Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Kurkushi vete ai miku ma i madh i shqiptareve

:: sport

Kurkushi vete ai miku ma i madh i shqiptareve Empty Kurkushi vete ai miku ma i madh i shqiptareve

Message  Perparimi Ven 28 Nov - 8:30

Me duket se s`tu kam pergjigjur tamam ashtu si e ke dashur ti,por kaq dij une!
Edhe une vet jam radikal keshtu si ti,ketu mos ke asnje dyshim,por radikal mund te jete njeriu vetem kur eshte vetem apo vepron vetem.
Kerkushi ka deshire te jetoi tek:Une askund ne Tokë,vetem ne qiell ke e veja e Zotit!

Haxhi FLM per postimin tend per mua.
Une nuk dua te te kundervihem tye ne ekspozimin e mesiperm fare...Por ne shqiptaret jemi vertete populli me i fortë ne Bote,pas Hebrenjve.Hebrenjte ,siq dihet te denuar nga Roma-Vatikani per t`u zhdukur nga faqja e dheut,per mospranim te Krishterimit,gjer ne vitin 1947 nuk kishin shtet te vedin askund.Te shperndare dhe te luftuar nga e tere bota perveq Amerikes,ata pas gadi 2000 vjet gjenocidi boteror Vatikanian arrijten prap ta ndertojnë shtetin e tyre.2000 vjet qendruan pa u asimiluar neper bote si skllavë dhe refugjate!
Edhe shqiptaret,luftohen per zhdukje nga Vatikanizmi qe 2000 vjete por shtetin e tyre e kane formuar një herë.E keqja qendron ke ne që ne nuk kemi FENE tone ende,dhe duke vrapuar pas feve te huaja ne gjithnjë mbesim pa asnjëren...merr një,lesho një...Marrezite e shqiptareve që ti permende me lartë,dihet që jane mbjellur dhe mbillen nga te huajt kunder nesh edhe sot e kesaj dite.Poqese ne shqiptaret,ne e arthmen do ta humbim (se shpejti)shtetesinë,do behemi te dashur shumë per njeri tjetrin neper bote,se te huajt s`do te kene me interesin te na perqajnë e te na dobesojnë me tutje...
Per te gjitha gjerat që ti ankohesh kunder shqiptareve te sotem,une kam dituri dhe informata,por praseprap,si popull shqiptar ne kohen e sotme, jemi me te mire se sa ishin te paret tonë per njeri tjetrin ne kohen e tyre...
Nga ana tjeter,duhet secili nga ne ta kete te qartë se shqiptaret jane "Ferra" e Ballkanit dhe Evropes.Si Ferrë ata jane me gjemba dhe keta gjemba shpojne si te vedin ashtu edhe te huajin!...Kete Ferrë e ka mbjellur Turqia ne ballkan dhe Evrope per interesa te saja sikurse çdo pushtues që mbjellë nga nje lule Peme apo Ferrë ne kohen kur detyrohet ta leshojë koloninë e tij.Kesi shembuj ka ne bote me qindera...se keto "dhurata"leshojnë rrenjë e ne te shumten e rasteve nuk asgjësohen kurrë me,aq sa miza e patates që e kane prodhuar gjermanet ne laboratorium per t`i shkatrruar te lashtat e te tjereve!
Meqenese ne shqiptaret ende nuk kemi te formuar nje fe tonen SHQIPTARE,me nje Profet dhe nje Zot SHQIPTAR sikur e kane bere te tjeret,duhet te vuajmë edhe me tutje keshtu,por jo më me keq se gjer tani!

Sa per perkrahje ndaj meje,meqenese nuk kam ndonje pretendim te behem me politikan se që jam "KURKUSH", ndihem mire që kam perkrahje nga "Pakica" (intelegjenca), e sa per shumicen (analfabetet)nuk prishë punë...Ata ashtu si hyjnë ne parti duke vrapuar per te lepirë doren e njelmet te çobanit apo pas ndonjë kokrre misri... ose duke u grahur me shtagë, ashtu edhe dalin ne te njejten menyre nga Partia=shtalla=Grigja=Torishta=Tbani dhe nuk luajnë rol fare ...sepse jane vetem "numer"!

ku gjindet Ukshin Hoti o kurkushi ?Te humburit nuk mund ta gjejnë te humburin! Ukshinin e burgosen;Ibrahim Rugpva,Azeme Vllasi,Agim Zatriqi !Por mos harroni edhe Sabri hamiti!!!!!

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

Kurkushi vete ai miku ma i madh i shqiptareve Empty Re: Kurkushi vete ai miku ma i madh i shqiptareve

Message  Perparimi Lun 14 Sep - 13:49

urkushi
2005-09-18 18:01:15
LDK-JA(ish LKJ) ka dhënë një kontribut të çmuar në qashtjen e Kosovës,kjo nuk mund të mohohet.Ajo e ka mbrojtur paqën dhe stabilitetin në iSH JUGOSLLAVI DHE NË SCG.Për këte kontribut të çmuar është dekoruar me tëra çmimet e mundëshme që u jepen sherbëtorëve nga Padroni(dihet se kush)Për këte edhe është vendosur në krye të Krahinës Serbe(KiM) dy herë me radhë në zgjedhjet e mbajtura(nga Dan Evertsi) në krahinën Serbe të Kosovës dhe Metohisë.Të pranojë Luftën e UçK-së dhe të vizitojë "JERUSALEMIN","VATIKANIN" apo "QABEN-ë) Shqiptare "PREKAZIN" nuk mundet sepse nuk ka leje nga PADRONI, ai është vend i mallkuar i "terroristëve".
A ka ndonjë vend në botë që është i robëruar dhe ka qeveri Kombëtare????
Po,KOSOVA dhe METOHIJA!
kurkushi
2005-09-19 09:07:16

Jo zotëri Lavdrim,nuk flas kuturu por krejtë qartë dhe shtruar.Unë nuk dal se jam Serb pse e quaj kosovën ashtu,sepse ashtu quhet Kosova ende nga Serbia dhe për këte nuk ka protestuar asnjë shhtet i botës gjer më sot,sepse Kosova dhe Metohija,që me ligj kështu duhet të quhet ende pasi është pjesë e serbisë sipas tëra ligjeve ndërkombëtare dhe serbe,duhet të quhet ashtu si e quan i zoti i saj,pra Serbia.Dhe përderisa "KiM" është pjesë e Serbisë,kuptohet se edhe udhëheqja e saj është e Serbisë!A kupton ti shqip apo jo?
Mua ky ESAT PASHA(Rugova)nuk ma ka vra asnjë anëtar të familjes(sikur thot Avni Rustemi për Esadin)por është njeriu i Serbisë,sepse edhe pushteti në Kosovë është i Serbisë.Po përsëris pyetjen e bërë më lartë për ty edhe një herë: A ka vend në botë që është i pushtuar nga armiku dhe ka qeveri kombëtare në krye?
Nëse ka të lutem ma thuaj!!!!
Patriot me fjalë tani në kohën e "demokracisë" ka sa të duash,por duhet me punë,se sot për të folur dhe sharë nuk burgoset askush sikur 15 vite më parë,pra flasn edhe fëmijët ... shtë konvertuar Titisti nga LKJ-ja në Katolik te Papa dhe i ka quajtur terroristë UçK-në,prandaj nuk guxon t`i afrohet JERUSALEMIT apo QABES-ë shqiptare= PREKAZIT.

Pushtet të zgjedhur nga Populli në një vend të robëruar nuk ka,por pushtetin apo shërbëtorët e vet i zgjedhë vet Pushtuesi! O ti "Keniau"
Quaje si të duash dhe fol sa të duash.Por mos u çudit se njerëzit "janë të mashtruar" dhe "Brahon" e quajnë kështu dhe ashtu.
Mirë do t`ishte që ti të përgjigjesh në pyetjen time që ishte:
Cili vend në botë që gjendet i pushtuar nga një shtet tjetër,ka udhëheqësi të zgjedhur nga ata vet e jo nga pushtuesi???
Po u përgjigje,do të lehtësohesh nga "bagazhi" i "Braho"-s.Nëse do të jeshë edhe më tutje qesharak në politikë,mos u përgjigj...sepse në vendet e pushtuara,udhëheqësit i zgjedhin pushtuesit or... avdrim,Jam unë i informuar apo jo për "qashtjet juridike në mes shteteve botërore"kjo nuk ka rëndësi fare.Rëndësi ka vetëm fakti që Kosova është ende pjesë e Serbisë për të gjithë botën,përveq neve shqiptarëve që nuk shohim më largë se hunda dhe pjata.!
Se ne jemi të pushtuar nuk është turp ta them por menquri,trimëri dhe mburrje.Tani vërtetë nuk guxon askush përpos VETVENDOSJE-s ta thot këtë fjalë haptas,por ajo është e vërtetetë.Jemi të pushtuar dhe të dhunuar njësoj si më parë kombëtarisht,vetëm pjatën nuk do na e lënë zbrazët nga ndihmat "humanitare"Kishtare,Xhami-are "demokratike",pra të varur nga lëmosha e kriminelëve "humanitarë" edhe pse kemi pasuri të dhuruar nga Natyra (Zoti)në trojet tona të jetojmë si në Zvicër!...
por më fal...ti s`di të pergjigjesh në të vetmën pyetje që të kam bërë e le më të kuptosh diç nga këto....Shkelchim,
Vërtetë nuk ishte vetëm Prekazi ku u luftua dhe ranë heronjtë,por ishte Prekazi që ia mori Virxhinitetin Serbisë.Pastaj i hypën edhe shqiptarët tjerë por bira iu hap Serbisë nga Prekazi.Adem Jashari kërkohej nga Serbia për vrasjen me dorë të vet të 20 policëve Serbë,jashtë luftimeve të përbashkëta me qetën e tij UçK!Për këte Prekazi është QABE-ja apo Jerusalemi i shqiptarëve.çK-ja doli nga populli,por nga ai popull që nuk i shkonte prapa Rugoviqit.Votën kësaj Qekbësire ia dhanë të huajt dhe lopët dhe trathtarët e armiqtë e kosovës,sepse ky ishte i moderuar-shqiptar i ndrshëm dhe bisedonte me shkijet dhe kishte lidhje të mira me ta.Në zgjedhje fitoi sepse çdokund zgjedhjet e një vendi të pushtuar janë farsë.çdokund në botë ,në vendet e pushtuara,Afganistan,Irak,Qeqeni,Palestinë etj ,zgjedhjet gjer më sot i kanë"fituar"njerëzit e pushtuesve.Nuk ka asnjë rast të vetëm të kundert.

