Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Pjesa e dyte e Tosit ku tani thote se80perq. shq. jane tradh

:: politika

Pjesa e dyte e Tosit ku tani thote se80perq. shq. jane tradh Empty Pjesa e dyte e Tosit ku tani thote se80perq. shq. jane tradh

Message  Perparimi Sam 1 Juil - 3:04

Tosy

Kosove
Te me falin te gjithe antaret e ketij forumi qe detyrohem te shkruaj nje realitet shume te hidhur.Une vet kam qene pjesemarres i luftes se UCPMB-se dhe jam teper i zhgenjym nga ajo popullate atje,per mua 80% e atij populli nuk vlene fare,jane njerez pa ndienja patriotizmi,jane njerez qe edhe kur ju shkon per ti ndihmuar lere qe nuk jane mirenjohes por dhe te shajne dhe te perbuzin!te injorojne deri ne ate pike sa detyrohesh ta urresh dhe vetveten pse e ke bere kete veprim ne te mire te kombit shqipetar!
Kurre nuk mund ta harroj nje skene te tmerrshme kur kemi kaluar neper nje fshat te Presheves dhe ku gjat gjith rruges jemi share nga banoret e ketij fshati etnikisht te paster shqipetar dhe na kane gjujtur me veze dhe me saksi lulesh nga ballkonet e tyre.
Personalisht i kam futur ne shit list dhe per mua nje pjese shume e madhe e kesaj treve eshte inegzistente,perjashto disa burra qe i ngjanin lufetarve te UCK-se dhe disa familje qe gatuanin per neve.

2006-03-25

Crusader

Dardania

Tosy,
Ju kane share, sepse ju keni kaluar e marshuar neper fshatra, e prej aty ia keni mbathur ne male. Te nesermen, pikerisht ata fshatare e kane paguar kete 'marifet'.
Edhe ne Kosove te tilla raste ka pasur.

Te mos harrjme se 'qellimi' i kryengritjes se armatosur eshte mbrojtja e popullsise, dhe jo e kunderta!!!
2006-03-26

Tosy

Kosove
Crusader e din ti nga amerika te verteten apo e di une ate qe e kam perjetuar dhe per kete te them ...mbaj fjalet sepse shume njerez kane sakrifikuar jeten per kete qellim,ti me flet nga amerika dhe me fillozofon. Ty nuk te takon te ngaterrohesh fare me keto muhabete sepse ti je komplet out ok?dhe nuk ja ke idene se cfare ka ndodhur aty.
2006-03-26

Clarion

Japan

Tosy a e dine pse te kane share >
kjo eshte arsyja se ti dhe usharet tjere ja u kini prishe rahatine dhe mardhanjet e mira me serbe >
Kshtu po te kishin shqiptaret dashuri per atdhe nuke do te kishine qene te ndare dhe te coptuare kshtu >
Sa per njoftme ne vitine 1981 babai ime e ka vuajture burge ne medvegje sepse u mundu me ja u ngrite vetedije kombtare atyre shqiptarve po ata ja punu edhe e shtine ne burge duke deshmu ne gjykata kunder tije >
Ka diqka levizje pozitive ne aspektine e forcimite te identitetit kombtare ne kto zona te kosovese lindore po per bese large jane shume >
Kshtu
2006-03-26

Crusader

Dardania

Tosy,
Une mos e paqa provu ne Presheve, e kam provu ne Kosove. E sheh pra qe nuk jame une komplet "out"!?!?!
Perveq kesaj, nuk jam as i vetmi qe mendoj keshtu. Edhe ata qe te paskan gjuajtur me veze e domate, kane tjeter 'storie' per te teguar...
2006-03-27

Clarion

Japan

Crucader ne lugine te preshevese nuke ka pase lufte po ata ushtare te UCPMB kane qene ne pushime atje dhe ka pase gjuajtje ne ajre here pase here qe me tregu se jane gjalle >Po ashtu ka ndodhe qe bunkerat i kane lane pa asnje ushtare dhe plote armatime se kane pase pune ma te medha me bere ........
Kjo lufte ska qene kurfare lufte ndersa sa per kosove Crucader ki te drejte se kane ndodhe raste te ngjajshme >
2006-03-27

