Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

Pyetje per xhavit halitin

:: politika

Pyetje per xhavit halitin Empty Pyetje per xhavit halitin

Message  Perparimi Ven 2 Nov - 2:20

http://www.telegrafi.com/lajme/murat-jashari-510-pyetje-per-xhavit-halitin-2-24020.html

[color:ae53=darkred
Disa pyetje ta marura nga Telegrafi dhe analizuar

]„shkrime-kujtime-testament“

Fundi i vitit 1985 dhe fillim viti 1986 bëri një dimër shumë i madhë. Në një prej atyre mbasditeve m’u lajmëru Rrusta (Mustafa Xhemajli) dhe më tha: “Nji shok i Organizatës ka mbërij në Itali dhe duhet të shkosh patjetër me e marrë. Të lutem, gjejë disa pasaporta të moshës 28-35 vjeçarë”, dhe më dha adresën dhe nji numër telefoni fiks.
E morem xhavitin dhe e vendosem ne oden time.

Në Celulën e OMLK-së kisha dy shokë, Jonuz Musliu dhe Hajrush Ramabaja. Ata në fund viti shkuan për në vendlindje dhe nuk u këthyen më. Jonuzin në fillim të shkurtit 1986 e arrestuan.

Më ra në hise që në Celulë të jem me Ismetin, (Gafur Elshani), dhe Zekën, (Xhavit Haliti).

Ndoshta dikush mund të na thotë se është vonë me ba këto pyetje, por populli thotë: Ma mirë vonë, se kurrë

1. Si munde të arratiseshe nga burgu i sigurisë së lartë pa të hy as nji gjamb në kambë, si askush deri atëherë?
4. Ku ishe më 3 Nëntor 1985 ?
8. Tashmë është bërë e ditun se Sabri Novosella pat marrë prej shtetit shqiptar të Enver Hoxhës

gjithësejt 2’ 000.000.- Dollarë, që sot bëjnë 20. 000.000 Dollarë. A e ke ditë më herët këtë fakt?
9. Elezi, vjenë në Zvicër në fund të gushtit 1985 për të bërë koordinimin me degën e OMLK-së, apo jo?

10. A ke qenë në dijeni për këtë lëvizje të Elezit (Elmi Reçica)?

11. Në këtë periudhë që vjen Elezi, Sabri Novosella a e kish ndërprerë aktivitetin e Organizatës? Po këtë a e dije?
13. Unë kam qenë ai që luaja rolin e shoferit, a po jo?
25. Kujt ja dorëzoje dhe kujt i ke dhënë raport për antarësinë që grumbullojshe?

26. Mbledhja e Përgjithshme e OMLK-së u mbajt në Dorf str.53, Richtersëil kanton Cyhri, në banesën time, a po jo ?

27. Kjo qe Mbledhja e fundit e OMLK-së, e cila solli shuarjen e aktivitetit të Organizatës, a po jo?

31. Po me shërbime inteligjente slave a bashkpunon?
33. Ke bashkëpunuar dhe bashkëpunon me Goran Staniskovski i (Kumanovës) i Shërbimit DBK të IRJM, a po jo,sepse ju te kosoves keni spiunue per shqqiptaret e maqedonis e ne per te kosoves.

40. Më 19 Prill (e mërkur) 1989 fillonë arrestimi i atyre emrave që unë t’i dhashë në Manedorf, dhe ata ishin: vëllau i im Xhemal Jashari (Orizare-Kumanovë), Haxhi Maliqi Likovë-(Kumanovë), Fuat Jashari (Orizare-Kumanovë), Fadil Uka (Podujevë), Die Uka (Podujevë), Haki Rexhepi (Hajvali), Nazmi Musa (Gjilan), Destan Ajdini dënohet në mungesë, Sabile Maliqi (Prishtinë) e shumë të tjerë. A është kështu?

44. A e ke ditur se Hajdin Sejdiu sëbashku me Tahir Zemaj kanë qenë në Kosovë në burg për drogë?

45. A e ke ditur se Mira Markoviçi (gruaja e Millosheviçit) ka intervenu me i liru ng burgu ?

46. Pse atëhere Hajdin Sejdiun e çove në Shqipëri, duke i bërë edhe shoqëri?

47. Cili ishte qëllimi që Hajdin Sejdinë e takove me presidentin Ramiz Alia?

48. Pse nuk i tregove se ky Hajdini është UDB-ash?

49. Si mundët ta realizonit që në fillimet e viteve ’90 t’i sulen Shqipërisë gjithë horrat, kodoshat e dilinxhitë e Kosovës?

50. Shaip Latifin e LDK-së, në diasporë, a e ke pasë shok dhe ç’u lidhte?

51 Ky Shaipi i LDK-ja ka dërgu 300 automatik në Shqipëri për Sali Berishën (PDSH), për me e marrë pushtetin me dhunë, a është kështu?