Gjithkund në botë,në çdo vend populli ndahet në të mënqur,të shkolluar dhe në "lopë"si ato të Rugovës.Një i shkolluar rreshtohet në anën e Lopëve vetëm kur don ta trathtojë drejtësinë dhe lirinë e vendit të tij për benificione personale nga pushtuesit,dekorata,lavdërime,rushfet,post,forcë kundër të vetëve etj,se për ndryshe ai të vërtetën e di.
Kosova ende është pjesë e Serbisë dhe LDK-ja quhet parti e shqiptarëve? A ka ndonjë Rrenë më të madhe që flitet dhe shkruhet në të përditshmen tonë shqiptare më gjatë se një decenie???? Loni,unë jam Anmik i popullit shqiptar,nëse e quaj "lopë"por unë jam armik vetëm i lopëve shqiptare që nuk rrijnë të kullosin e të prodhojnë qumësht por futen në politikë.Secili shqiptar ,i lindur normal,pa të meta ,jo me aftësi të kufizuara,i cili sheh një Dan Everts,shefi i OESB-së në Kosovë,njeriu i cili vrau Azem Hajdarin në Shqipëri vetëm për shkak se ai armatoste kosovarët,i dërguar në Kosovë të likuidojë të gjithë ata që kishin luftuar kundër serbit me armë,(jo me fjalë si LDK-ja,)të eliminojë të gjithë ata(edhe të LDK-së)që janë kundër pajtimit me Serbinë si shtet i tyre, që del në tubimet elektorale të LDK-së(LKJ-së)me Plis të bardhë,duhet ta dinte dhe ta dijë se kush i fiton zgjedhjet pa u mbajtur ato fare.Njëqind parë zgjedhje nëse mbahen në Kosovë dhe ANMIKU ende është aty,LKJ-ja do të fitojë!Unë jam i ashpër në shkrime dhe nuk jam "demokrat"sepse demokrat të jesh kur je i pushtuar do të thot të nënshtrohesh,pra nënshtrim.Demokracia vlenë për ata që janë të barabartë e jo për ata që janë të pushtuar nga armiku gjer në shtratin e fëmiut(që s`e kanë shumica).Lopët dhe të huajt janë ato që kanë votuar për LDK-në.
Shkelchim
Kosova është njësoj si Afganistani,Qeqenia,Iraku,Palestina etj,e pushtuar dhe aspak më e lirë se ato!Unë kështu e shoh dhe jo vetëm unë por edhe VETVENDOSJA që është formuar nga intelektuaklët më të shquar të kohës sonë nënUNMIK-iane dhe përkrahet nga të gjithë ata që nuk kanë tjetër parti pos SHQIPTARIZMIT.
Luftëtarëve të UçK-së nga radhët e LDK-së që kanë luftuar nuk ua ngarkon askush bagazhin e trathtisë së partisë së tyre,sepse ata e kanë bërë të vehten pa lejen e Kreut partiak dhe të tillë unë njoh personalisht shumë...por ata ishin me LDK-në para Lufte e jo më tutje.Shembull i tillë janë Jakup Krasniqi, Ramë Buja, Shaban Shala e disa qindera të tjerë.
Sa i përket BDI-së në "Bullgari" ,aty nuk ishte Kosova.Aty Politika shqiptare(Arbër Xhaferi,politikani më i mirë i sotëm i shqiptarëve) u rreshtua krah Ali Ahmetit,Komandantit të UçK-së, që për nga dituria politike nuk është as thembra e tij,dhe kështu për t`i shpëtuar luftëtarët(e UçK-së) nga ndjekja e bashkësisë ndërkombëtare,pas luftës,që ai e dinte mirë se do të ndodhë, sikur unë,që do të quheshin terroristë,sikur u quajtën dhe po quhen edhe sot ata të Kosovës dhe UçPMB-se,ua mbylli mundësinë të huajve ta bëjnë këte.Shpëtimtari i ushtrisë dhe ushtarëve të UçK-së së Iliridës është kreu politik i atëhershëm i shqiptarëve=Arbër Xhaferi.Po t`mos kishte bërë ai unisimin e popullit me UçK-në ,në Prizren,asnjë ushtar i UçKsë së Ali Ahmetit as ai vet,nuk do të guxonin të mbeteshin dhe të qëndronin sot në ...Bullgari ku janë.
Kështu duhej të bënte edhe Kryeqelbësira,kërmilli kosovar,Rugova me stafin e tij!Por ...fëmiu që është i ngathtë,i sëmurë,i dëgjueshëm ndaj gjithkujt,frigacak,lëpirës,ai të trathton(Rugoviqi,të cilit shkijet ia pushkatuan Babain dhe gjyshin që ta bëjnë për vehte) e jo ai kokëforti,i palakueshmi,problemi,i shkathti,i zoti i vetvehtes.Nuk kanë thënë kot populli shqiptar:Nga Trimi dhe patrioti lindë trathtari,por asnjëherë anasjelltas!
Politika e LDK-së edhe sot nuk është në gjendje të zyrtarizon ekzistencën e UçK-së në kosovë. Kjo tregon fare qartë se pse iu kanë dhënë votat dhe nga kush! Shkëlchim
Një rregull për ne në këtë moment qëndron,dhe ky tingëllon kështu:
Ne kemi njerëz të këqij në mesin tonë,por meqë jemi pak,na duhen edhe ata!..
Sa për qëllimin e atyre LDK-istëve të UçK-së,varet se kush si e sheh.Në opinion nuk mbretëron mendimi dhe qëndrimi yt për ta!As unë nuk i klasifikoj të korruptuar dhe trathtarë.Nuk mundeshin dhe nuk munden ata,të UçK-së asnjëri të tregohen më të mirë kurse në Kosovë sundojnë ata që erdhën ta pushtojnë Kosovën dhe ta likuidojnë UçK-ne.Ata nuk kërkuan shpërndarjen e LDK-së,por ate të UçK-së.Ata ishin përpara luftëtarë e jo politikanë,e kjo nuk është njësoj i nderuar!

