit 1772 me delegate nga radhet e studiuesve, shkrimtareve dhe veprimtare arsimore e kulturore qe perfasesonin te gjitha viset e shqiperise brenda dhe jashte kufijve te vendit, shenoi nje pike kulmore ne procesin e gjate e te veshtire te themelimit te nje gjuhe letrare te perbashket, te njesuar dhe te zbatueshme nga te gjitha institucionet kulturore, arsimore dhe botuese te Shqiperise dhe te trojeve Shqiptare ne Kosove , Maqedoni, Mal te zi e deri ne diasporen Shqiptare. Kongresi miratoi nje rezolute, ne te cilen pohoej me solemnitet e gezim te ligjshem se”Populli shqiptar ka tashme nje gjuhe letrare te njesuar”. Ne mbeshtetje te rezolutes, menjehere pas kongresit filloi puna per te gatitur e botuar veprat normative per drejtshkrimin e shpipes. Se pare doli ne botim perfundimtar libri i rregullave te drejtshkrimit te Gjuhes Shqipe, qe perbente ne thelb projektin e botuar qysh me 1967 te mbeshtetur edhe nga konsulta e prillit dhe te zbatuar me lehtesi e dobi nga arsimi dhe shtepite botuese.
Para se te aprovoheshin rregullat e drejtshkrimit nga keta gjuhetare veprat nuk i permbaheshin rregullave te caktuara drejtshkrimore. Pasojat e kesaj duken edhe ne veprat e botuara para vitit 1972. Do te shfletoj disa faqe te vepres ”Shkelqesia e tij” e autorit Emil Zola, e botuar ne vitin 1971. Le te shohim disa shembuj.
…me gjithe tingullin shurdhonjes qe buciti…./ … me gjithe tingullin shurdhues qe buciti…
…do ta vinte emrimin nen peceten…/ … do ta vinte emerimin nen peceten…
- Paraqitja e nje projektligje qe ka per… / - Paraqitja e nje projektligji qe ka per…
…nga ligja e 9 qershorit…/ …nga ligji i 9 qershorit…
… qe te cmëndet…/ … qe te cmendet…
…hedhur syte mengadale…/ …hedhur syte me ngadale…
…pasi u siguruar me…/ …pasi u sigurua…
…vazhdoi raportonjesi duke dredhuluar cdo fjale…/ …vazhdoi raportuesi duke dredhur cdo fjale…
Permrekulli!/ Per mrekulli!
…qysh atehere gjithshka kish ndryshua. / …qysh atehere gjithcka kish ndryshuar.
… nga veriu ne juge…/ … nga veriu ne jug…
…zoterinj muaren…/ …zoterinje moren…
…monoton i maqines…/ …monoton i makines…
…per ndertimin e nje gjykatoreje…/ … per ndertimin e nje gjykate…
…nen dandallat e gjetheve…/ …nen tantellat e gjetheve…
…me te vogel kompromentonjes…/ … me te vogel kompromentues…
…te mallekuar…/ …te mallkuar…
…uje te trubull…/ uje te turbullt…
…te studjonte nje trase nje…/ …te studionte nje trase…

…per aresye personale…/ …per arsye personale…
… u suall shume mire…/… u soll shume mire…
…ju nenshtrua ketyre kushteve…/…i’u nenshtrua ketyre kushteve…

Emrimi juaj…/ … Emerimi juaj…

… te drejta hierarqike…/ … te drejta hierarkike…

Perparimi
Admin

Message  Contenu sponsorisé

Contenu sponsorisé

:: bota