Kadar Naftal Qehaja,kriminelat me emra e mbiemra
:: politika
Page 1 sur 1
Kadar Naftal Qehaja,kriminelat me emra e mbiemra
Kadar Naftal Qehaja
16 février, 16:29 · Modifié ·
Masakrat, plaçkitjet, dhe dhunimet e shqiptarëve nga UÇK-ja e Drenicës
Ti që e lexove këtë titull, ndalu pak dhe merr frymë! A je ti në mesin e atyre që vazhdimisht më keni thënë mua dhe të tjerëve, se UÇK-ja ka bërë luftë të ndershme, se shumë dëshmorë kanë rënë për lirinë e Kosovës me ato armë të pakta që kanë pasur, kanë vdekur për lirinë e Kosovës dhe të popullit shqiptar, se ata janë heronj, por dikush po e keqpërdor sakrificën e tyre? Ju thonit se keqpërdorimet janë bërë dhe po bëhen nga të gjallt, se ata e kanë dhënë kontributin e tyre. Unë kaherë kam bër thirrje për publikimin e fakteve të atyre që kanë bërë krime kundër shqiptarëve njësoj sikurse çetnikët, e ju i keni shpallë ata njerëz pjesëtarë të UÇK-së. A jeni normal ju?
Sot, po u sjelli dëshminë për një kriminel të flliqt drenicak, i quajtur komandant “Murrizi.” Emri i tij i vërtetë ka qenë Ai kurrë nuk ka qenë në UÇK pos që e ka veshë uniformën për të plaçkitur shqiptarët. Pjesëmarrjen e tij në aksione kundër policisë dhe ushtrisë serbe ia mvesh propaganda e një drenicaku tjetër me emrin Ahmet Qeriqi, aktualisht drejtor i Radio Kosova e Lirë. Ahmeti e shpallë atë komandant të njësisë speciale “Tigrat e zinj”, dhe krediton se pas hyrjes së KFOR-it, “dMurrizi” është futur në Prishtinë me bashkëluftëtarë, kinse për ta ruajtur rendin dhe sigurinë. “Murrizi” me “bashkëluftëtarë” transformohen në TMK por siç thotë populli, “ujku qimen e ndrron, e zanatin nuk e harron.” E zanati i Besim Malës ishte hajnia dhe plaçkitjet. Edhe pse “bashkluftëtarët” e tij zyrtarisht ishin pjesëtarë të një institucioni, ata vepronin lirshëm kundër popullsisë shqiptare, në uzurpime, plaçkitje, dhe krime. Veprimtarinë e tyre e shoqëronin me fjalët “ne kemi luftuar, ua kemi çliruar bythën.” Vetë “Murrizi” në lagjen “Kurrizi” të Prishtinës plaçkiste me forcë restorantet dhe dyqanet e shqiptarëve, dhe i dhunonte femrat shqiptare. KFOR-i e kishte bastisur dhe ia kishte marrë armën por kjo nuk e ndalte “Murrizin” në veprimtarinë e tij kriminale kundër qytetarëve të Prishtinës. Grupi i tij mbikëqyrej nga Rexhep Selimi t cilin Hashim Thaçi e kishte emëruar Ministër të Punëve t Brendshme.
Pak më larg “Kurrizit”, aty pranë postës numër 3, përballë katedrales nën “Tre Sheshirat” Besimi me bashk hajnin e vet Ferid Berishën i njohuri si “komandant Shkupi” kanë pasur një zenkë me pronarin e një dyqani. Besimi e Feridi si hajna të pandashëm dalin në gjah kundër pronarit shqiptar nga Medvegja të një restorani në qendër të Prishtinës. Pronari edhe më herët kishte pasë problem me këta hajna dhe e dinte se çka e gjënë nëse i vijnë prap. Ishte përgatitur. Vijnë këta dy hajnat si cara me kërku haraçin me vonesë dhe t’ia marrin mallin, në mesditën e 16 prillit 2000. Pronari ia fut plumb “Magnum 9.1mm” n’kry Besimit duke e lënë coft si qenin në trotuar, e po ashtu edhe bashk hajnin e Besimit Ferid Berishën. Vrasjen e tij në kokë pr shkak të haraçit e vërteton edhe raporti i KFOR-it dhe shumë gazetarë e studiues të huaj siç janë autorët Gary T. Dempsey dhe Roger W. Fontaine në librin e tyre “Fool ’s Errands: America’s Recent Encounters with Nation Building” (Argatët e Budallës: Konfrontimet më të reja të Amerikës në ndërtimin e kombit), botuar nga Cato Institute, 1000 Massachusetts Ave., N.W., Washington D.C., 2001, në faqe 151. Sipas raporteve dhe hetimeve të KFOR-it të cilat i përmbledh libri, grupi i Hashim Thaçit, Azem Sylës, dhe Xhavit Halitit kishte filluar likuidimet e komandantëve më të aftë dhe më të ndershëm që këta i shihnin si