Tosy
Kosove

Crusader nese ti ke qene ne lufte ne Kosove,ateher i bie qe une nga Kosova kam cliru Irakun!une flas me fakte dhe ta argumentoj kete qe them,kurse ti rri ne gheto neper USA dhe mendon qe di gjithcka.
Tekstualisht keto jane fjalet qe na kane thene neper fshatrat qe duhej patjeter te kalonim ne munges te alternativave tjera:Ne jemi mire me serbet dhe nuk dojme ma shume se kaq,shkoni dhe ruajeni Kosoven,ktu nuk keni pune,bile e tmerrshmja ka qene kur nje i moshuar mori flamurin serb dhe e vuri ne catine e shtepise vet.Per kete e kam edhe te filmuar ok?
Ne nuk ishim si puna e partizaneve te juaj qe vetem lufte nuk kane bere por ishin servil te serbit dhe nuk dashen kurre t'ia dinin qe gjysma e kombit eshte jashte.
Uroj me gjith shpirt qe juve t'ju vret gjaku i atyre qe kane rene ne Prsheve,Drenice,Dukagjine dhe Llap e Karadak.meqe koncepti juaj per UCK-ne eshte identik me tigrat e Arkanit.
2006-03-27
Crusader

Dardania

tosy,
Do te kishte qen me e sakte te them se "kame qen gjate luftes ne Kosove"...sesa te them "kam qene ne lufte ne Kosove" (siq u shprehe ti) !?!?!
"Trimerine" po ta le ty...dhe atyre shokeve tuaj qe ju paskan gjuajtur me "kompira e paltixhana".

Une tani kam nje pyetje per ty, Tosi:
Te gjithe e dijme se Arkani ishte famekeq,...ndersa ty, qe ta peskan gjuajtur fshataret me "kompira e patlixhana", nuk po me duket qe paske pasur edhe ti ndonje fame me te mire se ai.
Ku eshte dallimi mes ty dhe Arkanit, atehere (bazuar ne mendimin e atyre fshatareve te thjeshte)?!?!?!

P.S. Sa per ate 'urimin' qe me bere,...e di c'thone per ate qe i hap gropen, tjeterkujt?!?!?!
2006-03-27

Tosy
Kosove

Crusader Do te kishte qen me e sakte te them se "kame qen gjate luftes ne Kosove"...sesa te them "kam qene ne lufte ne Kosove" (siq u shprehe ti) !?!?! Kjo eshte jashte cdo teme qe po diskutojme ketu,mos ke ngaterruar teme po te pyes???? aaa harrova ju andej kufirit kapeni edhe ne presje edhe ne pika edhe ne pikepyetje dhe ne pikecuditese,a na fal po ne ketej ne Kosove jemi injorant dhe nuk e kuptojme ndryshimin,na meso pak ti ok?!!!
Te gjithe e dijme se Arkani ishte famekeq,...ndersa ty, qe ta peskan gjuajtur fshataret me "kompira e patlixhana", nuk po me duket qe paske pasur edhe ti ndonje fame me te mire se ai.
Ketu eshte ndryshimi qe edhe ti nuk e do,ne ishim clirimtare kurse ata ishin paramilitar,tigrat e Arkanit,mos te ngel hatri qe po ti quaj keshtu se mbase ke ndonje admirim te vecant per ta?!konkretisht per ARKANIN..
P.S. Sa per ate 'urimin' qe me bere,...e di c'thone per ate qe i hap gropen, tjeterkujt?!?!?!
Une rrespektoj gjakun e derdhur dhe sakrificen qe eshte bere,kurse ty te vrafshin lotet e femijeve te tyre qe me gjith shpirt po e perbuze dhe po e injoron sakrificen e tyre!
Dhe e fundit ti nuk je kurfar faktori qe te merresh me keto gjera,je me pak se nje hiq ne kete rast,Historia eshte shkruar me gjakun e tyre qe juve po ju djeg shume ky realitet.
2006-03-28

Tosy
Kosove
Crusader Do te kishte qen me e sakte te them se "kame qen gjate luftes ne Kosove"...sesa te them "kam qene ne lufte ne Kosove" (siq u shprehe ti) !?!?! Kjo eshte jashte cdo teme qe po diskutojme ketu,mos ke ngaterruar teme po te pyes???? aaa harrova ju andej kufirit kapeni edhe ne presje edhe ne pika edhe ne pikepyetje dhe ne pikecuditese,a na fal po ne ketej ne Kosove jemi injorant dhe nuk e kuptojme ndryshimin,na meso pak ti ok?!!!
Ketu eshte ndryshimi qe edhe ti nuk e do,ne ishim clirimtare kurse ata ishin paramilitar,tigrat e Arkanit,mos te ngel hatri qe po ti quaj keshtu se mbase ke ndonje admirim te vecant per ta?!konkretisht per ARKANIN..
Une rrespektoj gjakun e derdhur dhe sakrificen qe eshte bere,kurse ty te vrafshin lotet e femijeve te tyre qe me gjith shpirt po e perbuze dhe po e injoron sakrificen e tyre!
Dhe e fundit ti nuk je kurfar faktori qe te merresh me keto gjera,je me pak se nje hiq ne kete rast,Historia eshte shkruar me gjakun e tyre qe juve po ju djeg shume ky realitet.
2006-03-28

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas