Keqperdorimi i se madhes UçK
:: sport
Page 1 sur 1
Keqperdorimi i se madhes UçK
Nuk është hera e parë e krijimit të shteteve te reja pas ndonje lufte çlirimtare,
Por ne mbarimin e luftes se kosoves u beren shume gabime,siq jane shume te renda!
Se pari shperberja e uçk qe kur nje gje e tille nuk ka ndodhe historikishte !
Dhe shume luftetar apo komandanta keqperdoren luften dhe uzorpuan pasurit shoqerore dhe
individuale pa kurrefare
arsye pos qe te pasurohen ne emer te luftes kinse çlirimtare!
Gabime tjera; rivalet ne mes farkut dhe levizjes popullore si dy formacione te uçkes !
Ku si ne lufte dhe tani kan mes tyre rivale te egra per pushtet !
Pra që lufta të institucionalizohet, dhe pas luftes kuptohet te filloi si proces i
rindërtimit të vendit. Por fatkeqësisht ndodhi e kunderta e kesaj se mires !, një
pjesë e madhe e personave agresiv , duke kryer vepra të rënda të krimit të organizuar,
uzurpime tokash, falsfikim dokumentesh pronësore, mashtrime gjatë shit-blerjeve,
fshehje të dokumenatcionit zyrtar për qëllim përfitimi, deri te implikimi i
drejtpërdrejt i avoketërve, i prokurorive dhe i gjyqësisë në bashkëpunim me
krimin e organizuar. Jo rrallë zyret e gjyqësisë kosovare ishin vende ku tregëtohej
pasuria e paluajtshme dhe zyrtarizoheshin dokumentet e falsifikuara, që gjeti
përkrahje edhe në Policinë e Kosovës, më pak, ngase kompetencat e saj ishin pak më
të vogla në krahasim me ato të drejtësisë, meqenëse SHPK ishte produkt i ndërkombtarëve.
Dhe se sherbumet sekrete perhere krijohen gjate lufterave ku edhe ne kosove nisi
ky sekret me hipotezen "Henri Kisingjer" Më e keqja është se SHIK-u i krijuar me "sukses" gjatë
luftës, dështojë edhe pas luftës. Dështojë ngase institucionet kosovare u dorëzuan
presionit të ndërkombëtarëve,e mbetur si masha e tyre pa dallim mashe e serbise!
Që nga atëherë ishte vështirë të kontrollohej SHIK-u, ngase influenca e shërbimeve sekrete të ndryshme që ishin
prezente në Kosovë përmes UNMIK-ut, ishte e madhe. Kosova ishte bërë terren i
përshtatshëm i shit-blerjes së informatave sekrete, ngase institucionet 'e" reja"
të Kosovës nuk kishin ndonjë përvojë në ndërtimin e shtetit, shumica e të
punësuarëve nëpër ministri ishin të papërvojë,apo udbashet ishin hudhe brenda saje
.Ndersa e vetmja gjë që kishin mësuar nga
Por ne mbarimin e luftes se kosoves u beren shume gabime,siq jane shume te renda!
Se pari shperberja e uçk qe kur nje gje e tille nuk ka ndodhe historikishte !
Dhe shume luftetar apo komandanta keqperdoren luften dhe uzorpuan pasurit shoqerore dhe
individuale pa kurrefare
arsye pos qe te pasurohen ne emer te luftes kinse çlirimtare!
Gabime tjera; rivalet ne mes farkut dhe levizjes popullore si dy formacione te uçkes !
Ku si ne lufte dhe tani kan mes tyre rivale te egra per pushtet !
Pra që lufta të institucionalizohet, dhe pas luftes kuptohet te filloi si proces i
rindërtimit të vendit. Por fatkeqësisht ndodhi e kunderta e kesaj se mires !, një
pjesë e madhe e personave agresiv , duke kryer vepra të rënda të krimit të organizuar,
uzurpime tokash, falsfikim dokumentesh pronësore, mashtrime gjatë shit-blerjeve,
fshehje të dokumenatcionit zyrtar për qëllim përfitimi, deri te implikimi i
drejtpërdrejt i avoketërve, i prokurorive dhe i gjyqësisë në bashkëpunim me
krimin e organizuar. Jo rrallë zyret e gjyqësisë kosovare ishin vende ku tregëtohej
pasuria e paluajtshme dhe zyrtarizoheshin dokumentet e falsifikuara, që gjeti
përkrahje edhe në Policinë e Kosovës, më pak, ngase kompetencat e saj ishin pak më
të vogla në krahasim me ato të drejtësisë, meqenëse SHPK ishte produkt i ndërkombtarëve.
Dhe se sherbumet sekrete perhere krijohen gjate lufterave ku edhe ne kosove nisi
ky sekret me hipotezen "Henri Kisingjer" Më e keqja është se SHIK-u i krijuar me "sukses" gjatë
luftës, dështojë edhe pas luftës. Dështojë ngase institucionet kosovare u dorëzuan
presionit të ndërkombëtarëve,e mbetur si masha e tyre pa dallim mashe e serbise!
Që nga atëherë ishte vështirë të kontrollohej SHIK-u, ngase influenca e shërbimeve sekrete të ndryshme që ishin
prezente në Kosovë përmes UNMIK-ut, ishte e madhe. Kosova ishte bërë terren i
përshtatshëm i shit-blerjes së informatave sekrete, ngase institucionet 'e" reja"
të Kosovës nuk kishin ndonjë përvojë në ndërtimin e shtetit, shumica e të
punësuarëve nëpër ministri ishin të papërvojë,apo udbashet ishin hudhe brenda saje
.Ndersa e vetmja gjë që kishin mësuar nga
Re: Keqperdorimi i se madhes UçK
Pushteti i atehereshem serb,ishte pervija se si me shtypur popullin e tyre shqiptar !Mashallaaaaa
:: sport
Page 1 sur 1