58. Sa ton informata i keni dhënë UDB-s ?
60. Sa shqiptarë ke rekrutuar për UDB-në ?

61. Sa herë në muaj u takoheshe me oficerët e UDB-së ?

62. Në cili qytet të Zvicrës u takoheshit ?

63. Po në Europë në cilët shtete e qytete u takojshit ?

64. Për takimet dhe bisedat që kishit me oficerët e UDB-s, a raportojshe në Kryesi të LPK-së dhe a ka dokumenta për këto raportime?

65. Cili oficer i UDB-së të ka përgatitur se si me arrit në krye të LPK-së?

66. Çfarë të lidh me Fatos Nanon?

67. Ti dhe Fatosi a kini të njëjtin UDB-ash që u komandon?

71. A ke bë analizën e ADN-së, dhe nëse e ke bërë, cilit popull i takon?

...................................................................................................
nait hasanin

75. Ke njohur vetëm Nait Hasanin, a po jo?

76. Për me i njoh ata antarë të shtabit dhe me i burgos e me i vra, si e shfrytëzove naivitetin e Naitit?

77. A është e vërtetë që je ti ai, i cili i dërgove nga Zvicra Naitit Telefona Paeger, a është kështu?

78. Dhe Naiti ua shpërndajti antarëve të Shtabit Qendror të UÇK-së këta Telefona Paeger, apo jo?

79. UDB i përcjellke se ku po lipen numrat dhe shumica e Antarëve ranë në burg dhe disa u vranë, a është kështu?

83. Kushë i kodoi Telefonat Paeger ?

84. A e di këtë kurth Nait Hasani dhe të tjerët çka kanë mbetur gjallë?

85. Qëllimi i ytë dhe i komandantit tëndë ka qenë që të likuidohen anëtart e Shtabit Qendror, a është kështu?

86. PSE?
90. Më 9 Maj (e shtunë) 1998, a je ti që përgadite vrasjen e Mërgimit, a është kështu?

91. Cili ka qenë Roli i Sokol Bashotës në këto burgosje e vrasje?

92. Rexhep Selimi doli ma intelegjent se ju e padronat tuaj, a është kështu ?

93. A të lajmërova se Behajdin Allaçi e Shaban Rexhep Shala ishin të kindnapuar dhe po mbaheshin në Burgun e Kleçkës, pse nuk reagove që t’i lirojnë ?

98. Më 10 Mars (e martë) 1998 kanë ardhë me linjën ajrore Cyhri-Tiranë, vëllau im (Ismet Jashari) me Fatmir Limaj dhe Haxhi Shala, ndërsa unë nëpërmjet tokës mbërrina në Tiranë më 12 Mars (e enjte) 1998, dhe të pyeta ti Zekë se ku mundem me e taku vëllaun. Dhe Ti më the : Ismetin nuk ke më për ta parë. Doli fjala jote. Bravo! A është kështu ?

PER

Adem Jasharin ?????

99. Të pyeta se pse nuk kanë shku shokët me i ndihmu Adem Jasharit. U përgjygje shkurt : Ne i kemi thënë me u largu, por ai ka dashtë me pijë çaj. A është kështu ?

..........................................

129. A jemi betuar se do punojmë veç për popull e Atdhe, dhe aspak për interesa individuale, a është kështu ?

130. Në çfarë gjendje sociale është populli dhe në çfarë gjendje sociale je ti?
132. Edhe Muamar Ell Gadafi kështu si ti me kompaninë tënde (udhëheqja aktuale e PDK) ishte pasuruar, a është kështu ?
138. Ju anëtarët e Drejtorisë Politike, të identifikuar edhe antarë të SHP të UÇK-së, që e shporrët Adem Demaçin në momentin më kritik të Kosovës, çfarë ndjenjash kombëtare kini, përderisa nuk ngjasoni me luftëtarët e thjeshtë të UÇK-së?Adem Dzmaqi eshte mesuesi kryesori i juaji.

142. Cila dorë tradhtare shkrepi mbi Agim Bajramin, Sali Çekun, Agim Ramadanin, Tonin, Micin, e… ?A ishte nga keta epror jugosllave ?

........... Tradhetia.........................
143. Për Marrëveshjen e Crans Montana të Zvicrës a e keni informuar, kur e kini informuar dhe çfarë i keni thënë secilit veç e veç : Jakup Krasniqit, Fatmir Limaj, Sami Lushtakut, Ramush Haradinaj, Gani Krasniqit, Remit, Shukri Buja, Zafir Berisha, Haxhi Shala, nëse i keni informuar ?

