Valet elektromagnetike
:: sport
Page 1 sur 1
Valet elektromagnetike
Kështu, spektri elektromagnetik përfshin valët me gjatësi nga më e gjata te më e shkurtra: valët e radios, mikrovalët, infra të kuqe, optike, ultravjollcë, rrezet X dhe rrezet gama.
Re: Valet elektromagnetike
Fushat EM mund të ndahen në fusha të frekuencave të ulëta dhe fusha të frekuencave të larta. Në grupin e parë bëjnë pjesë linjat e tensionit, aparaturat elektroshtëpiake dhe kompjuterat, ndërsa në grupin e dytë burimet kryesore janë radarët, pajisjet radio televizive, telefonët celularë dhe stacionet bazë të tyre. Fushat elektromagnetike quhen ndryshe dhe rrezatim jo-jonizues për arësye se në dallim nga rrezatimi jonizues (si rrezet gama) që gjendet në pjesën e sipërme të spektrit elektromagnetik, fushat elektromagnetike nuk kanë energji të mjaftueshme për të jonizuar atomet ose molekulat.
Fakte mbi valët elektromagnetike
Stacionet bazë të rrjetit celular përdorin të njëjtin lloj valësh radioje që përdorin edhe televizionet dhe radiot. Fuqia në dalje, e matur në vat (W), është ndryshimi thelbësor që i ndan këta transmetues nga telefonat celularë. Fuqia e transmetuesve të radios dhe televizionit është deri 1000 herë më e madhe se fuqia e një stacioni bazë të jashtëm të rrjetit celular. Fuqia e një stacioni të brendshëm të rrjetit është afërsisht e njëjtë me një telefon celular të zakonshëm.
Fakte mbi valët elektromagnetike
Stacionet bazë të rrjetit celular përdorin të njëjtin lloj valësh radioje që përdorin edhe televizionet dhe radiot. Fuqia në dalje, e matur në vat (W), është ndryshimi thelbësor që i ndan këta transmetues nga telefonat celularë. Fuqia e transmetuesve të radios dhe televizionit është deri 1000 herë më e madhe se fuqia e një stacioni bazë të jashtëm të rrjetit celular. Fuqia e një stacioni të brendshëm të rrjetit është afërsisht e njëjtë me një telefon celular të zakonshëm.
:: sport
Page 1 sur 1