Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Bizanti dhe kriza e tij

:: sport

Bizanti dhe kriza e tij Empty Bizanti dhe kriza e tij

Message  Perparimi Mer 3 Aoû - 23:43

VI. WORLD, i cili ka njohur BIZANT deri në pesë ditë udhëtim nga Pudopatana është Sjelediva (Ceilon). Larg nga ajo si Mara dhe Kaberle, por ende Tsinica (Kinë), ku është importuar mëndafshi. Për më tepër nuk ka vend, sepse në ishull nga lindja oqean rrethon. Kozma Indoplovac Në kohën e pushtimit të mëdha të popujve barbarë të pjesës perëndimore të Perandorisë Romake, nga ana e saj lindore, Bizantit, duke u zhvilluar një mijë vjet. Por edhe bizantin nuk shkon pa e tërmetit të rastit dhe kriza. Ai e ndjen veten të gjitha të këqijat e Migrim Madhe. Gjermanët, Avaret Alans, sllavët dhe të Persianëve, dhe të përpiqen për të prishur atë. Në këto kohë të vështira, dhe probleme të tjera - revolta e kombeve të shtypur, kriza e fronit, lufta fetare - lëkundje themelet e shtetit nga toka. Megjithatë, bizantin përballoi të gjitha këto vështirësi, sepse pozita e tij ekonomike palëkundur. Feudalizmin dhe kjo është zbatuar, por nuk ka probleme të mëdha, megjithëse shumë më ngadalë se sa në Perëndim. Në një kohë të lëvizjes të mëdha, masa e gjerë e të Perëndimit, Bizanti arriti për t'iu përshtatur rrethanave të reja. Ai vazhdoi të tregtisë me Lindjen e Largët. Mëndafshi kinez, erëza, perlat, gemstones, diamante nga India dhe nga Ceilon, dhe alojevo dru santalovo nga Arabia Gëzuar dhe Etiopi vazhdimisht vijnë në Aleksandri, Bejrut, Damask dhe Konstandinopojës Nizibis. Por nga të gjitha qytetet e bizantine, të cilat janë të pasuruar me vendet e Lindjes së Largët, dallohet për qytetin e sidomos rëndësi të Konstandinopojës e tij perandorake. Ai ishte në fillim të IV. shekullit Perandori Konstantin themeluar në pikën më lindore të Evropës. Goditën për të dy anët e ujërat e Detit Marmara, i rrethuar nga dy rreshta e mureve të fuqishëm, neosvojivih në atë gjendjen e artit, Konstandinopojës përfundimisht u bë një "urë të artë" në mes të Lindjes dhe Perëndimit, qendra më e madhe shpirtërore, kulturore dhe tregtare të Perandorisë Bizantine. * Pasi mallra nga Lindja e Largët për të ardhur në sasi të mëdha dhe të Perëndimit. Romakëve se unë shoh një shumë të shpenzimeve, sepse nga ajo kohë fillojnë të veshin rroba mëndafshi dhe bizhuteri të shtrenjta të dekoroj jo vetëm zonjat romake, por aristokracisë. Dhe si madhështi rritur dhe shkëlqimin e pallateve të aristokracisë Caesars dhe të mëdha, kërkesa për mallrat e orientale ishte në rritje. Por, këto mallra janë shumë të shtrenjta. Distanca të mëdha, nga e cila ajo ka arritur në Perëndim, si dhe një numër i madh i ndërmjetësuesve, me duart e të cilit ai kaloi, duke kontribuar në një masë edhe më të madh costliness e saj. Dhe për shkak se ajo është çdo vit më shumë dhe më të shtrenjtë. "Çdo vit," thotë Plini, "odlijevalo nga perëndimi në lindje njëqind milion monedhë romake« 12, në atë kohë një shumë të madhe. Qelqi, mallrave smalt nga Perëndimi dhe prodhimeve artizanale të Mesdheut janë të mbuluar vetëm një sasi të vogël të këtyre shumave. Për të gjitha këto arsye, dhe për shkak të krizës të vazhdueshme, e cila gradualisht ndikon vende gjithnjë e më shumë nën sundimin romak, romak të thesarit ishte e gjitha bosh. Pra janë taksat, tatimet, njeriu ngarkim të vogla dhe të shtypjes në rritje të skllevërve. Ndërsa v. V. romake perëndimore Perandorisë u zhduk nga skena politike, pas migrimit të madh të popujve të aristokracisë perëndimore feudale nuk kujdeset për madhështi dhe madhështia e Bizantit, ato janë mbajtur në bazileusa gjykatat, afër të fisnikërisë dhe të klerit. Perandorët bizantine të gëzojnë shkëlqimin dhe luksoze. Ata janë pjesë përbërëse të fuqisë së tyre. Ata ende vishen në mëndafsh të purpurt qift dhe bizhuteri të shtrenjta. Princes, princesha, senatorë, aristokratë dhe peshkopët të ecin të mëdha në to. Shkëlqimi dhe madhështia bazileusa kanë rëndësi politike, sepse hedh hije princat barbare, të Popullit dhe peshkopët perëndimore dhe të fitojë ata të qëllimet e tyre dhe planet. Por, për ruajtjen e kësaj lavdisë dhe shkëlqimit merr një shumë të mallrave të çmuar orientale. Shumë përpjekje të mëparshme, për të zbuluar sekretin e mëndafshi, u rrëzua në një rresht. Vetëm 552 Mr pason murgjit nestorijanskim për të kaluar nga Hotan në Konstandinopojë vezë të krimbit të mëndafshit në shkopinj e kallam sheqeri. Kështu është zbuluar sekretin e mëndafshi. Por u desh shumë kohë, për të adoptoj atë në Stamboll në

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

Bizanti dhe kriza e tij Empty Re: Bizanti dhe kriza e tij

Message  Perparimi Mer 3 Aoû - 23:46

pjesët e tjera të Perandorisë Bizantine dhe filloi prodhimin e mëndafshit pe. Vetëm 16 vjet më vonë, perandori Justin tregon ambasadori turk i madh punëtori mëndafshi në Stamboll, çfarë përshtypje atij dhe përcjellje. Në VI. Bizantin kundër të gjitha forcat duke u përpjekur për të ruajtur dhe zgjeruar tregtinë me Indinë dhe Kinën. Në shekujt e parë të Mesjetës diplomacinë e tij të palodhur kërkon një rrugë të shkurtër dhe më të lirë për këto vende.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Jeu 4 Aoû - 0:01

Atlantik është e mbushur me monsters misterioze që rri në çdo cep të njeriut, për të shkatërruar. Detit Azov është e lidhur me një kanal me Detin e Veriut.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Jeu 4 Aoû - 0:17

Në mesin e vendeve të ndryshme myslimane, i cili vizitoi përmend Ibn-Haukal "më të bukura" vend në botën e Samarkand, i cili rrjedh ", qumësht dhe mjaltë". Ai shkroi se në këtë vend të gjithë për të parë bukur fushat e kultivuara, kopshtet, burimet, ujë të rrjedhshëm, vila të pasur, qytete dhe fshatra, dhe ajo shkëlqen kudo Park, i cili është "në horizont takon qiellin blu për të bërë atë një

Perparimi
Admin

Message  Contenu sponsorisé

Contenu sponsorisé