144. Në janar 2000, isha me vëllaun Xhemal dhe u takuam me ty Zekë, para Hotel Grandit në Prishtinë, a po jo ?

145. Më the të rrijë në Kosovë dhe po ma siguron një dhomë në Hotel Grand, a ishte kështu?

146. Unë të thashë, kamë familjen time dhe të Ismetit në Zvicër dhe nuk kemi pasur kohë ti krijojmë kushtet me u këthye, nuk kemi asnjë dhomë banimi, a është kështu?

147. Të thashë se puna na ka mbetur në gjysëm, me ndërprerjen e luftës çlirimtare, a është kështu?

........................................
51. Ti e Bilall Sherifi rrini e bëni qejfë në Hotel Grand, të thashë, se kjo paska qenë andra e juaj, a ka qenë kështu?

152. Në Zonën Operative Nr.2 dhe në Zonën Operative Nr.3 pati luftë çlirimtare, a është kështu?

153. Kush u pengoi që asnjë gotë ujë mos me ju dërgu ushtarëve të lirisë në ato dy zona gjatë viteve 2000-2001? Kush u urdhnoi me kriju atë Këshillin Politik për UÇPMB-në me në krye Jonuz Mysliun? Sa herë shkut dhe kush shkoi prej juve të ish Drejtorisë Politikë të UÇK me bisedu me komandantët e zonave të UÇPMB për me i bind të ndalnin luftën?
159. Jusufi, Kadriu e Bardhoshi kanë qenë me mendje, shpirt e zemër për popull e atdhe,
a është kështu?

Dernière édition par Perparimi le Sam 3 Nov - 5:53, édité 1 fois

Perparimi
Admin

Numri i postimeve : 17280
Registration date : 30/04/2006

https://diskutime-shqiptare.albanianforum.net

Revenir en haut Aller en bas

Pyetje per xhavit halitin Empty Re: Pyetje per xhavit halitin

Message  Perparimi Ven 2 Nov - 2:28

Ne zvicerr jetove nga sociali
164. Po pasuri tjetër, a ke vu pas lufte? A i ke tregu të gjitha shpijat që ke ble dhe që ende i ke në Tiranë?

166. A është e saktë Xhavit, që në kohën studentore ke bërë disa dhunime në femra ?

167. A është e saktë Xhavit, që ke shitur armë, revole, shqiptarëve në rrethin e Pejës ?

168. A është e saktë Xhavit, që armët i ke shitun në bashkpunim me zyrtarë të policisë dhe më pas i ke
Xhaviti paska pàasur lidhje me Xij Balidemen nga shiroka punojke ne doganen e prizrenit ky paska bashkpunue me kete qen3

A ke pasur kontakte me Sabri Hamitin dhendrrin e Rugoves
175)Ti ne vitet e 1980 ke shkue ne shqipni me dere
ktivat e udbes!

Perparimi
Admin

Message  Perparimi Ven 2 Nov - 2:34

177. Kur ra sistemi komunist në Shqipëri, çfarë raportesh të fshehta ke patur me Sali Berishën, kur dihet se ishe me krahun kundershtar të Ramiz Aliut ?

178. Kur u shkatërrua shteti Shqiptarë, a është e vërtet se kanë ardhur zyrtarë të lartë të shërbimit serb në Tiranë?

179. Kur është vendosur të bëhet Shërbimi i ri në Shqipëri, SHIK-u, kush vendosi për personat që do ta drejtojshin? Cili është kontributi yt në këtë rast?

180. A është e vërtetë se është vendosur nga Stanishiqi dhe Simatoviqi ?

181. A është e vërtetë se SHIK-u është bërë me 02/07/1991 me Bashkim Gazideden në krye ?

Shoku i Arkanit

182. A është e vërtetë se Bashkim Gazideda ka qen daja i Petrit Amit nga Dibra, shoku ma i ngusht i Arkanit ?
183. A është e vërtetë se të gjithë shqiptarët nga Kosova dhe Maqedonia, të cilët kanë punuar si personel në SHIK, kanë qenë agjentë të UDB-s?

184. A është e vërtetë se duke kontrolluar shtetin amë Serbia ka vëzhguar një pjesë të madhe të lëvizjeve ilegale shqiptare?

185. A është e vërtetë se janë konfirmuar shumë takime sekrete të Bashkim Gazidedes me Arkanin dhe me të tjerë?

186. A është e vërtetë se në krijimin e piramidave fiskalë në Shqipëri ka gisht Shërbimi sekret Serb dhe

ai Grek për të shkatërruar dhe dëmtuar edhe një herë Shqipërinë dhe se ti e Sali Berisha kishit dijeni

për këtë punë?

Perparimi
Admin

Message  Contenu sponsorisé

Contenu sponsorisé