Delegacionin e Formoi Peterseni,sepse e tërë bota e di që fjala e Ibrahimit nuk është fjalë e popullit të Kosovës por e qeverisësve(pushtuesve të huaj) të Kosovës!Meqenëse bisedimet kanë për çëllim gjetjen e një mashtrimi demokratik për statusin e Kosovës ku do të mundësohej çlirimi i kosovës nga administrata Pushtuese "demokratike" e ANMIK-ut(Unmik),së paku si dekoracion,atëherë dihet se në delegacion do të duhet të futen jo vetëm opozita që ka po aq vota sa dhe pozita(me Ramushin si person e jo me AAK-në)por edhe minoritarët.Pra nuk është aspak lëmosha e Ibrahimit kjo.Sa i përket përqarjes së partive të luftës AAK-PDK,aty fajet dhe meritat i ka Haga e jo Ibrahimi.Për sqarime tjera në këtë temë privat! Shkelchim
Ti ke të drejtë të më kundërshtosh, pse ti mua më kundërshton nuk prishë punë,kjo është bisedë dhe ndërrim mendimesh,por pse ti mua më klasifikon,identifikon me Thaçin nuk e kam të qartë,ndoshta as ti vet?
Unë mrojë të mirat e të gjithëve njësoj,parti e pa parti,fa e pa fe!Të gjitha vlerat e dikujt,që unë i vlerësoj janë vlerat kombëtare=shtetërore jo fetare as partiake.Lexoji shkrimet e mia që nga fillimi si lexues i paanshëm dhe do të shohëh se nuk e kam në Zemër asnjë Parti apo individ,por i kam veprat e tyre të bëra gjer më sot e jo ato të pabërat ende!Krahu luftarak u nda sepse këtu i ka gishtat Beogradi=Haga=Solana=Solania!Luftëtarët e UçK-së nuk ishin politikanë por vetëm luftëtarë dhe trima.Edhe Adem Jashari po t`ishte gjallë,nuk do të ishte Kryetar i Kosovës as bile deputet,sepse politika nuk bëhet me pushkë por pushka i grahë politikës kur ajo ngecë apo mashtrohet ta ndryshojë drejtimin e saj. Meleke
Nuk desha fare të të kundershtoj,por meqë dole jashtë Avllisë,po shkruaj, meqë i dij gjerat edhe unë mirë,jo fort keq(ndoshta jo me mire se ti por...)
"Mulla" Ibra dhe Peshkop Ibrahimi,"Nash Ibro"e ka dashur pavaresinë prej Serbisë.Unë e dij se si ka folur ai kunder Shkijeve në vitin 1987 dhe 1988 ne shoqaten e shkrimtareve të Kosovës.Dy herë me radhë u mbajtën takimet e shkrimtareve të Jugoslavisë(jo vetem te serbisë) me qellim të nenshtrimit te Rexhep Qosjes që kishte shkruar romanin "Vdekja me vjen prej syve të tillë" që pasqyronte politiken Serbe kunder shqiptareve që nga Rankoviqi e gjer në 1985-ten.Ky roman u ekranizua nga regjisori Isa Qosja si film "Rojet e mjegulles".Ky film u shiqua në Jugosllavi dhe u ndalua menjeherësh.Pas ketij filmi filloi fushata perfundimtare e serbisë kunder shqiptareve.Pra,Ibro-ja foli mirë në dy takime të shkrimtareve shqiptarë kunder atyre Jgosllavë(të ardhur nga te gjitha republikat e ish sheisesllavisë)...Por...kjo ishte një farso per te mashtruar shqiptaret me patriotizmin e tij verbal.Kështu si IBRO-ja pati vepruar edhe i zhdukuri Rrahman Morina në vitin 1997.Kur Milosheviqi erdhi në Kosovë,Fushëkosovë u tha Shkijeve se juve nuk guxon askush të ju prekë.Pas mitingut dhe fjalimit te Miloshit Rrahmani si sekretar i puneve te brendeshme(minister policie) u dha urdher(sa per te plotsuar marreveshjen e meshehtë me Slobodanin)policisë kosovare të qehtesojnë masen e serbeve që ishin porositur te shajnë dhe protestojnë kunder shqiptareve dhe kosoves. Ky "qehtesim" behet ne çdo vend te botes me kerbaç dhe lotsjellës etj.
Kjo mbeti vepra e fundit e Rrahman Morines e pelqyeshme per shqiptaret,te cilet mendonin se ai vertetë ështe shqiptar dhe patiot...por ç`doli pastaj?
Njesoj është dhe Ibrahimi.Ky është një kermill që askush se ha dhe gjithkund e fëlliqë vendin dhe rrugen nga ai zvarritet,dhe është paqesor,sepse dihet që kermilli askend nuk e sulmon.Perrallat tjera që ti i shkrove nuk kam kohë ti komentoj!
Por,sidoqoftë, ti mos i merr te verteta shkrimet e mia dhe shkruaj prap,ok?

Perparimi
Admin

Kurkushi vete ai miku ma i madh i shqiptareve Empty Re: Kurkushi vete ai miku ma i madh i shqiptareve

Message  Perparimi Lun 14 Sep - 13:50

kurkushi.d.v. ***

Shkelchim
Me vjen mire se veq fillove te kuptosh se si behet dhe ecë politika.
AAK-ja dhe te gjitha partitë e Kosoves patriotizmin e kane relativ.varesisht si ua don interesi i sundimit deklarohen.Partitë shqiptare që nuk luajnë kete loje te ndyre(LKçK)etj,jane terhequr sepse nuk lejohen nga vendoret as nga nderkombetaret.Politikanet dhe patriotet e deshmuar shqiptare si Qosja,demaqi etj janë larguar sepse demokracia e shtazeve te krishtera evro-aziatike i kane larguar ata si Enveriste...dhe kush te flase dhe te degjohet?
Vet fakti se bota nuk i do Enveristet si bashkebisedues dhe perfaqsues te shqiptareve tregon se askush nga te huajt nuk e don pavaresinë e shqiptareisë,as te shqiperisë as te kosoves te cilat jane momentalisht njesoj te pavarura si shtete!Enveristet duan krejte e jo vetem gjysmen e pavaresisë siq e kerkojnë te gjithë jo-enveristet e sotem shqiptarë.
Abi 19
As unë nuks shoh diçka te keqe ketu...por as te mirë.Kjo e sotmja duhej te behej në vitin 1993 e jo ne 2005-shin! Shkelchim
LKçK-ja është krejte normale te kete perçarje dhe veshtiresi me shume se partite tjera që kane pranuar kulaçin e ANMIK-ut.Ajo ështe ende ne listen e Zeze te BUSHIT dhe jo pa patur nje vlere te madhe dhe te posaqme antiokupatore.Ajo bojkotohet dhe sulmohet nga çdo ane sikurse Shqiperia gjate Enverit sepse nuk ben asnje kompromis me hasmin... Ajo i udhehoqi te dy lufterat jashtë Kosoves!