konkurrentë, si për shembull Ekrem Rexha – Drini, një kundërshtar i hajnive dhe krimeve të Hashim Thaçit. “Drini” si komandant i moderuar, sipas anketimeve dhe analizave të personelit të OKB-së, gëzonte respekt shumë të madh në Prizren, dhe po që se do të garonte për prefekt të Prizrenit, fitorja e tij ishte e sigurt. Në shtator të po të njëjtit vit, Skënder Gashi , komandant rajonal i TMK-së dhe ish-oficer i UÇK-së, ishte gjetur i mbytur dhe me dy duart të këputura, thekson raporti i KFOR-it në bazë t asaj se si oficerët e KFOR-it e gjetën ashtu Skënderin. Vetëm deri në këtë periudhë, numri i komandantëve të UÇK-së të ekzekutuar, mbytur, dhe masakruar nga klani i Hashim Thaçit dhe drenicakët, kishte arritur në 24. Të gjithë ata komandantë dhe eprorë të UÇK-së dhe TMK-së që nuk ishin drenicakë, janë shpallur tradhtar dhe bashkëpuntorë të shkive. Ndërsa, hajnat, kriminelët, dhe terroristët e Drenicës që kanë bërë krimet, masakra, dhe dhunime kundër shqiptarëve, jan shpallur hero dhe dshmorë. Rolin kryesor në këtë propagandë e luan drenicaku Ahmet Qeriqi nepërmjet propagandës në Radio Kosova e Lirë. Besimi u vra si qeni në aksion për të plaçkitur shqiptarët. Kauza e tij për të cilën ra, ishte haraçi. Ai ishte bërë tmerri i banorëve, bizneseve, dhe femrave shqiptare në lagjen Dardania të Prishtinës të cilat i dhunonte, derisa dora e artë e pronarit me origjinë nga Medvegja e vrau si qenin. Vrasjes së këtij krimineli dhe hajni i janë gëzuar t gjithë banorët e lagjes Dardania. Ata ishin më të sigurtë pa të, kështu që hajni tjetër drenicak ende i gjallë Ahmet Qeriqi, kot prpiqet ta dezinformoj opinionin se Besimi si hajn drenicak kishte ardh në Prishtinë për të ofruar siguri. Ahmeti po ashtu kot mundohet të bind ndokënd se Besimi u qëllua prapa shpine nga agjetë të serbëve, UDB-s, tradhtarët, bashkëpuntorët e okupatorit, e çka do tjetër që thotë hajni i gjallë Ahmet Qeriqi. Besim mala nuk ishte bashkëpuntor i serbëve por thjeshtë një hajn, kriminel, mut, të cilin e vrau me plumb “Magnum 9.1 mm” në kokë dora e një shqiptari patriot.
Besimit i qoftë i rëndë dheu i Kosovës. Ky lloj muti, hajni, dhe krimineli nuk është dashur të varroset por të hudhet si coftinë për qentë si ushqim. Unë nuk isha larg vendit të ngjarjes kur u vra Besimi dhe si sot e mbaj mend kur dëgjova lajmin pas dy orëve nga disa dëshmitarë, i thash bashkluftëtarit tim: “Hëh! I paskan qi nanën mutit.” Unë këtu nga Bostoni do të vazhdoj të shpalosi shumë fakte se cila është e vërteta për hajnat e Drenicës të cilët janë shpallur heronj dhe në realitet kanë qenë hajna dhe më të dëmshëm kundër shqiptarëve se sa shkijet. Unë nuk do të lejoj që oficerët e drejtë dhe të njerëzishëm që i ka vrarë klani i Hashim Thaçit të shpallen nga Ahmet Qeriqi “tradhtarë’, e në anën tjetër nuk do të lejo që hajnat, kriminelët dhe mutat e Drenicës që kanë vrarë shumë patriotë shqiptarë gjatë dhe pas luftës së 1999 të shpallen heronj.
Ahmet Qeriqi është një mut i atillë që synon edhe banorët ende që s’kanë lindur t’i shpallë heronj nëse janë drenicakë. Këtë gjë nuk do ta lejojmë. U betohem se maska e Ahmet Qeriqit ka rënë komplet dhe mos bini pre e dezinformatave të këtij qeni. Ai tjetër detyrë nuk ka pos të bëjë propagandë për llogari të hajnave, dhunuesve, masakruesve, dhe reketashëve drenicakë. Ahmeti është lokalist sikurse tradhtarët drenicakë tjerë, dhe ai po mundohet me u dezinformu se “Në Drenicë janë shpallur më pak dëshmorë se sa ka aktualisht.” Juve si popull nuk duhet t’ju bëjë përshtypje kjo qasje e Ahmetit. Kur ai i ka bërë dëshmorë masakruesit dhe dhunuesit e shqiptarëve vetëm se ishin drenicakë, ju tani e kuptoni se në Drenicë gjithkush q është vrarë duke vjedhur është shpallur dshmorë.
Unë u pershendes dhe në vijim po u sjelli qyrravitjet e hajnit drenicak Ahmet Qeriqi që kërkon më shumë hajna drenicakë të shpallen dëshmorë e heronj kombëtar:
http://www.radiokosovaelire.com/archive.php?nav=30,1&id=70
Me nderime
Avni S. Kosumi
Boston, Massachusetts. Isa Mulaj, Our Primeminister Ramush Haradinaj, Adem Adem & Hamëz Jashari, Avni Rrustemi, Moisi Golemi
e-mail: avnikosumi@hotmail.com
Radio Kosova e lire - Arkivi
Re: Kadar Naftal Qehaja,kriminelat me emra e mbiemra
Isa Mulaj Shume interesant. Nje pyetje. A ka ekzistuar ky far komandant Murrizi, dhe ne cilen fushebeteje ka rene?
16 février, 19:54 · J’aime · 3
Haxhi Kuçi Zotri Avni Kosumi;Si e ka emrin ku komandant Murrizi?Mos eshte Agim.....nje ish polic ne suhareke?Pastaj mundemi me vazhdue ma tutje dialogun.Por a e keni njohur ju lutem Avdi Ibrahimin nje tradhetar,dhe dezertor qe ua ka bere ushtareve te uçk es ne trajnim ne shqiperi?Ky qen eshte kryeudheheqesi i kesaj bandes qe flisni.
32 min · J’aime
Kadar Naftal Qehaja Besim Malës i kan thane Komandante Murrizi, ai ne te vertete nuk kishte luftuar askun ishte nje hajn, shoke i nguhste i rexhep selimit qe vranin edhe dhunonin femna shiptare ne prishtine
15 min · Je n’aime plus · 1
Kadar Naftal Qehaja jo vetem i rexhep selimit aktiviste i VV por edhe i sylejman selimit qe dhunoj femra, per ta mbuluar rastin i vrave 2 djem besim kasttrtatin, edhe dullakun gazetar te bota sot
14 min · Je n’aime plus · 1
Haxhi Kuçi JU lutemi zotri Kadar Qehaja,a e dini kur mbanin mbledhje sekrete kjo band kriminale ne sharrin e Avdi Ibrahimit ne Lubizhde te Prizrenit,mbrapa stacionit te policise.A e organizonte mbledhjen Avdi Ibrahimi?Per çfare arsyesh Rexhep Selimi kaloi ne vv?E ishte themues i vv Avdi Ibrahimi?Dhe Murrizit a keni mundesi me ja tregue emrin?
Kadar Naftal Qehaja Besim MalA I KAN THENE MURRIZIT KY KA QEN NGA DRENICA JO NGA PRIZRENI
3 min · Je n’aime plus · 2
Haxhi Kuçi JU falimenderit,jo nuk e kisha fjalen per Murrizin qe eshte nga PZ,por nga komuna e lipjanit apo e ferizait,ishte polic ne suhereke dikuri.Nje ish polic antikombetar i veshur si komandant ne uçk.Kesi komandanta kishim ne çlirim te luftes se mjere.
5 min · Modifié · J’aime
16 février, 19:54 · J’aime · 3
Haxhi Kuçi Zotri Avni Kosumi;Si e ka emrin ku komandant Murrizi?Mos eshte Agim.....nje ish polic ne suhareke?Pastaj mundemi me vazhdue ma tutje dialogun.Por a e keni njohur ju lutem Avdi Ibrahimin nje tradhetar,dhe dezertor qe ua ka bere ushtareve te uçk es ne trajnim ne shqiperi?Ky qen eshte kryeudheheqesi i kesaj bandes qe flisni.
32 min · J’aime
Kadar Naftal Qehaja Besim Malës i kan thane Komandante Murrizi, ai ne te vertete nuk kishte luftuar askun ishte nje hajn, shoke i nguhste i rexhep selimit qe vranin edhe dhunonin femna shiptare ne prishtine
15 min · Je n’aime plus · 1
Kadar Naftal Qehaja jo vetem i rexhep selimit aktiviste i VV por edhe i sylejman selimit qe dhunoj femra, per ta mbuluar rastin i vrave 2 djem besim kasttrtatin, edhe dullakun gazetar te bota sot
14 min · Je n’aime plus · 1
Haxhi Kuçi JU lutemi zotri Kadar Qehaja,a e dini kur mbanin mbledhje sekrete kjo band kriminale ne sharrin e Avdi Ibrahimit ne Lubizhde te Prizrenit,mbrapa stacionit te policise.A e organizonte mbledhjen Avdi Ibrahimi?Per çfare arsyesh Rexhep Selimi kaloi ne vv?E ishte themues i vv Avdi Ibrahimi?Dhe Murrizit a keni mundesi me ja tregue emrin?
Kadar Naftal Qehaja Besim MalA I KAN THENE MURRIZIT KY KA QEN NGA DRENICA JO NGA PRIZRENI
3 min · Je n’aime plus · 2
Haxhi Kuçi JU falimenderit,jo nuk e kisha fjalen per Murrizin qe eshte nga PZ,por nga komuna e lipjanit apo e ferizait,ishte polic ne suhereke dikuri.Nje ish polic antikombetar i veshur si komandant ne uçk.Kesi komandanta kishim ne çlirim te luftes se mjere.
5 min · Modifié · J’aime