Shqiperia nuk e do bashkimin me Kosoven por me Greqinë,mirepo Kosova duhet te veproje si gjithnje gjate historise qe shqiperine ta shpetoje,sepse duke shpetuar ate ajo ka shpetuar dhe shpeton vedin!
Pavaresia e panegociushme!...Te shohim se do te dale e kunderta.Grupi negociator nuk u formua per te shkuar ne Pushime ne bregdeti por per te negociuar!...Po t`mos pranonin te negocojnë s`do duhej fare grup negociator por vetem bisedime ministrore per çashtje jashtestatusore,maredhenje bilaterale,borxhe,kufinj,dogana,pakica etj,ne nivel te njejte me secilin shte por pasi te jete pranuar Pavaresia .Pra Negociatat me qeverine e kosoves pas pranimit te Pavaresisë se Kosoves legalisht dhe shpalljes se saj ne Bruksel dhe NewYork!Po t`ishte vepruar keshtu,nuk do hante m** asnje i huaj te trumpetoje pavaresi te kushtezuar e kompromise tjera te turpshme...
melekeinistria e puneve te jashtme!
Dhe mos u brengos aspak per mua dhe te tjeret si une se ne kemi dhe do te kemi aftesi shpifese dhe shpikese mjaft....por le te behen njehere keto qe jane perpara syve! hkelchim
Ty te vjen mire qe une(ne) e pranoj se merem(i)me shpifje,por edhe mua me vjen mire qe ti e kupton se cilet jemi ne.Po t`mos isha une shpifes dhe si i tille i suksesshem,ti nuk do me quaje shpifes por diçka tjeter.Shpifesi eshte Prokurori.Gjyqtari ka detyren te shohe se a ka te drejte prokurori qe ben Aktakuzen apo i akuzuari qe ështe akuzuar nga Prokurori.Kur te kihet parasysh se askund ne bote drejtesia nuk ndahet ne gjyq,por ne rruge,dher ne bashkepajtim,atehere shpifja(aktakuza) ka rendesi te madhe.Nga ana tjeter,gjer me sot nuk ka ndodhur ,ne ndonje shtet te botes qe nje Aktakuze te ngritet kunder dikujt pa patur bile nje argument te vetem kunder te akuzuarit(kuptohet sipas ligjit te prokurorit qe ështe edhe ligji i shtetit).Pra ka diçka te vertete,qe nuk eshte e domosdoshme te jete krejte,por ama sa per ta akuzuuar dhe hedhur para gjyqit dhe mediave si kriminel,po!Nuk ështe me rensdesi se sa denohet Ramush Haradinaj,etj,me rendesi qe ai u hodh ne gjyq nga LDK-ja e Beogradit.Vendpunimin e humbi,autoriteti i tij ra ne dysheme,edhe pse ështe njeri nder 5 personat me te vlershem te Kosoves,por ja : Aktakuza,Prokurori,mediat vendore dhe boterore dhe çka eshte ai tani?=kriminel Lufte!
Na dhe njerezit si une,i nderuar Shkelchim,jemi shume large para realitetit qe ti dhe garnitura LDK-iste jane.Populli i Kosoves ështe popull besimtare:Beson ne Muhamedin 90 %.Muhamedi ka thene: Zoti ia then Qafen keqberesit,(shkjaut)lereni te veproje...heredokur ai do te thuret ne Lakun e tij!Dhe kjo ështe fitore e Muhamedit per muslimanet e Kosoves,sepse dikur do te zhduket serbia si pushtues(e se do te vijne miza tjera qe shkojne pas stervinave si kosova e LDK-se nuk u prishe pune).Dhe keshtu,ne=une mbetem gjithnje shpifes.Por une nuk jam shpifes fare,kete mund ta dokumentoj ne çdo kohe.Mirepo shpifje jane fjalet e mia per ata qe mesojne sot librat e historise te botuara para njezet vjetesh,punojne me tekniken e para njezet vjeteve,i thurin lavdi politikes se para njezetvjeteve, e shohin boten dhe levizjet e saja teknike,pushtuese,çfrytzuese,e demokratike me deshiren e para 20 viteve,para renjes se Murit te Berlinit...etj.
Une shpifi sepse per ta zene hapin me kohen,nuk mjafton ta besh nga nje hap ne permbushjen e objektivave te tuaja por pasi qe je i vonuar per se paku 200 vjet ne krahasim me (shtetesine e Serbise dhe Maklit te zi)armiqte tuaj shekullore,duhet qe hapi yt te jete njezet vjeqar e jo dymujor!...Por i nderuar,Shkelchim...prej teje nuk pres me shumë! Drenicaku
Mua po me vjen turp qe ia felliqe emrin Drenices me keto fjale,por me ka pase thene Rame Geci i Llaushes se ne Drenice çdo i pari ështe Punetor, Trim dhe Atedhetar, çdo i dyti ështe rrenc dhe fukara e çdo i treti ështe spiun!Ne viset tjera te kosoves,vertete nuk ka patur Trima sikur Drenica,por nuk ka patur as pergjysme spiuna sikur kishte dhe ka edhe sot ne Drenice.
Drenicaku, marksistat nuk dolen pas LDK-se(LKJ-se)por ishin para saj.LDK-ja duhej te ecte kah ata e jo ata kah ajo qe ishte prodhim i Milosheviqit.Kete e vertetuan te gjithe Akademiket dhe profesoret e Kosoves,sidomos pas burgosjes se Ukshin Hotit nga LDK-ja.Rasti me i pastert dhe me i veqante ështe luftimi i DASES se Kosoves ADEM DEMAQIT nga Ibrahimoviqi ,i cili kishte nisur rrugen 28 vjet bara gospodin Ibros per Republiken e Kosoves.Por ti nuk qenke drenicak...Shiqoji,drenicaket qe kane qene ne UçK nga erdhen,nga serbija apo nga diaspora e kosova.Tani ne emer te demokracise jugosllave duhet barazuar kriminelet dhe trathtaret me luftetaret e perhershem kunder shkjaut.)95 % te anetaresise se LDK-se jane ish anetaret e LKJ-se e LKS-se.Ke marksistat nuk ka patur asnje me libreza te Milosheviqit.Ti drenicaku,e din apo jo,Azem Bejten e vrane Drenica e jo shkjau,sepse nuk dojshin te rrethoheshin perdite nga xhandarmerija serbe per Azemin qe nuk e donin aspak dhe nuk i bashkoheshin fare,Hasan Prishtinen,Shaban Polluzhen,e Adem Jasharin!Na qe sot jemi Enverista i dijme keto gjera fort bukur,por ku me ju que juve stervinave qe jeni edhe ju te drenices dhe kosoves????pis mall! Meleke
Te flm per reagimin tend te 13 10 05
Pa reagime,nuk ka debat!
Ti nisesh nga ajo se ke studjuar shkenca politike ne Munich dhe kjo sipas teje eshte e mjaftueshme ti thush dikujt qe e njeh politiken ne teori dhe praktike 24 vite.Ti dhe te tjeret si ti,qe thirreni ne studimet e huaja,ne titujt e huaj politike(jo te shkencave te natyres ku jane kushtet me te mira per studime,mhjetet,mundesite etj) harroni kryesoren qe ju nuk mesoni politiken,por te kaluaren politike te cilen perendimi deshiron ta lejoje te mesohet,dhe duke i mesuar studentet e rinje ashtu siq atij i konvenon,pret fitoret e tija politike dhe ekonomike ne bote,pa lufte dhe shpenzime ushtarake.Qe pra shkollimi yt!!!
Une Zonje,nese je,sepse mund te jesh edhe zoteri,mesimet politike te cilat i mesojne studentet ne gjermanise,frances,Rusise,Anglise,Greqise,Romes,Arabise, i hedhi ne "Abfallheimer".Ne vitin 1996 ne Gjermani,ekspertet e arsimit -studimeve deklaruan ne gazeten Frankfurter Allgemeine Zeitung:
Arsimi yne gjerman po han ne shkallen e analfabetizmit modern...se cili eshte analfabetizmi modern...zonje une nuk do ta them,vetem nese kete e kerkon ...jashte Forumit!Une jam nje Analfabet Gjeni.Nje Kurkush!
Ti thua se Enveri nuk ka patur lidhje me politike...ani,e drejta e fjales dhe mendimit teorikisht i takon gjithkujt edhe mua(qe kercenohem privat per çdo dite nga ndonjeri prej shkijeve e shqiperise)
A di te te me thuash nje definicion se çka quajme politike?Si lindi kuptimi politike,,çka permbane politika prej interesave te saje,qellimeve te saja,ne çka bazohen rregullat dhe kodet e marreveshjet politike etj???Ti pasi e ke studuiar,qe vet u deklarove e une nuk te detyrova fare,ti duhet te tregosh.Une jam Analfabet qe s`kam filluar as mbaruar asnje shkolle,as Enveriste,as serbosllave,as evropiane!te shohim se sa di ti qe ke studiuar NE "Demokraci perendimore"(Anarkiste,siq e tha edhe vet PAPA i sapozgjedhur) e sa dij une qe jam ANALFABET!
Nese nuk pergjigjesh,une do te vazhdoj tere kohen te te provokoj dhe shterngoj te deklarohesh,nese pergjigjesh do te marresh pergjigjjen time publikisht te cilen do ta shohin te gjithe se sa ka vlere shkolla yte gjermane,e sa ajo e imja fshatare dhe kooperativeist Enveriste!Tribuna ështe e hapur dhe urdhero!
Une nuk mashtrohem me emrin tend MELEKE,sepse aty ku lajmerohet se ka mjalte gjithnje ka helm! Drenicaku,
E dij qe Rame Geci s`ka thene te verteten!Te verteten e kam hulumtuar dhe po e hulumtoj une.Ramadan Rakinica,plaku permbi 90 vjeqar,ne vitin 1985 per drenicen deklaroi:1 i mire 3 te keqinj.Dashte Zoti tha ai,sepse ishte fetar,qe mos te behen me shume!
Zoti nuk e ndegjoi Plakun qe kishte marre pjese si femi ne lufterat e Azem Galices,sepse ne Drenice numri i tyre u shtua dhe u bene me shkije,sa qe ne Lidhjen Komuniste te Rugoviqit u anetaresuan shumica,me shume se 1/3 e tyre.Por,jeta nuk ndalet.Edhe spiunat,edhe atedhetaret jane njerez,buke hajne dhe pijne uje...apo lengje tjare te cilat nuk dihet (per spiunet)se nga u vijne.
Shumica ishin LDK,kete Drenicak e dij me mire se ti,sepse edhe shkrimet e mia neper forume kete e tregojne.Kjo eshte e vertete por e turpshme.Shumica ne LDK(LKJ)qene ata qe e sabotuan LUFTEN kunder Shkjaut.Bota nuk ështe e marre,pse neve na pelqen ti shajme per antishqiptarizem,sepse nje populli qe nuk e don lirine,si mundesh ti ndihmosh?Lidhja Komuniste e Kosoves-Jugosllavise=Lidhja Demokratike e Kosoves,nuk donte te luftoje per pavaresi,por te kerkoje qe kete tia sjelle dikush.Kete nuk e tha kot Daja Osman i Hamez dhe Adem Jasharit.Kjo ështe kraete transparente per jo trathtaret dhe jo spiunet: ne e dojme pavaresine por budallet dhe te pashkolluarit te na e sjellin.Kur dihet se budallet dhe te pashkolluarit,spiunat dhe punetoret e UDB-se ishin shumica ne LDK,dihet se si do vije liria.Edhe sot ti dhe kriminele te tjere Ushtaret e UçK-se i quani te pashkolluar,edhe pse secili praj tyre kishte se paku nje shkolle te mesme dhe nje aktakuze serbe ne shpine,e ti dhe LKJ-istet e tjere jo edhe pse jeni dhe ishit budalle dhe te pashkolluar.Lexoji shkrimet e Rugoviqit per Titon dhe komunizmin Jugosllav!
"Drenicaku"(me vjen turp dhe flliqt te te quaj keshtu)une e kam zgjedhur emrin tim,ashtu si e dij qe mundem ta mbroj,e jo si ti qe hane me shume fyerje,turp.pleh se sa merr fryme per shkakun e emrit qe ke zgjedhur dhe shkrimeve qe publikon!
Sa per ADEM DEMAQIN,i cili ka mbete sot ...keshtu dhe ashtu,ti "drenicak"? mos u merzit, fare:çelesin e Luftes dhe te paqes ne Kosove e ka Ky "BACA" ADEM ende e jo Rogoviqat .Nuk erdhi Solana kot ne Beograd dhe Kosove urgjent kur ky "tha dy fjale" te "Vogla"...por dihet se budallet jane shumice gjithkund ne bote...dhe jane te paasrsimuar...shkojne pas Hoxhes,shehut,priftit, popit... dhe keshtu i shpeton Zoti nga Liria!
"Drenicak"? Kolaboracioniste quhen ata qe bashkepunojne me pushtuesin,por trathtare dhe spiuna jane ata qe marrin rrogen prej pushtuesit,pra jane ne anen e pushtuesit...por ti nuk di te studjosh kaq kthjellet se je i LKJ-se.
Mua me qudite,si eshte e mundur ti te dijsh apo te mos dijsh se cilet ishin djemte me te mire te kombit qe Adem Demaqi i mori me vedi ne burgje?Meqë keta ishin djemte me te mire te kombit,siq e the te,si eshte e mundur qe keta ti shkonin prapa nje Matufi???Pse keta djem me te mire te Kombit nuk i shkuan dhe nuk i shkojne prapa RUGOVIQIT?
Nese Ademi luftoi per marksizem -leninizem,LDK-istet luftojne per TITIZEM,SERBOSLAVIZEM.Cila eshte me e keqe?te jesh shtet i pavarur nen Marksizem-Leninizmin,apo te jesh skllav i paidentitet nen Titizmin-Serboslavizmin????
E dij qe keto jane pyetje te medhe per nje koke te marre...por meqe po shkruan dhe po kupton shqip,s`me prishe pune qe harxhoj kohen e lire me kesi "drenicakesh".
Atehere ishte koha e Marksizem_leninizmit ,sikurse sot qe ështe koha e integrimit evropian,por ...koka yte...nuk i kupton keto!!!
Hajna perendimor ka patur dhe ka.Keta jane ne LDK-Shiqo kush jane hajnat,dileret,drogeshitesit(vellezerit Musaj nga Strelci i deçanit etj)Marksistat qe i quan ti ata nuk ishin as qe jane marksista por ENVERISTA,por ti je nje shkja,dhe per ty eshte njesoj kjo,se don ti bejsh te kombit tend(Sllav-Rus)
Bijte qe filluan rezistencen,me te vertete ishin bije te ketij populli,por jo te popullit LDK-ist dhe LKJ-ist,por keta djemtë me te more te kombit qe Baca ADEM i mori me vehte ne burgje sa here qe doli nga burgu...
Drenicaket qe luftuan kunder Shkjaut ishin 500 veta!Te tjeret qene trathtare, spiuna dhe ikes te papercaktuar.
A vetem 500 djeme te ri ka Drenica,apo kishte atehere????Sigurisht qe jo,por ishin rreshtuar ne anen e shkjaut!
Une thirrem ne Enverizmin te cilin gjer me sot asnje Intelektual shqiptar nuk e ka denoncuar as as nga Shqiperia,as nga trojet tjera shqiptare.Per kete ka mundesi te deklarohen te dy Akademite e shkencave te Shqiperise dhe Kosoves,pse nuk e bejne ato kete ende?Fjalet e krimineleve individe neper intervista te mediave lokale,nuk jane vleresimi i vertete i Enverizmit as ADEMIZMIT.Rrugaçe si ti( apo edhe une,sepse une nuk jam Enver as ADEM)nuk munden te vendosin ate qe Akademite nuk e bejne dot!...Por ti...dihet,nuk i kupton keto gjera sepse ke kontaktlinsen(thjerezat e syve dhe te mendjes)te kufizuara,nuk guxon te shohesh me large!
Une nuk mbroj miqesine e Enverit me Titon dhe shkijet tjere sepse Enveri ne Vitin 1947-48 u nda nga internacionalja Komuniste e cila kishte ne vetvehte te gjithe Evropen dhe azine.
E keqja eshte se Rugoviqat i thurnin kenge dhe poezi pas vdekjes se tij Titos.Aleanca e Enverit me sllavet dhe sovjetizmin evropian ka zhgjatur gjer me 1948.E Rugoviqave gjithnje gjer me sot.Enverin me shkijet dhe evropen i bashkoi lufta kunder fashizmit dhe Nazizmit(Duçes dher Hitlerit)e jo miqesia dhe vellazeria.Nese ti,qe nuk je me shume se nje qelbesire Rugoviq,Maredhenjet e Enverit me Ish Jugoslavine gjate Luftes se dyte botrore i quan miqesi dhe vellazeri,ti je komplet kriminel.Ne te njejten menyre duhet quajtur edhe Angline,Ameriken,Rusine,Francen dhe te gjitha shtetet tjera qe kane luftuar kunder Nazi-fashizmit....por nje i marre dhe antishqiptar nuk mundet te mendoje aq large,se perndryshej nuk do ishte budalla.Gjate gjith kohes qwe shqiperia e Enverit ka luftuar kunder Italise dhe Gjermanise,ne shqiperi kane qendruar Angleezet dhe Francezet si mbikqyres te Luftes ne menyre Legale....
Ju Rogoviqat,"drenicak"??? Komunizmi nuk ishte prodhim shqiptar por Evropian. Ti nuk ke koke,e njeriut qe s`ka koke si ti tregoje njeriu diçka????
Sa vota ka fituar LIDHJA KOMUNISTE E KOSOVES=LIDHJA DEMOKRATIKE E KOSOVES????
-49 % jo me teper edhe perkunder se ështe ndihmuar nga krejte bota antishqiptare.Sa vota kane fituar partite e dalura nga Lufta??? 40%!
Sa votuesve nuk u eshte lejuar e drejta e votimit,brenda dhe ne Diaspore????Sa nuk kane pranuar fare te votojne????
Por koka e Drenicakut eshte me e forte se e te gjithe te tjereve????
Mosa harro,por ti s`di as te flasesh e jo me edhe te mbash ne mend diçka: Enveristat jane te kuq,ngjyra e kuqe eshte ngjyre dashurie dhe jete,por si te ua gjeje njeriu juve krimineleve trathtareve,spiuneve ngjyren qe keni????Ne jemi te kuq e ju jeni te pangjyre...ju merrni çdo ngjyre qe ua cakton pushtuesi!
Nese mundesh te mendosh diçka (gje qe nuk e besoj fare sepse Rugoviqet jane te programuar nga beogradi)me shkruaj ne MP.
Shkelchim,
Po te degjonim fjalet e ADEMIT sot nuk do te bisedohej fare per statusin,por do te bisedohej per maredhenjet,jo me fqinjet,por me evropen dhe tutje!Por lufta mbrohet me koke e jo me pushke.Lufta behet me pushke por mbrohet me koke dhe laps!Njeriu qe duhet te mbroje Luften me fjale,duhet te jete trim njesoj sikurse ai qe e ka bere me pushkë-Adem Demaqi dhe tjeret!

Kurkushi,d.v.
2005-10-20 16:31:49

Kontributi i LDK-se eshte baraz me vetvrasje kombetare. Askush nuk ka bere me shume dem se sa LDK-ja gjate ketyre viteve. Le te shpresojme se anetari me i ri i saj - KANCERI - do ta kryej punen qe nuk e ka kryer elektorati dhe kombi yne me kohe.
Shkelchim
2005-10-21 18:21:38

Mos te shnderrohet ky debat nga kontributi i LDK-se, ne semundjen e Rugoves. E dijme se jeni te kenaqur me semundjen e tij ndoshta edhe me shume se shkijet.
Vetevrasje kombetare metojne te bejne disa te ashtuquajtur trima te luftes, te cilet deshirojne te veprohet vetem si thone ata duke mos bashkepunuar me askend. Ju doli bumerang kur Thaci shkoi ne rezidencen e presidentit dhe ia shtriu doren. Ku me dit tash keni me ia fillu edhe Thacin me klasifiku ne rangun e kolaboracionisteve.
drenicaku
2005-10-22 06:11:59

kerkush!
Nga shkrimi i yt shifet se je nje enverist fanatik,prandaj eshte e veshtir debati me ty,ti shkon shume larg duke i quajt te gjith LDK spiuna e nuk e kupton se shumica dermuese e shqiptarve te kosoves tash e 15vite jan me ldk dhe prisin e tyre rugoven.Kjo nuk eshte pse une e deshiroj por eshte faktum qe populli e deshiron,per fat te keq drenica u rendit perher te par me komunista por te jesh i sigurt se kjo do ndryshoj sepse populli e ka kuptu kush jan.Ti flet per te dhena e nje plaku nga rakinica te qujtur Ramadan,edhe ketu hulumtimi i jot esht i deshtuar se pasi ramadani nuk eshte 90vjeq dhe nuk ka marr pjes ne luftra te azemit por eshte babaj i tij dema pra edhe ketu ke deshtu dhe asnjeher nuk ka then se ne drenic jan 1 i mir e trete keqinj kjo tek e fundit eshte nje e pavertet dhe nuk ka mundesi qe te matet me perqindje se sa jan te mir e sa te keqinje kete vetem shqiptaret e tipit tend din te fantazojn keshtu.Eshte e vertet se spiuj kishte edhe ne drenic sikur kishte edhe gjetk por ti futesh te gjith ldk ne spiuj vetem pse nuk votuan per komunistet nuk eshte asgje tjeter vetem utopi.Ti mua mundesh te me quash si te lejon ndergjegjeja jote por nuk ke te drejten te fyesh njerz vetem pse nuk mendojn si ti kjo eshte tipike per njerz qe i kan sherby dhe vazhdojn ti sherbejn idealit te xhaxhit enver per te cilin sot shqiptaria po e paguan shtrenjte per "meritat e tij"ti thua se asnjera akademi nuk eshte prononcu per enverin ti djalo ose nuk deshiron ta dish te verteten ase fanatizmi per xhaxhin tend enver te ka verbuar.Enveri eshte hudhur ne koshin e plehrave njeher e pergjithmon nga populli i vet shqiperis e lere me ne shqiptaret e kosoves.Ti merresh me ca perqindje por edhe nese ajo eshte evertet se 49%ka fitu ldk ty nuk ta jep te drejten ti quash tradhter,dhe kjo 49% eshte duke e udheheq shtetin e kosoves kurse ajo pjesa tjeter qe sipas teje e perbejn40% kan mbet ne balt ,dhe keta per tu kenaq me vetvehten e vet formojn qeveri nen hije pra kan mbet ne semafora sepse populli nuk ju besoj.Ka qen fat i madh per shqiptaret qe ademi ishte jasht lojes kur edhe uqk e qiti posht duke par se ky i kishte shit drut kaher bile me qmim shum te lire nuk e pyeten fare dhe ben mir qe nuk e pyeten sepse fiskullturat e tij politike jan te njophura dhe do ishin te kobshme po te kishin sukses.Kerkushi, une dhe ti dallojm shume dhe eshte mire qe dallojm por nuk duhet te fyhemi pse une nuk mendoj si ti, une respektoj mendimin tend edhe pse ky mendim eshte fanatik por asesi nuk mendoj njejt si ti dhe nuk e kam te drejten qe te quaj spiun siq ti e ben por kjo le te mbetet ne ndergjegjejen tende nese ke ndonje ndergjegjeje.

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Lun 14 Sep - 13:51

Une edhe me tutje mbetem drenicak
pershendetje Clarion,
Une nuk mundem te e quaj kete qe e thua ti ketu ndryshe pos Naivitet.
Kosova nisi luften kunder Serbise kur ajo ishte me e forta,kur kishte grumbulluar Armatimin,ushqimet,ushtrine,infrastrukturen dhe çdo gje tjeter qe i duhej per lufte.Luftat e meparshme qe beri serbija neper jugoslavi ishi dhe qene per te vetem aftesime kuadrosh per lufta,ushtria serbe kur erdhi ne kosove ishte ushtri profesionale e jo amatore siq ishte ne ex jugoslavi.Lufta e Kosoves kunder Serbise eshte bere ne kohen me te keqe dhe te papershtatshme per shqiptaret,por keshtu e ka kur nuk mbjelle aren ne kohën kur mbillet,korre frytet e papjekura qe nuk hahen!
Rugoviqi per kete shtyrje te luftes sipas kerkeses se serbise u dekorua nga e tere BOTA proserbe.

Nese per ty trathtia quhet Inteligjence,atehere me plot te drejte e them une qe shumica e kosovareve Jane LOPE te LDK-se.Se Lopa kullote prane lopes se ngordhur nga ujku dhe si ha palla se çka po ndodhe rreth saj.Pra jane Inteligjente=trathtare shumica.
LDK dhe UçKnuk do te bashkohen asnjehere ne histori sepse nuk bashkohet M*** me buken.Clarion,
Ti mire e ke.
Politika e ka keshtu. RRENA luftohet me nje RRENE me te madhe, sikurse pesha e vogel me nje peshe me te madhe. Pra RRENA nuk luftohet me te verteta dhe Fakte por me RRENA me te medha. E verteta i bashkohet se vertetes, nuk e lufton ate ,gjersa RRENA e lufton RRENEN.
Nuk po te them tye qe po genjen, por kjo nga ligji i Filozofise eshte keshtu sipas studimeve te mija!
LDK-ja, si çdo parti tjeter e dale nga Monizmi=komunizmi serbosllav (perveq partive te Luftes qe dolen nga Enverizmi) kane te mirat dhe te keqijat e veta. Gjer ne vitin 1993, Ldk-ja nuk ishte burokratizuar dhe antishqiptarizuar ende. Nga ajo kohe u instalua Diktatura e vertete komuniste Serbe aty,dhe filloi devijimi i programit te saj fillestar. Kjo eshte njesoj sikurse beri LKJ-e Serbise me zgjedhjen e Milosheviqit ne krye ne 1986 ne kongresin e 8 te saj. Pas ketij viti LDK-ja u pastrua nga te gjithe atedhetaret e deshmuar e te njohur ...nuk po i permendi se dihet kush ishin ata qe u detyruan te largohen nga LDK-ja prej Gospodin Rugoviqit, me qe keta ia prishnin interesat e tij personale me serbine dhe miqte e saj Grek,Francez,Italian e berlloku tjeter i saj.
Keshtu veprojne zakonisht 98 % te politikaneve ne bote, jo vetem gospodin Ibra. Te gjithe ne fillim jane te bute, liberale, atedhetare te flaket, me apo pa te kaluar patriotike, te qeshur, zemergjere, bisedojne edhe me lypesit e rrugeve, me femije e shtresa te ndryshme te popullit...pastaj kur te marrin votat, te sigurojne mire postin,te shijojne lumturine qe vie nga benificionet e sundimit te budalleve (se ke te menqurit, kryetari ka vetem obligime e jo benificione) ,ata per te mbetur ne kete post edhe me gjate, duhet te kooperojne medomos me Armikun,ne kete rast me Serbine dhe miqte e saj.Me popullin e nderprejne kontaktin,bili Rogoviqi edhe me "kryesine" e LDK-se. Nuk mund ti hudhen fajet krejte Rugoviqit por LOPEVE te LDK-se qe e pranuan nje sjellje te tij antishqiptare, antielektorale , qe bie n`desh me programin e themelimit te LDK-se kur Lopet dhe Kriminelet=bashkepunetoret e djeshem dhe te sotem te Shkjaut iu bashkangjiten kesaj partie dhe tani kane mesuar vetem tu duartrokisin Fotografive te gospodin Ibros me Keriminele te Botes ku ia jepnin nga nje lecke si shperblim per mashtrim dhe shtypje te vullnetit e forces çlirimtarete shqiptareve te kosoves...Bagetia,bagetia.bagetia,rrofte bagetia qe na ushqen...pa to nuk ka jete!...Sa me shume bageti,jetesa e zotit te bagetive behet me e mire.... por bagetite prap mbesdn ne shtalla dhe kullosa...
Keshtu me futjen e bagetise ne shtalle apo Tbana(torishte)u be zbutja edhe zbutja e ketyre lopeve te egra e te pashkolluara dhe keto ne numer te madh mbi 600 mije anetare(lope dhene)shqiptare=shqipfolese te detyruar tani do ecin andej nga do tu grahë gospodin Ibra, se perndryshej do i shkojne pas Ukshin Hotit. Nga keta qe nuk u mashtruan me politiken e re proserbe te Kryetarit(sepse LDK-ja asnjehere pas 1993-tes nuk ka patur me Kryesi, por vetem Kryetarin qe Lavderohej nga te dy anet: Bota proserbe dhe bagetia shqiptare.)ishin Profesoret, Akademike, ish te burgosurit politike, simpatizantet e tyre, familjaret e tyre...etj.Ketu u ndane drejtimet LDK-ja per Beograd keta te tjeret per Tirane!
Pastaj doli faktori i trete ne mes te ketyre drejtimeve:
Adem Jashari!
Ky ishte i lindur ,shkolluar ,edukuar ne frymen Drenicake,Prekaziane,pa ideologji te huaj,sllave as Enveriste .Ky donte Shqiperine dhe thoshte gjithnje qe shqiperia na do por jo si te nenshtruar dhe ikes nga trojet tona.Ky kishte filluar luften heret por qe nga viti 1991 edhe gjysemlegalisht kunder shkjaut dhe perdite ndeshej me hordhite e pushtuesit me arme ne dore. Ky ishte shkolluar ushtarakisht ne Shqiperine e Enver Hoshes, ishte armatosur atje dhe ishte betuar para ofiicereve Enveriste te Ushtrise Shqiptare se do te kalle luften per çlirimin e Kosoves sapo te kethehet nga trajnimi ushtarak dhe per kete do te sakrifikohet me te gjitha anetaret e famiiljes dhe shoket e tij. Adem Jashari nuk ishte anetar i "Levizjes"as Adem Demaqi, por i Enverizmit po . LPK-ja e diaspores dhe Adem Jashari, bashkoheshin bashke indirekt ke PPSH-ja ENVERIZMI e jo direkt si anetar i LPK-se. Nese kete e lanson LPK-ja, kjo nuk eshte e vertete. Nga njera ane bagetia e Ldk-se, secilen here qe Kryetari i tyre merrte ndonje (cope M**) shperblim nga miqte e serbise, kete e mbytnin me lavderime dhe nderime...se ja, po e dojne te huajt...(dihet qe te huajt e duan gjithnje trathtarin e nje vendit dhe popullit te nenshtruar, si veglen e tyre,(Rogoviqin) me shume se nje antiserb, antiokupator, anti evropian qe eshte krejte shqiptar pa asnje veti lepirese, nenshtruese dhe mashtruese.
Pastaj plasi Lufta politike e ashper ne mes te Lopeve te serbise dhe rrugaçeve e hajnave te Evropes te cilet mbanin boten ne kembe çdo te shtune me nga 20 deri ne 80 mije protestues ,kunder serbosllavise ne tera qendrat e botes .Bota qe ka qene dhe eshte edhe sot plotesisht e njejta sa i takon relacionit antishqiptar,ne mediat e saja nuk lejonte te dilte as 10 % i organizimeve te "hajnave"Enverista te diaspores,por tregonte nje vizite te M**** Rogoviq,nje fotografi te tij me nje Kriminel-personalitet te huaj...dhe ja u arrijt efekti. Ne Gjeneve ne vitin 1990,ne qershor eshte protestuar para selise se OKB-se 2 jave rresht me tere Ikonografine Kombetare.Nje dite kishte mbi 80 mije shqiptare.Me plaku ishte Beqë Beqiri(Hajdaraj) nga fshati Devë i Gjakoves me 92 vjet.Por Evropa nuk lejonte te tregohej asgje qe rriste vullnetin e shqiptareve per pavaresi,por vetem ate qe i konvenon asaj-Autonomi qe e kerkonte dhe e kerkon Rugoviqi e jo me edhe Lopet e tija...
Internacionalizimin e problemit te kosoves nuk e ka bere Kermilli por eshte i internacionalizuare qe nga Lidhja e Prizrenit e gjer me sot.Te gjitha qeverite e shteteve te botes e dijne problemin e kosoves qe 150 vjet por nuk kane zgjidhje tjeter per te, vetem asaj qe ua ka dhuruar Vojvodina me 1974.ne Ish serbosllavi.Per kete shkak u desh te kerciste lufta me pushke qe te dale problemi i Kosoves nga sirtaret dhe arkivat e shteteve te botes.Ne çdo problem qe zgjidhja e tij shtyhet, ai qe e shtyen afatin e zhgjidhjes(serbia,Evropa) fiton,ai qe i shtyhet afati(Kosoves) humbe.Keto nuk kuptohen nga Bagetite...
Politika e LDK-se duhet te shperblehet me nje Autonomi per shkak te sabotimit te luftes,te kooperimit me faktorin nderkombetar proserb.Tani po zhvillohen bisedimet per autonomi te vitit 1974,por jo me me serbine por me nenen e Serbise-EVROPEN e cila e ka lene Kosoven dhe trojet shqiptare nen serbosllavine 150 vjet me radhe ne te gjitha mbledhjet,tubimet dhe luftimet me arme kunder saj.Kjo ne gjihen e popullit shprehet keshtu:
Autonomia e 1974 nga Serbia= M***,Pavaresia e kushtezuar e Evropes=Kaka!Kjo eshte dekorata e LDK-se per kontributin e saj proserb.Tani,kufinjte,doganat,policine,maredhenjet nderkombetare i ka evropa(punetoret serbe)ekonomia do te jete e pavarur politikisht por e varur faktikisht sepse kur s`i ruan vet kufinjte e shtepise sate nuk ka siguri askush e keshtu as investime e zhvillim por vetem varferi,kriminalitet dhe shkatrrim.Nga kjo Autonomi evropiane shqiptaret asimilohen per dhjete vjet çka nuk ka qene e mundur per 1000 vjet roberie ne te kaluaren...dhe ja u arrijt efekti i deshiruar asimilimi i shqiptareve te ballkanit pa pushke dhe dhune ne dobi te sllveve dhe te krishtereve te ballkanit .
Kjo eshte fitorja e LDK-se dhe bagetia blegerojne pas asaj te kenaqura qe po i fute ne thertoren Evropiane si te roberuar,si Rome(gabele)qe s`kane askund shtet por jane vetem nomade ne tere boten.... Ketu ti drenicaku e ke mire,
Populli ishte ai qe e zgjodhi LDK-ne,Ibrahimin...por cili popull???
Populli budalle...sepse gjithkund budallet jane shumice e te menqurit pakice...
Mos mendo se pakica e menqur(UçK-iste)eshte duke vuajtur me shume dhe duke jetuar me keq se shumica LKJ-iste!!!
E dij se nuk din asgje por kete duhet ta dijsh!
Trimi dhe atedhetari,sido qe te ndodhe,sa jeton, jeton me mire se qyqari,trathtari,spiuni,frigacaku... Clarion,
Kosoven ne bisedime me serbine per statusin e saj nuk duhet ta udheheqi as ta perfaqesoje askush nga shqiptaret.
Per bisedimet tjera te domosdoshme qe do te vijne pas pranimit te pavaresise se Kosoves nga bota,kosoven duhet ta perfaqesojne Ekspertet e lemive perkatese e jo aspak politikanet.
Nese kjo nuk do te jete e mundur dhe shqiptaret e kosoves do te detyrohen nga te huajt te bisedojne medomos me Serbine dhe nderkombetaret proserbë,bisedimet dhe luftimet politike e ...duhet te udhehiqen nga ADEM DEMAQI,Rexhep qosja,Albin Kurti,Sabri hamiti,Hajredin kuqi,Valon Murati,Lulzim Zeneli e asnje tjeter.As Ibrahima as Hashima as ramusha...sepse te gjithe kane nga nje bagazh te ngarkuar ne shpine nga gabimet e perparshme.
Ramushi qe ti e ke idol dhe te pelqen,e ka veshtire te dale ne siperfaqe te politikes Kosovare sepse ne Kohen kur i duhej dituria politike,ai ate s`e kishte.Tani i hakmerret...une e njoh mire Ramushin.Me Ramushin kane qene shume nga "te mijte" nje djalë motre na u vra ne mars te 99-shit duke sjellur armatime...per shtabin e Dukaxhinit=Ramushin...
Dhe keshtu me radhe...
Kurkushi,d.v. ***

Ka shume kohe qe po ju tregoj juve Forumistave permes shkrimeve te mia se ne "demokraci" te gjithe jane njesoj te mire dhe te keqinj...si trathtari qe e ka trathtuar popullin,luften e tij per çlirim, si luftetari qe ka luftuar apo e ka organizuar luften per çlirimin e popullit te tij.
Une shqip po shkruaj por nuk po kuptohem nga 98 % e Forumistave qe mendoj se jane shqiptare...
Eshte e njejta gje sikurse me Esad pashen dhe me Avni Rustemin,me Enver Hoxhen edhe Evropen... Giga,
Une nuk jam nga ato familje qe kane qene te privilegjuara ne shqiperi gjate Enverizmit.Perkundrazi...(MP)
Une e dij se truri im fare nuk e kupton dhe s`mund ta kuptoje çka eshte demokracia shtazore e jotja. Une e dij mire se cila eshte demokracia e vertete popullore.Per ty eshte demokracia ajo qe seciles kafshe=lope t`i lejoje te futet ne livadh te secilit e te kullose pa pyetur fare sepse ka te drejte natyrore...sipas demokracise tende shtazore...por kjo nuk eshte ashtu....
Ti s`mundesdh as 1000 sekonda te me spjegosh demokracine shtazore qe e ke ti per vedi e jo me 1000 vjet.
Te bindem ,sigurisht qe nuk mundem para nje personi te nivelit politik te barabarte me ate te analfabeteve politike te njerezimit.
Truri im ,pa asnje dyshim nuk pranon kesi "pop up"ekspozimesh politike te parashkollorëve shqipëtarë.
Haxhiu
stralla
2005-11-26 19:09:52

Pellazge:Te gjitha ti pranoi se ku u regjistrue LDK,dhe qe ishte sherbim sekret i serbise,dhe ta dine mire se edhe Uçk-en po ky njeri,pra Rugova e ka krijue ne bashkpunim me Fehmi Aganin,qellimi ka qen ketu ku jemi ,ku po na shtijne drejte ne vorre per se gjalli!Pra ne nje roberi te nje forme te re demokratike apsolute!Dhe ta dine se pa vdek keta nuk ka liri e pastaj marveshja e rambujes duhet te ç'fuqizohet krejtesishte!
NJe po ta ceku me pas luftue tere Uçk-ja a ta merr mendja qe ka pas nevoi me nderhyre forcat e OKB-es,jo jo zotri!Sa shqiptare ka kosova lindore,ne Maqedoni Greqi Sangjak,Bosne!Sllovenet shume lehte u çliruan ,pak ma zor Kroatet,e maqedonija (bugaret) formuan pa lufte shtete,pastaj Qeqenet po munden me luftue me njeqind miljon Rus me luftue,e ne nuk mundem me ba bam,po bam e fuqk ne dimija e leji do fukara Pellazge:Te gjitha ti pranoi se ku u regjistrue LDK,dhe qe ishte sherbim sekret i serbise,dhe ta dine mire se edhe Uçk-en po ky njeri,pra Rugova e ka krijue ne bashkpunim me Fehmi Aganin,qellimi ka qen ketu ku jemi ,ku po na shtijne drejte ne vorre per se gjalli!Pra ne nje roberi te nje forme te re demokratike apsolute!Dhe ta dine se pa vdek keta nuk ka liri e pastaj marveshja e rambujes duhet te ç'fuqizohet krejtesishte!
NJe po ta ceku me pas luftue tere Uçk-ja a ta merr mendja qe ka pas nevoi me nderhyre forcat e OKB-es,jo jo zotri!Sa shqiptare ka kosova lindore,ne Maqedoni Greqi Sangjak,Bosne!Sllovenet shume lehte u çliruan ,pak ma zor Kroatet,e maqedonija (bugaret) formuan pa lufte shtete,pastaj Qeqenet po munden me luftue me njeqind miljon Rus me luftue,e ne nuk mundem me ba bam,po bam e fuqk ne dimija e leji do fukara te luftoin,a po na merr mendja boten e mashtroim se popullin tone ,pore as populli nuk mashtrohet pore i frikohet forces,se pushka vrete e tradhtarit,dhe nuk guxon fjale mi ba he bal e bal kush se ka ngrer mundet me fole bralla,apo ai qe nuk don me pranue realitetin objektive e subjektive
O vllazen shqiptare KS i OKB ka inqizime se sa dhe si ka luftue UçK-jase nuk i thuhet luft me pese vete e dy mije te tjere ik neper shpija,qato ikje te popullates,tregoin se popullit ma teper u dimset jeta se sa pavaresia e vendit,si iu ba e mundur qe ne mesin e UçK-es te debohet e tere popullata e kosoves,he vllezre qenit pa ja ba seeee,kape nuk ja ngjet kerkujt!
Ne fund kush eshte ku njeri qe e ka hapur kete forum,u bekoft me te mira,sepse jam zbrazur sepse plote qe 50 vjet kam qen i mbushur sikur nje bombe e ndezur,pore pa explodue!E tani po e ndjeje shpyrtin ma te liruar!!! Vallai disa po folin qe per kosove duhet me ardhe ekspert nga jashta,po pse jo se ne nuk i doim tanqe tanet mi na pre tlinat,sepse kena qef me na prek te huajt e na xigiloin e na bajna oh oh ma knaqene te gaqme.
Kur rjeret ti prejne edhe te deshin kur tu qohet!
Po ne jemi mesue me vete mi thirr te huajet,p.sh.Esat Pasha e dergoi princ Vidin ne shqiperi,e tani cili Esat Pash e ka radhen me na prue ,jo, princ,por kryetar ne Kosoven tone?
Shok te nderuar historia po na perseritet si e vitit 1878,1913,1918,1945 kur ne anije na kane lene te roberuar sidomos kryetari i SH.B.A ve ku vjen me vonese,dhe kinse i deshpruar se çpaskan bere me popullin shqiptar,por edhe ne Rambuje pasi tanet nenshkruan kapitulimin arriti gjen. Klarku si i deshpruar!
Tani te gjthe partit politike po mundohen me la mutin me shurr,kinse me na mashtrue se na jena beba,keto pordhavica le tua shesin grave te veta qe po dijn mu perfen me te huajt!Sepse keta na roberuan
Grupet qe po paraqiten sot ne viset e kosoves te ken mendjen çdo gje qe te vendoset nga nderkombetaret,faji kryesor eshte te te gjithe kryetaret e partive,dhe se nuk ka asnjeri se si te arsyetohet,per denimin e merituar,!Sepse keta na roberuan e dijne vete se si duhet me veprue ose le ta pijne helmin bashk me femit e tyre!Dhe ketyre kurr ma asnjeri mos tu besoi. Vallahi Ramushit per qe ja ka ngul ,po Rugova ,por nepermjet Bujar Dugollit e Bajram Gogjumite Rugova po del pak i paster.
E nese ne Drenice tani e kam fjalen,nese çdo i pari eshte puntor,trim,e atedhetar,per bese mire çenka puna ne drenice,
E
pastaj si po lexoi çdo i dyti rrenc e fukara ne Drenice,pastaj çdo i trti spiune,ne drenice shum mire koka puna.
A besoni ka ana e podrimes,puntore ka,por ma shume i ndjekin grat e atyre qe i kane burrat neper gyrbete,e ne kohen sa ishte regjimi i shkive qeto gra te gyrbetgjinjeve mu keta dilingji ja qojshin policve serb,
E per fukara ,jo more çfare fukara,sepse fitonin njani prej tjetrit,shpionojshin njani per tjetrin dhe pare pa ndjeres,ku me pas fukarallek.Grat e gyrbetgjve sa te donin marka e franka!Per keta ne ate kohe nuk ka qen roberi o bal! Kesaj i thone:Luje mace kryet e bullit!Bani mend vllazer kush ka mbetur ma keq sot ne kosove!
Nuk po shkruaj ma teper se pelcitni. Vallahi kurr ne jeten time nuk ja kam dhene voten Rugoves!
sepse e kam dite punen e tije se ku po na qone,sepse ne janar te vitit 1991 e ka nenshkrue qe kosova re jete si republike ne kuader te kugosllavise,nik po e permendi se kush me ka thene,por dy kryetar te komunavekeshtu:E tere kosova mu que ne kembe e me luftue e me marrun tere serbin,kosova e pa varur nuk ka mu ba!A ky vete me Fehmiun e kane krijue UçK-en!Dhe mu me urdherin e Rugoves UçK-ja ka qene e ndaluar me luftue kundra shkive,a po e shihni bre vllazer qe edhe Ramushi paska pasur lidhje me kete,e vallahi edhe Thaqi,se kur po ja shoh disa shpijuna shpirti veq qe nuk po me pelcet!
Po kur te kethehemi ne anen tjeter Rugoven per kryetar pe zgjedhe vete populli,atehere edhe populli eshte si Rugova!nese ja rrasi nen Serbi,populli nuk ka se çka bonitet!
Mjeshtria eshte pa kufinje,edhe me u shtije nere roberi edhe kesaj i thuhet poltike e mjeshtrise!
Rugova a e dini ,kush eshte baba i Fanes,,,,,......A e keni ndegjue kengen !: aiiii me sakice daja e vrau nipin e vete!!!!!
Po a ja dini te gjithe ketyre depoteteve historin,ai kuku per ju çka ju ka gjete,qe i kane grat o shkina per veti!

drenicaku
2005-12-18 13:01:28

SKENDEGJONI
Vallahi ti po rren sa po te zen goja se nja je kan shpiun i serbis nja nuk ke qen fare ne kosove se ne kohen kur ka dal rugova ne sken te gjith shqiptaret me perjashtim te shpiunave kan votu per te.Te gjith kan qen masovikisht ne ldk sepse kjo ka qen levizje gjith popullore.Psh jakup pasaporta ka qen kryetr i ldk ne drenas e sot ka kalu ne krahun e komunistave kjo eshte e drejt e tij por ai nuk e mohon qe ka qen kete e ka then edhe gjat deshmis ne hag,kurse ti po na shet genjeshtra ketu.ti nuk ki kaqik per ta vlersu presidentin sepse po te ishe aq i zoti ti do ishe ne vend te tij e jo ai.Ti paske nevoj per tu civilizu pak e pastaj me debetu ne ket forum perse ofendon njerzit qe nuk din asgje per ta.turp

terminator
2005-12-21 18:09:00

O drenicak
vallahi kurr ne jeten time sja kam rrasur serbeve,e as partive shqiptare,se sa here kam luftue per vlerat shqiptare shqiptaret mu kane hakmarrun ne vend te shkive !
E per mua mos ta nin qoshja se secili shqiptar e dine vetin se sa ka ngrere mut me shkije!,dhe sa e kend e ka marr ne çafe,por spiunat ne fund nisen mi shtie njani tjetrin nen dru!
E ti o drenicak nje dije per mua:
Ne kohen e TITOS mu nga komunistat shqiptare si Rugovaset me shpallen tradhetar te jugosllavise,vetem pse u kacafyta per flamurin tend timin,e te tere shqiptareve,kurse shqiptaret dojshin meme likvidue,sepse frigoheshin mos tani shkijet po na masakroijn!Dhe kurr ne priofesionin tim nuk kam mundur te punsohem si mesues! Me 11.mars te vitit 1981 une i kam nisur demostratat ne menzen e studenteve,dhe shqiptaret me spionuan!
Uke Bytyqi po kete vit ,ma vone qe pata konkurue ne OBI,ku ky ishte sekretar partie,ne refuzim shkruante per mua se nuk i plotesoi kushtet moralo politike per punesim!
E mu ky klysh kinse morri pushken e u vesh a ta merr mendja se ka luftue,e di mire!
Pra edhe ne kohen e Rugoves isha i pa pershtatshem te punesohem!
Te gjitha pata tua pranoi sa ishte d.m.th.koha e slavizmit,dhe mendoja se pasi po punoi kundra tyre ,jam i papershtatshem,ku ma bajshin kulaqin shqiptaret e jo serbet,dhe medojsha se nuk kane qare pa i ngue qe te me shpallin tradhetar jugosllave,kane e tradhetova cilen pjese te vendit tim e trdhetova qe mos te me pranoin ti luftoi shkijet!
Nje mund ta them se shume njerez me kane thene:Kur ti dhunon mire shqiptaret,e ti tradheton,kane me te dashur ma shume,kane me te ngritur si njeri shpetimtar!
E nese ti krenohesh me luften e azem bejtes shaban polluzhes, e te fundit Adem Jasharit,ka pas edhe ma trima se Ademi qe kane luftue,dhe ne fund jane tradhetue me vdekje,e pastaj keshilli i pajtimeve ju drenica i keni ba pajtimet te shtyre nga serbet e gjetiu!Se une me Arkanin nuk kam qen ne sherbimin ushtarak!

gjini
2006-01-18 18:30:07

Edita Tahiri(Rugova),eshte gruaja e Ibres,kjo veq u nda per me vezhguese kush eshte kundershtar i tij!
Sigurimi i atedheut te kosoves qe kosova te mbesi pergjithemon ner thundrat e roberise se serbise!Edhe Adelina i ka kendue Ibres,cipridin cullak ne presidencen e tije,sikurse Arkanit,te nana e tije!
Bile nuk ja leshin rrugen Nexhmije Hoxhes,gruas se Rankoviqit me Shpresa Gashin,nanen e Veton S.,gruan e Hadil Hoxhes,nanen e Qerim Milicit nga Krushica,e sa e sa gra,e sa djem ka Rankoviqi ne Kosove,ishalla zoti na shpetone!

Buli2005
2008-03-26 19:35:05

pershendetje juve e ne vecanti reformatori i cili ka dhane dicka te vlefshme.

per ne shqiptaret nuk ka asgja te mire, kombetare apo dicka qe e ruajme nje kohe te gjate.
nese dikujt ju kujtohet e kaluara e pikrisht koha e daljes ne skene te Rugoves e LDK-se, atehere sdon shume komente sepse 90% e popullit ishte aty!

unemendoj se jo LDK por sejcila parti pas LDK(meqe para saj ka qene kaqusha e azemi e rrahmon morina me partine komuniste) ka rolin dhe kane kontribu per Kosoven.

pershendetje dhe mos te behemi buk-perbuzur!

Perparimi
Admin

Message  Contenu sponsorisé

Contenu sponsorisé